Doppa ungen

Jag är egentligen ute och klipper gräsmattan, men tyckte det passade med ett avbrott så hamnade visst här. Lillan sover och karln är på jobbet och äter lunch med grabbarna. Ne, han jobbar inte, han bara hälsar på.

Precis innan Cindy gick och la sig roade hos sig alldeles utmärkt i mammas kastrull.




Först posa framför kameran.


Sedan leka.


Party weekend

Det är tur att man har föräldrar som i princip sparat allt från när man var liten. Igår var vi en sväng till Gräsmyr och grävde i leksakskartonger. Vi packade hela skuffen full med prylar som lära-gå-vagn, stolar, pop-up leksaker, lastbilar, böcker, pussel, snöskovel m.m. Har redan hela källaren full med leksaker, men tyckte det var så roligt att fylla på med nytt även om Cindy inte alls är speciellt intresserad av allt man plockar fram. Hon har sina favvoprylar hon leker med jämt.

Nu behöver vi bara fylla på med lite mer kläder eftersom hon växer i en rasande fart.

I övrigt har vi haft en riktigt trevlig helg. Jag har som sagt varit ute på galej, men insett att man visst börjar bli gammal, och att man har helt andra prioriteringar och uppfattningar om vad som är roligt numera. I fredags var jag på after work med jobbarkompisarna, som snällt bjudit med mig, på O'learys. Efter 2,5 timme tackade jag för mig och styrde kosan hemåt för att hinna natta min gobit.

I lördags hade jag och Joanna en helkväll med partaj och utgång, men väl på krogen, som för övrigt var fullproppad, insåg vi att vi hade blivit gamla nuckor, så vi satte oss i ett hörn och klagade på att musiken var för hög, att det var för mycket flashiga lampor, och folk överhuvudtaget var dryga fullisar, haha. Vid halv ett knallade vi ut och åkte hemåt. Trots det hade vi en skojjig kväll, och det var riktigt kul att umgås á la old times. För ni som inte vet vem Joanna är, så är det min forna sambo, eller kombo som man kanske kallar det. Vi delade lägenhet på Ålidhem under ett års tid och levde rövare då vi just flytt våra föräldrar.

Nu lär det dröja ett bra tag innan man spanar in ett uteställe igen. Har mycket hellre med mig min älskade Sebbe och vårat underverk. Inget slår att snusa på Cindy i nacken, och försöka hinna med att hålla min sambo i handen.

Idéfest

Ibland har jag så mycket idéer att jag inte kan somna på kvällarna. Vill börja med Cindys rum nu på stört. Måla om en vägg i vardagsrummet. Riva tapet i lilltoan. Ånga bort väv i trappen. Scrappa klart ett fotoalbum. Rusta upp en gunghäst. Bygga bokhylla. Svetsa ihop ett lusthus. Sy vimplar och lapptäcke...

Har insett att jag inte riktigt hinner allt nu på en gång då jag har en liten tjej som kräver rätt mycket uppmärksamhet. Tur är i alla fall att hon är rätt duktig på att roa sig själv ett bra tag. Och under hennes naptimes kan man hinna med en del om man har tur.

Lillan har förresten varit förstoppad i några dagar nu, och vi har gjort allt för att hjälpa henne. Tror att det är på g att släppa snart. Stackarn. Hon älskar ju sina rotfrukter och ärtor och sånt. Gröten har hon dock blivit lite petig med. Tror dock att det är den nya kosten som har rört runt lite för henne. Kämpade förresten med att få henne att dricka ur pipmugg under tre veckor tror jag att det var, och nu äntligen klarar hon det galant. Har fått för mig att det är bättre för henne att dricka vatten på ett "vuxet sätt", istället för ur flaska. Och äta ur flaska har hon inte gjort på tre månader nu, men i helgen är det dags för då ska jag bort några timmar på fredagskvällen för att äta med mina jobbarkompisar, och på lördag ska jag och Joanna ut på krogen. Girls night out, tjihoo =) Det ska bli roligt! Ska kämpa för att det ska bli en toppenkväll och inte en-ringa-hem-och-kolla-hur-det-går-stup-i-kvarten-kväll. Ne, nu banne mig ska jag roa mig lite. Cindy kommer att ha det toppen med pappa.

Nu vaknar lillstrumpan!

Första fotbollsmatchen

Igår kväll var vi på UIK match med en tjej som fick sitta allra högst upp på läktaren.







Matchen slutade oavgjort, men var rätt spännande ändå.

Fort fort fort

Några andra föräldrar som tycker det går undan?


5 dagar gammal. Den minsta tutten tar upp en himlarns massa plats i munnen.


5,5 månader gammal. Nu har man fått en massa tänder så bitringen är rätt populär. Och ljust hår har man också fått.


