Mek


Det spelade ingen roll hur jag och Cindy än läste den där Golf-boken, vi förstod ändå inte hur vi skulle kunna hjälpa pappa att byta bromsar på skruttbilen.

Vi satte oss och tittade på ett tag tills min högerfot snällt fick bromsa sjuttiotusen gånger medans Sebber låg under bilen och grejjade.



Mekandet är klart, och nu ligger Cindy snällt och sover ute i vagnen och vi gör oss klara för att packa in familjen i bilen och åka till en pizzeria i Vännäs, där vi ska möta upp Samme, Ann och Linnea för lite käk.

Trevlig helg!


Studsrumpan

Cindy har skaffat sig ett eget sätt att ta sig fram på; nämligen att hoppa/studsa fram på rumpan. Är hon på riktigt bra hopphumör far hon från ena sidan av rummet till det andra i ett utan att stanna. När hon kommer till en tröskel är det dock stopp, då fastnar blöjrumpan och hon fattar ingenting, hihi.

Ropar man på henne följer hon efter, och herregu så sött det är :)


Cindy på väg till mamma.


Hopp hopp!


Framme!


Fast här var det ju en tröskel...


Bäst att testa pappas gamla dojjor istället för att studsa vidare :)


Kalas

Överraskade Sebbe med att baka igår, något som aldrig händer annars. Hans syskon och Cindys kusiner kom på besök för att fira grabbarna som fyllde år i måndags. Sebbe och hans brorsa fyller nämligen år samma dag passande nog. Fick dessutom äntligen en bild på de fem kusinerna tillsammans, så söta allihopa.

Sebber fick en eldkorg i födelsedagspresent, något som vi pratat om i ett halvårstid, så det var verkligen uppskattat. Ska bli mysigt att gå ut och grilla korv här på gården bara.

När Cindy har vaknat och fått i sig lunch ska vi gå ut och spana på bygget på skolan. Idag ställs nämligen hennes förskola upp, spännande!


Grattisdag!

Idag fyller Sebbe 28 år, hurra hurra hurra!

Vi firar 2-årig förlovningsdag dessutom. Vi har smaskat god mat och öppnat presenter. Älsklingen kom hem med en smartphone åt mig, så glad! Min telefon försvann i lördags när vi var på All Star. Den låg i skötväskan som låg i barnvagnen. Folk är inte kloka. Nu ska jag bara vänta på ett nytt sim-kort så ska jag kicka igång min nya mobil :)

Lillbruden har badat på babysimmet imorse och tyckte om det precis lika mycket som alla andra gånger. Det är så värt att få ha sådan tid tillsammans. Man är ju helt förälskad i sin gosunge.

Nu firar vi vidare med bakverk som jag fixat till. Ha en bra kväll vänner!


Golvrivning

Varför inte börja lördagsmorgonen med att slita ut en plastmatta?

Som jag skrev tidigare i veckan knarrar det här golvet något fruktansvärt, och gräsligt fult är det också, så nu ska det väck!




Cindy tyckte det var så tråkigt att sitta i spjälsängen och titta på så hon fick stilla sitt begär att känna och pilla på det som pågick och sedan vart hon nöjd.



Ut genom fönstret bara, så smidigt.




Kolla vad vi hittade, ett superfint trägolv!

Det var dessutom inte skruvat dit som vi trodde, utan spikat med pytte, pyttesmå spikar som knappt syns. Vi hoppas att vi lyckats dra bort alla som vart kvar i golvet för annars kommer vi få ont i fötterna :)

Och vet ni vad, knarret är borta på det stället där vi har rivit bort. Det tog totalt två timmar att få bort en tredjedel av golvet, resten får vi ta imorgon för snart ska vi iväg till stan.

Hitills är vi såå nöjda.

Fart

Hej å hå, dagarna flyger förbi! I veckan har vi haft ett högt tempo då det varit babysim, fikaträff med mammorna, babybokprat, träningar och innebandy. Efter lunch tänkte jag och Cindy åka till stan och spana lite. Det är ju nämligen någon i våran familj som fyller år på måndag :) Dessutom två som firar sin förlovningsdag!

