Saturday


Ungen försökte följa kattspåret, men gav upp efter ett tag då det var så klumpigt att gå i alla kläder.

Men att klättra uppför trappen funkar i alla väder.

Vi har just kommit in efter en lekstund ute, som tyvärr vart alldeles för kort då Cindy hade bestämt sig för att hon hellre ville sova. Hon la sig ner i snön hela tiden istället för att hitta på nåt roligt. Flera gånger doppade hon ansiktet i den kalla snön och fattade verkligen ingenting. Jag fick torka bort hela tiden, och tillslut gav vi upp :)

Nu städar vi lite och buteljerar vin. Det blir nog en tjugo flaskor av detta svartvinbärsvin också.

Senare idag ska vi bege oss mot Tomtebo där vi är bjudna på middag!

Buzzador för Lipton

Just nu är jag Buzzador för Liptons pyramidtepåsar. En hel kartong med olika tesorter dök för någon dag sedan upp i brevlådan, och nu är det dags att börja provsmaka. Det gör jag under tiden Cindy sover tillsammans med min nya bröllopstidning :)

Dekorera mera

Vi (läs: jag), har börjat planera hur vi ska dekorera våran festlokal. Helst skulle man vilja gå all-in med vita stolsöverdrag, klä in alla väggar och tak i skira tyger och ha fantastiska blomdekorationer på borden, men det blir ju såklart alltför dyrt så vi får lov att köra en budget variant.

Tack och lov finns ju Ikea där man kan köpa tyger och vaser till en billig peng. Vi ska genomföra en resa dit innan bröllopet och förhoppningsvis få med oss en hel del bröllopsdekorationer.

Jag har även upptäckt E-bay av en slump och sett att där finns mycket material för väldigt få kronor. Där ska också göras en stor beställning inom kort.

Diamantkonfetti på borden är väldigt fint.


Pom poms av tyll eller papper får nog bli ett av mina DIY-projekt.


Utelek

Nu börjar det verkligen en rolig tid då vi kan börja leka mer och mer ute. Det dröjer nog inte så länge innan snön är borta, och nu är Cindy så pass rörlig att man kan släppa ner henne på marken och hon kan hitta på egna saker. Hur vi ska undvika att hon äter upp hela våran grusade uppfart är ju en annan femma. Hitills har jag nog pillat ut en tiotal stenar som hon har gnagt på.

Idag gick vi en skön promenad på 45 minuter och grejjade sedan på här hemma. Jag kunde till och med läsa tidningen på trappen medans Cindy härjade runt. Hon kom tultandes på gruset och snubblade givetvis in i trappen så att hon nu har en snygg bula och blåmärke i pannan.



Nya äventyr för lillgumman!

Vårshopping

Nu när Cindy går så bra, så var det ju verkligen på tiden att köpa henne ett par skor. Hon behövde egentligen en hel vårgarderob, så jag gjorde bort det mesta idag. Efter bra råd från min expert/kära vän/tärna Joanna så slutade det med ett set från Everest på Stadium. Där sprang jag också över en godkänd cykelhjälm, så nu måste jag be Sebbe gå ut och göra i ordning cykeln och cykelsadeln, så att vi kan bege oss ut på tur.

På skobutiken mätte vi Cindys fötter och slutade med en läcker sko i storlek 21. När hon väl fick på sig skorna sprang hon i ett rasande tempo in på deras lager, så att jag fick springa efter. Haha, herregu, är det så här det är? Man vänder bara bort blicken så är dom borta :)



Regnkläder, galonvantar, hjälm, skor, vår/sommarjacka och 2-pack tumvantar.

Ungen fick ha en liten provning här hemma och drunknade såklart i regnsetet i storlek 86/92. Jag tror det blir till att kavla upp och rulla in ett tag här framöver.


Vi får nog testa att gå ut och leka imorgon!

Pustar ut och laddar om

Har just hoppat ur duschen efter att ha varit iväg och lett ett gympapass. Tjejerna var så duktiga ikväll, och som vanligt så hade jag superroligt där jag studsade runt. Det är synd att det tar så lång tid att sätta ihop ett pass, så att man inte kunde göra fler, men tiden finns inte just nu. Jag satsar på att lägga upp ett step-up pass senare om vi får några brädor. Som tur är så är vi fyra stycken instruktörer här i lilla Tväråbäck som turas om att leda, så man kan verkligen inte klaga på variationen. Vi är så lyckligt lottade som har träning här två gånger i veckan.

Sebbe ska iväg imorgon på långtur upp till fjällen, så han passade på att gå och lägga sig samtidigt som Cindy. Det känns konstigt när det är så tyst och lugnt i huset, men jag njuter verkligen.   


Sebbe har visst gått och blivit en Scania-pojke.

Idag kunde han göra kvälla med kranbilen här hemma på gården, så han får upp extra tidigt imorgon bitti istället.

Kvällspromenad

Va underligt det känns att kunna njuta av solen vid halv sju tiden på kvällen. Det var så härligt ute att vi inte kunde hålla oss inne efter middagen så vi skyndade oss på med kläderna.




Fin utsikt härifrån.

Nu har Cindy kommit på hur man går med allvädersstövlarna på också. Det är lite guppigt och ostadigt på asfalt, men uppe på altanen går det finfint.

Sebbe tycker däremot att det går så långsamt när hon är i farten så att han hellre bär henne på axlarna. Men hur tusan ska hon lära sig gå bra då? :)


Äta själv

Stora tjejen här hemma äter aldrig så bra som när hon får pilla på med maten själv. Att sitta och mata är nu ganska hopplöst, och vi försöker anpassa maten så att det ska vara lätt för henne att äta. Hon har precis börjat dricka mjölk också, vilket hon tycker är jätte gott. Yoghurt däremot, som vi försökt truga med väldigt länge är fortfarande något som hon vägrar, precis som gröt.

