Ensam uppe

Har just kommit ur duschen efter träningen. Huset är tyst då både karl och dotter sover sedan länge. Sebbe ska börja med nya jobbrutiner från och med imorgon, och ska därför kliva upp redan runt 03.45, för att hinna till jobbet och sedan lossa flera ställen och vara i Lycksele innan 07. Jag hoppas att det flyter på bra under dagen, då det är mycket nytt som måste göras.

Jag stannar nog uppe ett tag till, och ska precis stoppa in min tårtbotten i frysen, som jag bakat ikväll. Jag hann tyvärr bara en idag, så jag får lov att baka en till imorgon. Lustigt nog har jag fått för mig att göra en tårta helt själv, och från början, med både anslag, fyllning, spackling och sockerpasta. Jag hoppas det kommer att lyckas!


En sådan här kanske Cindy får nästa år på sitt 2-års kalas, om jag känner att jag blir en riktig tårtmakare detta år:)

Gokväll!

Sov då lilla barn

Vårat sovexperiment med att Cindy skulle sova endast en gång på en dag, tycker jag misslyckades. Istället för att hon sov länge och gott, vaknade hon och ville sova med oss, och dessutom tyckte hon att det var morgon redan 05.55. Den här ungen brukar normalt sova till 08, så nu vet jag inte riktigt vad det har tagit åt henne. Imorse tror jag dessutom Sebbe höll på att riva huset, eller vad han nu sysslade med, så kanske vaknade hon på grund av en bullrande pappa.


Nu på morgonen har hon ritat sin första teckning med kritorna och ritblocket hon fick i tidig födelsedagspresent av Joanna och Edwin. Av någon anledning tyckte hon att det var mer intressant att stoppa dom i munnen :) Precis som igår då hon klöste loss snö från vagnshjulen och åt. Och åt. Och åt, innan jag upptäckte vad hon höll på med.

Jaja. Lite skit lär väl inte skada.

Koja

Längst nere i vårat skafferi har jag tänkt göra ett litet krypin till Cindy. Vi har haft våran micro ståendes där nere, men flyttade upp den för ett litet tag sedan då hon tyckte det var alldeles för intressant att öppna, stänga, sätta på. Sedan dess kryper hon in där och leker med lite prylar när jag grejjar på i köket. Bra underhållning för en liten dam. Och det är perfekt för henne att lära sig att vara försiktig med höga kanter då det är ca 12 cm upp.



Har just målat ett varv med vit färg, för att förbereda inför tapetsering. Tapeterna fäster lite bättre på målad yta och dessutom kommer träfärgen inte att synas igenom. Nu kommer tapetproverna Sebbe tog hem komma till användning! 

Hoppas jag hinner klart imorgon.


Man kan göra mycket

Vissa dagar hinner man verkligen ingenting på, och ibland får man en massa gjort. Precis som idag, då jag hunnit skotta uppfart och tak, pyssla (ni ska få se, håll ut!), gått en jätte promenad, lagat flera maträtter och lekt i massor. Sötaste dottern har varit på bra humör och gillar att ta hand om sin mamma. Hon ska mata, klä på, pussa, och förklara för mig hur man leker med sina leksaker.

Idag har jag även testat att endast låta henne sova en gång, vilket framåt kvällen resulterade i en grinig unge som absolut inte kunde umgås med Sebbe, utan bara med mig. Nu hoppas jag att hon sover bra och inte vaknar före 07. Jag är alldeles för trött för att gå upp den tiden :)


Igår hade jag en sur unge.

Idag, en sådan som tog sitt pick och pack och skulle dra.

Och en sån som rynka på näsan åt en mamma som skulle fota.

Men också en sån som skulle njuta av solen ett tag.

Nu ska jag joina mina älsklingar som gick och la sig för två timmar sedan. God natt!

Barnloppis

Det har nog inte undgått någon att jag är ett fan av loppis av alla de slag. I lördags var jag och Joanna på barnloppisen på Nolia, och jag gjorde en hel del fynd.

För 170 kronor totalt fick jag en vinteroverall, som Cindy kan ha nästa vinter. En klänning från Meandi, tröja från Varför Därför, body och klänning från Lindex. Jag hittade också ett par innetofflor från Polarn och Pyret som hon kan ha på förskolan, två stycken "ap-dörrhängare, och en finfin leksaksväska som jag samlar på.

Vadå bra pris för en hel kasse med kläder och annat smått och gott :)



Korvgrillning

Igår hade vi också en härlig dag, som vi spenderade hos pappa och Birgitta i Gräsmyr. Vi gick husesyn i deras nybyggda hus, då det mesta börjar vi klart, men inflyttningen är fortfarande några veckor bort. Oj, så fint det är! Ska bli så spännande när allt är på plats.