Ska skynda mig att läsa tidningen och sedan fixa lite sysslor innan godingen däruppe vaknar.




Up & down lights

Fotade lite i skymningen, och vi är så nöjda med lamporna!



Pappa-sägare



Den här lillongen säger pa-pa, da-pa, ba-ba hela dagarna. Visst är det typiskt va? Här går man hemma hela dagarna och säger ma-ma så att hon ska lära sig, men icket, hihi. Försöker förklara för henne att "pappa är på jobbet så du får nöja dig med mamma nu". Då fortsätter hon bara... pa-pa, pa-pa, da-da...

Tyvärr inte charmigt längre

Det kändes fortfarande som natt när jag och bebis klev upp vid åtta imorse. Alldeles grått och trist ute. Tur att vi har en inplanerad städdag, då jag kom lite efter i helgen då vi körde järnet med allt annat här hemma.

Ända sedan vi flyttade hit har vi gillat vårat golvknarr uppe på övervåningen. Det är liksom en del av charmen med att bo i ett gammalt hus (vårat hus är byggt 1946). Det gick jätte bra så länge vi bara var vi två, men nu med en liten så har det blivit ännu en sak som håller på att driva oss till vansinne. Vi har ju lärt Cindy att inte störa sig på ljud när hon sover, och vi har ända från början levt precis som vanligt. När vi lägger henne för natten har vi teven (ja, vi har teve i sovrummet) på hög volym, vi stojar och pratar och skrattar, samt går fram och tillbaka på de värsta knarren, som är precis vid hennes säng, och hon sover gott ändå. Som tur är.

Men nu måste det bort. Usch, vi vill inte att det ska knarra längre, det är så in i norden störande. Vi hoppas och tror att det kan lösas rätt enkelt med att vi drar bort den nuvarade plastmattan, skruvar loss golvskivorna och plockar fram ett förhoppningsvis fint trägolv, med förmodligen hundratals skruvhål i.

Vi höll ju på att renovera sovrummet när jag var höggravid, och fick då i samma veva strikta restriktioner att inte anstränga mig, helst vila hela tiden, så vi hann aldrig göra något åt golvet, men nu är det hög tid.

Nu ska vi banne mig riva bort det.

Husfixande lördag

Vi har nu bockat av en sakerna på våran to-do-list, och det känns så skönt att det är gjort. I över ett år har våra fina up & down lights legat ouppackade i sina kartonger i väntan på en händig karl. Nu äntligen är dom på plats. Sebbe gjorde ett kanonjobb då han bröt bort delar av fasaden och drog all el så den vart osynlig. Ska bli spännande att se resultatet ikväll då mörkret lägger sig.

Det är förresten 12 grader varmt och strålande sol här idag. Vi har i princip förberett allt på tomten för vintern, så nu är vi redo för den här kalla årstiden. Hua...










Lillungen satt tålmodigt och tittade på under arbetet. Hon hade tydligen hittat ett sätt att underhålla sig själv på, nämligen att äta gräs! Haha.

Snart helg...




Äntligen fredag och jag och Cindy får snart hela helgen tillsammans med våran favoritkille.


Bilder


Ibland tar det stopp när man skjutit sig bakåt från den ena sidan av rummet till den andra.


De små tänderna kom äntligen med på bild!


Skitigt värre

Det är rätt lustigt att när man blir småbarnsföräldrar så införs kiss-och-bajs-snacket igen. Helt plötsligt pratar man om det var som helst, när som helst och med vem som helst. Förmodligen i situationer och sammanhang som det inte alls passar. Men vad gör väl det om hundra år? :)

Som jag berättat tidigare har Cindy haft det kämpigt med trög mage ända sedan hon började med smakportioner vid 4 månader, och sedan dess har hon bara bajjat i blöja 2 gånger. Resten av tillfällena har jag måstat hjälpa henne. Vi blev ordinerade laktulos av läkaren, men eftersom det inte hjälpt bestämde vi oss för att sluta med den förra veckan. I samma veva slutade vi med gröt också då hon bara skriker och grinar sig igenom de få tuggor hon får i sig. Gröten som hon tidigare älskat, ratar hon nu, så istället får hon välling.

