Nattmat, nej tack

Den senaste veckan har bebis bestämt sig för att bli ännu klokare och visare än vad hon redan är, och skippar nu helt att äta på natten! Hon sover hela 8-9 timmar på raken, vaknar och äter en liten slurk och somnar sedan sött om 2-3 timmar till, så här hemma har vi inte gjort morgon förrän 09.30-10.00 i en veckas tid nu.

Den här värmeböljan som kommit har heller inte påverkat henne så mycket som den gjorde förra gången. Samma glada unge ändå. Vi är så tacksamma.




Skämmigt

Häromdagen när jag var i Vännäs och hade handlat på Ica fick jag mig ett gott skratt. När jag står i kassan och ska betala ser jag hur killen tokstirrar på mig i brösthöjd. Undrar va tusan han kollar på och blir tvungen att kolla efter själv. Jo, mycket riktigt har ena amningsinlägget helt tittat ut mellan tissarna, och på killens min att döma verkar han tro att jag kört upp en binda mellan brösten. När han upptäckte att jag också visste, blev han tvungen att harkla sig sjutton gånger för att inte skratta rakt ut. Stackars snubbe, haha.

Pinsamt eller inte? Nja, han var för ung för att jag skulle orka bry mig. Men däremot dagen jag första gången fick träffa Sebbes mamma och satt och babblade om transfittor under middagen, istället för transfetter. Eller den gången under tonåren då den dåvarande pojkvännens mamma är tvungen att jaga efter deras katt som av någon anledning fått tag på min använda tampong och leker med den som om det vore en råtta, i hela lägenheten.

Dom gångerna, ja, då hade jag nog helst velat avvika rätt snabbt.


Stor nog att sitta





Haha, kolla vilken tuffing som fick sitta upp i barnvagnen igår kväll och titta runt under promenaden. Sebbe tyckte hon såg ut som en pensionär som dom på äldrevården styrt ut på altanen för att få lite frisk luft. Någon som frös, och tyckte det var ljust.

Jag tyckte i alla fall att hon var väldigt söt. Verkade tycka det var himla spännande :)

Festligheter och sånt

Vi har firat midsommar hos min pappa i Gräsmyr, varit på Sebbes brorsas bröllop samt Cindys lillkusin Gustavs dop i helgen. Ena trevligheten avbytte den andra. Mycket skratt, samt lite gråtande och snörvlande i smyg under vigseln. Det är ju så härligt med bröllop att man inte kan låta bli att grina och bli alldeles sådär sprattlig och lycklig inombords.

Ryggen och bäckenet är inte bättre trots två besök hos naprapaten. Vill skrika rakt ut när jag plockar upp bebis, så känner mig inte alls i form just nu. Sebbes knä värker trots vilande. Oddsen för att det ska läka under dessa två resterande månader börjar kännas mindre och mindre tyvärr. Önskar att man kunde blåsa på det onda, som man gjorde när man var mindre, och vips så var det bra!

Sebbe har en lammgryta på spisen som jag längtar efter att hugga in på. Kramis


Girly day

Det är bara brudarna kvar hemma; jag, bebis, och så den där gnagaren till kanin där ute förstås. Tittar ut genom vardagsrumsfönstret och Kaninen sitter nöjt och käkar på sina pinnar och allt gräs. Något riktigt roligt är att den är helt rumsren för vi har lärt den att gå på låda. Jojjomen, det är sant! Kruxet är bara att lådan står inne i "huset", där Kaninen egentligen skulle sova och mysa. Men nu används det där huset som toalett och sover gör Kaninen bakom hundkojan istället. Det är dock väldigt lätt att göra rent, och när man går in i buren så slipper man trampa i lortar, som vi trodde att vi skulle få göra.

Vi har alltså en smart kanin, som går på toa själv på ett enda speciellt ställe, och använder resten av ytorna till att hoppa runt på och äta upp. Har dessutom introducerat ett nytt foder, och även lite morötter och hon verkar må riktigt bra. Och inga som helst grävtendenser, vilket vi jublar över då buren står direkt på backen.

Karlsloken har gått över till grannen för att nörda lite tevespel, så jag och Cindy får alltså rå om varandra helt själva. Himla lyxigt med en bebis som dessutom tyckte det var extra roligt att "prata" en massa ikväll :) Så sött då hon får fram alla dessa ljud.

Bebis och jag har också varit på stan idag och träffat finlandsbruden Johanna över en lunch och massa surr. Himla trevligt att uppdatera sig lite över vad som händer i respektives liv. Sebbe-man passade på att snagga sig och skaffa nya pjucks, vilket var välbehövligt då han i några års tid sett ut att trampa direkt på backen. Inte så snyggt med andra ord.

Dags att underhålla en liten tjej igen!