Vi passade på att grilla korv och åka lite pulka också.



Cindy satt på behörigt avstånd och spanade in elden.

Men tyckte det var mysigare att sitta bredvid pappa.

Mums med korv och bröd!

Efter utflykten rushade vi till Vännäs för att hinna handla och sedan hem igen så att jag kunde gå och träna. Jag har föreslagit att vi ska köpa in step-brädor så att jag kan börja köra sådana pass. Vi får se vad dom tar för beslut i styrelsen.

Tröttare än tröttast

Det var länge sedan jag kände mig så trött som jag har gjort idag. Cindy vaknade för första gången på flera, flera månader före klockan 7 imorse. I normala fall hade det inte gjort så mycket, men jag tror att klassåterträffen i helgen satte sina spår. I lördags var det alltså dags för alla 86'or runt Umeå området att träffas på Universum. Vi var fem i våran klass som träffades innan, och det var mycket trevligt att umgås. Maten var dock urdålig, och vinet till maten fick man betala själv. Lite mer hade man nog förväntat sig för 330 kronor. Tror att de flesta vart besvikna. Annars var det jätte skoj att surra med gamla klasskompisar.

Vi drog vidare på All Star och hängde, innan brorsan skjutsade hem mig. Sebbe gav mig sedan en härlig sovmorgon till 10 dagen efter. Trots det är jag urtrött, och var tvungen att sova 2,5 timme tillsammans med Cindy nu på hennes förmiddagslur.

Har just kommit in efter att ha styrt barnvagnen uppför mördarbacken till grannbyn. Jag hade klätt mig alldeles för varmt och var dyngsvettig nu när vi kom in igen.



Cindy tyckte det var väldigt soligt och var glad att hon fick ha solbrillor.

Ikväll ska vi på återträff på Bvc med föräldragruppen, men vi vet redan två som är sjuka, vilket är jätte trist.

Sleeping issues

Jag fick ett infall att jag måste gå till frissan idag, och höll på att ge upp med att ringa runt, när jag tillslut fick en tid för klipp och färg i stan. Normalt går jag i Vännäs, men där får jag ingen barnvakt på dagen, så nu ska jag lämna ungen hos mamma en stund.

Sedan jag slutade amma för två månader sedan har håret totalt säckat ihop, och blir flottigt och hemskt väldigt fort, så jag hoppas det går över snart och blir som vanligt.

---

Vi har börjat undra om Cindy inte lider av någon sorts nattskräck just nu. Det har varit gallskrik från ingenstans flera kvällar/nätter i rad, och ibland är hon alldeles okontaktbar, och vägrar dessutom sova i sin egen säng. Det brukar gå över efter ett par minuter, och hon får somna om mellan oss. Inatt tyckte jag så synd om Sebbe som fick minimal yta att sova på då Cindy gosat upp sig hos honom, så jag lyfte försikigt över henne till sin egen säng igen. På morgonen är det ju förstås som om ingenting har hänt.

Man önskar ju att dom kunde prata och tala om vad som är fel... Tänder, mage, mardröm... Who knows.


Gungeligung

Just kommit in från en lång promenad. Vi tog en ganska enslig väg och fick gå alldeles för oss själva. Skulle dock aldrig falla mig in att promenera där då björnarna är vakna.




Efteråt fick Cindy gunga och skratta av sig lite.

Nu kommer hon släpandes på en bok som hon vill att jag ska läsa. So long!

Det har gått några dagar sen sist

Jag har helt glömt bort att blogga då jag har haft fullt upp med en ledsen och gnällig tjej. Jag förstår att det gör ont i munnen på henne då det kommit upp två tänder på kort tid. Och det gör även ont på insidan av mina öron... Uj uj, va jobbigt det är att lyssna på gnäll större delen av dagarna. Som tur är har hon kortare stunder av skratt också, så då får man passa på att ladda. Som nu också, då hon sover.

För ungefär en månad sedan råkade jag väcka henne då jag skulle fota den sovande bebisen...



Då undrade hon nog vad jag höll på med.

---

Sedan i söndags har jag hunnit med att leda två gympapass, då dom ville att jag skulle köra, vilket känns superroligt. Det är en sådan glädje att röra sig till musik, och få stå i mitten och leda. Jag får sådan energi att när jag går hem sedan så spritter det i benen och jag ler med hela ansiktet.