Update

Här hemma pågår just nu vinproduktion á la Sebbe. Två kärl står just nu på jäsning i köket. Ett jordgubbsvin, med gubbar från eget land såklart, 4,5 kilo närmare bestämt. Och ett annat kärl med 6 kilo röda- och svarta vinbär. Totalt har vi plockat ungefär 30 liter vinbär som nu har fått plats i frysboxen i källaren i väntan på att få bli saft och likör.

Har ännu inte vant mig med bubblandet från jäsrören, så utropar med jämna mellanrum; "vad är det där som låter?", ibland i panik under kvällarna när det är mörkt och lite läskigt ute :) Måste vänja mig när dom där ska stå där ett bra tag. Förhoppningsvis får vi smaka gott vin om ungefär ett år eller beroende på hur länge vi har dom på flaskor.

En kort uppdatering om vad som annars händer här kan ju vara på sin plats då jag helt glömt bort att blogga... 
 
- I lördags var vi på lastbilsutställning i Näsmark. Riktigt coola ekipage, och underbart väder. På kvällen grillade vi med grannarna.
 - Vi stökar ner hela huset varje dag med grejjer vi drar in från olika ställen. Stöket håller på att driva mig till vansinne. 
 - Bebis har gått och fått mardrömmar, som resulterar i att hon gapskriker i sömnen lite av och till. Mest dagtid som tur är.
 - Sebbe rehabar sitt knä med övingar och dagliga cykelturer.
 - Han har också köpt en smartphone och jag unnade mig att köpa en dymoapparat, haha. Såg rätt roligt ut när vi satt och bekantade oss med varsin leksak bredvid varandra i soffan. Jag tryckte upp mina meddelanden på remsor, och ja, smartphonen var ju rätt modern om man säger så.


Våran lilltrucker ser ut precis som mamma och pappa när det ska backas. Ena handen på ratten och titta över axeln. Duktig tjej :)


Läkarbesök

I tisdags hade vi två läkarbesök på agendan. Först ut var Sebbe som träffade professorn för en check-up angående knäet. Resultatet vart väl inte riktigt som vi hade tänkt oss då han vart sjukskriven ytterligare en månad. Ultraljudet visade tyvärr att knäet inte är färdigläkt, så nu väntar istället några veckor då han ska provocera knäet med olika övningar som kommer göra att han kommer få skitont. Efter dessa veckor kommer det att avgöras om det blir operation eller inte. Åh, vad jag hoppas att han kommer slippa detta!

På eftermiddagen var det dags för Cindys 5-månaders läkarbesök och vaccination. Allt såg bra ut, hon mäter nu 66 cm till sina 7875 gram. När det var dags för sprutorna var det Sebbe som fick hålla i henne den här gången. Jag är en alltför blödig mamma och hade helst velat grina. Men det gick bra! Hon skrek som en stucken gris i några sekunder, men det gick fort över som tur är. Hon har dessutom inte haft några sviter efter, ingen feber eller någonting.


Kvällspromenad i förrgår.

Än så länge har det inte kommit några fler tänder, men det är misstänkt likt att det är någon på väg. Det gnussas och äts på allt, och hon visar mer missnöje på kvällen än vanligt.

På bara någon dag har hon lärt sig sitta väldigt långa stunder utan stöd. Hon leker med någon leksak och tippar inte omkull förrän efter 5-6 minuter. Blir nöjd så fort man sätter ner henne på mattan.

Äter oftast upp all middag/smakportioner jag kokar och mosar åt henne. Brukar bli blandningar på potatis, morot, palsternacka, broccoli. Vi har bestämt oss för att i den mån det är möjligt laga all mat själva åt henne. I förhoppningen att hon kommer tycka om den förstås! Det är billigare, plus att vi vet vad maten består av. Vi hoppas få lite inspiration av dessa böcker som vi beställde för några månader sedan.




Sitta själv

Förra måndagen var jag och Cindy på mamma- och bebisträff i Braxele, och idag stod turen att få besök här hos oss på åttan. Fem bebisar, fem mammor och två pappor. Som vanligt är det kul att se hur bebisarna växer, och man får sig flera skratt åt dessa småttingar, som faktiskt inte är så jäkla små längre. Det springs omkring i gåstolar, krälas och rullas runt på lekmattan, skrattas, och kräks i mängder :)

Efter broccoli och palsternacksmiddagen som Cindy slurpade i sig fick hon leka nere på lekmattan och helt plötsligt får hon för sig att sitta. På riktigt. Vi kunde lämna henne i upp till en minut och där satt hon och pjöllrade och tyckte det var ascoolt att hon lärt sig något nytt.


Men mamma, jag sitter ju helt själv!


Hur skoj som helst!


Titta, titta mamma va duktig jag är!

