Omvänjningar

Vi hade en sådan där riktigt slapp och härlig helg tillsammans. För ovanlighetens skull höll vi oss för oss själva och städade, pysslade och lagade god mat. Vi hann med en stadstripp också då vi alla förnyade garderoberna lite. Sebbe gjorde ett kanonklipp på ett par brallor som var nedsatta med 70%.
 
Cindys rutiner är helt omkullkastade i och med att hon började förskolan förra veckan. Det har gått jätte bra enligt personalen och det har aldrig varit något problem med läggning eller annat. Möjligtvis att hon ätit dåligt till lunch, men det gör hon nästan alltid ändå. När vi har hämtat henne är hon dock så trött att det mest är gnäll och grin tills att hon ska gå och lägga sig. Vi får ge det lite tid då hon har helt andra tider än hon är van vid sedan tidigare. Inte konstigt att hon är trött då vi måste väcka henne 05.45 varje morgon.
 
Mamma var så snäll i fredags och erbjöd sig att hämta henne efter att hon slutat jobbet så att Cindy skulle få några timmar kortare. Ungen bestämmer sig då för att sova 4 timmar i vagnen istället, haha =) Hon fick i alla fall sova hemma under carporten medans mamma dammsög här hemma. Lyx!

Lycksele Djurpark

Det är sällan vi är göralös på helgerna. Vi har alltid inplanerade utflykter/sammankomster/träffar med vänner eller liknande, men än så länge har vi en helt fri helg att hitta på nåt roligt tillsammans. Det ska bli spännande att se vad som händer.
 
Förra helgen besökte vi Lycksele Djurpark. Vi var rätt spända på att se hur Cindy skulle tycka om att titta på alla djuren, och särskilt i Miniland, där de små får gå in i hagen och klappa på getter bland annat. Det var väl sådär tyckte hon. Hönsen gillade hon inte alls, som helt plötsligt kunde kackla och hon blev tvungen att springa med gråten i halsen och krama om oss.
 
Sebbe däremot stortrivdes i Miniland och hade helst inte velat åka därifrån :) Han kan som vanligt stå i evigheter och kolla och klappa på sådana djur... Pust säger jag!
Roligast av allt var dock att hoppa i studsmattan! Så fort hon får syn på en utropar hon förtjust "maatta" :)
 
Förra året var vi också där, och då hade vi en sån här liten skrutt med oss:
Tänk va mycket det händer på ett år, våran lilla tjej som nu är så stor!
 
 

Vigseln 28 juli

Vigseln i Vännäsby Kyrka var otroligt fin, och blev precis som vi tänkt oss. Jag grät mig igenom hela akten, från det att kyrkklockorna började klämta tills dess att vi hade vänt oss om och skulle gå ut. Någon gång där i mitten trodde jag att tårarna skulle sluta rinna, men så fort jag tittade på Sebbe, hörde våran solist sjunga eller när prästen pratade började det hela om, och tillslut erkände jag mig besegrad och grinade ännu mer så att hela jag skakade. När jag avgav mina löften till Sebbe var det nog endast Sebbe och prästen som hörde vad jag sa, då jag knappt fick fram några ord, eller ens kunde läsa vad det var jag skulle säga på grund av alla tårar som rann. 
 
Vi hade valt egna, personliga in- och utgångsmarscher och hade även en solist och gitarrist som sjöng och spelade efter våra önskemål. När vi gick in spelades Darling Pretty av Mark Knopler på skiva. Solisten sjöng Rose of my heart av Johnny Cash och Du är allt av Sonja Aldén. Som utgångsmarsch hade vi valt Kalle Moreus låt Underbar som spelades på orgel. Med den låten så spritter det i benen och vi kände oss mer än lyckliga när vi gick ut!
 
Pelle var Sebbes bestman och Joanna var min fina tärna. Cindy, våran älskade lilla brudnäbb fick åka i en gammaldags skrinda in i kyrkan och satt lydigt kvar där nästan hela vigseln innan hon fick gå till sin farmor och mormor.
 
Under planeringen inför bröllopet letade vi ju som dårar efter en bil som kunde ta oss från kyrkan till festen, och valet föll tillslut på ett riktigt fräsigt åk. Självklart skulle vi ju åka lastbil då båda är lastbilschaufförer! Sebbes jobbarkompis hade tvättat och gnuggat så att den blänkte. Det var så läckert när vi väl satt där och fick dricka champagne, äta choklad och vindruvor och poppa musik på högsta volym. Vi drog ett varv genom Vännäs innan vi åkte upp till våran festlokal i Stärkesmark.
Alla bilder har Åsa och Frederick Kjörling på Kjorlingphoto fotat. Vi är supernöjda!
 
 
 
 

Bröllopsbilder!

Jag har förstått att det är många som är nyfikna att få se bilder från vårat bröllop. Det var absolut strålande och varmt väder hela dagen och kvällen lång. Vi hade verkligen lyckats träffa in den bästa helgen på länge, och det värmer i mitt hjärta att vi verkligen fick det soliga väder vi hade drömt och hoppats på.
 
Då våra duktiga och proffsiga fotografer, Åsa och Frederick Kjörling (kolla in Kjorlingphoto på Facebook) var med oss hela dagen, och det finns hundratals bilder att välja på, så delar jag nog upp det i flera inlägg här framöver.
 
Innan vigseln tog vi våra "finbilder" både här hemma på gården och också i grannbyn vid Stärkesmarksjön. Det är så svårt att plocka fram våra absoluta favoriter, så här kommer ett gäng bilder!
 
 
Fortsättning på vigseln och festen kommer vid ett senare tillfälle!

Tillbaka!

Hej alla!
 
Nu har jag verkligen tagit ett långt sommaruppehåll här på bloggen, men det kändes riktigt skönt att få vara fri från datorn ett tag då det varit fullt upp, främst med vårat bröllop. Nu är ju faktiskt jag och Sebbe gifta och allt känns så himla bra. Båda är tillbaka till jobbet med start igår, och Cindy är inskolad och går nu sina långa dagar på förskolan helt själv. Det går toppen, och hon är så himla duktig och längtar varje dag att gå till "toolan" (för-skolan), där hon får hitta på en massa roliga saker.
 
Vi har haft en jätte bra sommar, trots det dåliga vädret och att vi inte har varit lediga något tillsammans. Vi har försökt att ta tillvara på kvällar och helger och har träffat flera av de människor som vi tycker mycket om.
 
Cindy har utvecklats jätte mycket med talet och är annars duktig på att visa vad hon menar. Något vi längtat mycket efter är att hon ska börja äta själv med sked och gaffel, och det gör hon äntligen. Alla våra måltider underlättas då hon har något att koncentrera sig på hela tiden. Nu äter ju faktiskt ungen mycket mer än när vi var tvungna att mata henne :)
Cindy har badat flera gånger i poolen hemma, men endast fått ett endaste dopp i en sjö i Snålltjärn. Det var så kallt att hon skakade och blev blå om läpparna. Den här sommaren blev verkligen inte så badvänlig.
 
I övrigt har vi haft och även varit på flera grill-, kräft- och surströmmingsfester i sommar. Att umgås i gott sällskap tillsammans med vänner och familj är ju bara bäst!
 
 
 

RSS 2.0