Gos

Vi tog oss ut på en promenad på eftermiddagen ändå. Det var skönt att komma ut och andas frisk luft. Vi gick bort till Nilsland, och nu på radion kom rapport om en riktigt allvarlig trafikolycka precis där. Både mamma, Sebbe och hans pappa ringde för att höra att det inte var vi som var inblandade. Huvva va hemskt...

Sebber är på väg till sina grabbars innebandyträning just nu, jag har lagt Cindy för andra gången idag och ska börja med middagen. Ikväll har jag träning, men har så ont i huvudet så jag får se hur jag gör.

När jag är borta på träning brukar pappan och lillhjärtat passa på att mysa bara dom.



Snart är det dags att klippa luggen på C förresten.

Härlig sovstil

Allt som oftast hittar jag lillan med både händerna och fötterna utanför spjälorna. Idag när jag kom upp låg hon så här skönt.



Medans jag bäddade storsängen fick Cindy busa lite. Än så länge drar hon upp sig till knästående, men då jag hjälper henne upp hela vägen står hon rätt så stadigt, och kunde därför hålla koll på vad jag gjorde.



Måste ha gjort något riktigt dumt då mamma låter mig skaka galler på detta vis :)

Dålig natt

Vi har just sänkt spjälsängen till bottennivå, och precis som jag anade har det numera blivit en lekplats. När det är dags för sovning så försöker Cindy att ställa sig upp, och när man lägger ner henne så sätter hon sig upp istället. Tusen gånger. Detta gör hon även i sömnen, så inatt hittade jag henne sittandes tre gånger, så det var bara att masa sig upp och lägga henne igen.

Dessutom fick hon för sig att vara vaken mellan 04.30-06.00. Inge grin, men en massa bök. Hon fick ligga i våran säng och Sebbe var ju som vanligt mest utsatt med sparkar i ryggen, luggningar i håret och nyp i ansiktet. Mig brukar hon inte bry sig om särskilt mycket. Han kliver normalt upp 05.30, så inatt missade han en hel timmes sömn. För min del är det lugnt då jag har möjlighet att gå och lägga mig under hennes förmiddagslur, men idag är det stört omöjligt då det sprutar hagel på fönstrena, och det är inte tyst någonstans.

Ska ta mig till köket och få i mig lite lunch innan grinungen (bara grin och skrik nu på morgonen) vaknar. Tänder + förkylning + separationsproblem = JOBBIGT.


Ledig dag för oss alla

Ni må tro att jag mår finfint nu när jag varit iväg till frissan och klippt samt färgat håret, efter sex långa månader. Man har visst annat att prioritera nu som småbarnsförälder. När jag var iväg sist var Cindy knappt tre månader och jag satt som på nålar och var supernervös att jag var borta från henne. Idag hann jag inte ens tänka efter att jag var helt själv, och dom där 2,5 timmarna flög iväg. När jag kom hem och öppnade dörren så skuttade Cindy glatt mot mig och
ropade ma-ma-ma. Helt otroligt hur mycket man kan smälta av ett sådant mottagande.

Lilla damen fick vara hemma med pappa under tiden, då han tagit ledigt för att följa med på babysimmet som var imorse. Det var supermysigt att bada hela familjen. Cindy gjorde dock en ofrivillig dykning då hon nös så hårt att hon flög ner med hela huvudet under vattnet. Hon tyckte inte om det särskilt mycket.


Lillan passade på att testa Gustavs zebra tillsammans med kusinen Felicia på kalaset igår.


Ingen snö, men mysigt ändå

Min telefon slutar aldrig att ringa. Flera, flera stycken ringer och vill hjälpa mig att få tag på dessa skoskåp. Vilken himla bra annonsplats VK och VF är. De har hjälpt mig tidigare också då jag varit på jakt efter prylar. Mycket bättre än Blocket till och med. Nu får man nästan dåligt samvete då folk ringer och man är tvungen att tacka nej :)
Nåväl, första ljuset är tänt i adventsljusstaken, och jag och Cindy har busat här nere nu på morgonen. Hon skrattar nu helt okontrollerat och åt allt möjligt. Det är så härligt när hon kommer studsande och får syn på en och hon skrattar så att hon nästan trillar omkull. Så nu verkar det ha släppt från att ha varit riktigt svårflörtad, till att asflabba åt saker vi inte ens vet varför.