Och tro på fasiken, magen är på bättringsvägen utan både laktulos och gröt. Vi hoppas att det håller i sig.

Nu har jag istället börjat sätta henne på toan när hon ska bajja, och det går alldeles utmärkt. Hon tecknar till mig när hon är nödig, och jag går med henne dit, och vips, så är saken ur världen!

Något som förmodligen är ännu lustigare är när vi befinner oss hos vänner och bekanta och säger: "Ursäkta, våran 7,5 månaders bebis behöver låna toaletten."

--Jag är stolt över lillhjärtat som fixar toaträningen redan nu--

Ny årstid


Trots minusgrader och ruttna löv är det fortfarande en stackars tomat som kämpar för att bli röd och mogen. Kompisen bredvid gav upp för länge sedan.

Virvelbruden

Det här med sömn är ju så viktigt, och vi som alltid fått sova så bra har visst halkat in i en period av mycket uppvak. Cindy sover fortfarande visserligen, men oroligt. Hon far runt som en virvelvind och kan absolut inte ligga still i sömnen. Hon vaknar ju fortfarande en gång per natt, oftast mellan 04-06, vilket är helt okej för min del. Då har jag fått sova en massa timmar och känner mig någorlunda pigg. Hon får mat, ny blöja, och sen får hon sova mellan oss resten av natten. Om hon nu låg still :) Sebbe har blåmärken i ryggen, och imorse under loppet av en timme hann hon både ligga på mitt huvud, min rumpa, tråckla in sig i sänggaveln och snurra tusen varv upp och ner. Skulle jag stoppa ner henne i spjälsängen igen får jag istället springa dit för att dra loss henne ur spjälorna som hon fastnar i gång på gång.

Den senaste veckan har hon kommit på hur hon hasar fram på rumpan (med en väldigt roligt stil) samt hur man snurrar runt, runt på golvet när hon ligger på mage. Förmodligen hänger ju allt ihop med hennes utveckling, och det måste ju självklart få ha sin gilla gång. Vi önskar oss dock en jättestor madrass med mjuka väggar som vi kan ha henne i på natten så hon kan få fara runt som en propeller hur hon nu vill, och vi kan sova vidare :) Eller åtminstone Sebbe, jag skulle förstås vakna ändå.








Babysims bebisar

Nu när jag såg att det var okej att dela med sig av den här bilden, så kan jag inte hålla mig längre. Varsågod, tre stycken gobitar!


Alfred, Cindy & Espen satt och pjöllrade med varandra medans mammorna gjorde sig i ordning. Underbara barn!

Tips!

Igår hämtade vi ut våran första leverans av matkassen från Ica. Det var som julafton när vi packade upp två stora kassar med mat. Massa råvaror som vi själv aldrig handlat, och som definitivt kommer bli spännande att laga till. Veckans maträtter verkade himla smarriga.  

Nu slipper vi detta eviga tjat om middag...

Jag ringer Sebbe helt uppgiven:
- "Gubben, vad ska vi äta idag?"
- "Jag ska lossa nu, jag har inte tid."
Klick.

Sebbe ringer upp senare:
- "Vad sa du för nåt om mat? Jag har ingen aning. Tänk ut nåt du."
- "Ungen ska ha mat nu, så jag kan inte prata".
Klick.

Jag ringer upp:
- "Du måste åka och handla efter jobbet."
- "Jag hatar att handla."

Bla bla bla... Nu äntligen slipper vi detta tjat :) Nu öppnar jag bara kylskåpet, gräver fram receptet och lagar till den redan förbestämda maten, som dessutom kommer bli mer varierad än den vi lagar jämt. När vi tittade igenom recepten igår så såg vi att det blir en massa mat över dessutom. Eftersom alla förpackningar inte är gjorda för 4 portioner så blir det en hel del över som man kan använda till annat.

495 kronor för 5 dagar. Räcker till middag till oss och dessutom 2 matlådor. Så perfekt!

