Valborg!

De fyra gånger jag har haft med mig Cindy på Mamma Boot Campen har hon slocknat exakt 09.29 i vagnen, en minut före träningsstart. Det är inte klokt så perfekt!

Idag körde vi backträning och en hinderbana där det var järnet hela tiden. I den här gruppen är det endast jag som får löpa, så jag gav mig iväg i en jäkla fart, och spurtade sedan i mål igen. Superstolt!

Om två timmar ska vi börja promenera bort mot Gamla Tväråbäck där vi är bjudna på grillmiddag såhär på Valborg. På kvällen går vi vidare mot brasan och surrar med byfolket. Det kommer bli en jätte trevlig kväll :)

Tjälsprick

Det är samma visa varje vår. Våran uppfart och stora delar av gräsmattan spricker i och med att tjälen tränger fram. Detta år slår det dock alla rekord! I vinter har vi inte kunnat ta oss in i någon av bodarna för att det kommit upp precis framför dörrarna, och för tre veckor sedan vart det så stora kullar att vi inte kan backa in bilen i carporten. Det var precis på håret att jag inte hängde fast bilen på guppet.


Det är svårt att se på bild, men guppena är 30 cm höga, och gör det verkligen omöjligt att ta sig in under carporten. Våran fina hägg har dessutom börjat luta en hel del också.

Väldigt långt upp på våran önskelista står en traktor så att vi kan gräva bort allt och börja om från början...

Vårväder

Det var åtta grader varmt när jag och Cindy var ute och lekte efter lunch. Jag var tvungen att leta reda på mina gamla sandlådeleksaker så att hon skulle ha något att roa sig med ett tag. Va skönt det ska bli när snön verkligen är borta så att hon kan få börja leka i sandlådan vi har här ute. Förra hösten skottade vi ur all sand och ersatte med ny, då tyvärr hela grannskapets katter verkar gilla att bajsa där i. Det gör mig så förbannad att dom inte förstår bättre. I år ska vi ha ett lock, så att det inte händer samma sak igen.


Nu när snön är borta på vägarna så går det betydligt bättre för Cindy att gå utan att ramla hela tiden. Idag gick vi fram och tillbaka till postlådan, vilket i vårat fall är ungefär 200 meter, utan att drutta i backen mer än fem gånger. Duktig tjej!

1-års foton

För ett tag sedan var vi och tog 1-års bilder på Cindy hos en fotograf i stan. Vi är så nöjda med bilderna, och även om Cindy inte riktigt var med på att ta bilderna efter några minuter, så hann vi få till några riktigt bra foton. Nu ska vi bara köpa ramar så att vi kan få upp våran sötnos på väggen!






(Den svarta kanten längst ner på bilderna ska såklart inte vara där...)

tackyweddings.com

Bilderna säger väl allt?








Jag måste ju verkligen erkänna att jag känner mig mycket nöjd över vårat färgval och min enormt fina brudklänning!

Hemma dag

När regnet öser ner har varken jag eller Cindy lust att gå ut, så vi får underhålla varandra inomhus istället. Idag har vi vispat plättsmet, ritat, kört bil, läst bok, tittat på Babblarna, rivit ut alla leksaker, klättrat i trappen och en massa andra saker.

Cindy har lärt sig att säga "tricka" när hon är törstig, och blir då överlycklig att jag förstår vad hon menar. Hon säger också mycket "mmm" eller "nä" när jag frågar henne om grejjer vi ska göra.

Lillan verkar också mycket medveten om när hon har bajjat i blöjan och svarar alltid "mmm" på frågan om hon just har bajsat. Då springer hon antingen och hämtar en blöja och vill att jag ska byta eller så går hon till trappen och vill att vi ska gå upp till skötbordet. Jag tror att vi ska inhandla en potta och se om det går bättre än toan just nu. Hon har inte velat mer än att kissa där på ett tag.




Imorgon ska jag och Cindy stanna kvar i stan efter träningen, och jag skulle behöva tips på vart man kan sitta i lugn och ro och värma mat och mata henne någonstans? Någon som har något bra ställe dit ni brukar gå?