Jag och Cindy har också varit på stan och sprungit runt för lite ärenden. Igår var vi tillsammans med Lina och Wilma på Busplaneten och lekte, och Cindy är verkligen i sitt esse då hon får klättra runt på klossar, hänga i näten och rulla i bollar. Det är så härligt att se att hon blir så glad, att hon nästan glömmer bort att hon har ont i munnen.

I måndags var jag också på inredningsparty i Gamla Tväråbäck, och beställde hem några små ljuslyktor.

Nog för att det är skönt att vara hemma, men det är guldvärt att ta sig iväg själv någon timme (vilket jag inte tyckte för några månader sedan, då jag vägrade vara ifrån Cindy). Och både Cindy och Sebbe tycker att det är så roligt att få ha lite egentid.

Nu ska jag pyssla med ett alldeles särskilt projekt, som jag ska visa lite senare!


Loppisfynd

I fredags kom jag släpandes på den här pjäsen från Returmarknaden i Vännäsby. Den är så ful att dom sålde den för 30 spänn, och då var jag bara tvungen att ta med den hem. Självklart har jag planer på hur den ska bli fin och användbar :) Dessvärre har ju Cindy inget eget rum än, så den får väl stå och samla damm ett tag.




Sebbe är så van nu att jag kommer hem med konstiga saker, så den här gången höjde han bara ögonbrynet litegrann... :)



Insnöade

Vi är så trötta! Våra nätter som annars är långa och utan avbrott hade istället tusen skrik och uppvaknanden. Cindy skrek i panik varje timme, om inte oftare, och vart det kommer ifrån har jag ingen aning om.

Försökte sova igen litegrann på dagen, men hade så svårt att koppla av, så gav upp.

Dagen har annars bjudit på snöskottningen from hell. Det är inte klokt vad det hade kommit snö inatt, men det gick rätt fort när vi båda hjälptes åt. Jag klättrade upp på taket och skottade lite där också.

Igår hade vi trevligt besök av Cindys faster och kusiner. Vi spelade musikspel, och ungarna var hur duktiga som helst. Snacka om musikgenier :)


Andas ett tag

Pustar ut framför datorn med en matlåda, och konstaterar att potatis som varit fryst inte är någon höjdare. Idag struntar jag i att laga middag då Sebbe ska jobba med ögonlasermaskinerna hela kvällen. Det har blivit mycket bortakvällar nu när han håller på med upplärningen till både kranbil och ögonmaskiner, och båda två längtar tills det lugnar ner sig lite. Imorgon har han jobbat, inklusive kursen i Stockholm, tolv dagar på raken, och dessutom två kvällar på det, så en helg imorgon kommer att sitta fint.

Jag har bokat en heldag på Iksu Spa tillsammans med brorsans sambo i mars och ser verkligen fram emot det. Träning, massage, relax och bad. Åh, så underbart! Behöver varva ner efter Cindys superenergi. Det är svårt att förstå hur dom orkar med! Just nu håller hon på att klättra på allt som finns (förutom nu, då hon sover och jag har tagit en paus), och favoriten är att klättra upp i soffan. Som tur verkar hon förstå att hon ska hålla sig där uppe och tittar noga så att hon inte ska trilla ner.

Idag hade hon nog tänkt ut och resa, för nyckelpigaväskan skulle hon ha med sig överallt. Jag satt och plockade med klossar som ska ner i en hink för att visa henne hur det ska gå till. Jojjomen, hon satte sig också ner och stoppade i klossarna, tömde ut, och stoppade ner dom igen. Då var jag bara tvungen att ringa Sebbe och berätta hur fantastiskt duktig hon var. Man smälter.




Stora damen har stoppat ner KalleKanin i väskan och ville visa mig att hon kan både hålla i, stå och gå samtidigt helt själv. Hon är uppe i 8 steg nu, så det går sakta framåt.


Andy Warhol på väggen

Efter fyra månaders väntan på att någon vänlig själ hade vägarna förbi Ikea, så har jag äntligen fått upp mina Andy Warhol-posters i ramarna. Tack Ann och Samme!

Sebbe sprang efter min önskan förbi Moderna Museet i Stockholm i november förra året för att köpa dessa till mig, och som jag har längtat till att få upp de på väggen.





Ni får strunta i att vi fortfarande inte har någon toppskiva på sideboarden...

Andy Warhol var en känd konstnär, grafiker och konstnär. Han har skapat många häftiga porträtt och tryck, som till exempel den här på Campbell's soppburkar, som man inte skulle tacka nej till att få ha hemma.



Ugglorna

Nu är ugglorna klara och färdigstoppade. Det tog bara några minuter att sy fast de olika delarna, och var inte alls svårt.



