Proppen

Precis när amningen började kännas jätte bra och mysig fick jag i lördags mjölkstockning. Kände redan på morgonen att det började komma en massa knölar som gjorde ont. Hur som helst så packade vi in familjen i bilen och åkte på Maxi och storhandlade. Dagen följde sedan med besök från vänner som senare stannade och grillade med oss. På kvällen fick jag världens frossa som vägrade ge med sig. Fick tacka för mig och krypa under täcket. Två timmar senare hade jag en temp på 39,4, vänster bröst var knallrött och gjorde sjukt ont, alla muskler i kroppen värkte. Tryckte i mig lite alvedon och förberedde mig på en hemsk natt med matning av lillan.

På morgonen kändes det som tur var bättre och jag pumpade med jämna mellanrum ur mjölken.

Självklart kom bakslaget med att mjölken sinade... Precis som förra gången jag hade feber och urinvägsinfektion. Fick ge Cindy ersättning då min mat inte räckte till. Har nu kämpat och kämpat för att få igång produktionen igen och fick även en nässpray utskriven av bvc-sköterskan som ska stimulera mjölkproduktionen. Och peppar peppar, nu rinner det till ordentligt och har klarat två dagar utan ersättning. Känns bra igen!

Har varit ute och promenerat idag och hoppas att den lilla blåst som det var idag inte ska ställa till med bekymmer. Hade klätt mig riktigt ordentligt.

-

Cindy mår toppen och är fortfarande samma snälla tjej. Vi har verkligen tur som har en sådan lättskött dotter. Är hon riktigt hungrig skriker hon såklart, men annars aldrig. Har dock lite svårt att somna om efter matning på nätterna. Vaknar alltid vid 02 och 05 på natten och vill ha lite käk, men sedan kan det ta upp till en timme, en och en halv att somna om igen. Jag har svårt att somna om när hon är vaken och vill helst försäkra mig om att det inte kommer upp nå kräk som hon blir tvingad att ligga i. Kräkandet går nu i perioder då det ena dagen kräks efter varje måltid och även emellan, och ibland kommer det mycket, mycket mindre. Var orolig att hon inte skulle gå upp i vikt, men vid senaste vägningen vägde hon 4270 gram, och följer kurvan fint.

Igår vart hon 4 veckor! Storstumpan våran.

Mamma och dotter mys

Det blir bara härligare och roligare och mer underbart att vara mamma för varje dag som går! Jag och gumman har jätte mysiga dagar tillsammans, även om hon förstås sover bort stora delar av den. Vi leker, sjunger, badar och myser ihop. Ibland är vi ute och går, och ibland sitter vi bara och tittar på varandra. Med en tre veckors bebis går det såklart inte att göra så mycket mer :)

Sebbe får passa på att mysa så mycket det går när han kommer hem från jobbet. Dom är så gulliga tillsammans. En av Cindys favoritplatser är fortfarande på pappas mage. Där kan hon ligga i flera timmar och se sig omkring.


Ibland har man tiger pyjamas...


Och ibland får man ta på sig en pyjamas som ser ut som en söt liten ko.

Plocka upp mig!Efter lite fotande idag hade jag plötsligt en missnöjd bebis på fällen :)

22 dagar gammal


3 veckors bebis

Våran dam är hela 3 veckor idag. Tiden går verkligen fort. Helt annorlunda mot för när jag gick här hemma och vankade och väntade på henne. Det är så härligt att få lära känna våran lilla tös.  

Imorse hade vi kräkfest, och efter det blev hon så trött att hon nu hunnit sova tre timmar och helt glömt bort att hon förmodligen är hungrig igen. Jag helammar, och har inte behövt ge henne tillägg på flera dagar. Känns som att min mjölk har börjat anpassa sig efter hennes behov. Det är inte alls lika kladdigt längre, och det sprutar inte mjölk överallt som tidigare. Så fort hon sög på ena tissen eller om jag bara råka komma åt att trycka lite så flög det iväg en stråle som kunde träffa någon på en halvmeters avstånd. Weird. Käkar ungefär 12-15 gånger per dygn, men det känns snarare som hälften. Vart rätt chockad när jag bestämde mig för att räkna efter.

Vi har inte märkt av något sorts magproblem, vilket känns jätte skönt. Hon skriker i princip aldrig förutom när hon är hungrig. Får hon bara käk fort nog är hon helt tyst igen. Kan ligga och gny och prata för sig själv, men inget skrik som sagt. En snäll bebis har vi nog allt fått.