Både karln (verkar ha varit en hård firmafest), och bebis sover, så nu ska jag passa på att laga en massa mat åt Cindy. Det är en himla åtgång på potatis har jag märkt :)

Senare idag ska vi till Vännäs på Gustavs 1-års kalas.

Ha en trevlig första advent!

Ändrade planer

Huset är äntligen helt tyst. Dottern har nattats och stormen utanför fönstrena har lagt sig. Inatt kändes det som att huset skulle braka ihop och det knäppte och knarrade i varenda vägg.

I eftermiddags skjutsade jag in Sebbs på firmafest med julbord och show med sitt nya jobb, då han, tillsammans med halva Nsa styrkan börjar jobba åt ett annat åkeri med start om 1,5 vecka. Vi pustar ut då det äntligen löst sig med jobb. Tyvärr kommer han inte att kunna vara pappaledig med Cindy något överhuvudtaget förutom under sin egen semester till sommaren. Det känns riktigt trist att de inte kommer få vara hemma tillsammans och ha den där speciella tiden bara de två. Som vi har planerat det nu blir jag hemma med lillan tills juli då jag börjar jobba, mitt i sommaren, wohoo... Då tar Sebber semester och två veckors extra ledighet så att han kan hjälpa till att skola in henne på förskolan i augusti.

Planen från början var att jag skulle vara hemma 11 månader och Sebbe 5. Nu blir det istället 16 månader till mig och 1 fjuttig till pappis. Tur i oturen var väl att han var sjukskriven 4 månader i somras.


Lillskruttis hos en trött men överlycklig pappa samma dag vi kom hem från BB. 3 dagar gammal.


Oh yeah, it's a good day

Min annons som var med i dagens tidning gav resultat på en gång turligt nog. Två personer ringde och erbjöd mig att köpa deras skoskåp som bara låg och samlade damm. Lyckan är gjord :)

Cindy är ju expert på att studsa iväg till hallen och äta på våra skor, så vi behövde verkligen dessa tre skoskåp (vi har tre sedan innan också), så nu får vi nästan en hel vägg med bra förvaring. Dessa vita hade utgått ur Ikeas sortiment, och det kändes så trist att behöva köpa svarta eller röda då vi redan har vita.

De jag fick köpa var helt oanvända, och jag fick de för 100 spänn! I butik kostar de 349 kronor. Vilken lyckad annons.


Förhindra att Cindy äter upp våra äckliga skor: Check!

Skruttis

Våran älskade unge framför kameran när hon var 5,5 månader.





Då hade hon just lärt sig att sitta och ville hemskt gärna visa upp sin nya konst.

Helg!

Jag och Cindy hade lite ärenden på stan idag som behövde uträttas så vi tog en snabbis nere i centrum innan vi åkte till min brorsa så lillis fick äta lite. Sedan valde vi den perfekta dagen att storhandla på Maxi, nämligen löning och fredag eftermiddag, så självklart var ju hela stan där redan så vi fick trängas lite.

Tror dessutom Leffe var lite mallig när han fick styra runt barnvagn där inne ;-)

Annaes har vi haft en mysig kväll framför På Spåret, där Sebbe briljerade som vanligt. Jag förstår inte var han lagrar all information. Han kan de mest konstiga fakta, och särskilt om personer som ingen annan vanlig människa har någon aning om. Och musik såklart. Utmana honom i en musiktävling och han vinner garanterat!


Årets adventsljusstake är framme. Jag gillar att pyssla i ordning olika varje år, och det här är en blandning av Ikea, Lagerhaus, Rusta och lite man-tager-vad-man-haver-hemma.