Sicksackade fast ugglans smådelar.


Matchar vimplarna jag sydde tidigare.

Nu när det var så lätt så tror jag att jag ska ge mig på en svårare modell i lite "vuxnare stil", någon som kan få plats i soffan i vardagsrummet.

Dagens prommis

När det blåste så hemskt idag, trots vackert väder, valde jag att ta sparken idag. Den är perfekt med plexiglaset som vindskydd, så Cindy satt där nere och gottade sig, medans jag fick styra på för kung och fosterland. Det var inte alls bra sparkföre idag, men jag behöver röra på mig.




När man inte blir så bra på kort, som jag, så passar det bra med en sånt här sorts bild :)


I sitt Parvel fleeceställ och fårskinnstofflor.

Efteråt ville Cindy så hemskt gärna visa hur duktig hon är på att klä av sig, och fick både av sig handskar och mössa själv.

Fynd

Sprang in på en loppisbutik igår i stan och hittade en Jabadabado väska för 20 spänn som jag inte kunde motstå. Har sedan tidigare några stycken som jag hittat på olika loppisar och dom har bara kostat 10 kronor styck. Kommer bli superfina i Cindys rum, och kan dessutom användas till en massa olika saker. När jag var liten hade jag till exempel mina barbiekläder i en röd väska som nu står nere i källaren.





Alla Hjärtans Dag!

Ingen tid att förspilla här inte. Jag och bebis drog oss mot stan för att först hämta ut hennes födelsedagspaket, och sedan för att uträtta lite spännande ärenden. E12'an var helt bar vilket kändes som en tidig vårpresent. På våran altan hade vi dessutom +8 grader, så snart är det dags att äta lunchen ute.

Vi firade sedan dagen när alla kommit hem med baconlindad fläskfilé med gorgonzola sås och ett gott glas rött. Jag fick finfina rosor och Sebber fick kallsingar som vanligt. Man blir ju helt uppspelt när man ser Dressman-reklamen med alla godingar ;)



Fick finfina blommor även förra året, samt att vi förevigade stormagen!


Ugglekuddar

Tacka vet jag mammaledighet och en dotter som är så duktig på att sova på dagarna. Ibland får jag mig ett ryck och städar, tvättar, dolar på, eller helt enkelt bara lägger mig i soffan och tar det lugnt. Idag har jag pysslat, och hon sover än!

När jag tog mig en titt på min tygsamling och mina nya, färdigsydda vimplar tyckte jag det passade att äntligen få sy mina ugglekuddar som jag velat länge nu. Idén såg jag på nätet för något år sedan, men nu blir det av.


Först klippte jag ut en uggla (på fri hand).

Men insåg att den skulle bli så ensam...

Så den fick en kamrat!

Söta va? :) Ugglorna är cirka 40 cm höga, och nu återstår det att se hur det ska gå att sy fast alla de här småbitarna. Det blir pillrigt!

Återkommer senare...

Prover och vänliga godsare

Vi har en sådan himla tur som har så snälla godsmottagare som vi lossar hos. Ja, främst Sebbe förstås, då jag inte jobbat på 1 år och 3 månader nu. För ett tag sedan fick jag min spegel fixad, vi har fått tätningslister, golvstumpar, golvfärg, rabatter här och var och massa mer.

Förra veckan var jag i behov av tapetstumpar till ett kommande projekt (så fort vi får hem en mdf-skiva kan jag sätta igång), och hem kom Sebbe med en hel kasse med tapetrullar och golvprover från ett företag på Västerslätt.


Jag gillar verkligen den rosa, grönarandiga och de blommiga. Nu vill jag bara sätta igång!

Moving baby

Fick alldeles nyss en lätt hjärtinfarkt, då Cindy ropar på mig från hallen. Hittar inte ungen på golvet, utan på sjunde trappsteget! Där var hon på väg upp och hade det trevligt. Åh herregu. Ikväll sätter vi upp grinden så att hon inte kan ta sig dit nå mer.

Pappa Sebbe är äntligen hemma igen, ja förutom att han är på jobbet idag såklart, men back in town i alla fall. Cindy vart glad att se honom den korta lilla stund innan hon skulle sova, så ikväll satsar vi på mer familjemys.



Cindy var alldeles för intresserad av snön för att kunna kolla in i kameran.

Då det var så härligt väder igår tog vi pulkan och en bullpåse och gick till grannfrun för att tacka för hjälpen i onsdags. När Cindy var så sjuk och vi var i desperat behov av vätskeersättning körde hon snällt till Vännäs för att fixa det åt oss. Vilka söta grannar man har.