Precis enligt schemat

Det slutade som tur var att både snöa och regna imorse, precis lagom till MBC-passet som jag körde i stan. Den här gången körde vi intervall träning, och jag la verkligen i en högre växel då jag joggade med vagnen under tiden. Det är fruktansvärt jobbigt, men det börjas kännas bättre och bättre med löpningen då vi springer en hel del på gympan också. Cindy var ett utmärkt barn även idag då hon sov exakt hela tiden.

Förra veckan lyckades jag få in mina fem planerade pass:

Måndag: Mamma Boot Camp 60 min.
Tisdag: Vila
Onsdag: Mamma Boot Camp 60 min + instruera medel/intensiv gympa 60 min.
Torsdag: Vila
Fredag: Aerobics 45 min.
Lördag: Vila
Söndag: E-fit (Effektiv Funktionell Intensiv Träning) som en annan instruktör leder här i Tväris 60 min.

Nu satsar jag på en lika bra träningsvecka som denna!

Utelek

I lördags kunde vi äntligen ha den där middagsbjudningen hemma hos oss som vi har haft inplanerad sedan någon månad tillbaka. Familjen Sandström kom och grillade med oss, och barnen lekte jätte bra ihop. Vi glömde nästan bort att Cindy skulle gå och lägga sig då hon hade fullt upp med att kolla in de stora barnen och verkade inte speciellt trött heller. 

Igår var vi ute en lång stund, och då fick Cindy göra precis vad hon ville. Självklart sprang hon till första bästa pöl och satte sig.



Promenad på Rönnvägen.


Förmiddags aktivitet

Har just kört ett 45 minuters aerobics pass framför Youtube. Vilken himla bra uppfinning det är! Där hittar jag flera bra step-up och cardio pass som jag verkligen gillar. Har snabbduschat, och ska precis ge mig i kast med städningen här hemma. Det är grus och sand överallt, och känner jag min dotter rätt så har hon nog gjort sin beskärda del av städningen med att äta upp en del av dem.

Cindy ligger förresten och sover i vagnen ute, och har jag tur så sover hon nog några timmar till.

Stopp i planeringen

Det är inte alldeles lätt att planera ett bröllop. Det är många bitar som ska falla på plats, och självklart vill man ha superkoll på allt. Just nu känns det som att jag tappat greppet en aningen då jag knappt vet i vilket hörn jag ska ta tag i. Mycket av planeringen kommer att bli en sista minuten grej, då i alla fall jag jobbar bättre under press.

I vårat nästa liv ska jag och Sebbe gifta oss på en strand! Det skulle vara intressant att se hur min blivande man skulle se ut i en hula-hula kjol ;-)

Till nästa vecka ska jag ta tag i min to-do-list, och skaffa mig en bättre överblick på vad det egentligen är som måste göras.

Träning

Det var inte helt frivilligt jag släpade mig upp igår morse för att packa bilen med vagn, barn och träningsutrustning. Under natten hade det kommit 1,5 dm snö, så det kändes inte så lockande att träna utomhus.

Va fel jag hade! Det var ett helt perfekt väder, lagom temperatur, Cindy sov sig igenom hela MBC - Mamma Boot Camp passet, och vi var 15 mammor som kämpade med våra övningar. Den här gången fick jag verkligen ta i när jag skulle uppför backen med Cindy i vagnen, då jag hade en rejäl träningsvärk sedan passet i måndags.

Den här sortens utomhus träning har jag aldrig sysslat med förut, men det är verkligen något som passar mig.

Bild: Mamma Boot Camp Sundsvall.

Utöver MBC på morgonen ledde jag ett gympapass på kvällen här i Tväris. Det var bara synd att vi endast var fyra stycken tappra tjejer som letat sig till gympahallen. Jag hade i alla fall jätte skoj som vanligt, och kunde absolut lägga mig stolt över dagen.

Idag har jag dock träningsvärk i varenda del av kroppen, men som tur är så är det ju en skön känsla.

"Mamma, vattenpölar!"