Massa bilder

Nu när lillan kommit på hur man styr runt gåstolen (vi har en nyare modell där endast de främre hjulen är svängbara), så är hon överallt och drar i grejjer. Hon har för övrigt testat andra gåstolar där man kan svänga åt alla håll och då har hon farit iväg, men med våran har det tagit längre tid. När hon busade runt i pyjamas och förmodligen tyckte att hon borde få sätta på sig kläder för dagen kom hon över mitt linne. Den tyckte hon uppenbarligen att hon skulle passa i, så hon höll upp den för mig och försökte trä den över huvudet. Sötunge!







Senare under dagen klädde vi på oss betydligt mer och begav oss ut på tur i det vackra vädret.



För att sedan gunga en sväng.


"Tadaa! Jag har roligare än du just nu!"


Senaste nytt

Sebbe-man har åtagit sig ett tränaruppdrag i innebandy för pojkar som är 8-9 år i Vännäs. Han är sjukt taggad för träning nu, och det här är kanske ett sätt att fortfarande få vara aktiv inom sporten med tanke på hans knäskada. Vi får väl se hur mycket spelande det blir på pojkarna eller om det fortfarande bara är en massa bus på träningarna som gäller :)

Jag och Cindy var igår i Vindeln på första babysim lektionen, och det var sååå roligt! Så fort hon kom ner i bassängen sprattlades det för fullt och det såg ut som att hon skulle simma ifrån mig. Vi övade lite på att flyta och ta bentag. Hon fick en plastleksak som hon lekte med hela tiden, och trots några kallsupar så verkade hon inte bry sig alls. Vi ser fram emot de kommande 9 veckorna då vi ska ner i vattnet igen.




32 grader varmt i bassängen så till och med jag tyckte det var härligt. Vi vill bada mer, helst nu på studs!



Fix

Sitter och laddar inför träningen som börjar om 40 minuter, men mest sitter jag och drömmer mig bort till en godispåse eller Sebbes kladdkaka. Hmm, inte bra... Måste dra på mig träningskläderna så jag kommer i form.

Vi har haft en rätt så produktiv helg då vi gjort bort en massa ute-grejjer och gjort några småinköp för att både barnsäkra, sätta upp ny utebelysning, samt fixat i Kaninens vinterbostad. Hon fick flytta in i en av bodarna redan idag för att börja känna sig hemma innan vi tar in hennes hus och sådana saker.

Cindy har inte haft några som helst bekymmer utan strålat som en sol den mesta tiden :) Imorgon är det premiär för henne och jag i simbassängen i Vindeln. Spännande! Då får hon träffa sina söta polare också.

Bäst att göra sig klar för passet. Kramis

Älskade unge

Mina dagar består av så mycket kärlek att jag med glädje skulle vilja dela med mig till dom som inte har någon.



Den här skruttan gör mig så otroligt glad varje sekund, och det är så härligt att veta att jag får vara hemma med henne om dagarna och ta del av allt som händer. 

Hur häftigt är det inte när man:

- Kryper runt på alla fyra och hon springer och jagar mig med gåstolen på hela nedervåningen.
- Sjunger "klappa händerna när du är riktigt glad" och hon klappar som en galning hela låten.
- Varje dag kommer och ska hämta henne när hon vaknat efter sina dagslurar och hon blir så glad att se mig att hon sprattlar med hela kroppen, klappar händerna och tjuter ut flera glädjerop.
- Frågar om mamma kan få en puss, och hon tar händerna runt ansiktet och ger en blöt kyss på munnen.
- Blåser på magen så att hon kiknar av skratt.
- Delar med sig av varannan tugga på smörgåsrånet.
- Sträcker upp armarna när hon vill komma upp och få en kram.

Love Love Love.



Storhandling

Pjuh! Sitter här helt färdig efter löppasset. Man känner sig rätt duktig efteråt fast man är helt slut. Både man och dotter sover och jag njuter av tystnaden och ensamheten här nere.