Korv, makaroner och ärtor är nog något hon skulle kunna äta varje dag om hon fick.

Idag blir det kycklinggryta till hela familjen!

Just nu


Efter några timmars lekande hos Tilde sover nu Cindy gott i vagnen. Jag tror båda tjejerna vart trötta efter deras flängande på golvet. Det är verkligen skönt att komma iväg så man slipper sitta hemma jämt. Ibland känns det som att Cindy klättrar på väggarna, även om man försöker aktivera henne så gott det går. Oftast lugnar hon ner sig när Sebbe kommer hem efter jobbet, och vill helst leka i lugn och ro.

Gott i glasen

Vi har börjat fundera lite på vad vi ska välja för vin till maten och vilket bubbel vi ska ha till brudskålen. Här hemma har vi ju en vinproduktion i en liten mindre skala, som tyvärr inte kommer räcka till allihopa på bröllopet, så vi kommer såklart lägga en beställning hos Systembolaget.

Då vårat tema är vitt, rosa, lime och glas så kanske det passar med rosa bubbel till och med. Det ser ju himla festligt och läskande ut!

Dessutom räknar vi med att i princip alla våra gäster är alkoholister, så det kommer att göras en riktigt stor beställning :) Det ska ju faktiskt bli fest!

Det samlas på hög

Jag kunde ju såklart inte hålla mig ifrån loppisen som arrangerades igår heller. Fick med mig ännu en pryl för en tjugolapp till Cindys rum, som vi ännu inte bestämt när vi ska sätta igång med. Vi sover så bra tillsammans i vårat sovrum att vi inte har någon brådska att flytta ut henne än.


Man kan ju inte annat än bli glad när man ser denna förvaringask med jordgubbar på!


Helgen som var

Vi har så roligt på helgerna att jag inte hinner sitta vid datorn något. Lördagskvällen spenderade vi i Stärkesmark med ett trevligt sällskap på ungefär 70 pers. Vi åt mat och dansade till ett band, som tyvärr inte var det bästa vi hört. Jag tror att jag kände igen ett femtal av låtarna dom spelade, och jag och Sebbe som annars bor på dansgolvet med ett jädrans buggande samtidigt som vi sjunger med, fick istället sitta och surra en hel del.

Vi fick dock lite bröllopsfeeling då vi befann oss i våran bröllopsfestlokal och våran toastmadame var upp och pratade med oss gäster :) Jag hann även fundera ut lite hur vi ska dekorera senare.

Kvällen vart sen, så klockan hade hunnit bli 02.30 när vi tog oss isäng, och båda skulle upp tidigt dagen efter. Jag gick upp med Cindy och Sebbe åkte iväg med sina smågrabbar för att spela match i stan. Dom vann båda matcherna och var jätte stolta.


Lillan hade fullt upp med att gå, gå och gå innan vi skulle iväg på barngympan.

Tväråbäcksdagen i söndags vart en succé!
Det kom över 100 personer som var nyfikna på varför dom skulle flytta hit. Det kryllade av barnfamiljer överallt som fick kolla in skolan och förskolan, Byarnas Hus, käka korv och våfflor och rida på islandshästar. Jag och grannen tog emot barn i gympahallen som fick komma och leka. Det var så mycket barn att det var ett sjåande att ens hålla koll på vart Cindy stack iväg. Men så roligt alla hade!

Det är så härligt att se alla dessa människor härifrån som ställer upp gång på gång för våran bygd. Man blir riktigt stolt över att tillhöra denna skara av underbara människor.

Nu hoppas vi att alla de hus och stugor som vi visat upp kommer att fyllas upp av dessa familjer.

Barnvaktskväll

Goder morgon!

Som vanligt är man uppe i ottan. Just nu helt själv då jag redan lagt Cindy för hennes förmiddagslur.

Igår var vi hos FotoNord för att ta Cindys 1-års bilder. Vi har redan fått tillgång till webgalleriet, så att vi kan välja och vraka bland hennes fina bilder. Hon var en duktig modell som nog tyckte att det var lite spännande med allt ljus, bakgrunder och den stora kameran. Efter en hel del fotande satte hon sig dock på tvären så att vi fick lov att avbryta. Det var verkligen middagsdags för henne. Vi avslutade med en middag på Max, då hon äntligen fick glufsa i sig köttfärssås och makaroner.

Sedan några veckor tillbaka har vi bokat in en pub- och danskväll i Stärkesmark (i våran bröllopsfestlokal) som äger rum ikväll. Snälla farmor kommer hit och umgås med Cindy tills vi kommer hem. Så idag ska vi röja upp här hemma och bara ta det lugnt innan det blir festligheter ikväll.


Bo billigt 30 minuter från Umeå

Nu hörs och syns Tväråbäck överallt!

På söndag är det dags för inflyttardag med visningar av lediga hus. Det kommer även finnas café och loppis, och jag och grannen kommer att finnas i gympahallen från klockan 12 för att ta emot leksugna barn.

Ryktet om våran inflyttningskampanj har verkligen spridit sig, och flera drivande människor från våran by har hörts i radio hos Lotta Bromé i P4 Extra och även i P4 Västerbotten.

Idag tror jag det dessutom kommer ut en intervju i VK angående detta.


Både Expressen och Metro har små notiser i deras tidningar. Heja heja Tväråbäck!

Brudbukett funderingar

Efter att ha kollat runt med kompisar som gift sig angående deras brudbuketter, har jag insett att jag inte alls har lust att lägga så mycket pengar hos en florist. En bukett kan kosta 1500 spänn, och dom pengarna lägger jag hellre på min ring. Jag ska göra min egen helt enkelt. Så svårt kan det inte vara. Det finns flera DIY-instruktioner på nätet, och jag vill ändå ha min bukett väldigt enkel.