Låter mig fortfarande sova med tre timmar i stöten på natten och känner mig rätt så pigg på dagarna.

Smäller av ett leende lite då och då, vilket hon i princip gjort från vecka 1. Hur avsiktligt det må vara vet vi inte, men både jag och Sebbe smälter varje gång. Följer också redan med blicken på nära avstånd.

Låter henne ligga på mage några gånger per dag så hon får träna nacken. Ser dock ut som att en gammal farbror har ramlat och inte kan ta sig upp :) Lyfter på huvudet från sida till sida och är jätte duktig.
Sleeping beautyLillskruttan ska just ta sin eftermiddagslur. Hon är som en klocka just nu. Sover och äter på exakt samma tider.


PromenixHärliga vår!


Sovande under

Sebbe och Cindy sover i soffan. Jag far omkring som en duracellkanin i huset och fixar och donar nu när jag äntligen känner mig återhämtad från förlossningen och sjukhistorian.

Har skjutsat runt gumman i vagnen idag, men hon ville inte sova. Verkade rätt nöjd ändå där hon låg. Har börjat äta massor varje gång man ger hon bröstet. Oftast tömmer hon det ena så man måste ge henne det andra också. Sista målet på kvällen räcker inte riktigt mjölken till då hon äter för kung och fosterland så har gett hon en slurk ersättning. Sedan sover hon 3-4 timmar i stöten innan det är dags för att snutta tisse igen.

Ska fundera ut vad vi ska laga för middag innan mina sötisar vaknar igen. Älskar min familj.

Storis

På Bvc imorse vägde lillan 3910 g, vilket innebär att hon ökat med nästan 200 g på bara tre dagar. Vilken duktig tjej! Nu ska vi utesluta ersättningen och jag ska helamma igen, och se om hon fortsätter att lägga på sig. Hoppas hoppas att det bara berodde på att jag hade sämre mjölk när jag var sjuk.

Det är rätt lustigt att varje gång man lägger henne på vågen pinkar hon ner sig. Just ja, på tal om kiss. Jag blev ju som sagt av med katetern i måndags och kan nu gå på toa själv. Vilken lättnad. Börjar känna mig som en riktig människa igen.

Hur som helst, bebis ökar i vikt och mamman har gått ner 12 av sina 20,5 graviditetskilon. Precis som det ska vara :)

Nu ska jag packa in Cindy i bilen för andra gången idag och åka och hämta Sebbe.


2 veckor gammal

Det går undan! Cindy är 2 veckor gammal och pappan är nu tillbaka på jobbet.

Vilken första dag att vara hemma själv må ni tro. Lillan har varit otröstlig och bara velat äta och ligga i mammas famn hela dagen lång. Precis innan Sebbe kom hem somnade hon för första gången sedan imorse. Vi var på Bvc i måndags och vägde och konstaterade att skruttan inte gått upp i vikt. Sköterskan trodde att det kunde bero på att jag varit så sjuk att jag inte riktigt haft bästa kvalitén på mjölken. Skulle lägga till ersättning 2-3 gånger per dag som ska ges direkt efter amning. Idag har hon sugit ur all mammas mjölk ur tuttarna samt fått ersättning, och även ätit mjölk som jag tidigare pumpat ur. Börjar tro att hon fått lite fnurr på magen möjligtvis beroende på att hon just börjat med ersättningen eller pga medicinerna jag tar mot urinvägsinfektionen. Som tur är ska jag tillbaka på Bvc imorgon bitti så får höra då.

Under en amning idag då vi låg uppe i sängen måste blöjan ha halkat på sned för hon pinkade ner både mig och sängen. Nu tvättas det madrasser!

Efter ett annat käktillfälle bajsade hon så mycket att det for på kläderna. Mamman fick sedan kräk i håret av lilla damen.

Sebbe ringer och talar om att han glömt att hänga tillbaka tvättmaskinsslangen så att vattnet hamnar på rätt ställe. Hmm! Då hade jag redan kört en maskin. När jag kom ner till tvättstugan hade vi vatten över hela golvet. Tur att betonggolvet lutar ner mot golvbrunnen så det mesta hade letat sig dit. Bara fram med moppen!

Nu när karln i huset är hemma ska jag in i duschen och spolas av.

GobitenLillskruttan är nybadad och har just fått frillan fixad :) Svårt att hålla benen och fötterna på plats i pyjamasen. Ligger helst som en liten boll och tittar upp på pappa.