På tal om grannar, så jobbar nu byn med en inflyttningskampanj. Jag och Sebbe har blivit tillfrågade att vara med i en kort intervju, samt bild på våran familj som kommer att skickas till familjer i Umeå som har barn i skolåldern. Där kommer dom att erbjudas en träff, fika, vilka hus som är lediga här i bygden med mera. 1997 genomfördes en liknande kampanj då det gick 26 barn i skolan här i Tväråbäck. Då höstterminen började var dom helt plötsligt 38 stycken, då flera familjer valde att flytta hit. Det lovades dessutom en barnvagn till den nyinflyttade familjen som först fick en bebis.

Vi hoppas att flera nappar på det här erbjudandet och att intresset blir lika stort som förra gången.


Helg aktiviteter

Jag och Cindy bjöd in oss på middag hos mamma igår, då vi inte hade lust att sitta hemma själv. Det är ju typiskt att helgerna känns så långa när man är ensam, men när man är tillsammans svischar dom bara förbi.

Lillan övar att gå på dagarna, och är nu uppe i sju steg. Hon ser så glad ut där hon tultar fram och slänger sig sedan i min famn och skrattar. Jag blir lika lycklig varje gång.



Dagens Cindy.


Vimplar

Nu är jag helt klar med vimplarna som Cindy ska få ha i sitt rum, fast tillsvidare får de väl kanske sitta ovanför hennes spjälsäng i vårat sovrum. Jag provhängde dem i dörröppningen till matsalen så ni får se hur det vart.




Jag hade sytt 25 stycken, men upptäckte att jag endast behövde 15, för den blev ändå över 2,5 meter lång. Resten får jag sy ihop till en kortare variant, men nu tog kantbandet slut så jag behöver införskaffa lite mer först.

Syprojektet


Har just sytt klart 25 stycken vimplar, som nu ska strykas och sedan sys fast på ett vitt kantband. Det tror jag dock får bli morgondagens bekymmer. Nu ska jag gå ut och kolla till Kaninrackarn och sedan slänga mig i soffan och slötitta på teve.

Friskluft och frisktjej

Efter sådär tio dagar har jag och stumpan äntligen fått komma ut och ta en promenad. Förra veckan och helgen var det 30 minusgrader och kändes därför inte så lockande att gå ut. Idag stötte vi på en farbror som pratade om ett gammalt fotografi i tio minuter och jag förstod inte alls mycket av någonting han sa. Jag nickade artigt och hummade lite. När Cindy protesterade efter den långa pausen kunde jag ursäkta mig och promenera vidare.

Jo förresten, she's back! Förutom att hon bara dricker välling och äter lite kex är hon just nu friskförklarad. Hon har varit en ängel idag och vi har verkligen haft en toppen dag.

Sebbe hann äta middag med oss innan vi skyndade iväg till flygplatsen för att vinka av honom. Han ska tillsammans med en kollega gå en kranbilsutbildning i Stockholm, då han i mars ska byta arbetsuppgift. Så med andra ord blir det en tråkig helg för jag och lillan. Tror att vi måste hitta på nåt ändå.


Jag matchar vagnen med min röda jacka. Vet inte hur många okända människor som sagt det när vi gått på stan :)


Lill sjukling

Vi är inne på femte dygnet av sjukdom. Cindy har tack och lov inte spytt något idag. Igår var hon så ynklig att minsta lilla tesked av vätskeersättning jag stoppade i henne kom upp på en gång. Hon var så dålig att hon knappt orkade lyfta huvudet, och skrek hysteriskt för att hon var så hungrig. Efter ett 15-tal kräkningar åkte vi in på barnmottagningen. Då hade hon piggnat till lite, och läkaren konstaterade att hon inte var uttorkad, förutom att huden börjat synas lite torr.

Natten gick bra, och jag väckte henne var tredje timme för att ge henne vatten, och till och med lite välling som hon fick behålla. Hon börjar bli en riktig smalis, då det på sjukhuset också konstaterades att hon gått ner 650 gram. Och mer lär det tyvärr bli då hon bara får i sig lite, lite vätska åt gången.

Själv satt jag med tårar som rann i princip hela förmiddagen igår. Man mår så dåligt när ens lilla hjärta är så sjuk. Man önskar att man kunde byta med dom.



Sjuklingen igår och idag.

Hon sätter sig upp med jämna mellanrum för att kolla att jag är i närheten och lägger sig sedan och slumrar eller bara myser. Vill annars sitta i famnen hela tiden.

Nu vaknar hon igen!