Stå själv

Det här med att stå är Cindys nya intressanta grej att syssla med. Hon sträcker alltid upp händerna mot oss för att hon vill ha hjälp med att komma upp på fötterna. Hon drar sig upp till knästående när hon tar tag i möbler och liknande ting och vill gärna att man släpper taget så att hon får stå själv. Än så länge känns det säkrast att ha henne mot soffan och där trivs hon bra att leka ett tag.



Mammas och pappas duktiga tjej.


Nu är det jul här i vårt hus... I alla fall litegrann.


Trodde aldrig att jag skulle hinna mäta, klippa och sy två julgardiner till köket medans Cindy sov. Men det gjorde jag, och hon sover fortfarande två timmar senare. Vilken lyckans ost jag är som har en så pass duktig dotra att hon förstod att det var bäst att hålla sig sovandes medans mamman pysslade.

Förändring


Satte Sebbe i arbete igår kväll. Nu är det färdigspacklat lite här och var, och snart kommer väggen inte vara orange längre. Ska försöka planera in att måla under veckan då Cindy sover på dagarna.

Luris


Just styrt ut lillan på altanen för eftermiddagsluren. Här inne väntar lite disk och sortering av alla möjliga prylar. Tror jag ska dyka ner i reklamhögen som damp ner idag också. Sebbe kan inte för sitt liv förstå hur jag kan tycka om att läsa igenom reklamblad, men jag tycker det är rätt intressant. Oj, va mycket bra erbjudanden jag annars hade missat.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Tevemöbel

Nu är denna kabelhärva ett minne blott då vi har en ny barnvänlig tevebänk.



Ut med den gamla ekfanér bänken, som absolut inte passar in hemma hos oss, och in med den nya fräscha vita med luckor i högglans.



Helst hade jag velat slänga ut alla högtalare också, men dom förhöjer tydligen våran teve/film/musik upplevelse som min gubbe brukar säga, så dom får väl stanna kvar då :)

Som jag berättade igår är vi inte helt nöjda ännu, utan vill utöka bänken med en sektion då vi tycker den är alldeles för kort. Vi satsar på att göra en beställning med några som ska ner på Ikea inom kort.

När vardagsrummet är klart med ny färg på ena väggen kommer nya bilder.

Snorunge

Har en snoris här hemma som skulle bli riktigt ledsen om hon förstod att vi blir tvungna att missa simmet som börjar alldeles strax. Känns inte okej att fara och bada när hon är så pass förkyld. Natten gick över förväntan då hon sov 10,5 timmar i sträck, med några uppvak för att stoppa in tutten som hon tappat.

Nu på morgonen är det lek och bus som vanligt, men med en massa snortorkning istället.

Dagens Cindy:




Drar sig upp mot allt möjligt nu och ställer sig på knä. Sträcker alltid upp händerna för att hon vill upp och stå. Följer efter mig vart jag än går och håller helst fast mig i benen vad jag än håller på med. Lite besvärligt när man till exempel stökar runt i köket eller vill gå på toa. Då studsar hon in på lilltoan och tycker att jag borde komma ut istället för att sitta där och hänga :)

Sjukling

Idag fick vi lov att ställa in ett besök hemma hos oss då Cindy vart tvärförkyld igårkväll/natt. Helt plötsligt vart det gallskrik och ledsamheter då vi gick och la oss. Där låg hon i sin spjälsäng och kunde inte andas genom näsan och den var alldeles tjock med snor. Hon fick sova mellan oss och jag var uppe några gånger för att spruta in koksalt i näsan, men det hjälpte knappt. Stackars älskling...

Nu rinner det snor i hela ansiktet, och hon blir lika förvånad varje gång det rinner ner i munnen för att det smakar så hemskt :)

Vi hoppas på en bättre natt inatt, så att vi får sova alla tre.

Tyvärr missar vi nog babysimmet imorgon om hon är lika dålig.

Nu ska jag svida om till träningskläder och ge järnet med löpningen. Kram till er alla!


