Mera orange!

Blir riktigt inspirerad av att se dessa bilder. Orange känns riktigt fräscht och kan liva upp vilken tröttis som helst.



tjohalia.blogg.se





jbcoffehouse.se




metalldesign.wordpress.com




husligheter.se




letaretro.se




inspirationdesign.blogg.se

Inköp

Fick med mig dessa från Expo i torsdags. Ett budgetfynd då jag fick hästen och klockan för 198 kronor.










Köksklockan är ungefär 40 cm hög, vilket inte riktigt framgår av bilden. Känns lite retro! Sitter på våran "snygga" tapet med bär på :)




Var sugen på att ha lite fräscha tulpaner hemma ett tag. Känns mysigt och lite vårigt.


Lite från fredagskvällen...

Sushimiddag hos vännerna!










Jag och Camilla är bäst på Sing Star!

Rock å mat å pyssel

Nu har vi landat efter helgens tillställningar. Har just ätit american pancakes och nu har vi lite teve tid innan vi ska fixa med lite smågrejjer. Är riktigt sugen på att bygga och dona. Att gå ut idag är det nog inte ens på tal om. Det drevar fortfarande snö överallt, och är riktigt kallt.

I fredags hade vi bjudit in oss hos Pelle och Camilla på sushi. Dom gör den helt underbart god. Vi rensade faten kan jag ju tala om. Senare på kvällen begav vi oss till Droskan på Rockabilly-kväll. Packat med folk, men riktigt trevlig stämning. Jag och Sebbe dansade ett tag, men man fick trängas lite väl mycket för att det skulle vara jätte kul. Showen med de tre banden var dock väldigt bra.

På lördagen åkte vi hem och lagade en höjdarmiddag med potatisgratäng, fläskfilé och gorgonzolasås. Jag somnade vid tio och vaknade inte förrän halv elva imorse. Tror jag var i riktigt behov av sömn.

Nu ska vi börja grejja lite. Puss tillsvidare.

Snökaos

Jodu. Nu vet man att man lever. Efter att ha kört 25 mil på vägar idag som man inte ens har kunnat ana att det egentligen skulle ha varit en. Jag är less. Det går så jäkla långsamt, och skulle jag köra åt fanders är jag väldigt långt ute i skogarna att det skulle vara svårt att få hjälp. Normalt älskar jag ju att få köra byar och leta mig fram, men nu känns det extremt jobbigt. Har klarat mig från att köra fast, men flera kollegor som suttit pall.

Nu väntar snöskottning. S har erbjudit sig den här gången, så jag slipper idag :)

Innebandy resultat

Lite uppdatering från matchen nu: Dom vann med 8-6 och min skrutt gjorde fyra mål. Är han inte duktig så säg :)


Puss o godnatt.

Längtan...

Karln är i stan och spelar match, och jag gissar på bostadspriser i Såld på hus. Rätt så intressant, men ibland har man ju verkligen inte en suck. Känns ju obegripligt, och så långt ifrån våran värld, att köpa en bostad för över 6 miljoner. Har även kollat på Bygglov ikväll. Någon mer än jag som längtar till grönt gräs och varmare grader? Kan knappt bärga mig tills vi får springa barfota på våran egen tomt. Nu verkar det dessutom som att det ska komma ett riktigt ruskväder med snö och blåst. Hua.

Jag drömmer mig bort till detta...



Gran Canaria 2006


Eller varför inte en vanlig svensk sommar där man dessutom får spana in det snyggaste man vet!


Byske 2008

Åh vitt, så vitt

Vi håller ju som sagt på att lägga ett vitt golv i hallen (som tyvärr verkar dra ut på tiden...). Jag är egentligen jätte frustrerad över att det tar så lång tid, men ingen idé att nämna det sjuttioelva tusen gånger för Sebbs varje dag. Nog för att det hänt skulle jag tro. Men snyggt blir det. Otroligt läckert faktiskt. När vi kommer till renoveringen på övervåningen har vi tänkt försöka oss på att måla ett jättefint trägolv i vitt också. Ganska lustigt att jag lyckas få gubben att tycka om mina idéer. De allra flesta har han faktiskt gillat. Annars kan det ju vara jobbigt att inte vara överrens. Särskilt när jag tycker att jag har rätt :)

Här är lite inspiration...



expressen.se



husochhem.se



catylicious.blogg.se



lisselissans.blogg.se



husligheter.se


Det ger verkligen så stora möjligheter att grunda med vitt på både väggar och golv. Man kan leka med alla möjliga material och färger, och byta ut efter säsong och tycke.

Nu ska jag väcka karln så att vi kan klicka dit en till bit i hallen!

Snö på taket

Har mötts av en hel del motgångar idag. I alla fall när det gäller golvläggning. Det har inte direkt gått som vi tänkte oss, men snart så är det klart. Annars har vi tvättat, städat och sånt där annat vanligt.

Även detta har vi ägnat oss åt ett tag...


Skottat lite snö på taket!


