Nap time


Lillan tyckte det var mysigt att sova på mig idag en sväng. Å det tyckte jag också =)

Green garden

Ikväll är faktiskt en kväll då man kan vara ute för en gångs skull. Solen lyser och det är hyffsat varmt. Hela Tväråbäck är dessutom invaderat av orienterare. De springer förbi och ser sådär härligt hurtiga ut. Tänk om man själv var skapt för att springa, men det är man ju tyvärr inte. Alla mina försök till att jogga brukar inte lyckas. Det är precis som att min kropp inte vet hur man ska göra när man ska förflytta sig i den lite snabbare takten.

Äntligen kan jag för en gångs skull också få lukta på häggen som jag längtat efter hela vintern. Nu är det bäst att man ställer sig under trädet några gånger per dag och drar in lite golukt, för vips så är blomningstiden ute och trädet ser tråkigt ut igen.




Härliga tider!

Vi stod förresten och surrade med grannen häromdagen om hur mycket rabarber han lyckas få varje år, medans våra inte växer högre än 10 cm. Det vill sig helt enkelt inte med den plantan.

Igår kom han förbi med en jätte planta han grävt upp någonstans och gav till oss, så igår fick vi också fina rabarber. Vi tackar ödmjukast!


Det var till och med tre plantor vi kunde sätta ned. Härligt med rabarberkräm i sommar alltså.

Småttingar

Igår kväll hade vi ju besök av kompisarna från Tvärålund, Alex och Lina och deras 1-månad gamla Leo. Vi surrade strunt och spanade på fotbollen. Å det vart rätt sent för oss småbarnsföräldrar, tiden bara rusar iväg :)




Sebbe fick agera tvillingpappa när det skulle fotas ursöta bebisar. Man kan inte få nog av dessa så underverk!

Och bebisar ploppar det ut i massor förresten. Sebbes arbetskompis har blivit pappa i veckan, likaså våra grannar som blev föräldrar i måndags. Kanske ännu en lekkamrat till Cindy. Grattis till alla er :)

Mors dag!

I år får till och med jag fira mors dag, vilken grej! Det lär väl dröja ett tag innan Cindy kommer med en fin teckning eller några blommor hon har nallat ur rabatten och säger grattis, men jag blir i alla fall uppvaktad av snubben idag. Han håller just nu på att baka Leilas goda cupcakes med chokladfrosting. Längtar tills dom är klara, det luktar väldigt gott från köket kan jag lova.

Som vanligt regnar det så vi håller oss inomhus ännu en dag och dolar på med lite tvätt och städ en sådan söndag som denna.

Imorgon bitti väntar både klipp och färgning för min del. Har bokat tid i Vännäs för första gången med tanke på att det är så svårt att sticka iväg nå långt på grund av amningen. Ska proppa bebis med mat innan jag åker och sedan bädda ner henne i vagnen så får Sebbe gå ut och styra, så förhoppningsvis ska hon klara sig tills dess att jag kommer hem. I nödfall finns det som tur är mjölk i frysen.

På eftermiddagen sticker jag och Cindy iväg på föräldraträff än en gång. Mys!


Lattjo lajbans att slå pappa i fejjan!

Grattis till alla er mammor där ute. Ni gör ett förjäkla bra jobb! Å särskilt grattis till min mamma förstås :)

Love

Att den där blixtrande kärleken skulle komma så fort man fick upp sitt lilla knyte på bröstet hade man kunnat föreställa sig. Men att man skulle bli så fullkomligt förälskad, så kär i sitt barn var nog väldigt svårt att förstå. Den lilla, lilla saken vi har här hemma är det mest bedårande och det bästa vi någonsin kunnat drömma om. Att hon växer och knubbar till sig av mjölk som jag har är helt fantastiskt. Kan sitta i timmar och pussa på henne så att hon blir alldeles röd om kinderna, kan lukta henne i nacken tills man blir alldeles hög av bebisdoft, och skulle helst av allt vilja äta upp henne om det gick.