Det här är mina favoriter just nu, som helt stämmer överrens med vårat färgtema.


För övrigt så finns det flera DIY-grejjer jag kommer att pyssla med till bröllopsfesten, som jag hoppas kommer göra det hela lite mer intressant.

TGIF

Det har ju släppt lite åt gången för Cindy när det gäller att gå, men igår kväll fick vi se en vandrande 1-åring under flera timmar. När hon faktiskt förstod hur "lätt" det var, så förstod hon även hur hon hon skulle ställa sig upp utan stöd, och detta satt jag och Sebbe och kollade på hela kvällen. Favoriten var att gå till spegeln i hallen och kolla in hur man såg ut och sedan gå till mamma och pappa och kramas lite.

Nu på morgonen har hon fortsatt övat på sina färdigheter.



"Titta mamma!"

Dagens planer är att ta oss till stan där Cindy ska få modella framför en fotograf som ska ta hennes 1-års bilder. Vi lyckades pricka in tiden exakt då hon äter middag, så nu måste vi försöka lösa maten antingen före eller efter.

Det är nog även dags att börja tänka på vårkläder, såsom skalkläder eller galonisar, samt skor till henne. Tror att jag ska kika runt lite nere på stan.

Tankarna går även till min mamma som ligger inne på lassa för någon sorts lungsäcksinflammation. Är så jobbigt att prata med henne på telefon då hon har så svårt att andas. Krya på dig älskade mamma!


Den absolut rätta och bästa


Nu hänger den här hemma, min bröllopsklänning! Efter lite beslutsångest, så insåg jag ju faktiskt att det här var den rätta klänningen. Den sitter som ett smäck på mig, och har inbyggd behå, vilket känns jätte skönt så att jag slipper tänka på det. Valet föll på en 2011's NIXA klänning, som jag köpte på Stallet i Vännäs.

Det känns bra att jag hittade just den här i Vännäs, då vi försöker att använda oss så mycket som möjligt av de tjänster som finns här ute. Vi vill såklart gynna den ort vi bor på! Hotellet fixar catering, min frisör i Vännäs har tackat ja till uppdraget att fixa mitt hår under hennes semester, blommorna kommer vi att beställa från den lilla blombutiken, och en hel massa andra ställen därifrån kommer hjälpa oss med att göra våran dag så bra som möjligt.

Förstår att ni är lite nyfikna på vad som döljer sig i den fina "likpåsen", men det får allt bli en överraskning som får vänta till Dagen D.

Tack för blommorna


Grannarna kom över igår kväll och gav mig fina tulpaner från idrottsklubben, som tack för att jag leder gympa. Vilken trevlig överraskning! Jag hade precis hunnit klart mitt rörmokarjobb från diskbänken och tydligen fått till det så bra att vattnet rinner undan som det ska igen. Det luktade inte mumma från vattenlåset vill jag påstå. Fy tusan vilken stank. Jag skyndade mig att göra klart det så att jag kunde skruva ihop rören igen.

Stövelgång

Det var bara en liten reaktion på sprutorna som gjorde att Cindy fick feber igår, men idag är det lugnt igen. Det ska bli roligt att se hennes reaktion när Sebbe kommer hem idag, eftersom hon aldrig fick träffa honom igår. Han var så trött igårnatt när han jobbat klart att han sov över hos sin pappa i Bjurholm.

Jag och bebis har varit ute i det sköna vädret och övat gång med stövlar. Det är inte helt lätt att plötsligt få något så klumpigt på fötterna, men några steg kunde hon ta själv i alla fall.


Hon tyckte det var så roligt att när jag skulle sätta henne i vagnen igen gallskrek hon och stelnade ihop till en hård klump och sparkade med benen.

Som tur är så går det fort över. Vi fortsätter övandet här inne igen då hon har sovit klart.


Bröllopsplanering

Man inser inte riktigt hur mycket det finns att tänka på när man ska planera sitt eget bröllop. Som tur är så har vi hjälp av våran toastmadame och hennes syster. Dom har stenkoll på hur festen ska fortlöpa och har ringt flera samtal åt oss som underlättar massor.

Ungefär så här långt har vi kommit, och utöver detta finns det flera andra saker som jag ska kolla upp...

Planeringen
Öppna bröllopskonto 
Bestäm ungefär antal gäster - check
Skaffa pärm för att organisera allt - check
Bestämma vigseldatum och kyrka - check
Boka fotograf - check
Boka kyrka - check
Solist till kyrkan
Bestämma ring
Boka bil från kyrkan
Färdigställa gästlista - check
Bestämma färgtema - check
Skicka ut inbjudningar - check
Välja blommor till brudbuketten 
Utse tärna, bestman och toastmadame - check
Beställa ringar
Boka lokal - check
Festhäfte
Boka catering - check
Bestämma meny
Beställa tid hos frisör - check
Boka tid för naglar
Bestämma vart vi spenderar bröllopsnatten
Barnvakt
Boka vigselförrättare
Boka musik till festen - check
Köpa brudklänning - check
Hyra frackcoat
Kläder till Cindy
Tårta
Förboka alkohol
Köpa dekoration till festlokalen
Göra beställning på E-bay
Beställa blommor till brudbukett, corsage och dukning
Beställa blanketter från skatteverket och skicka in hindersprövningen
Köpa skor och smycken
Ordna kläder till tärnan - check
Skaffa gästbok
Skriva körschema för dagen


Vi längtar!

Feber och blodad pappa

Har just lagt lillan med konsekvenserna av 1-års sprutorna som hon fick idag, nämligen feber. Det är ju verkligen typiskt. Hon håller precis på att repa sig från sin förkylning och snorande, och så får hon feber istället. Hoppas det är kortvarigt, så att vi kan hitta på något roligt i veckan.