Vi finns, men hörs inte så ofta

Här krävs verkligen en uppdatering! Passar på nu när Cindy ligger och sussar.

Förra torsdagen hade vi turen att bli bjudna på grill lunch hos vänner när vi ändå var och gjorde ärenden i stan. Under fredagen hade vi grill knytis med andra bekanta hemma hos oss, och på lördagen var det dags för cykelfest här i byn. Den kvällen var en av de bästa och roligaste på jätte länge. Och viktig framför allt, då vi är hyffsat nyinflyttade och behöver träffa folk och knyta kontakter. Vi hade blivit tilldelade förrätten, och fick sedan öppna kuvert under kvällen för att ta reda på vart vi skulle på varmrätt, respektive efterrätt. Så hela kvällen var oerhört spännande då vi inte visste hos vem vi skulle till. Vi hamnade både här i Tväråbäck, och sedan ute i Stärkesmark i en jätte fin sommarstuga. Vid halv tio då alla måltider var avklarade träffades hela gänget som varit med på en gemensam efterfest i byastugan. Jag och Sebbe var inte hemma förrän halv två, och då kände vi oss verkligen som just Linda och Sebbe, och inte bara som föräldrar.

På tal om det så hade vi barnvakt för första gången den kvällen. Pappa och Birgitta kom till oss och tog hand om Cindy, och det hela gick toppen. Med tanke på att Sebbe inte heller får cykla, så passade det ypperligt att pappa fick skjutsa runt oss under kvällen. Jag hade pumpat och pumpat så Cindy skulle få mat, och jag kunde till och med dricka nåt vin- och ölglas, och sååå gott som det smakade efter ett uppehåll på över ett år :)

På morgonen när lillan ville upp kunde vi inte sluta pussa på na, för vi hade verkligen längtat efter henne. Jag tyckte till och med att det var jätte jobbigt att lämna henne, och kunde inte hålla tårarna tillbaka, men det gick som sagt jätte bra!


Hade vi kunnat cykla hade det definitivt sett ut så här! Och innehållet hade helt klart varit
något annat än vatten ;)

Nu till något helt annat...

Självklart fick jag ont i ryggen/bäckenet när jag fick gräva ner äppelträdena, så har varit tvungen att gå till en naprapat, och ska dit igen imorgon för att försöka räta till det onda. Det är typiskt när man har tagit det lugnt och gått igenom en graviditet och förlossning, och sedan tar man i för allt vad man har och gräver och vrider och gör illa sig. Vad tänkte jag med egentligen? Nog borde jag ha haft vett att veta att kroppen inte skulle tycka om den sortens ansträngning. Jaja, får hoppas att naprapaten får till det den här gången.

Å våran lilla Cindy blir såklart större. Hon älskar att hålla i sina fötter, och helst stoppa in dom i munnen. När hon kom på att det inte bara var händerna man kunde smaska på, så vart det ännu mer roligt. Hon rullar runt från rygg till mage så fort hon bara får ligga på en filt. Har blivit jätte stark i nacken, och är en riktig bustjej som älskar när pappa leker med henne, och skrattar gärna till lite då och då.



Är fortfararande den här snälla tjejen som sitter nöjt i någons knä och bara spanar runt. Låter mamma och pappa sova på nätterna, äter bara en gång per natt, och vaknar oftast vid åtta eller nio på morgonen. Någon dag har varit ett undantag då det varit lite mer gnäll och skrik, men det händer väldigt, väldigt sällan.

Nu ska jag och snubben se några avsnitt av Desperate Housewifes som vi tyvärr har fastnat för. Är inne på säsong 3 av 7 så vi har en del kvar att plöja igenom.

Gos unge

Tog med mig lillbebis och åkte till Vännäsby och träffade mammagruppen. Himla trevligt initiativ att träffas hemma i hus. Och det är ju så spännande att få rundtur hos andra. Nu är det fyra hus till att besöka inklusive mitt eget. Ska bli roligt att ses igen i sommar :)

Cindy har verkligen skaffat sig ett favorit gosedjur, och det är den här hunden som jag visat tidigare. Den håller hon om och sover med om dagarna. Gosar in ansiktet och smakar helst lite på också, eller bara håller om och luktar på lite tills hon somnar.




Glada tjejen på sin nya lekmatta från Ikea.


Trädgårdsfix

Cindy fick ju som sagt två stycken äppelträd i doppresent, och dessa är nu nedgrävda. Det var ingen höjdare att gräva kan jag meddela, då Sebbe i princip bara kunde stå och titta på. Jag har träningsvärk överallt. Är ingen morsa i topptrim just nu. Men väldigt glad att de är i backen i alla fall. Vi hoppas att de har lust att överleva och ser fram emot goda äpplen.


Silveräpple.


Melonäpple.