Så fort Cindy vaknar, har fått ny blöja och druckit välling springer hon i raketfart till hallen för att klä på sig. Hon sliter ut alla mössor, vantar, tröjor, skor med mera och kommer med dom till mig. Hitills har inte Cindy gillat att leka ute, men idag hittade hon på ett nytt bus som var betydligt roligare än att sitta i snön - doppa huvudet i vattenpölar!


Ren och fräsch unge som kunde gå otroligt bra ute idag!

Fick åka pulka till brevlådan och sedan leka ute på "stora vägen" där det inte fanns någon snö.



Lerig, blöt och förbaskad tjej som inte alls ville gå ifrån vattenpölarna!

Det var synd att jag inte hade med mig kameran till vattnet för det var verkligen en syn. Hon plaskade och stampade för glatta livet. Stoppade gärna ner huvudet och åt på galonhandskarna, usch :) 

Nu är det nog dags att skaffa en brandslang så att man kan spola av leriga barn innan man ska gå in. Hur fasiken tar man in dom när dom är så dyngiga? Tur att man kan klä av henne på altanen innan.

Vi hade en riktigt rolig lekstund ute idag.

Ännu mer träning!

Efter gårdagens träning blev jag sugen på att utöka mamma boot campen med ytterligare ett pass i veckan, så nu kommer jag köra både måndag och onsdag. Det var en del mammor som redan anmält sig till alla pass, så jag ville haka på jag också. Jag tänkte att eftersom jag ändå åker in till stan en eller två gånger per vecka kan jag lika gärna passa på och träna samtidigt. Så nu har jag 22 stycken tuffa mamma-pass inplanerade resten av våren, och till och med in en bit på sommaren.

Frågan är ju bara om passet imorgon bitti kommer att ställas in då det snöar som attan just nu. Huvvaligen.

---

Idag har vi lekt och klättrat uppför trappen sjuttioelvatusen gånger. Hon vart nog så trött att hon sov fyra timmar i sträck ute i vagnen.


I början av Cindys förkylning förra veckan däckade hon i soffan. Våran lilla tjej tycker verkligen om att sova!

Mamma träning

Sådärja, imorse avverkade jag mitt första pass på Mamma Boot Camp'en. Vi var ett härligt gäng på nio taggade mammor med tillhörande barn. Jag däremot, lämnade Cindy hos Helena, då lillan är så mycket äldre än de andra små bebisarna. De sov så sött i sina vagnar hela tiden. Nästa gång får dock Cindy följa med så att jag får lite mer motstånd i mördarbacken. För det var verkligen en fruktansvärd backe vi skulle ta oss upp för fem gånger på raken. En av mammorna hade dessutom en tvillingvagn, som hon fick lov att ge upp för det var för tungt. Jag tror vi alla häpnade litegrann då vi inte riktigt hade tänkt oss en sån tuff start.

Vi använde oss dessutom av bänkarna och trapporna längs strandpromenaden. Vi låg på mattor och utförde flera olika plankövningar och andra bålstärkande rörelser. De människor som var ute på sina förmiddagspromenader fick sig en rolig syn med oss mammor utplacerade runt gång- och cykelvägen.

I Umeå var det också strålande sol, så en bättre start än det här kunde vi knappast fått.

Super roligt!

Mamma Boot Camp i tidningen


La ni förresten märke till gårdagens artikel i VK? Den handlade om Anna som är instruktör för Mamma Boot Camp'en här i Umeå, Örnsköldsvik och Nordmaling.

Som jag förstod det på Facebook har anmälningarna strömmat in till passen, så nu är jag ännu mer taggad. Imorgon bitti snör jag på mig skorna, dumpar Cindy på Grubbe hos Helena och ger gärnet tillsammans med alla andra mammor! Heja oss!


Helg shopping

Sebbe och Cindy hade inte alls lust att följa med mig för att göra en massa ärenden i stan idag, så dom stannade och lekte på hemmaplan istället. Jag däremot fick med mig praktiska träningskläder från Intersport för ett kampanjpris, så jag är mycket nöjd. Jag hämtade även ut Joannas tärnklänning hon ska ha på vårat bröllop, så nu ska den bara skeppas vidare till Sundsvall för ytterligare provning.