Ikea

Vi åkte till Sundsvall igår för att gå på Ikea. Galet mycket folk, så att jag vart så stressad och kunde inte riktigt njuta av besöket. Vi gjorde dock en massa bra inköp till ett mycket billigare pris än vad vi räknat med. Prio nummer ett var ju en tevebänk, så idag har vi spenderat en hel del tid till att montera ihop den. Tyvärr är vi inte riktigt nöjda då vi tycker den vart för kort, så vi behöver komplettera med en extra del, då det var en sådan modell som man kan "plocka ihop" själv. Den är i nuläget 180 cm, men vi vill byta ut en 60 cm del till en 120 cm, så att den blir 240 cm. Hmm, krångligt, men ska visa bild senare.

Vårat skoskåp hade slutat tillverkats i den färg vi redan har hemma, så nu måste jag ut och annonsera på nätet och försöka få tag på en sådan ändå. Jobbigt!

Ramarna till mina moderna muséet planscher vart inte heller av då jag och Sebbe vart oense om storleken, haha :) Nu måste jag skicka min kära vän Joanna på Ikea och köpa såna till mig, hihi. Väldigt trist att vi inte fick upp dom idag!

Nu återstår bara att måla om våran fondvägg i vardagsrummet, så att vi får upp resten av inköpen. Efter 2 år är vi nu less på en knallorange vägg.

Drömmen om ett barn

Sitter och kollar på "Drömmen om ett barn", och man blir alldeles matt i kroppen när man följer dessa par som gång på gång får negativa besked. De som kämpar och kämpar, men som ändå inte lyckas. Oftast vet de inte ens vad orsaken är.

Man sitter och håller tummarna för deras skull, och blir helt överlycklig när det tillslut pickar ett litet hjärta inom dom.

Precis som vi var helt överlyckliga när Cindy låg i min mage. Skänker en tanke till alla dom där ute som kämpar!


2,5 vecka innan våran skatt kom till oss.


Våran prinsessa 5,5 månader gammal





Bara fix

Oj, så trött man är... De senaste dagarna har Cindy velat sova till 8.30-9.00 någon gång, men imorse var jag tvungen att väcka henne redan vid 7.30, och man är ju aldrig så sömnig som när väckarklockan ringer. Fick lov att väcka upp henne så hon hinner sova förmiddagsluren innan vi ska ge oss iväg till Vännäs för att träffa alla mammor och barn och käka pizza tillsammans.

Sitter just nu och skriver en lista på allt som måste fixas här hemma gällande barnsäkringen. Det svåraste att lösa är alla kabelhärvor som vi har överallt. Alla dessa teknikprylar som min gubbe tycker är så himla viktigt är ständigt i vägen ;-) Ikväll ska vi testa att stoppa undan alla sladdar i en förvaringsbox och se om det är en bra idé eller inte.

Vi behöver också en gersåg så att vi kan färdigställa listningen i hallen. Fy skäms på oss som lämnat detta problem i två år nu. Som det ser ut nu så är tapeten väldigt lockande att bara ta tag i och riva loss. Cindy har såklart redan hunnit vara där och stoppat in några bitar i munnen. Det måste lösas genast.

Nu ska jag läsa tidningen i lugn och ro och sedan väcka mitt hjärta åter en gång...


Sussa sött på mamma





Jag och hjärtat tog en skön tupplur när hon var knappt tre månader. Snart fyller hon ju ett år...

Fix hemma



Spännande va? Sebbe kom hem med detta paket när han var i Stockholm, på beställning av mig. Då dessa planscher inte går att få tag på i webbutik passade det bra att springa in och köpa i den fysiska butiken när han var där nere. Förhoppnigsvis åker vi till Ikea på lördag och då kan jag köpa ramar så dessa "hemlisar" kan komma upp på väggen.

Vi är i akut behov av en ny tevebänk då våran klåfingriga lillis är och rycker i Ps3'an, höjer volymen på max på förstärkaren och försöker dra ut teve-kortet ur boxern. Vi behöver en med stängda dörrar och jag har kollat in en på nätet som jag vart lite förtjust i. Vi behöver också komplettera med några extra skoskåp då hon slickar på skorna som står framme. Vi bor dessutom på en lerväg, vilket inte är så fräscht! En grind till övervåningen behövs också. Med all säkerhet trillar det nog ner lite fler saker i vagnen också :)


Här har hon varit i farten och rivit ut de hundratal PIXI-böckerna jag har i en korg på golvet. Smart av mig va? :) Påminnelse till mig själv: Hitta ny plats för dessa.