Har lite provisoriskt stöttat upp dessa med gummistroppar och några gamla trästavar. Får fixa till det lite senare.

Vi har även sått morötter, sallad och ärtskidor i våra pallkragar, så vi hoppas på god skörd i år. Förra året fick vi jordgubbar som vi har kunnat äta av i flera månader och hallonbuskarna vi satte gav även dom lite bär. Så också krusbärsbusken vi grävde ner, samt av alla våra vinbärsbuskar. Synd är bara att vi måste vänta med potatislandet tills nästa år. Men det finns som sagt en hel del ätbart i våran trädgård, och tur är väl det, för vad är godare än något man kan plocka direkt utanför dörren? :)




Mina fina runda stenplattor från Hasselfors Garden.

Kaninen

Kaninrackarn är nu utsläppt på grönbete! Vi har haft henne boende i en av bodarna och succesivt vant henne att äta gräs. Nu känner vi att hon är redo att möta världen :)




De enorma öronen är svåra att missa.



Och för ni som undrar vad den här saken heter, så är det helt enkelt Kaninen, och detta för att det är precis vad vi har kallat den under det här året vi har väntat på att få hem henne.

Nu hoppas vi att hon ska trivas på sina dryga 10 kvadratmeter. Och inte gräva sig ut för det vore verkligen mardrömmen. Please stay.


Skumpa runt

För någon dag sedan testade vi bärselen vi lånat för första gången. Bebis verkade tycka om det, men mammas rygg och axlar var inte lika mycket med på det som henne. Blir nog en engångsgrej skulle jag tro. Det är ju så smidigt med vagnen!




Dop

Lillungen döptes i lördags i Vännäsby Kyrka. Den varmaste dagen någonsin, då vi faktiskt hade 36 grader här hemma. Med undantag för att ha på sig dopklänningen i kyrkan fick Cindy hoppa runt bland alla famnar i bara blöjan. Det var stekhett som ni alla vet.

I kyrkan skötte sig Cindy exemplarisk och sa inte ett knyst. Verkade tycka det var rätt spännande, och fullkomligt älskade att få vatten på huvudet, precis som hon gillar det när hon får bada. Helst hade vi nog velat doppa hela henne för att det var så varmt.


Dopklänningen hade både min mamma och moster, samt jag och min brorsa när vi döpte oss. Morfars mamma har sytt den av en gammal gardin och är väldigt vacker.



Fikat höll vi i Tväråbäcks Missionshus för att alla skulle få komma hem till våran lilla by. Vi hade såklart förberett dukningen, och använde oss av pappersdukar och papptallrikar för enklast möjligaste diskning efteråt.



Vi bjöd på lite bubbel dricka innan det var dags för smörgåstårta, och sedan vanlig tårta. Under fikat hade vi även ett dopquiz.



Dagen blev helt perfekt, och vi hade det så himla trevligt. Cindy fick jätte fina doppresenter; silverhalsband, mätsticka, pengar att sätta in på banken, 2 stycken äppelträd och en hel massa mer. Vi tackar våra föräldrar som ställde upp med tårtor och kaffeservering och allt möjligt. Tack också till min mamma som sjöng Sonja Aldéns låt "Välkommen hem", så fint i kyrkan. Passade jätte bra.

Vi hann med en fyra generations bild också.



Så roligt att man kan dokumentera allt med bilder och film, och det ska bli skoj att visa Cindy sedan när hon blir äldre.

Solglajjorna på!

Just ja, det är ju den här snyggingen som ska döpas imorgon!




Rock bruden

Vilken cool kväll jag och gumman haft. Vi har varit på nattklubb tillsammans :) Mötte upp tjejerna; Jannice, Anna, Sara och Elin för att äta. Vi gick runt och letade ett ställe att sitta utomhus på, men hela stan var proppat, så det slutade med att vi satt inne på All Star, och lika bra gick det. Cindy sov i vagnen och vaknade sedan lagom till det att jag ätit klart. Fick sitta i knä och digga musik, som tur var inte var så hög så tidigt på kvällen.

Har varit en tokvarm dag, 32 grader i skuggan, vilket är helt otroligt. Gamm hus = bastu, så vi lider, särskilt för gumman skull som inte alls gillar värmen. Det går knappt att hålla i henne för då rinner det svett, så hon ligger i blöjan hela dagarna och har det jobbigt.

Igår helt plötsligt la hon sig på sidan/magen för första gången, och sedan dess rullar hon runt hela tiden. Det är verkligen en spännande grej hon upptäckt att hon kan!





Nu ska vi göra kvälla och gå och lägga oss i Sahara som det känns just nu. Pöss

Nöjd unge i egen stol





Igår fick Cindy inviga sin matstol. Pallade upp med kuddar så att hon satt stadigt, för huvudet är fortfarande lite som en nickedocka ibland, men hon satt nöjt och lekte med sin bok och lillkaninen.