Pappa Sebbe befinner sig just nu runt Vilhelmina någonstans och kommer nog inte hem förrän 23-24 ikväll efter en jobbdag som började redan klockan 7. Han ringde efter att han skickat ett spännband rakt på näsan, och det sprutade blod, och inte ens tre plåster stoppade upp. Får hoppas att det inte blev ett jättejack.

Nybadad för någon dag sedan. Betydligt piggare än ikväll.

Nu måste jag leka rörmokare då det ligger kvar vatten i båda hoarna i köket sedan imorse, och det är helt stopp. Jag tänkte vänta på Sebbe, men det blir ju för sent, så nu måste jag lägga mig under diskbänken och skruva bort vattenlåset. Wish me good luck!

Karl på vift

Jag sitter här i min ensamhet och laddar för Cindys sprutor om två timmar. Känner mig inte alls särskilt morsk, och hade helst skickat dit Sebber. Det ska i alla fall bli intressant att se hur mycket hon har vuxit, och se om hon får en godkänd stämpel i baken av läkaren.

Sebbe drar alldeles snart iväg upp mot Vilhelmina hållet med fullastad kranbil, och om vi ens får träffa varandra innan jag går och lägger mig får vi vara glad. Han lär hålla på hela dagen och hela kvällen. Stackarn... Tycker faktiskt synd om honom då det är något helt nytt för honom.


Walking

Helgen rusade förbi som vanligt, men den var så rolig att vi får vara nöjda ändå. Cindy har nog haft det bäst av alla då hon haft tre lekkamrater på besök. Både Leo, Tilde och Tea har varit och hälsat på vid olika tillfällen och hon lärde sig nog något av både Leo och Tea som kan gå, för nu har det verkligen släppt för henne. Helt plötsligt kommer det en liten bebis och går här hemma! Hon tar sig fram från rum till rum och behöver ingen hjälp, utan går iväg själv.

Hon verkar vara himla nöjd också över sina framsteg och ler stort när hon kommer gåendes.

Imorgon sticker Sebbe iväg på sin första kranbilskörning, som visade sig inte skulle vara mindre än runt 80 mil. Jag väntar inte hem honom förrän sent imorgon kväll, och hoppas att det går jätte bra där uppe i fjällen och inlandet.

Nu ska vi krypa ner i sängen och spana in serier på datorn. Go kväll!

Helgen är ju så bra

Cindy kvittrade en vacker sång ifrån sin säng redan 05.35 imorse, precis som hela denna vecka faktiskt, så här är vi vakna sedan länge. Förutom Cindy som redan gått och lagt sig igen. Jag tror även Sebbe somnade på soffan för en stund sedan.

Då vi mest hållit oss inne i veckan så bestämde jag mig för att ta med mig lillan till stan en sväng igår, för att se annat än det vi vanligen gör. Vi for på Barnens Hus för att se om de hade kvar något av sin 50% rea, och hittade två fina klänningar från Name It. Vi tog också en liten shoppingrunda på Ersboda och Mariedal innan vi åkte och fikade hos mormor.

På kvällen fick vi besök av Alex, Lina och lilla Leo, som är 2 månader yngre än Cindy. Barnen var lite nyfikna på varandra, men lekte mest för sig själv ändå.

Ikväll får vi grillgäster och ytterligare en lekkamrat till Cindy på besök, så vi kommer verkligen ha en toppen helg. Dessutom ska jag iväg nu klockan 12 tillsammans med Emilia och prova brudklänningar! Iiiiihhh. Vad verkligt det känns nu!

Playing mama

Under tiden grytorna får puttra på i några minuter så leker den 25-åriga mamman med sitt dockskåp... :)

Försöker tänka ut vilka möbler jag ska använda och göra om... Tror att jag ska skrota badrummet och göra en liten barnkammare till Cindy istället.

Just nu


Det gäller att passa på när bebisen sover, så att man inte får en klängande unge vid benen när det ska lagas mat. De här två fiskgrytorna är lillans favoriter; en med lax och dill och den andra med torsk och persilja och annat smarrigt.

Dockskåp - Försök nummer 2

För flera, flera månader sedan (6 månader för att vara exakt), tog jag fram mitt gamla dockskåp för att fixa och dona med. När jag målat tre varv, och det fortfarande inte täckte vart jag så förbaskad att jag slängde ner det i källaren igen.

Igår plockade jag upp det igen och gav mig den på att jag inte skulle ge mig. Och nu, efter sjätte varvet färg så får det vara nog. Nu får det vara som det är. Så hitills har jag lagt över sex timmar på att måla och tre timmar på att skrapa bort filtmattan på övervåningen.

Äntligen är det dags för lite tapetsering och piff av möbler.

Före:


Efter:



Tanken från början var att det ska likna vårat eget hus och inredning så mycket som möjligt, så jag får se vad jag hittar på helt enkelt :)


Äntligen ute igen

Lillungen är visst precis som sin far, nämligen ljusskygg. Det spelar ingen roll om hon har glajjor på sig, så försöker hon ändå gömma sig. Idag på våran prommis (första på länge pga feber och orkan), så trodde jag nästan att jag hade tappat bort henne.

Där satt hon hela promenaden och klagade inte ett dugg.



Och nu har hon faktiskt kommit på att man inte är helt orörlig i overall längre. Förut har hon suttit som en stel pinne så fort hon fått på sig utekläderna, men nu klättrar och kryper hon som vanligt. Tokigt!

Hon har på sig en mössa jag hade som liten förresten.

Mums tycker Cindy



När jag beställde Cindys lektält på nätet slank det ner några fina bakelser i varukorgen också. Hon tyckte att de såg så goda ut att hon såklart stoppade dom i munnen. Och det går ju bra, för så gör hon ju med allt, tills jag insåg att dom där pärlorna inte sitter fast så hårt.