Älskar henne så.


Lillskruttan som börjar bli alldeles för stor för att ligga i tvättkorgen nå mer. Gosar alltid upp sig med vovven, och somnar helst med armen runt om den.

Chillin

Tog med mig dotra min imorse och drog på Megaloppisen på Nolia. Vart tre fynd för totalt 50 spänn. Mamma och Lars-Gunnar bjöd på fika, och sedan stoppade jag in lillan i bilen och handlade lite och sedan åkte hem igen.

Nu har vi parkerat henne i babysittern och håller på att fixa maten. Hoho, eller, ja just precis; Sebbe fixar. Han ska grilla kyckling. Kommer bli mumma.

Ikväll får vi bebis-besök lagom till den stora fotbollsmatchen. Kram!

Relax

Efter att ha ägt en babyvakt i ungefär ett halvår, har vi nu äntligen satt i batterier. Förstår inte varför vi dröjt så länge med det. Cindy skjutsade vi ut i vagnen och lät henne sova där. Kunde för en gångs skull slappna av här inne utan att springa och titta till henne stup i ett. Nu har vi dragit in henne i hallen för det började hällregna. Vart inte mycket tid tillbringat ute den här veckan inte. Jäkla skitväder.

Nu har Sebbe också varit hemma en vecka, och visst är det en omställning som heter duga. Hehe, något fjantigare par får man ju leta efter. Vi struttar omkring här som pajaser och beter oss råtöntigt. Det bästa är ju helt klart att vi får skratta hela dagarna i alla fall =) Hoppas dock verkligen att de här tre månaderna läker hans knä så att vi får återgå till en normal vardag.

För intresserade så vill vi hitta på något i helgen! Vi har inga planer, men nappar gärna på något trevligt förslag.

Ute tjejen



Cindy fick sitta på kanten till sin sandlåda ikväll. Den är dock full med kattskit, vilket är förjäkla äckligt. Blir till att byta ut all sand och be snubben bygga ett lock tills dess att det är dags att leka nästa sommar.

12+1 dag

Här i Tväris är vi en jätte pigg familj då vi gjorde morgon halv åtta. Ungen sov igenom hela natten, skippade alltså nattmålet och slog rekord i antal timmar att sova i sträck. Wonderful morning.

Som vanligt stormar det här ute så att gå ut känns mindre trevligt. Det blir nog en kortis med vagnen senare idag ändå. Det känns som att man blivit lätt förslappad då det regnat i princip varje dag i evigheter nu.

Glömde ju förresten visa vad gumman fick för kläder igår. De tre plaggen längst till höger fick Cindy av farmor.



Bjussar på en söt tjej också!


Shopping

Nu har vi fyllt på förråden här hemma. Oftaste sticker vi till Ica Maxi en gång i månaden och bunkrar upp. Sebbe går jämt omkring och suckar och stånkar inne på affärn och undrar om vi aldrig kan bli klar :) Jag däremot skulle kunna gå i timmar och bara strosa runt och lyfta och pilla på alla saker.

Köpte en hel del nya kläder till gumman också på Strömpilen. Storlek 62 börjar va på gränsen, så har köpt allt i 68 som vi kan lägga in i garderoben. Det fanns massor på rea, vilket var perfekt. Hon fick en jätte söt jacka som kommer passa bra i sommar. Jag hittade ett par ballerina dojjor åt mig som jag hoppas inte ska skava. Får gå in dom här hemma först.

Har också hunnit med att göra lite andra ärenden och även hälsa på hos Cindys farmor idag. Väl hemma startade vi grillen och åt gott. Såg äntligen Änglagård 3, men det var då verkligen ingen höjdare. En klar besvikelse tyvärr.

Dags att gå en trappa upp och göra läggningsrutinerna för älskade, underbara C!

Va tiden går fort!