Cindy precis innan läggdags. Hon är överallt! Passar på att visa upp mammas nya pullover tröja, hennes traktor som hon fick idag, samt hennes pyjamas hon fått av Edwin.

Nu är det finalmatch 4 av 7 på teven, så det är dags att återgå till hockeyn. Just nu står det 1-1 mellan Brynäs och Skellefteå.

Dumma baciller

Vi blev tvungna att ställa in kvällens middag med våra vänner, då vi nu alla har blivit risiga av den här förkylningen. Cindy är lyckligtvis på topp ändå trots snorande. Sebbe har dock däckat på golvet under en filt med sprängande huvudvärk.

Imorgon ska jag in till stan för att införskaffa mig ett par löpartights som jag tänkte ha på boot campen som drar igång på måndag. Jag hoppas innerligt att jag känner mig bättre så att jag åtminstone kan va med och ta det lugnt. Snälla svägerskan ska ta Cindy, då vi skulle hålla på lite längre första gången för att gå igenom allt vi behöver veta innan. Jag längtar!


Förkylning

Här snoras det för fulla muggar. På Cindy får man torka näsan varannan minut, så nu håller jag på att lära henne att snyta sig själv, vilket går framåt. Hon är så duktig på att lyssna och göra som jag säger. Hon hjälper mig med det mesta och hämtar och lägger tillbaka leksaker och andra ting på rätt plats. Jag får njuta av tiden för det antar jag kommer förändras om ett tag :)

Idag är Sebbe och kör foder till bönder här runtomkring, så snart kan han faktiskt komma hem och käka lunch, vilket bara hänt en gång tidigare. Det ska bli mysigt med sällskap så här mitt på dagen.

Nu tar Cindy i taket på sin koja med tofsen!

Aj och oj

Både jag och Cindy har blivit snoriga efter påskhelgen. Det var kanske oundvikligt då vi träffade en hel del folk. Just nu känns det som att jag har ett rakblad i halsen, så det är inte alls speciellt skönt att svälja eller äta. För Cindys del brukar ju en förkylning innebära hemska nätter, så vi håller tummarna att det inte blir så jobbigt den här gången.

Då det har kräksnöat exakt hela dagen och vi inte har haft någon lust att gå ut, fick jag den briljanta idén att hämta upp min step-up bräda och köra ett pass framför Youtube idag. Det gick riktigt bra förutom att jag hade lite för lite plats i vardagsrummet för att kunna ta ut stegen ordentligt. Jag blev dock riktigt svettig och hann nästan klart hela passet innan Cindy bestämde sig för att vakna. Hon tyckte nog att det lät som en elefant som hoppade runt där nere :)

Just nu sitter Sebbe och svär framför hockeymatchen, och jag kan inte annat än hålla med då såklart vårat lag ligger under rätt rejält. Blir det ett till mål går vi nog och lägger oss istället!


Mamma Boot Camp

För att peppa mig ytterligare inför min träningsutmaning har jag nu anmält mig till Mamma Boot Camp som börjar i Umeå nästa vecka. Jag såg annonsen i Vk, och vart genast intresserad. Mamma Boot Camp är ett koncept som är grundat av Olga Rönnberg, känd som tränare i Biggest Loser Sverige.

De här passen leds av en utbildad instruktör där man får en säker, resultatinriktad träning för nyblivna mammor och även mammor till äldre barn. Alla kan vara med, oavsett om man fött med kejsarsnitt, har bäckenproblem, foglossning, ont i ryggen och som alla mammor – försvagade och uttöjda magmuskler.

Träningen håller till utomhus där man tar tillvara de redskap som finns till hands, såsom bänkar, trappor, stenar, stockar.