Så nu får dom vila på mina Koziol kakfat istället, i väntan på att Cindy får sitt eget lilla kök och hon blir stor nog att inse att man inte behöver äta på allt.

Sac'n'seat

Tänkte att jag skulle tipsa om våran sac'n'seat, som vi är helnöjda med. Jag budade hem den på Tradera när Cindy var ett halvår gammal för en hundralapp, och för dom pengarna är den välanvänd, då vi plockar fram den så fort vi åker bort och det är matdags. Innan släpade vi med oss Antilop stolen från Ikea, men det var så jäkla besvärligt att jag sökte efter ett alternativ på nätet och fann denna.






Den ligger alltid i skötväskan och tar inte mycket större plats än hennes pipmugg. Man vecklar ut den och sätter fast på en stol (passar de flesta stolar som inte har jätte hög rygg), spänner fast under stolen och sedan bakom stolen så att barnet sitter fast. Passar från 6 månader till 2 år.

Ett bra köp!


Sömn = bäst

Vi fick hela sängen för oss själva hela natten lång. Det var så härligt att bre ut sig, och dessutom höra att Cindy också verkade sova gott. Nog för att det är mysigt att ha henne mellan oss, men det är faktiskt ännu bättre att låta henne ligga i sin säng, så att man ligga och lyssna på hennes snarkande på avstånd.

Imorse lekte hon och pratade för sig själv i 45 minuter, så att jag kunde sova vidare. Idag känner jag mig inte lika trött.



Snorungen plinkar på sin gitarr, hon fick av sin kusin, och tar små stapplande steg.

Idag håller vi oss nog inne då det kräksnöar ute. Varför ska det komma snö nu för?

Trötta föräldrar

Det är faktiskt inte förrän nu när Cindy är över 1 år gammal som vi börjar förstå när andra småbarnsföräldrar säger att dom är trötta. Vi har haft en sådan oerhörd tur med lillans sömn och rutiner kring detta att vi får vara mycket lyckligt lottade. Även när hon var pluttliten och jag ammade några gånger per natt gick det så smidigt att det inte störde sömnen så mycket. 

Men nu under den här förkylningen och tandsprickningen känner vi oss som zoombies. Nu har vi klarat av sex nätter med ständiga uppvak, grin, skrik och ledsamheter att det tär på oss under dagarna. Jag är glad att jag slipper gå till jobbet, fast Sebbe tycker nog att det är lite skönt att sysselsätta sig när han är så trött.

Även lillan verkar känna av att hon inte sover bra på nätterna, då hon slog till med att sova hela 4,5 timme mitt på dagen.

Vi hoppas på en betydligt bättre natt nu, och hoppas att hon inte är lika snorig imorgon. Idag har det sett ut som att hela hennes hjärna har runnit ut ur näsan. Stackars liten.

Jag ställde in hennes 1-års besök på bvc, som även innebär sprutor, då det inte känns så lämpligt just nu.

Krya på Cindy!

Bröllopsmat

Det finns ju några olika alternativ på vad man serverar på bröllopsmenyn:


En sittande klassisk 3-rätters.


Portionsbuffé.


Vanlig buffé.


Eller helt enkelt korv och bröd.

Vi har sedan länge bestämt oss för ett av dessa alternativ, och det ska vi senare idag åka till Hotell Vännäs och prata om. Det ska bli så spännande att bestämma bröllopsmenyn! Det är tur att jag och Sebbe gillar ungefär samma sorts mat och har samma tankar om vad vi vill ha. Eftersom vi kommer att ha festen ute i en by i skogen kommer alltså hotellet att catera maten ut dit.

Söndagslunken

Vi sitter och spanar på en film i sängen med lillan mellan oss. Hon hade inte alls lust att sova hela natten i sin säng inatt heller, så vi får väl lugnt ha henne mellan oss igen. Hon har varit feberfri idag, och lekt för sig själv hela dagen lång, utan att sova ett endaste dugg (normalt sover hon 3-4 timmar under dagen). Hon har varit så snäll och serverat oss låtsasdricka ur muggar, letat fram gosigaste gosedjuren, och hjälpt oss städa golven med att äta upp allt hon kommit över :)

Jag själv har en sådan träningsvärk idag att det ser ut som att jag ständigt är pinknödig, och backar hellre i trapporna än går rakt uppåt. Träningen igår på Iksu Spa letade verkligen fram oanvända muskler!

Istället för den klassiska söndagssteken eller grytan som Sebbe normalt lagar, så hade vi förberett med att frysa fisk några dagar tidigare och gjorde iordning sushi, som vi längtat efter ett tag. Det var riktigt gott, och något vi måste äta oftare.

Ikväll skulle jag egentligen ha lett ett gympapass, men ställde in då Cindy fortfarande är en liten sjukling.

Nu är nyheterna slut, så nu ska vi kolla in filmen igen!

Bo billigt 30 minuter (vi räknar på 22 minuter) från stan

Jag berättade för ett tag sedan om inflyttningskampanjen som våran by driver just nu. Igår var vi på after work i Byarnas Hus som är en gång i månaden. Vi har varit lite dåliga på att gå sedan vi fick Cindy, men annars var vi där rätt ofta. Vi dukar upp långbord i gympahallen, och har med oss det vi vill äta och dricka, och umgås ett litet tag innan man går hem till sig igen.

Igår fick vi i handen, de 7500 utskicken som äntligen tryckts, och som alltså ska skickas ut till hushåll i Umeå, som bor i lägenhet, och har barn i skolåldern. Våran familj är med i en liten intervju för att inspirera andra att flytta hit!