Full fart framåt

Som vanligt går helgen alldeles för fort, och vi längtar redan till nästa då vi får vara hemma allihop tillsammans igen. På lördagskvällen överraskade jag Sebbe med ett biobesök bara han och jag. Vi lämnade Cindy hos snälla faster och kusiner, och kröp sedan ner i biofotöljerna med 3D-glasögonen på och såg Tintin, som vi asflabbade till. Så himla rolig film! Det var riktigt trevligt att komma iväg en lite stund.

Firade sedan Sebbe på söndagsmorgonen med presenter från jag och Cindy, som uppskattades. Vi drog sedan vidare på Algots dop i stan och käkade god smörgåstårta. Jag avslutade helgen med träning som gav mig träningsvärk i rumpan och vaderna.

Nu på morgonen har vi babysimmat och sedan lekt resten av eftermiddagen.

Pjuh.

Helt plötsligt igår förresten fick Cindy för sig att ta några krypsteg och dessutom sätta sig upp från liggandes. Hon försöker dra sig upp mot allt och nu vet vi vad vi har att vänta... Vi har inte längre en liten tjej hemma som nöjer sig med att sitta still. Nu hinner hon överallt, såklart dit hon inte får. Jag vet inte hur mycket smutsdisk hon hinner dra fram ut maskinen som vi får plocka in igen. Och jaa, vi måste bli bättre på att stänga luckan :)

Aj aj aj i munnen


Inte nog med att man trasslat in sig i stolen, så har den här lilla damen skrikit och grinat konstant nu i två dagar, även på nätterna, vilket hon aldrig gjort annars. Tandköttet är alldeles svullet och under syns två vita gaddar som bara väntar på att få spricka igenom. Stackars unge som har så ont att det bara rinner tårar.

Nu har jag middagen i ugnen och vi väntar bara på herr S som alldeles strax är hemma.

Trevlig helg!

11-11-11

För en liten stund sen fick jag ett härligt MMS med champagneglas och två händer... Som självklart pryddes av två ringar!

Grattis till pappa och Birgitta som förlovade sig den 11-11-11 klockan 11:11!

Just nu befinner dom sig i Vemdalen på dansmässa, så under deras lilla semester passade dom på. Så roligt!

Stress

Det kändes skönt med en lugn dag hemma idag då jag och Cindy flängt runt överallt tidigare i veckan. Igår var vi på Bvc för 8 månaders kollen med Boel-testet bland annat. Det gick strålande. Ungen mäter nu 73 cm och väger några gram strax under 10 kg.

Vi hann med lite öppen förskola också då vi ändå var på plats. Sedan åkte vi ner på stan för att fixa lite ärenden och käka lunch, för att sedan åka ut på Strömpilen och fota lillan inför VK:s luciafotografering. Det gick så bra att jag beställde fotopaketet med två bilder. Sötaste tomtegumman. Så nu får ni hålla utkik efter Cindy i luciabilagen den 13/12 :) Är med all säkerhet en hel del av hennes kompisar som också är med.

Igår kväll kom även mamma och L-G på besök för att gratta Sebbe i efterskott. Som vanligt fyllde hon upp våran frys med en kasse med gosaker, och tidigare i veckan utökade hon också Cindys garderob som hon gör titt som tätt. Tack snälla mamma/mormor!

Nu ska jag skynda mig och laga till fisken och stöka undan innan liten vaknar. Kikade just ut genom fönstret för att titta till henne och på vårat så kallade drinkbord på altanen låg en död fågel, endast en meter ifrån henne. Usch! Den får Sebbe ta bort när han kommer hem.