Ja himlarns vad tiden rusar iväg. I början av juni förra året for vi iväg på roadtrip i Sverige med stopp i Stockholm, Ullared, Helsingborg och Danmark bland annat. Under resan var vi sådär puttinuttigt kära så att vi satt fast i varandra hela tiden. Det pussades och kramades till höger och vänster och i bilen sas det töntiga fraser till varandra fram och tillbaka. Vi hade några fantastiska dagar, och vad som är ännu mer fantastiskt idag, är att nästa gång vi åker iväg på en sådär resa är att vi får ha med oss våran underbara dotter som kommer få uppleva allt tillsammans med oss.


Glada i hågen struttade vi omkring på ett inte alltför fullt Ullared. Vi längtar såklart tillbaka!


Jag hade råkat boka den skruttigaste och minsta stugan i Helsingborg någonsin. Inget rinnande vatten eller toa, så vi fick springa runt knuten och pinka och tvätta oss med våtservetter. Trots det hade vi så jäkla skoj med spel och vin och en sjujäkla försovning på fem timmar den sista dagen, så vi missade utcheckningstiden till och med.


Vi tog bilder på allt möjligt och strosade runt på stranden så ofta vi kunde.


Massor med kyssar!


Och så glada vi var (särskilt Sebbe såklart) när vi var på konsert med Mark Knopfler trots att det regnade och blåste storm.

Den här sommaren tar vi nog oss inte lika långt med tanke på ett ont knä, men vi ser verkligen fram emot kommande somrar då vi ska erövra Sverige (helst med en husvagn hakad på Saaben), och en supersöt tjej i baksätet med oss.


Pigg och alert

Ja jisses vilken natt. Lillungen vaknade första gången 06.30. Jag vart helt chockad när jag hörde en liten bebis ligga och prata för sig själv i spjälsängen. Oftast brukar hon ju ligga i våran säng vid den tiden (får sova i spjälis till den tiden hon vaknar på morgonen, äter och sedan får hon sova klart mellan oss). Men där låg hon och var hur glad som helst. Fyrade av en massa leenden till mig när jag plockade upp henne för att få slurka i sig lite mat. Vi kan inte annat än ha tur med den nattliga sömnen. Pigga föräldrar = glada föräldrar = bra föräldrar.

Jag och lillan har ju våra rutiner på dagarna, och nu försöker vi anpassa Sebbe till dessa också. Det vart ju väldigt mycket konstigare nu när vi är hemma allihopa. De första veckorna med Cindy hade man ännu inte kommit på det här med att göra flera saker på en och samma gång. Jag minns att jag satt på en stol och väntade på att tvättmaskinen snurrade runt och tills den hade tvättat klart. Något annat kunde jag inte göra under tiden. Det fanns inte ens en tanke på att man hade kunnat göra något vettigare. Nu hinner man massor när lillan sover, och man kan göra flera saker samtidigt. En rolig grej jag tänkte på häromdagen är att jag numera öppnar mjölk- och filpaket med en hand medans jag har ungen i andra. Himla skojjigt. Eller när man tvinnar och sätter upp håret i en hårklämma och samtidigt bär omkring på en nyfiken bebis. För det där med att ha uppsatt hår är faktiskt ett måste för annars får man allt hår avslitet av en snart 3 månaders brud. Det verkar vara förjäkla skoj att dra allt vad man har i mammas hår. Tunnhårig som man är redan gör man allt för att spara på det som är kvar :)




Myror i brallan

Det kliar i fingrarna på mig när det gäller att ha ett projekt att pyssla med. Tyvärr får ju inte Sebbe göra så mycket så det kommer nog inte hända en massa här i sommar som det brukar. Många av våra trädgårdsplaner har vi måstat ställa in nu på grund av sjukskrivningen och hans rehabilitering.