I foldern finns räkneexempel på hur pass mycket billigare det är att bo i ett hus här ute än i en lägenhet i stan. Det finns även med annonser på de hus som är lediga och ute på marknaden.

Den 25 mars har vi inflyttningsdag och då hoppas vi att det kommer många barnfamiljer som tycker att det skulle vara intressant att flytta hit. Då får de även åka runt och kolla på de hus som ska säljas eller hyras ut.

Flytta hit, och få oss till era grannar, hihi :)

Sjuk bebis och lyxig mamma

Fjärde natten av förkylning för Cindy, och jag tror knappt att jag fått en blund inatt. Hon vaknade var femte minut och satte sig upp och skrek. Var framme med nässugen och koksalt flera gånger, men inget hjälpte. Vid 01 tog jag tempen som visade på 39,1 grader, så jag suppade henne också. Efter det skickade jag ner Sebbe till soffan, så åtminstone en av oss skulle känna sig hyffsat pigg på morgonen.

Väl uppe på morgonen, så lämnade jag över lillan till Sebbe, och begav mig till Iksu Spa för en heldag med svägerskan. Vi båda fick presentkort för en spadag av våra karlar, så det här hade vi verkligen sett fram emot länge. Och som vi har haft det bra. Vi började med ett pass Indoor walking, och delade sedan på oss då jag gick på ett Body Pump pass och Helena till gymmet. Vi har också badat, suttit i varma källan, solat på playan och fått varsin massage behandling. Jag känner mig frääääsch.

Nu ska vi mysa med våran sjukling, och hoppas att nezerilen jag köpte idag, ska ge bättre resultat på nästäppan hos henne.


Imorse när jag for låg mina hjärtan och myste tillsammans.

Och nu har hon slocknat i soffan med pappas t-shirt. Sebbe tog tempen som fortfarande var hög och gav henne alvedon. Stackars liten.

Klänningsjakten har just börjat

Jag har provat min första brudklänning! Den är superfin, och behöver bara några få justeringar för att sitta som ett smäck. Men för att bli helt säker på att hitta just den rätta klänningen, så ska jag ta med mig Emilia och ge mig ut på en bröllopsklänningsturné. Jag behöver dock en barnvakt till lillgumman, för det blir nog tyvärr ingen succé att ta med henne så hon får slita och äta på klänningarna.

Min fina tärna, Joanna, har redan hittat sin klänning och den passar perfekt till vårat tema som är vitt, rosa, lime och glas. Hon ringde igår och var livrädd för att hon skulle snubbla i kyrkan, hehe :)

Vi hade ju som sagt en liten träff med våran toastmadame och hennes syrra i onsdagskväll, så nu börjar det falla bitar på plats som har känts lite oklara. Vilken tur vi har som har just dom som hjälpredor. Det är verkligen otippat vilka de är, men mer än så tänker jag inte avslöja :)


Trötta föräldrar

Här hemma känner vi oss helt groggy, då Cindy har haft flera dåliga nätter på rad. Hon är så tät i näsan att hon aldrig får komma till ro, och vrider och har sig nätterna igenom. Vi får använda nässugen och sprutta näsan flera gånger, men det verkar aldrig riktigt hjälpa. Jag och Sebbe ligger på varsitt hörn av sängen, och hon brer såklart ut sig på resten. Inatt låg jag och frös, men hade inte hjärta att flytta henne då hon gosat in sig i Sebbes nacke. På dagarna är hon dock inte alls förkyld, men på lite sämre humör än vanligt.

Invigningen på våran förskola i onsdags var förresten en succé. Det kom massor med folk som alla ville spana in det nya stället. Cindy som normalt blir lite blyg bland så stora massor med människor, brydde sig inte ett dugg om mig och stack iväg och lekte på en gång. Efter två timmar klädde jag på henne under protester, då hon inte alls ville gå hem. Jag ser det som ett gott tecken, och hoppas på att inskolningen i höst kommer att gå bra.



I body från Lindex jag köpte på loppis då Cindy endast var två månader gammal, och dom snygga jeansleggingsarna hon fick av sin farmor på födelsedagskalaset.

Lillan har blivit riktigt stadig i sin gång, men trivs fortfarande bäst då man håller henne i ena handen. För någon dag sedan gjorde hon en helomvändning och gick iväg åt motsatt håll. Och igår ställde hon sig upp för första gången helt själv utan stöd.

Nu ser vi verkligen fram emot sommaren då hon kommer kunna tulta runt här ute i gräset. Och skrapa knäna i gruset...

Snark

Tyvärr missade jag ett Meandi-party igårkväll som jag sett fram emot länge. Både jag och Sebbe kände oss helt färdiga, och stannade därför hemma. Om man var trött igår, så får man nog lägga på lite trötthet idag med, för i och med att Cindys tänder ploppar ut en efter en, så sover hon inte särskilt bra. Inatt tog vi över henne till våran säng, och hon vart nog lite förvirrad då det var så mörkt och var tvungen att utforska allt. Hon ställde sig upp, hoppade, slet i våra hår, bet mig i magen, slog på Sebbes rygg och rullade sjuttontusen varv runt, runt.

Sedan valde hon att bosätta sig i mitt halsveck resten av natten, så speciellt god sömn fick man inte.

---

Efter nyår öppnade äntligen våran förskola här i byn, och idag är det invigning, så jag och Cindy ska knalla över efter lunch och fika och fira. Ska bli kul att se vart det är någonstans hon ska få tillbringa sina dagar från och med augusti då hon ska skolas in. Hoppas det är massor av andra barn där så att hon får leka av sig lite, då det är sportlovsstängt på Babyöppet i Vännäs.

Nu ska jag till köket för lite barnmatslagning. Cindy äter mycket av våran mat nuförtiden, men det är alltid bra att ha ett rejält lager så att man aldrig blir helt ståendes. Det har funnits så mycket mat att jag aldrig ens har öppnat en barnmatsburk från affären.