Utskriven igen...

Katetern ställde till med mer problem än den gjorde nytta tror jag. Från att ha varit en rishög i torsdags och fått den insatt vaknade jag och mådde som en kung på fredags morgonen. Kunde ju äntligen tömma blåsan vilket jag inte kunnat göra sedan förlossningen. På kvällen pinkade jag blod, och vi ringde in. Då skulle vi avvakta. På lördagen mådde jag hyffsat fram till på eftermiddagen då det slog till med feber och frossa och ont exakt i hela kroppen. Jag var som en trasa när vi ännu en gång ringde in, och då blev det till att åka in på en gång.

Väl på akuten togs beslutet att lägga in mig då jag hade väldigt hög feber, frossa och ont i ryggen (risk för njurbesvär), och pinket var blodigare än nånsin. Krokodiltårarna kom på mig på en gång då jag fick panik över vad vi skulle göra av Cindy. Som tur fick vi komma på BB, och Sebbe kunde stanna och hjälpa mig med lillan. Med slangar inkopplade överallt kunde jag knappt röra mig, och amningen var det enda som jag kunde sköta från sängen. Man känner sig som världens sämsta mamma som mår så dåligt, men Sebbe är den bästa som finns och fixar allt.

Fick antibiotika intravenöst ett antal gånger, och började framåt morgonen känna mig bättre. Väntade på läkare hela dagen och då fick jag välja om jag ville stanna ännu en natt eller åka hem med medicin i tablettform. Det hade konstaterats att jag hade en urinvägsinfektion, och fler prover väntar på svar. Nu är vi i alla fall hemma och det känns så skönt. Imorgon ska vi in på vårdcentralen och ta bort katetern och jag hoppas för allt i världen att kisseriet kommer igång. Det är trots allt 12 dagar sedan förlossningen.

Vi har världens snällaste dotter som låter oss sova på nätterna och när hon vill ha mat gnyr hon till och är man tillräckligt snabb hinner hon inte ens börja skrika. På kvällarna ligger hon och pratar med oss i flera timmar, och det finns oftast inga som helst bekymmer i hennes värld.

SömntutaHar varit ute och styrt vagnen idag. Det blev dock en väldigt kort tur då det gör förbaskat ont med katetern. Nu pinkar jag dessutom blod, så nu avvaktar vi efter ett samtal med en läkare på gynjour. Mamman vill bara bli av med den där nedrans saken nu :(

Cindy är hur snäll som helst och låter oss sova fyra timmar i stöten på nätterna. Efter lite käk och en ny blöja somnar hon lätt om igen. Är som mest vaken på förmiddagarna och på kvällarna.

Alldeles strax är det dags för ett bad för lillan och sedan dags för pappan att laga lite middag :)

Här hemma

Här hemma myser vi med våran dotter. Hon är riktigt snäll och sover mest hela dagen. När hon är vaken förtrollar hon oss med sina ögon och sina små pip. Hon älskar att åka i vagnen och i bilen. Att ligga på pappas mage på kvällarna är en riktig höjdare.

Amningen går bra. Hade dock inte föreställt mig att det skulle vara så kladdigt. Har så mycket mjölk att jag skulle kunna dela med mig till flera till. Har köpt en elektrisk bröstpump som jag ska testa nu, för tissarna är så spända att det gör ont.

Idag har dock varit en jobbig dag då jag fått en kateter inkopplad. Blev tappad flera gånger på förlossningen och BB, och har under veckan haft jätte svårt att kissa. Nu de två senaste dagarna har det gått 10 timmar mellan varje besök då det endast kommit några droppar. Så nu ska jag ha den här grejjen till och med måndag. Det gör fruktansvärt ont :( Känner mig helt färdig och det påverkar mig så mycket att jag fryser och svettas om vartannat och varenda muskel i kroppen värker. Ligger helst helt stilla under täcket. Sebbe har fått ge mig Cindy när det är dags för mat. Vilken jäkla tur att det finns pappa dagar. Han är enormt duktig och jag är så glad att jag har honom. Och våran lillgumma.

Nykläckt

Nu har nog de flesta av er fått reda på att vi har blivit föräldrar till våran lilltös. En tjej som bestämde sig för att titta ut 6 dagar efter beräknat datum. Som vi hade längtat efter henne.

Hon föddes på onsdags morgonen den 2 mars klockan 08.24. Vägde 3895 gram och var 51 cm lång.

Lillan heter Cindy :)


RSS 2.0