Har tusen idéer i huvudet som jag skulle vilja sätta igång med. Som tur vart vi klar med det som vi tyckte var viktigast innan det var dags att pluppa ut Cindy. Kommer ihåg hur vi kämpade med sovrummet i vintras några veckor innan hon kom. Och hur läkaren förbjöd mig att renovera och greja. Fuskade ju i den mån jag tyckte var okej, och som tur var hade jag en händig man som kunde slutföra det sista.

Var rätt charmigt att tapetsera och måla höggravid. Det kändes ju verkligen som att man hade åstadkommit något efter varje liten etapp.

Att få sätta igång med ett sovrumsprojekt till hade ju varit väldigt skoj... Det rummet vart vi i alla fall väldigt nöjda med. Här är några bilder igen för ni som inte sett:




Joller med en massa bebisar

Mätt och belåten med hemmagjorda hamburgare som S gjort. Trots att det är skit att han är sjukskriven så är det underbart att överlåta middagsstöket åt Sebberman. Jag diskar hellre några gånger om dagen än lagar mat. Tur att han tycker tvärtom.

Jag och lillbebis har varit och träffat mammorna, och några pappor, på föräldragruppen i eftermiddag. Vi fick tillbaka våra gipsavtryck, masserade våra små, tittade lite film och surrade om allt möjligt. Det är så roligt att alla bebisar är ungefär lika gamla, men så otroligt olika ändå. Sötnosar! Vi kommer förhoppningsvis att fortsätta träffas efter att våra inbokade träffar på familjecenter är slut.


Grinunge! (Och ja, min karl är alltid utan tröja här hemma som ni kan se på alla bilder då gumman är hos sin pappa, hihi). :)

Lovely weekend

Vilken härlig helg vi haft! I lördags hann vi med att gå runt bland allt folk på stan och göra lite ärenden. På kvällen bjöds vi på fantastiskt god mat hos Samme och Anne. Så mätt som vi var då har vi inte varit på länge. Det var en väldigt trevlig kväll, och så roligt att få se hur våra flickor växer.

När vi rullade tillbaka mot hotellet åkte vi igenom ett stämningsfullt Umeå fullt med glada människor i snygga bilar. Tyvärr festades det långt in på natten, och på vårat hotell kunde vi höra det mesta, men vi sov då gott i alla fall. Och ja, gumman fick sova i sin vagn bredvid mig tills hon vaknade vid 06 (!) tiden. Då fick hon käk och torr blöja och fick sedan krypa i säng med oss. Det var faktiskt en dubbelmadrass, vilket vi aldrig varit med om.

Klockan nio gjorde vi morgon och då vaknade vi av en härlig syn må ni tro. Cindy hade krypit mot mig och lagt sig på tvärsen i sängen. Den randiga kudden är hennes och där låg hon från början. Så himla gullig unge.



Vi åt hur mycket som helst till frukost och lillan låg nöjt i vagnen och lekte med sina pingu figurer. Så skönt att vi har en så snäll brutta.

Dagen fortsatte med utomhus loppis på Umåker, där jag fyndade tre stycken Pippi Långstrump böcker, en pyjamas, en body och en "mjukis-bok" för ynka 70 spänn. Mamma, som vi träffade där, köpte en läcker klänning till Cindy.

Precis innan de öppnade passade vi på att ta en skogspromenad bland hästarna.







Och sedan när vi kom hem fixade Sebbe jätte god kyckling som han grillade. Har verkligen haft det toppen i helgen.