Bild: Olga Rönnbergs blogg

Som ni ser så kan man ha med sig barnvagnen, och jag hoppas att Cindy kommer att vara samarbetsvillig och ha ro att sitta i vagnen under en timme. Eller så får jag försöka söva henne en stund innan. Eller låna ut henne till en snäll farmor eller mormor *blink blink* :)

Så nu undrar jag om det är fler av er läsare som vill hänga på och träna? Det kommer säkert att bli superskoj! Mer info finns på www.lindblomma.nu


Förbättra livsstilen

Idag är det exakt tre månader kvar tills jag ska börja jobba igen efter en lång mammaledighet. Då har jag varit hemma i 1 år och 7 månader inklusive havandeskapsperioden. Jag trivs jätte bra hemma tillsammans med Cindy och skulle inte kunna tänka mig ett bättre sällskap än henne, men samtidigt känns det roligt att få påbörja en ny vardag med stressiga jobbdagar, dagishämtningar, panikmiddagar och en jäkla massa längtan efter sin guldklimp.

Och nu när det är så kort tid kvar är det dags att öka tempot med träningen och få till lite sundare kostvanor. Allt onödigt intag av socker måste kapas och jag måste få in fler träningstimmar.

Under graviditeten gick jag upp 21 kilo, varpå jag har gått ner 17 kilo. Dom där sista envisa rackarna sitter kvar, och det är ett måste att jag blir av med dom eftersom jag inte kan stänga mina jobbarbyxor. Jag vägrar gå tillbaka till jobbet med magen hängandes utanför brallorna!

En extra sporre att försöka gå ner några kilon är såklart det stundande bröllopet som närmar sig med stormsteg. Det vore ju helt underbart att få känna sig lite smalare och smidigare på den stora dagen.

Nu är det dags! Nu kör jag igång!


Glad påsk!

Vårat internet la av för några dagar sedan, och tyvärr funkar det ännu inte som det ska. Vi jobbar på problemet för fullt. Jag känner mig rätt beroende av att kunna planera bröllopet på nätet.

Våran påsk har hitills bjudit på trevliga middagar och härligt sällskap. Igår kväll fick vi en underbart god trerätters hemma hos Pelle och Camilla. Det var ljuvligt att äta rökt sik, räkor, och lammstek. Vi fick med oss en del sik hem som vi ska mumsa på när resten av familjen kliver upp för dagen.

Resten av helgen bjuder på ännu fler middagar hemma hos min mamma, en playdate på söndag och kanske ännu fler besök på måndagen.




Cindy i sin nya klänning från Name It, och i två fina tofsar. Håret växer verkligen från dag till dag.

Sebbe vaknade precis, så nu ska vi lyxa till det med en frukost på tu man hand. Det är inte ofta man får äta i lugn och ro nuförtiden :)


Exercise


Jag kände att det var dags att öka på takten litegrann och istället för våran dagliga promenad blev det en powerwalk på 55 minuter istället. Det kändes så skönt när vi kom tillbaka, förutom på ryggen där svetten rann. Fasiken va svårt det är att klä sig nu när det är +1 grad.

Vi försökte med en liten lekstund utanför vagnen sedan, men Cindy gillar det inte alls. Hon känner sig nog alldeles för klumpig i overall och stövlar. Vi gick in och dansade till Volbeat istället :) Hon blir som tokig då vi spelar någon medryckande musik och stegar med små steg runt, runt i en cirkel och viftar med armarna. Sedan går hon fram och tillbaka genom vardagsrummet som om hon vore på en catwalk. Söta barn!

Rain on your wedding day

Såklart hoppas man på strålande sol på sin bröllopsdag, men tyvärr är det ju inget som man kan styra över. Att komma gåendes i sin fina klänning och ett par gummistövlar är ju inte vad man önskar sig, men på bild är det ju såå läckert. Jag och Sebbe har redan planerat för några stövelbilder under våran fotografering, så förhoppningsvis får även vi se så här härliga ut.




Jag har nog glömt att säga att Sebbes tillfrågade bestman har tackat ja till uppdraget. Så nu har vi Joanna och Pelle som kommer att hjälpa oss under dagen och gå fram med oss i kyrkan :)

13 månader

Det är dags att uppdatera listan igen då vi hunnit till 13 månaders dagen. Cindy är en glad unge som tyr sig mycket till mamma och pappa. Hon är lite reserverad då hon träffar nya människor, men kommer snabbt igång och blir sitt vanliga hejjiga jag. Hon älskar att härmas och pratar mer än gärna. Tycker om att sova och leker gärna i sängen ett bra tag efter hon vaknat. Äter oftast bra, men vill göra själv, själv, själv.  