Sjuk fortfarande

Jag som trodde att Cindy var frisk, men fram till en liten stund sedan så är vi redan inne på tredje klädbytet för idag. Vi satt på mattan och lekte när jag såg hur hon började hulka. Flyttade henne blixtsnabbt ut på golvet, och där vart det en megapöl, som hon sedan tyckte var lämplig att leka i. Uäck. Jag förstår inte hur hon kan vara så snabb från ett rum till ett annat.

Stackars lilla bebis. Ingen mat vill hon ha heller, så får försöka locka henne med småplock som brukar gå ner.


När man var så här liten fanns det inga bekymmer alls :)

Pysselprojekt

Även om vi inte börjat med Cindys rum, så ska jag ändå precis ge mig i kast med en liten detalj till hennes kommande place. Med tanke på att det snart är födelsedag, så får det bli en liten installation då istället.


Det ska bli vimplar såklart!

Det är ju himla poppis med vimplar nuförtiden, och jag måste säga att jag är en riktig sucker för det jag med. Om jag skyndar mig hinner jag nog klippa ut några stycken i alla fall, innan lillungen vaknar. Hon mår betydligt bättre idag, och är feberfri. Våran gissning är nog att det var tanden som ställde till med alla bekymmer.

Dessvärre är det nästan -20 grader idag också, så våran promenad får kanske vänta ett tag till.

Årsdagen som glömdes bort

Precis innan vi skulle gå och lägga oss igårkväll kom jag på att vi faktiskt firade 4 år tillsammans! Så romantiskt det vart av den saken då, med ett grattis, puss och godnatt :) Förra året lagade Sebbe en trerätters åt stora, tjocka, höggravida mig. Jag fick räkröra, stek och kladdkaka. Igår hade vi istället bajsfest och kräkningar här hemma.

Cindy har fortfarande feber och sitter helst i famnen och myser. Orkar inte leka speciellt mycket, men har fått i henne både ät- och drickbara saker.


Workout day

Liten gick och la sig med 39,5 graders feber. Hon har legat på Sebbes mage hela kvällen och inte velat göra mycket alls. Fått i henne lite yoghurt, välling och vatten. Hoppas att natten förflyter på bra, och att hon mår bättre imorgon.

Jag missade att säga godnatt till henne ikväll då jag varit iväg på ett cirkelträningspass med löpning. Vi fyra som var där var alla trött och less på att inte kunna vistas utomhus i den här kylan så vi jobbade på riktigt bra för att bli av med rastlösheten. Jag boxades så jag började blöda på knogarna.

Nu har Sebber åkt till Vännäs för att spela innebandy, så vi hann bara en snabb puss, och sedan skulle nästa iväg på träning.

God kväll på er!

Wishes

På tal om något mycket trevligare så har Cindy på ett helt eget sätt framfört sina födelsedagsönskningar redan. Jag tror det var igår hon viskade i Sebbes öra vad hon skulle behöva och tycka vara roligt att få :)


Bäddset Stampe från Åhléns.


Den största vita Legoförvaringsklossen (finns på t.ex. Clas Ohlson)


Stapelbaraklossar från JaBaDaBaDo (Mio, Babyproffsen med mera).


Badleksaker.


Klänningar och övriga kläder i storlek 86.


Lillan 1 månad


Tacka vet jag lite amningskräk. Den här lilla fläcken var i betydligt bättre storlek än det som kom alldeles nyss.

Håll tummarna för att det inte brakar loss någon magsjuka här nu!

Kräk och bajs i Tväråbäck

Imorse såg jag att den femte tanden spruckit igenom, och för oss innebär det katastrofblöjor. Vid varje tandsprickning har det blivit likadant, och det känns verkligen ovanligt att måsta tvätta kläder och rygg på Cindy som annars sätter sig på toa. Usch.

Sebbes killar vann båda matcherna i stan, så han ringde upp och bad jag och Cindy vara klara så skulle han bara komma och hämta upp oss för vidare transport till vänner i Stärkesmark. Med maten i bilen, så rullar vi just in på deras gård när kaskadkräkningen sätter igång. Hej och hå. Spya i hela bilbarnstolen, overallen, ja överallt. Cindy somnade en minut efter att hon var klar, och vi fick helt enkelt bara vända om hemåt och börja sanera unge och bil. Nu sover hon, och jag hoppas verkligen inte att det är magsjuka, för det är det värsta som finns! Våran nyårssjuka får räcka ett litet tag till tycker jag...

Festtrött

Jag kan inte påstå att jag är pigg idag. Gårdagskvällens festligheter sitter fortfarande i, men klockan är ju inte ens tio, så jag ger det en stund till.