Nu ska vi spana lite teve och gosa med våran dotter. Puss puss

Snart incheck på hotell

Det är inte klokt hur mycket man hinner dra fram på en kväll. Städade ju som sagt huset igår och nu ser det förjäkligt ut igen. Har sprungit som en vettvilling nu på förmiddagen och försökt lägga undan allt på sin rätta plats igen. Den största boven här hemma är faktiskt... tada... Sebbe! Att stöka undan är inte riktigt hans grej :) Men nu när vi ska vara hemma tillsammans i tre månader får han nog skärpa sig lite :)

Har packat inför hotellvistelsen också. Snart drar vi oss in till stan. Har dock ett litet problem jag klurat på. För några veckor sedan köpte vi en resesäng begagnat som skulle passa perfekt då vi åker bort. Nu tycker jag nog Cindy är lite för liten för att läggas där, och en alldeles för stor grej att släpa med på. På ett hotell är det ju också två enkelsängar bredvid varandra som lätt åker isär, så emellan oss kan vi ju inte heller lägga henne. Så vart då då? Vi tar med oss vagnen och hoppas på att hon kan sova där en hel natt. Kan ju säkert kännas ovant för henne, men får hoppas att det går bra. Hur har ni andra gjort då ni bott på hotell med en lillbäs?


Stay at home family

Nog vart det en rätt annorlunda sits vi hamnade i efter Sebbes besök hos professorn på idrottsmedicin. Karln är sjukskriven de följande tre månaderna, och har det inte blivit bättre efter det planeras det in en operation. Ända sedan i november har han skickats runt hos olika läkare, varit på röntgen, väntat på remisser, träffat flera sjukgymnaster, men det var inte förrän en verkligt vettig läkare skickade honom upp till den här professorn som det verkligen hände nåt. Och som det vart! Enligt den doktorn skulle egentligen Sebbe haft gips och gått på kryckor, han har alltså blivit helt och hållet feldiagnostiserad under hela den här processen och fått felaktiga instruktioner av sjukgymnaster som nu har förvärrat Sebbes skada.

Känner mig så förbannad på dessa människor som faktiskt har låtit Sebbe lida så här länge och dessutom gjort det värre.

Nu blir det alltså att gå hemma båda två. Visst är det en perfekt tid då det nalkas sommar och särskilt nu när Cindy är lillbebis, men vi kommer verkligen inte kunna leva något lyxliv (vilket vi såklart inte gjort tidigare heller), utan det blir nu till att tänka om helt.

Så inge mer träning för mr. S, helst inte gå i trappor (good luck, vi har tre våningar liksom (!)...), inte lyfta tungt, inga vridningar, inge böja sig ner. Helst ska knäet vara helt rakt all the time.

Nu ligger i alla fall gubben utslagen på soffan, precis som lillan som inte sovit särskilt bra idag.

Jag har börjat tjuväta på godispåsen och ser fram emot att sällskapa mig med dom lite senare.

Trevlig helg!


Tröttfia! Det ser nästan ut att skymta en tand där inne i gapet, men så är inte fallet ;)

Lazy...

Usch, imorse var en sån morgon då man har noll energi trots att vi har en unge som sover 7-8 timmar i sträck, äter och som sedan somnar om och sover fram till 08-09 på morgonen. Jag får ju verkligen sova. Mycket mer sömn nu är när man jobbar faktiskt. Har proppat i mig både frukost och lunch och börjar bli lite piggare. Har ju fredagsstädning på schemat så lite energi vore tacksamt. Bebis sover dessutom så det passar ju alldeles utmärkt att sätta igång.

Här hemma växer gräset och det är så pass långt att det verkligen skulle behöva klippas nu faktiskt. Får se om vi hinner i helgen.

Har ju den där inbokade hotellnatten i Umeå på lördag (den som vi fick gratis då vi köpte barnvagn), så hela familjen ska packas ned och så får vi sova borta och vräka i oss hotellfrukost på morgonen. Den ser jag verkligen fram emot.

Idag har också Sebbe tid hos idrottsmedicin för att se över knäet. Det verkar finnas väldigt vettiga läkare där, så får hoppas att dom kommer fram till en lösning.

Kanske dags att sätta igång med toalettskrubbandet och dammsugningen... Urk.

Kram!