Fest och veterantraktortävling

Vi har varit här. Och där. Och lite överallt. Under fredagskvällen hade vi besök av det nyblivna brudparet och Linnea och hade det trevligt som vanligt. I lördags hade vi det himla skoj på surströmmingsfesten i Stärkesmark. Vi var ett sextiotal människor som alla luktade lika dåligt hela kvällen :) Det var underhållning i form av trubadur på kvällen så Cindy satt med sina kåpor större delen av kvällen och tyckte det var helt okej. Hon somnade senare i vagnen och vi var faktiskt inte i säng förrän två den natten. Såna här byatillställningar är helt i våran stil, så jäkla roligt att man kan umgås i alla åldrar.

På söndagen drog vi på oss storstövlarna och tillbringade dagen i Västra Vännfors där det var veterantraktortävling. Jag tyckte det såg himla roligt ut så jag ville också vara med och hoppade på!



Cindy tittade med stora ögon mest hela tiden och till våran förvåning satt hon själv utan stöd i vagnen.



Fast allra mysigast var det när hon fick komma upp och vara med pappa.




Lycksele Djurpark

Egentligen hade vi planerat att besöka Lycksele Djurpark imorgon, men imorse var det så fint väder så vi bestämde oss för att åka idag istället. Vi packade kylbagen med massor av mat och fika och begav oss.

Precis som förra året sprang Sebbe runt som en galning och fotade vartenda djur han fick span på. Han stod i evigheter och tittade på minigrisarna, som tydligen var det bästa på hela dagen enligt honom. Jag tyckte det bästa var att Cindy strålade som en sol hela dagen. I liggvagnen kan man vika upp ett ryggstöd så hon satt och pjöllrade och pruttade med munnen i flera timmar och verkade så nöjd. Det är verkligen lättsamt att åka bort när hon är på det humöret.









Ni som följt med bloggen länge kanske kommer ihåg att vid vårat förra besök, alltså förra sommaren var Sebbe så förbannat för att han åkt hela vägen till en djurpark och det enda djur han fick klappa var en sketen häst? Haha, det var väl ungefär så nära han kom ett djur det här året också :)


Sommaren 2010 med megapolisonger!


Sommaren 2011, och detta år hade dessutom hästarna krympt till små, små ponnysar ;) Det var en besviken fästman jag har som traskade därifrån.

En wonderful dag som när vi kom hem avslutade med världens tråkigaste mat, nämligen korv och makaroner. Man kan ju inte skämma bort sig jämt!

Puss och kram

5 månader

Tösen har nu hunnit bli fem månader, och tiden verkligen springer iväg. Nu händer det massor med grejjer varje dag känns det som. Hon har blivit en egen liten person som man kan kommunicera med.



- Har hunnit få två tänder
- Gör pruttljud och blåser bubblor med munnen heeeela tiden
- Vill helst stå, antingen i knä eller luta sig mot till exempel soffan
- Har storlek 68
- Sover ca 22-6, äter, och sover sedan till ca 9
- Har tagit några steg i gåstolen men når fortfarande knappt ner
- Pussar mamma och pappa så fort hon får chans
- Skrattar ibland så att det låter
- Kan ta upp grejjer med tumme och pekfinger
- Rullar runt på mage och försöker ta sig fram med rumpan rätt upp i vädret
- Äter gröt till lunch, smakis och fruktpuré till middag, och ammas sedan resten av målen
- Kan sitta i några sekunder, sedan faller hon ihop som en fällkniv

Roligt är dessutom att hon hunnit med 3 dop, och 2 bröllop denna sommar. Själv har man knappt varit på något av dessa på flera, flera år.

Trädgårds mat

Varje morgon vi vaknar är vi så oerhört glada att vi bor där vi bor. Här kan vi göra precis som vi vill. Sebbe grillar i bara kallingarna, jag hämtar tidningen i pyjamas, vi spelar musik hur högt vi vill, Sebbe gasar med bilarna bäst han vill och så vidare. Här behöver vi inte direkt ta hänsyn till någon, utan här gör vi precis som vi känner.

Nu är också en härlig tid då vi har en hel tomt att springa runt på och beundra allt som växer (förutom gräs och ogräs förstås). Just nu har vi en hel del ätbart som vi så fort vi kommer ut är och nallar av. Vi längtar verkligen tills Cindy kan gå och plocka det hon vill ha, så gulligt det kommer vare. Vi är också så glada att vi kommer att kunna erbjuda henne en sådan uppväxt där hon kan få springa fritt och leka överallt.

Som sagt, här hos oss i Tväråbäck kan man just nu äta:


Snart mogna tomater


Chili


Jordgubbar, som tyvärr är över för säsongen. Men som vi har ätit, och fryst in i massor!


Ärtskidor


Sallad


Morötter


Hallon


Röda vinbär


Svarta vinbär


Krusbär


Rabarber


RSS 2.0