Vi var bjudna på Hotellet i Vännäs på lagfest. Sebbe tränar ju småpojkar i innebandy och då bjuder föreningen alla tränare och personer som är inblandade samt respektive på mat och partaj. Jag stod med tjejerna på dansgolvet i några timmar och känner mig rätt mör i kroppen. Dansandet var nog bra, då jag fuskade med lchf och åt både, potatis, kex och drack lite cola. Colan smakade inte alls lika bra som den brukar, det var väldigt sliskigt. Cindy hade mormor och L-G som barnvakt och det gick toppen!

Igår morse hade vi -34 grader när vi vaknade, och nu tror jag att det är lite "mildare". Sebbe-man har dragit till stan med smågrabbarna som har två matcher idag. Cindy sover sin lilla lur, och jag ska slänga mig i soffan och bara slappa ett tag.

Bit och bett

Det är inte klokt hur kallt det är nu, 28 minusgrader. Pratade just med mormor och morfar som hade -40 imorse. Jag trodde att det skulle kännas kallare här inne idag, men pelletsbrännaren går uppenbarligen på högvarv just nu, och den verkar göra ett riktigt bra jobb. Det gör verkligen skillnad när man skottar upp snö mot fasaden som isolerar.


På Cindy går det i alla fall ingen nöd, även om jag håller på att bli tokig av att inte kunna gå ut.

Hon har dock sedan en vecka fått för sig att bitas. Och det konstant. Sebbe, som jobbar hela dagarna, har inte riktigt märkt av något, men jag som tillbringar hela dagarna med henne får se upp hela tiden. Hon attackerar mig med öppen mun vart jag än är, och vad jag än gör. Hon biter mig över hela kroppen vilket gör jätte ont. Jag försöker att markera med att säga att "man får inte bitas för mamma får ont och blir jätte ledsen" och sätta henne åt sidan. Men hon blir så ledsen och tokgrinar, och sekunden efter bits hon igen.

Ni som har lite äldre barn och erfarenhet, vad är det händer? Har hon fått för sig att det är roligt, eller är det bara en fas som hon går igenom? Det är så ledsamt att "vi bråkar" dagarna igenom för detta bitande.

Det skulle på något sätt kännas så pinsamt om hon fick för sig att bita sina kompisar, då vi träffar andra barn i hennes ålder rätt så ofta.

Åter igen, dessa ungar... :)

Vill ut

Det spritter i benen på mig när man tittar ut genom fönstret. Strålande sol och blå himmel. Och såklart över 20 minusgrader... Jag och Cindy har fått hålla oss inomhus några dagar nu, för nu tycker jag faktiskt att det är för kallt att gå ut med en sådan liten. I källaren har temperaturen sjunkit från 19 grader, ner till 15. Vi brukar inte ha värme på där nere, och nu drar man sig lite för att gå ner till tvättstugan och fylla på pellets.

Istället har jag just klickat hem några födelsedagspresenter åt henne som jag spanat på ett tag. Jag tror att hon kommer tycka om dom :)

Nu när Cindy sover så bra funderar vi på att börja göra i ordning hennes rum. Mest för att jag vill inreda. Har ju haft dessa idéer så länge att jag verkligen vill göra dom till verklighet. Men samtidigt så sover vi så bra ihop alla tre i samma rum, så vi har nog ingen brådska ändå.


Är smått sugen på den här fina stjärntapeten från Midbec.

Tur någon av oss är teknisk i alla fall

Ikväll väntas inte karln hem förrän sent, då han håller på att läras upp inför en ny uppgift på jobbet, nämligen att kalibrera ögonlasermaskiner. Snubben är alltså lastbilschaufför, så hur de två yrkena hänger ihop har jag ingen aning om :) Men lite spännande låter det i alla fall att kombinera lastbilskörning på dagen och sedan grejja på med något så tekniskt som sådana maskiner några kvällar/nätter per månad, så som jag förstod det. Hejja Sebbe.

Nu är det dags för matlagning, och på dagens meny står kyckling med en massa vispgrädde samt tillbehör, och storkok på laxgryta som jag ska fixa åt lillan. Dags att rycka upp mig och pallra sig till köket.


11 månaders tös

Att det är den 2 februari ska ju självklart uppmärksammas, för idag blir ju Cindy 11 månader. Det är ju också bf-månad, men hon behagade ju inte att komma ut förrän i mars hur som helst.