Tränande bebis

Försöker att träna med Cindy under tiden hon är vaken. Nu de två senaste veckorna då man lagt henne på mage är det precis som att hon har glömt hur man lyfter upp huvudet. Något annat har helt enkelt varit mycket mer intressant, nämligen att smaska på handen. Den verkar smaka väldigt gott :)

Har nu lagt en smal kudde under henne så att hon ska förstå att hon ska lyfta och träna nacken. Det verkar fungera...




Fast ibland är det roligare att lägga sig ner och skratta åt mamma istället!

Och något som är väldans trevligt är att få känna sig som en stor bebis och få sitta och dingla med benen på soffkanten precis som pappa :)


Rabbit

Det börjar närma sig Stockholmsresa, vilket bland annat betyder att vi ska plocka med oss jätte kaninen hem. Med tanke på att det är just en enorm kanin har vi inte sparat på krutet att den ska få massa med utrymme. Redan förra sommaren/hösten fick vi tag på en hundgård, som Sebbe nu håller på att sätta upp.

Han har oljat in ramen, och igår började han sätta upp gallernätet runt om. Han hann bara hälften, så får förmodligen göra klart resten ikväll om det är uppehåll. Därefter ska det grävas upp runtomkring så att vi kan lägga ner ett hönsnät så att kaninrackarn inte får för sig att gräva sig ut.

"Kaningården" är ungefär 3,8x3,8 meter så där får den hoppa runt bäst den vill. Kojan är försedd med golvvärme så att den slipper frysa under vintern. Vi funderar dock på att inreda en av våra bodar under tiden det är snö. Mest för våran egen bekvämlighet faktiskt. Då slipper vi (läs Sebbe) skotta upp gångar och hålla på att jävlas med snö varje dag.




Halva gården är nu försedd med galler. Sebbe fick nog träningsvärk i handleden efter allt hamrande.

Vy sedd från ett av vardagsrumsfönstrena. I gammboden har vi två av våra avställda bilar, helt perfekt att få ha dom under tak. Den ena är till och med inlåst.

Flyttbar bebis

Idag har det inte blivit många knop. Har passat på att vila tillsammans med Cindy. Att gå ut har inte varit tänkbart då det regnat här mesta delen av dagen.

Har dock hållit på med en speciell sak som ska få vara med på dopet. Tycker det blir riktigt bra faktiskt. Sebbe ska få syna när han kommer hem.

Är förresten så otroligt sötsugen så jag vet knappt vart jag ska ta vägen. Tänker skylla allt på amningen :) Det ammas ju rätt flitigt måste jag ju också säga. Räknade antalet gånger jag tog fram tissarna under ett dygn, och det vart inte mindre än 15 gånger. Varierar säkert något beroende på dag. Det känns snarare som hälften skulle jag vilja säga. Hon är en riktig snabb-ätare och slukar i sig massor på 5-10 minuter. Rätt skönt med tanke på att när hon var riktig lill-bebis tog det 40 minuter.

Här är några av favoritsakerna att göra på en dag:


Ligga på mage och smaka på handen.


Slå på leksakerna i babysittern. (Funkar ett tag, bra mycket längre än tidigare i alla fall.)


Spana på de hängande mobilerna i babygymmet. Och försöka smacka till dom.


Och att sitta i mammas knä och titta på lampan i taket.

Pyjamastjej

Här uppdateras det inte ofta tyvärr. Jag och Cindy umgås på dagarna i väntan på att pappan ska komma hem. Vi försöker åka iväg på utflykter någon dag i veckan så att vi får komma iväg en stund. Blir lite långtråkigt att vara hemma alla veckans dagar. Att åka till stan och träffa folk piggar upp.

I helgen hade vi "mamma-och-bebis/barn-träff". Så härligt att träffa tjejerna ett tag och surra strunt och kolla hur ungarna leker tillsammans.