Nu känns det som att det går undan med utvecklingen. Hon är faktiskt inte lill liten längre...

Dumma ogräs

Såg i förra inlägget att det inte var så lätt att se vilken grav vi stod framför, men det var i alla fall Cornelis Vreeswijk...

Idag har jag rensat ogräs en större del av dagen. Vart verkligen skillnad kan jag lova. Förra sommaren tog vi hem ett helt lass med matjord som skulle få bli vårat nya potatisland. Tanken var att vi skulle gräva det i sommar, men nu när Sebbes knä pajjade får vi tyvärr vänta tills nästa år. 

Före:




Efter:


Vart rätt så bra :) Högen såg mycket mindre ut efteråt dessutom.

We're back!

Hej,

En liten lugn stund då jag får tid att sätta mig ner vid datorn. Vi är tillbaka från våran Stockholmsresa som var väldigt trevlig. Vi befann oss för det mesta på olika ställen, då jag hade Cindy med mig överallt. Jag och gumman bodde hos Frida och försökte klämma in en del ställen att fara på. Vi hann med ett besök till Ikea i Kungens Kurva, strosa omkring lite i Gamla Stan, och sedan bara sitta ner och surra en massa.

Sebbe gick också omkring i stan, men drack nog mest öl på uteserveringar skulle jag tro :) Han hade ju sin efterlängtade stand-up med Jerry Seinfeld i Globen på söndag kväll. Fick absolut toppbetyg av honom!

Under söndagen möttes vi upp hela familjen och gick på Gröna Lund. Jag fullkomligt älskar karuseller och sprang omkring som en barnunge och åkte det jag hann med, vilket bara var sex åk tyvärr. Under tiden skulle det stås i kö till attraktionerna för det var proppat med folk, vi stod i matkö och såklart skulle det ammas. Fick åka "de värsta" i alla fall, och jäklar va skoj jag hade. Sebbe kan inte ens åka tekoppen utan att bli yr, så han fick styra runt bebis under dagen.

Under bilresan, som för övrigt gick jätte bra, kunde det se ut så här:

Öva på att sitta själv i baksätet.


Akta sig för solen när vi stannade och tog pauser.


Fast oftast låg hon och sov som en stock, med ett stadigt grepp om sin favvobok som är himla mysig att prassla, bläddra och äta på.

Vi hann med någon promenad tillsammans också, bland annat på en kyrkogård, där vi stötte på den här gamla mannens grav. Fick lov att föreviga tillfället.


Hade just gett lillan mat och inte ens hunnit knäppa igen kläderna :) Sebbe aktar att böja på sitt sjukskrivna knä, och tycker faktiskt att det börjar kännas bättre.

På Gröna Lund blåste det som sjutton så då fick lillan ta på sig sin nya supercoola jacka. Tyckte det var himla mysigt att komma upp ur vagnen och sitta i pappas knä en stund.


Cindy har börjat lägga på hullet lite :) Sötkinderna!

På hemvägen hämtade vi upp en annan "liten" sak, nämligen den belgiska jätten...


En tjej som har typ världens längsta öron trots sina ynka 3 månader. Fick åka i en transportbur och verkade klara resan ypperligt.

Trots att vi haft en väldigt skön helg är det härligt att komma hem igen. Man uppskattar verkligen att man kan bo så här som vi gör när man har besökt storstan.

Puss & kram!



Update

Oj va vi har hunnit att träffa folk i veckan. Det vart en riktig family week, så snart tror jag att vi har avverkat hela släkten. Lite lustigt att det plötsligt blev så mycket just nu.

Jag har klippt mig, rätt kort faktiskt. Klippte nog av 15 cm i alla fall. Skönt att bli av med lite gammhår. Sebbe kämpar på med sitt knä och tar det väldigt lugnt. Det tar evigheter för honom att ta sig upp och ner i trapporna, så behöver man hjälp med något får man lugnt vänta.

Jag och Cindy har varit på föräldraträff i veckan, och igår fick hon också sina sprutor i benen. Det vart fruktansvärt ledsamt, men gick som tur var väldigt snabbt över. Är lätt att trösta, och det är fortfarande bara en gång på dessa tre månader som hon har varit helt otröstlig så det är vi mycket tacksam för.

På tal om månader, så är lillbebis exakt 3 månader idag. Stora tjejen! Hon väger 5920, och är 61 cm (vuxit 10 cm). Hon blir nog en lång donna, precis som mamma och pappa.

Imorse fick jag väcka henne 08.00, då hade hon sovit hela natten utan att äta. Jag hade så ont i tuttarna så fick lov att ta upp henne och låta hon äta ur dom lite.

Nu ska jag gå och förbereda middagen lite...

RSS 2.0