Idag har hon verkligen haft ett blandat humör, med både skratt, gråt och skrik. Hon blir sur så fort något inte går som hon hade tänkt sig, så det gäller att kunna distrahera henne på bästa möjliga sätt. Att dammsuga är ju hopplöst (livrädd), likaså att dola på i köket med mat eller disk. Hon klänger i benen och skriker naej naej, eller ma-maa, så allt fixande får vänta tills hon sover eller när Sebbe kommer hem.




11 månader:

- Varvar studsande på rumpa och krypa samt att ställa sig upp mot allt.
- Står själv väldigt länge.
- Man kan hålla henne i en hand eller ge henne endast ett finger och hon går bredvid en. Så nu handlar det nog mest om att hon är feg och inte vågar släppa helt och gå själv. Har gått två steg som mest själv.
-
Äter som en häst! Mat är mums i alla dess former.
- Sover hela nätter mellan ca 20.30-08.00. Sover sedan ca fyra timmar på dagen uppdelade på två gånger.
- Drar storlek 80/86. Väger ungefär 10 kilo och är 77 cm lång.
- Tycker om att man jagar henne och leka kurragömma. Hon kollar alltid på lilltoan först.
- BITS! Å det något fruktansvärt. Jag får skydda mig hela dagarna. Kan inte förstå vart hon fått det ifrån.
- Tycker inte om höga ljud såsom dammsugaren, elvispen, skotern.
- Leker i spjälsängen upp emot 40 minuter varje morgon, så man kan slumra vidare fram emot 9-tiden (seg mamma).
- Äter allt som ligger på golvet; sockludd, papper, lökskal, dammtussar, you name it.
- Har ett jäkla humör och är envis som en åsna.
- Tycker om att pussas.
- Leker långa stunder själv, vilket uppskattas.

Mamma och pappa älskar dig!

Gårdagens busheter

Det är inte först nu som jag faktiskt märker att Cindy verkligen har nytta av att gå till exempel Öppna Förskolan. Där får hon träffa andra barn, det finns nya leksaker och massor av spännande utrymmen och vrår. Igår var vi i Vännäs tillsammans med mamma Linn och Tilde, och hon och C är så gulliga med varandra, och fattade tycke redan när dom var pyttesmå (vi går i samma mammagrupp). Under sångstunden höll de varandra i händerna, och sedan följer dom efter varandra vart den andra än studsar/kryper/går.

Cindy är rätt så våldsam av sig och har ju såklart inte riktigt fattat att man måste vara försiktig mot små bebisar, men med Tilde så leker dom bredvid varandra utan problem.

---

Igår kväll körde jag mitt gympapass, och efteråt fick jag så bra respons av damerna att det kändes superbra. Jag får verkligen en kick att leda dem, och det finns inte en sekund när man har tid att lata sig, utan det är järnet hela tiden. Det passar utmärkt nu när jag bestämt mig för att gå ner 4-5 kilo, och i kombination med LCHF, för jag ligger redan -2 kilo :)


Lchf kämpande

Jag är nu inne på min sjätte dag av LCHF-kost. Sebbe startade efter helgen så han ligger några dagar efter mig. Hittills har jag gått ner 2 kilo, vilket jag alltid gör så snabbt (testad metoden ett antal gånger förut). Det känns över magen, och jag hoppas att jag kan hålla fast ett tag till.

Mitt sötsug är väldigt litet just nu, och om jag skulle få för mig att äta godis, så skulle jag just nu bara äta det för att jag vet att det är gott, inte för att jag bara måste ha.

När man utesluter socker och kolhydrater känner man också genast skillnad på tänderna, som inte får en sån där där sträv beläggning utanpå. Däremot tappar man energi och får huvudvärk (i alla fall jag), när man håller på att avsockras.

Maten är supergod, och det är roligt att laga nya recept. Ikväll ska vi testa blomkålsris, ett alternativ till vanligt ris.


Barnträff

Besökte Stor & Liten igår i Vännäsby. Vi träffades alla i mammagruppen tillsammans med en hel drös med andra ungar. Det var en jätte bra lokal där barnen hade massa med lekutrymme. Det är roligt att se att de blir mer och mer intresserade av varandra, och lägger märke till vad de andra gör. De bråkar om leksaker, nyper varandra i benen och om någon har riktig tur får någon en lite puss :)


Småttingarna ungefär 5 månader gamla. Cindy är röd- och vitrutig.

Nu är barnen mer än dubbelt så gamla och ligger sällan på golvet, utan de vill gå, gå och gå.

Skriver upp i listan

Jag gillade verkligen Karin Mannerståls dockskåp som hon gjorde i Äntligen hemma igår. Väldigt simpelt, och väldigt fint. Ska spinna vidare på den idén...


RSS 2.0