Dagens planer var att åka och storhandla på Maxi, men vi kom oss inte iväg förrän efter 14-tiden då Cindy sov som en stock i tre timmar. Hursomhaver, det var ett riktigt projekt! Hade med mig sittvagnen så vi kunde strosa runt i butikerna först. Inne på gallerian tog vi fikapaus och delade på en banan, för att sedan dumpa vagnen i bilen. När jag kommer till bilen är jag tvungen att fråga mig vad jag ska göra av ungen medans jag viker och stoppar undan vagnen. Jo, först in med bebisen i bilbarnstolen och spänna fast henne så hon inte trillar ur, sedan få in vagnen i skuffen och sedan knäppa upp och ta ut henne igen på armen. För att sedan stoppa ner i kundvagnen och ha ett öga på henne hela tiden så hon inte får för sig att klättra ur. Fylla hela vagnen med diverse grejjer, släpa ut kundvagnen, stoppa in i bilen, styra tillbaka vagn, in i bilen med bebis och dra fram bröstet då det tydligen var dags för mat. Spänna fast tjejen... Och styra kosan hemåt.

För att gå igenom hela proceduren med att tömma bilen på både barn och mat.

Vad mycket smidigare det är att åka och handla båda två som kan dela upp det hela!

Mammig

Det måste vara något med årstiden, för trots att vi får sova i princip hela nätter är vi aströtta. Sebbe kliver ju visserligen upp tidigt till jobbet och jag är väl uppe nån gång per natt och stoppar in tutte och ammar. På kvällarna orkar vi inte ta oss för någonting utan vi stupar i soffan med Cindy mellan oss. Cindy är dessutom inte alls nöjd med att sitta hos Sebastian utan skriker mest så det slutar med att jag tar henne hela tiden och då blir hon superglad. Den här mamma-klängiga-perioden får gärna gå över snart för man blir rätt slutkörd.

Ikväll ska vi i alla fall sätta in hennes nya bilbarnstol som vi just fått hem. Hon börjar bli riktigt lång så hon får verkligen inte plats i sitt babyskydd längre.

Ska passa på att hämta in tidningen när när hon sussar. Hörs!


7 månader

Jajjemen, idag blir våran dotter 7 månader! Hon är en riktig snorunge då förkylningen inte riktigt släppt än. Dagen har varit helt fantastisk då hon varit på ett strålande humör och sov i ett sträck från 20.50-07.30. Jag och Sebbe var som sagt på galej igår här på byn och Cindys farmor var barnvakt, och det hade tydligen gått jätte bra. Vi tackar så mycket, det betyder verkligen nåt att få komma iväg ett par timmar och bara få vara Linda & Sebbe.

Festen var för övrigt jätte skoj med god mat och bra band. Vi dansade som galningar och jag har till och med träningsvärk idag. Ett väldigt lyckat arragemang Emilia, tummen upp!

Som sagt, den här lilla damen får visa upp ett snorigt ansikte:



7 månader:

- Sitter så bra att man kan lämna henne själv
- Älskar hoppgungan över alla sina aktiviteter
- Skjuter sig bakåt med händerna då hon ligger på mage och snurrar runt som en klocka
- Roar sig själv på sin lekmatta väldigt länge i taget
- Har varit extremt mammig de senaste veckorna och då duger inte ens pappa
- Sträcker upp armarna då hon vill komma upp i famnen
- Klappar händerna konstant
- Säger allt på g ofta; ga-ga, gjau, goo, gii, gää, och även ka-ka. Stryker Sebbe på armen och säger just ka-ka. Kanske det blir pa-pa snart? :)
- Har storlek 74 och ibland 80
- Äter gröt, mat, mellisar, välling och ammas. Mjölken har sinat efter min mjölkstockning och det finns inte lika mycket kvar nu.
- Har tydliga favoritleksaker och böcker
- Sover 2-3 gånger per dag mellan 1,5-3 timmar varje gång, och nästan eller ibland hela nätter. Stoppar bara ner henne i sängen så somnar hon av sig själv efter max 5 minuter
- Är gosig och borrar gärna in ansiktet i nacken och pussas

Mamma och pappa älskar dig!

RSS 2.0