Just nu har vi planer för varenda helg ända till i slutet av juni, så det är bråda dagar. Jag försöker planera för dopet som kommer ske den 11 juni. Helgen före det åker vi till Stockholm då vi kommer dela upp oss och inte ses alls, vilket känns jätte trist, men jag och Cindy ska bo hos Frida och försöka oss ut och hitta på nåt. Jobbigt att sova utan Sebbe när vi ändå är i huvudstaden alla tre :(

Idag drar jag och bebis till Vännäs för att umgås på föräldragruppen. Gipsavgjutning av hand eller fot och massage stod visst på schemat. Skoj!

Här är lillongen våran i pyjamas med husvagnar på (något som står högt upp på önskelistan för mig och Sebbe):












Lill C och jag

Försökte få Sebbe att ta några bilder på mig och gumman, men det fanns tydligen en liten dam som var betydligt mer intressantare att fota än att få med en gammal mamma på bilden :) Näsan kom ju med i alla fall!




Gäsp!

Hot

Måste skryta om bruden vi har hemma som sover så bra på nätterna nu. Tror vi är inne på andra eller tredje veckan när hon gör natt 22, och sover fram till 05-tiden, men idag, ända fram till 06.30. Herregu vilken lyx. Jag trodde inte att så små bebisar kunde sova hela nätter. Trodde man var vaken mest hela tiden och skulle upp och ge mat stup i kvarten. Verkar bli jätte nöjd på mjölken hon får så att hon klarar sig så länge.

Här hemma svettas det floder. Gamla hus är rätt charmiga, men att det blir kallt på vintern och dyngsvettigt på somrarna är väl en stor nackdel. Dags att rulla ner markiserna tror jag.

Har även fått lite myror i huset. Sebbe har lagt ut myrr både på insidan och utsidan där vi tror att de kommer in. Ska gå och spana och se om det är någon aktivitet där nu.

Dags för lunch!

Heat

Här pluppar det ut bebisar från alla håll och kanter, men framför allt runt omkring oss. Nyaste nytt är en liten pojke som våra bekanta i Tvärålund äntligen fått. Grattis säger vi till er! Vi var förresten och hälsade på igår kväll, så vi fick lukta på en liten go en.

Karln i huset är på skivmässa i stan, jag röjer upp här hemma och går emellan ut och lägger mig på altan där tempmätaren visar 18 grader i skuggan. 45 grader inne i kuvösen, så jag fick öppna upp lite för att inte svettas ihjäl. Det är verkligen härligt idag.

Brorsan är i Turkiet och har det gött med all exclusive. Är väl inte ett dugg avis... Hrmm. Skulle inte sitta helt fel med ett glas vin på en balkong i ett varmt land. Måste verkligen försöka övertyga Sebbe om att det faktiskt är helt underbart att åka utomlands, men det sitter långt inne för honom att ens komma på tanken att vi skulle sticka iväg en vecka. Har kämpat i tre år att övertala honom, men han verkar svårflörtad. Kanske det går lättare nu när vi har Cindy. Ska genast sätta igång med lite tjatande när han kommer hem.


Jag diggar sömn

Imorse gjorde vi morgon 09.45, rekord! Då hade hon iofs fått äta både vid 04.30 och 06.30, men somnade så snällt om efter varje gång.

Jag vaknade upp och mådde pyton, trodde det var dags för att både kräkas och svimma. Kände mig så jäkla vimmelkantig och hade ingen ork alls. Nu mår jag mycket bättre, men funderar vad det kan bero på.

Igår när hon fick snutta ett tag såg det efter en liten stund ut så här...


Rätt vanligt att hon somnar när hon är mätt och nöjd.

Hoppsan!

Oj, vilken dag! Skruttan sov 7,5 timmar på raken inatt innan jag blev tvingad att väcka henne för att tissarna höll på att sprängas. Vi gjorde oss i ordning och åkte till mitt jobb och hälsade på. Trevligt att se alla igen, har ju för tusan inte varit där på fem månader. Sedan bar det av till Västerslätt där jag slet ut vagnen och gick en runda innan det var dags att luncha med grabbarna på Sebbes jobb.