Förra veckans busigheter


Cindy har blivit en hejjare på att ta av sig sina tröjor och övar så fort hon får chansen. Här studsar hon också i en jäkla fart för att hinna ikapp en lastbil, och förstås för att hinna först till pappas playstation och trycka igång det. Då går jag självklart och stänger av det, och då studsar hon förstås tillbaka och trycker igång det igen. Skitunge :)

Borta semester

Det har varit en händelserik helg för oss alla tre. Sebbe och en kompis drog ner till Stockholm redan i torsdags för att kolla in Mark Knopfler och Bob Dylan på Globen under fredagskvällen. Mark hade varit helt fantastisk, som vanligt, medans Bob hade haft en motorsåg i halsen och lät för bedrövlig. Endast de riktigt inbitna Dylan-fansen stannade kvar hela konserten och resten drog medans hans spelade för att han var så kass. Trist för honom.

Jag och Cindy for till Sorsele på lördagsmorgonen med mamma och hennes sambo för att hälsa på mormor och morfar. Det var riktigt skönt att komma iväg hemifrån ett tag och trevligt att träffas ett tag. 


På vägen upp... Som vanligt dröjde det inte många minuter innan hon sov som en stock.




På söndagsmorgonen fick Cindy bekanta sig med den stora björnen som morfar skjutit. Oj, va den var mjuk tyckte hon och borrade ner ansiktet i fällen gång på gång :)


Och grisen som jag och brorsan lekte med när vi var små fick även Cindy en stund med. Trynet verkade hemskt gott då hon gnagde och försökte slita loss små tussar ifrån den hela tiden :)

Som alltid är det skönt att komma hem igen, och särskilt härligt att träffa Sebbis då vi inte setts på fyra dagar. Nu laddar vi för en ny vecka med en massa bus och lek här på hemmaplan!

Tröttis

Det händer otroligt sällan, nästan aldrig faktiskt, att Cindy inte vaknar då man plockar ut henne ur bilen. Babysimmandet på förmiddagen tog ut sin rätt och nu får hon sova klart på vardagsrumsgolvet.


Älskade unge!


Iskubsbitar


Det är så skönt när man fyllt upp frysen med mumsig mat till Cindy :)

8 månader

Det är det 2 november idag vilket betyder att våran dotter blir 8 månader idag, hurra!



8 månader:

- Studsar fram på rumpan för att ta sig dit hon vill.
- Trycker sig bakåt och runt, runt på mage.
- Ställer sig upp på alla fyra i några sekunder.
- Sitter helt otroligt bra, och lägger sig smidigt ner på mage utan att göra sig illa.
- Säger pa-pa jämt, och något som börjar liknar ma-ma.
- Klappar händerna på kommando.
- Bajsar på toa sedan en månad tillbaka. Inget bajs i blöja på 4 månader nu!
- Får tag på allt när hon kör runt i gåstolen.
- Äter alla mål hemlagade. Ammas morgon och kväll.
- Drar storlek 74/80.
- Är reserverad mot nya människor och såna hon inte träffat på ett tag. Är mammig, så pappa funkar bara ibland.
- Intresserad av böcker och sånger.
- Älskar babysim!
- Sover 14-15 timmar/dygn, varav ca 4 på dagen. Snurrar runt, runt i sängen på nätterna, och har alltid ben och armar utanför spjälorna. Jag är ibland uppe varje timme och lägger henne till rätta då hon fastnat, så trött!
- Blåser stoooora bubblor med munnen och tycker det är jätte kul.
- Dricker själv ur sin pipmugg och vill helst också hålla vällingflaskan själv.
- Charmar oss varje dag med sina nya uttryck och färdigheter.


Leker gärna med alla sina prylar.


Gör tappra försök att ställa sig på alla fyra.

Cindy är det absolut bästa som finns!

Sovrumsgolvet

För några helger rev vi som sagt lite golv i sovrummet uppe. Så här vart resultatet...




Ljust och fräscht, och med betydligt mindre golvknarr. Eventuellt borrar vi ner några skruvar där det fortfararande är kvar lite knak. Vi har dock fortfarande inte bestämt vad vi ska göra med det, då det är obehandlat. Som tur är det ju på övervåningen så vi lär ju inte söla och spilla ner det särskilt mycket. Kanske målar vi det vitt som vi gjorde i musikrummet, kanske inte.

RSS 2.0