Våran stora bebis


Jag hann inte mer än skriva klart inlägget igår om att lillbrullan slagit sitt rekord med att gå 12 steg, så ställde hon sig upp och promenerade iväg hela 35 steg tvärs över hela köket. Både jag och Sebbe fick bevittna underverket, och det riktigt brinner inne i hjärtat på en. Efteråt skrumpnade hon ihop till ett litet torkat russin för vi pussade henne så mycket under resten av kvällen :)

Wedding plans

På tal om det här med bröllop så kan jag ju berätta att vi kommer att vigas i Vännäsby Kyrka den 28 juli. Festen kommer vi sedan att hålla ute i Stärkesmark i deras byahus. Där har vi varit på flera fester, och lokalen tycker vi passar riktigt bra. Det finns en scen, bar och ett alldeles perfekt dansgolv för danssugna fötter, då vi kommer att ha underhållning senare på kvällen.

När vi bor så här fint som vi gör, så vill vi ju självklart att våra familjer och vänner kommer ut till våran bygd, istället för att hålla till i Umeå.

Imorgon kväll ska vi hålla ett planeringsmöte tillsammans med våran tillfrågade toastmadame och hennes syster, som ska hjälpa oss med lite av varje.








Poopers

Igår körde vi igång ytterligare en bajsfest, och den fortsätter även idag, till min förskräckelse. Jag har försökt förklara för Cindy att hon måste vänta med att skita ner sig tills Sebber kommer hem. Han fixar bajsblöjor mycket bättre än mig. Lillungen låg och vred sig hela natten, så nu väntar vi på några till tänder som ska ploppa fram.

Så mycket reaktioner och grattis vi fick igår när vi berättade om vårat stundande bröllop. Va härligt att så många är glada för våran skull :) Det värmer.

Idag verkar det vara ett riktigt härlig väder igen, så vi ska nog ut efter lunch.


Häromdagen gled vi fram med sparken i 180. Tror att vi tog oss genom halva byn utan att sparka överhuvudtaget.


Tjohoo

Nu har nog de flesta fått hem en inbjudan i brevlådan, så nu kan vi faktiskt släppa bomben... Vi ska gifta oss!

Jajjemen
. Den 28 juli smäller det, och då kan vi börja kalla oss för äkta makar. Vi är ruskigt spända och förväntansfulla, och har nu en tid framöver med en hel del bröllopsplanering, som ni säkert kommer få följa lite här på bloggen. Sebbe åker nog lite snålskjuts, men lämnar med varm hand över det mesta åt mig :)

Då jag gillar att pyssla så kändes det självklart att jag skulle göra inbjudningarna för hand.

Det vart en hel del stämplande...

Och en massa klippande och klistrande...


För att få fram ett färdigt resultat.

Nu hoppas vi såklart att alla våra nära och kära, och vänner vill komma och fira denna dag med oss!




12 månader

Tänkte att jag skulle sammanfatta lite som vanligt nu när hon är ett år.

12 månader:

- Varvar att studsa på rumpan/krypa/gå (som mest 12 steg).
- Ställer sig upp mot allt.
- Tycker om att bli jagad, läsa böcker som hon ger till oss, leka med "förbjudna saker".
- Tar sig upp hela trappen själv.
- Förstår ord som tutte, gosa, lampa, boll, pussa, krama och hämtar saker åt oss när vi ber henne. Om jag säger att hon ska hämta bollen, studsar hon iväg och kommer inte tillbaka förrän hon hittat den.
- Säger ord som mamma, pappa, tutte, titta.
- Älskar att dansa till musik och hennes favorit just nu är Katy Perrys - The one that got away.
- Är lite blyg då det är mycket folk, men kommer snabbt igång efter det och far runt överallt.
- Efter magsjukan i januari slutade hon bajsa på toan efter 5 månader utan bajs i blöja. Jag tycker det är uäck! :)
- Har storlek 80/86.
- Tror att hon är helt orörlig då hon har overall på sig och sitter alltid helt blixtstilla.
- Är hon ledsen dumpar vi henne alltid i soffan och då blir hon glad och börjar skratta istället.
- Vill äta mat själv, men det har man inte alltid tålamod till. Får skura hela köket efter en måltid.
- Sover 20.30-07.00. Sover även 3-4 timmar på dagen.
- Är just nu mammig igen.
- Är rädd för vissa ljud, och även vissa personer.

---

Nu på morgonen har Cindy flygit fram här hemma och hittat på en massa bus. Idag fick hon ha på sig sina fina nya kläder från Lindex som är i helt underbara färger, som hon fick häromdagen.


Brummar på sin coola Bobbycar. Hon skjuter sig bakåt i alla fall :)



Har varit ute på promenad, och slog sitt rekord med att gå 12 steg.

Och så har hon chillat lite i sin koja.

Kalas del 2


På vimplarna jag sydde klistrade jag dit dekorplast. Vi hade blåst upp ballonger och hängde serpentiner från Lagerhaus i lampan. Vi hade ju såklart en del ätbart också.


På morgonen gjorde jag färdigt tårtorna, då det mesta var förberett dagarna innan. Jag hade ett lager med dumlefluff, och ett med hallonmousse. Innan jag lade på locket spacklade jag hela tårtan med smörkräm för att få sugarpasten jämn och fin.

Locket hade jag kavlat... Och kavlat... Jag skar sedan bort all överflödig sockerpasta.




Resultatet vart två dekorerade tårtor i sockerpasta som jag färgat i olika färger. Då jag inte ens brukar äta marsipan, så pillade jag även bort locket på dessa då jag åt. Smaken är väldigt söt, och inte alls något som jag tycker om. Men fint blir det!