13 månader:

- Går nu bra inne. Ute är det lite jobbigare.
- Ställer sig upp utan stöd, vilket kom samtidigt som hon började gå.
- Kryper ibland, men studsar inte många gånger på rumpan längre.
- Härmar alla ord jag säger och upprepar.
- Förstår många ord och kan namnet eller beteckningen på ett 15-tal leksaker. Dom ber jag henne hämta och hon kommer med exakt den jag bad om.
- Kan peka på många kroppsdelar som jag ber henne visa. Mage, hår, huvud, näsa, tår.
- Ställa sig upp/gå/sitta ner/lägga sig ner/knacka/vinka/prata i telefon/gosa/hämta blöja/hämta tutte/lägga sig i sängen osv vidare gör hon på kommando (som en liten hund), hehe.
- Vet vad mat och äta innebär då hon genast går till sin matstol och ber att få bli upplyft.
- Tycker inte särskilt mycket om att leka ute, då hon hellre vill sitta i vagn.
- Bajsar äntligen igen litegrann på toa! Jag avskyr bajsblöjor :) Kissar gör hon några gånger per dag på toa.
- Drar storlek 80/86.
- Väger ungefär 10,8 kilo och ca 78 cm lång.
- Älskar att dansa till rock'n'roll!
- Sover hela nätter mellan 20.00-06.00 och sedan 4-5 timmar på dagen.
- Tycker inte om att bli ifråntagen saker hon fått för sig att sabotera. Skriker och grinar på en gång.
- Äter allt på golver, såsom sockludd, matrester, blomblad, tapetbitar, träbitar, grus... Hur får man dom att sluta?

Vi tränar mycket med ord och betydelser just nu, och Cindy är väldigt intresserad av att lära sig uttala. Hon upprepar gång på gång ord som jag säger, och kommer oftast ihåg tills nästa gång vad det var för något som jag menade.



Lillan sprider så mycket glädje här hemma, och vi är så glada att vi blev föräldrar till just henne!



Bröllopsbilder

I lördags käkade vi middag hemma hos våra bröllopsfotografer, där vi pratade igenom olika förslag på teman och hur vi hade tänkt själva fotandet innan vigseln. Vi har valt att göra bort det innan, då det annars kommer att bli för stressigt efteråt. Vi får hoppas att jag och Sebbe ser lika lyckliga ut innan vi ens har sagt ja till varandra!


Det är så effektfullt att ha med skyltar eller liknande och kommer definitivt bli ett inslag på våra bilder också.

Våra fotografer kommer att följa och dokumentera hela våran dag, så vi ser verkligen fram emot detta. När snön har smält bort ska vi åka runt och reka platser där vi kan ta våra bilder.

Till middagen dök också familjen Wigerthson upp som vi hade trevligt tillsammans med under kvällen. Vi valde att åka hem då Cindy skulle sova så att vi inte skulle beröva henne på hennes sömn. Hon blir sig inte riktigt lik då hon inte får lägga sig i tid.

Trött igen

Än en gång verkar hela familjen ha drabbats av sömnsjukan. Så fort vi får tillfälle ligger vi alla och sover tillsammans. Cindy är fortfarande värst av alla såklart då hon lätt sover 4-5 timmar på dagen, vilket känns mycket hos en 1-åring. Efter att ha varit vaken i någon timme så börjar hon gnugga sig i ögonen och lägger sig ner på kudden i vardagsrummet.

Jag går också gärna och lägger mig en stund under hennes lurar, men vaknar då istället tröttare än någonsin senare.

Idag har vi inga som helst planer, då Sebbe tog bebisbilen till jobbet så vi inte kommer någonvart. Jag ska nog i och för sig ta mig ett rejs i köket och laga till kycklinggrytor till Cindy. Vi kanske tar oss en sväng ut också och plogar oss igenom snön med vagnen. Jäkla snö som har kommit nu...



RSS 2.0