Efter det åkte vi ner på stan och hälsade på mammas jobb, där hon sprang omkring och visade upp Cindy och var den stoltaste mormorn ever.

Jag hittade den där behån efter att ha spenderat två timmar i provrum. Och en av de roligaste grejjerna på länge hände nämligen just på ett sånt ställe. Ni tjejer vet ju att om man går på en specialiserad butik endast för underkläder får man ju verkligen personlig hjälp med provandet. De tittar in bakom draperiet och drar och justerar i behån, klämmer och sliter lite för att se om det passar. Så alltså, hade just fått in en ny variant som jag skulle prova. Precis när jag skulle kränga på mig den börjar tuttarna läcka, det droppar alltså i en rasande fart nerför magen och på mina byxor. Får lite halvpanik och vet inte alls vad jag ska göra. Sliter åt mig min halsduk och försöker torka bort. Precis när det känns som att det börjar lugna sig, sprutar det på spegeln i provrummet och i samma ögonblick kommer den där tanten och drar undan draperiet och jag blir tvungen att hoppa bort till spegeln och försöka dölja mjölken som rinner nerför spegeln, haha! Där står jag med två sprängande bröst i vädret, en mjölkkladdig halsduk i ena handen och rumpan upptryck mot spegeln för att gömma vad som hänt! När hon tittar in säger hon bara "hoppsan, du var visst inte klar", och drar för igen.

Hahaha, skrattar fortfarande så jag nästan håller på att pinka ner mig. Det är inte lätt att vara mjölkkossa i dessa tider. Blir nog till att tokamma nästa gång det ska prövas behå så att dom är tömda innan.

Masse

Idag har jag och Cindy varit med föräldragruppen på babymassage. Några andra hade tillkommit så totalt var vi fyra mammor med bebisar. Mysig grupp. Vi masserade benen och fötterna på våra små, och alla verkade tycka det var riktigt skönt. Under den två timmar långa träffen skötte hon sig exemplariskt, satt i mitt knä och tittade runt. När vi skulle presentera oss kunde lika gärna lillan ha pratat för oss, för då satt hon och jollrade och snackade som mest :)

Var riktigt trevligt att träffa andra med lika små barn som gumman. Ser fram emot kommande träffar.

Har tänkt ta mig iväg till jobbet imorgon bitti och hälsa på. Får se hur pass pigg man är. Nästa stopp blir lunch på Sebbes jobb, och sedan ska jag ta mig en sväng på stan och leta amningsbehå och ett par brillor till Cindy.

1 maj

Det vart en väldigt trevlig kväll igår med våra kära grannar. Vilken himla tur att vi lärde känna dom förra sommaren. På valborgsfirandet vann jag dessutom på lotteriet; choklad, som vi så klart har mumsat i oss nu idag. Och det kom en väldans massa folk i år. Så roligt att se så många människor här i lilla Tväris. Brasan brann upp i en väldans fart, och efter det bjöds det på fyrverkerier. Cindy fick ha hörselkåpor på sig där hon låg i vagnen. Verkade som tur var inte ett dugg brydd.

Idag har vi slappat, sett film, städat och varit ute och rensat på gården.


Beslutade att det här sneda och vinda staketet måste väck.


Och rätt vad det var så var gubben i farten och tog bort den. Dessvärre har vi ett fyrtiotal likadana såna här sektioner i varierande skick runt hela våran tomt (2100 kvadrat), som det måste göras något åt. Men vem tusan har lust att skrapa och måla staket när det finns så mycket annat roligt att göra.

Lillan och jag tog senare en långprommis efter att det hade haglat (!) klart, och jag kan lova att det känns i benen att det blivit en hel del sådana de sista veckorna.


Drog sen in vagnen i hallen så att hon fick sova klart. Får hon ligga där sover hon lätt fyra timmar och har det gott.

RSS 2.0