Jag hade även bakat kokosmuffins, med grädde och lemoncurd på toppen. Sebbe fick slava lite han också, och gjorde chokladbollar.


Och när man fyller 1 år får man smaka lite tårta, även om jag är emot socker till så små barn. Hon glufsade i alla fall i sig en redig bit, och slängde ner resten på golvet. Tacka vet jag Ikeas skyddskläder, då det blir kladdigare än kladdigast av att äta själv.

Kalas

Lördagens kalas för våran minitjej vart toppenbra med fullt hus här hemma. Cindy vart nog lite stressad där ett tag och höll konstant ett öga på mig så att jag inte lämnade henne utom synhåll.

Under tiden vi väntade på gästerna gick vi ut på altanen och gungade i 25 plusgrader. Så skönt och vårigt.



Hon fick börja med att öppna ett jätte paket från morfar, som innehöll en läcker svart bobbycar som hon kommer kunna rejsa runt med här hemma. I bakgrunden ser ni lektältet som hon fick av jag och Sebbe på födelsedagen.

Paketöppningen fortsatte med lite hjälp från mamman.

Paketena innehöll fina kläder, leksaker, en stol, böcker, pengar, en gitarr och annat smått. Cindy tackar så mycket för alla paket! Hon har en sån fin familj runt omkring henne.

När alla tackat för sig och åkt hem stannade våra stammisar, familjen Wigerthson på pizzamiddag. Tjejerna busade och till och med pussades en gång.

Senare på kvällen kom våra grannar över och vi drack gott vin och spelade spel långt in på natten. Tror att klockan var närmare 02 när vi tog oss i säng. Lyckligtvis sov Cindy till 07.30, och efter det har vi turats om att sova lite under dagen.

Jag har just kommit hem från cirkelpasset, och ska slänga mig i duschen innan det är dags att spana lite teve.

Godkväll vänner!


Gratulationsbild

Om ni missade lillskiten i dagens tidning, så har ni henne här!



Hon har en tofs på huvudet på bilden, som inte kom med, så nu ser det ut som att hon inte har något hår, hihi.

Bak


Som jag sa tidigare så har jag gett det ett försök att baka tårtorna själv den här gången. Har bakat två tårtbottnar, två olika sorters fyllningar, och har kladdat och kletat ihop sugarpaste (sockerpasta), som jag ska täcka tårtorna med. Den ena klumpen har jag färgat rosa, och imorgon ska jag färga lite gult och grönt också med pastafärg.

Åh, vad jag hoppas att jag kommer att kunna kavla ut dessa, och få till ett bra resultat.

Ikväll har jag också bakat två laddningar med cupcakes, som jag ska dekorera imorgon.

Pjuh.

Födelsedagstjejen

Födelsedagsbarnet har gått och sussat efter en mycket lyckad dag. Hon har varit supersnäll och har lekt hela dagen, mycket i kojan, som verkar väldigt uppskattad. Hon har blivit så oerhört gosig och vill kramas och pussas mer än någonsin.

Till lunch stekte jag plättar och åt tillsammans med upptinade hallon som vi mumsade på både två.


Till en början gick det ner några tuggor.


Men som vanligt nuförtiden, hamnade allt på golvet! Cindy tycker att det är hemskt roligt att kasta mat över hela golvet. Det är tur att Sebbe inte är hemma om dagarna, för han är helt anti-kladd, och klarar inte av minsta lilla söl.

Ikväll har hon (läs: mamma och pappa) öppnat presenter. Hon fick bland annat ett till mysigt krypin som jag ska visa senare.

Nu njuter jag och Sebbe av varsitt glas vin, och stressar runt lite och städar och donar inför kalaset imorgon.

1-års dagen!

Hipp hipp hurra! Idag fyller våran älskade Cindy 1 år!

Det går verkligen inte att förstå hur fort tiden går... Vi låg ju nyss på BB med en pyttebebis, och nu har vi en tjej som till och med kan gå litegrann. Man får verkligen ta vara på varenda minut, och njuta av varje stund. Att vara mamma och pappa till henne är fantastiskt.

Vi väntar lite med paketöppnandet tills dess att Sebbe kommer hem från jobbet, men hon fick sig en överraskning imorse när hon fått en egen koja i köket. Hon slog på tapeterna och sa "naej, naej", hihi. Men nu kryper hon dit hela tiden och kollar in sitt lilla place.


Imorse kröp hon dit i pyjamas och började leka.

Och sedan när hon var nybadad och fräsh var det dags att spana in stället igen.


Här sitter man och har det bra :)

Ur lite dekorplast klippte jag ut "CINDYS KOJA"

Ugglorna jag sydde fick flytta in.

Korgen har jag målat två varv med vit färg, och innehåller lite leksaker och böcker. Hon fick även en tavla med text jag skrev ut på datorn.

Det verkar som att födelsedagsbarnet trivs jätte bra, och nu satsar vi på en riktigt härlig dag tillsammans.

Tapetsering i liten skala

Den här tiden på förmiddagen då Cindy sover sina två timmar är guldvärd. Då hinner jag göra en massa saker som ligger och väntar. Eller så gör jag helt enkelt bara saker som är roliga.

Har just tapetserat klart Cindys koja. Jag valde att använda mig utav fyra olika tapetprover som jag tyckte vart jätte fina tillsammans. Nog för att jag gillar svart och vitt, men när det gäller barn ska det vara färg i massor.




Det är lite svårt att förstå hur pass stort det är på bild, men jag får plats där inne och Cindy kan sitta och har ändå plats kvar till taket.

Har också just penslat på andra lagret färg på en liten vägghängd korg, som jag gjorde på slöjden i lågstadiet. Den hade jag tänkt ska få sitta där inne och innehålla lite leksaker. När den har torkat ska jag visa fler bilder.

RSS 2.0