Det roliga är att Sebbe-boy har på sig en tröja som jag fick i julklapp när jag gick i femman. Ett himla tag sedan!

Nytt på väggen!

Tavelramen som inhandlades för över två år sedan på Ikea fick bara sitta uppe i några månader i lägenheten på Teg, innan vi gjorde om. Nu har den stått och skräpat i källaren alldeles för länge, så nu var det dags att den fick komma fram igen. Hade inget motiv att sätta in, utan den blev bra som bara ram direkt på väggen.







Nu är det bara skänken som ska ut, och istället ska vi bygga ett vitt sideboard. Förut var jag helt såld på möbler i ek, men nu är det vitt som har tagit över. Tycker det är riktigt fint.


Husfasader

Kolla så snyggt med svart! Hade inte heller tackat nej till den häftiga dörren och ett runt fönster...




Ungefär den här vita nyansen eller något liknande har vi legat och funderat på ett tag...



Bilder från aftonbladet.se och hemochinredning.blogg.se

Tankar och idéer

Mitt huvud håller på att koka över av alla idéer och planer jag har för huset. Jag ser möjligheterna och Sebbe han ser allt jobb. Det gör i och för sig jag också, men jag tycker ju att det är roligt. Ända från första början faktiskt. S tycker väl det börjar bli roligt där någonstans på slutet.

Imorse rev jag bort panelen i lillhallen. I pyjamas faktiskt. Vet inte vad jag fick för något ryck, men nu är i alla fall den där hemska blåa väggen borta. Nu kan hallprojektet börja även där. Tror vi dock hamnat i någon sorts koma då vi inte får allt för mycket gjort. Hämtade mannen inatt, och han var ju rätt så berusad, så han har inte fått så mycket vettigt för sig. Dom hade tydligen roligt, och det är väl huvudsaken.


Vi har börjat diskutera vilken färg vi ska välja när vi ska måla om huset, och vi är faktiskt rätt överrens om att det kommer bli en ljusare färg. Inte kritvitt, men kanske nåt åt creme-hållet. Gult ska i alla fall bort. Och rött, grönt eller blått är inte ens att tänka på. En svart fasad har också funnits i tankarna rätt länge, men tror att det inte riktigt funkar på vårat 40-tals hus. Hade vi byggt ett nytt hus hade det absolut blivit svart. Med mycket betong och metall. Skitsnyggt! Men det kommer även funka med en ljusare fasad. Målningen av huset är planerad till nästa sommar. Känns späänande, men dock väldigt jobbigt. Vi vet hur våran sommar kommer se ut då.

Har även skissat på våran nya sänggavel som vi ska bygga av mdf, och nu är den faktiskt färdig. Riktigt snygg måste jag säga. Mitt träd, som ska få plats i matsalen, som jag ska såga ut är också klar. Nu fattas bara materialet.

Mys kväll med utgång

Äntligen helg hörrni! Smaskar godis i min ensamhet och har laptopen i knät och teven är på. En tjejkväll med mig själv ikväll. Ja, i alla fall till elva tiden för då ska jag till stan och möta upp Sebbe och hans kompisar och gå ut någonstans. Jag fick äran att köra, så kändes lika bra att vara hemma ett tag medans grabbarna berusade sig litegrann.

Xenon ljusen vart riktigt, riktigt bra. Vi ser upp till trädtopparna och hur långt som helst. Känns tryggt att köra från E12'an korset nu.

Jag och söt ska förresten på en skyddsombudsutbildning i Göteborg den 16-18 februari. Våra chefer har dock bokat oss på olika avgångar från Umeå, så vi får åka på plan med 2,5 timmes skillnad. Känns jobbigt. Särskilt när Sebbe är lite rädd för att flyga. Men det ska nog gå bra ändå. Vi åker dit ner på kurs 2 lite senare också.


Dammkammare i Tväris

Pust. Är så fruktansvärt less. Har ägnat exakt hela kvällen åt att städa upp i pannrummet. Igår kväll fick vi en leverans på 2,8 ton. Vårat pelletsrum rymmer 3 ton, så det är alltså mycket pellets det handlar om. Det där sprutar dom in med högt tryck ner i rummet, och hur mycket man än tätar runt dörren och springorna så dammar det något så mycket fruktansvärt. Precis överallt. Hela rummet är som en dammkammare där det knappt går att andas. Har dammsugit och städat och jag vägra göra det en endaste gång till. Nästa gång lämnar jag det här stället och kommer inte tillbaka förrän Sebbe har gjort i ordning allt igen.

Han är förresten och fixar med våra nya extraljus. Har köpt insatser så att vi kan få xenon ljus. Kommer bli kanon.

Ni har förmodligen hört om dödsolyckan som inträffade runt Tavelsjö igår. Det var min kollega som körde lastbilsekipaget. Alla mina tankar har varit hos honom idag. Som det verkar nu var det självmord det handlade om. Så djävulskt tragiskt. Man får hoppas att man aldrig behöver vara med om något sådant.

Idag utförde jag dock dagens goda gärning då jag var den första person att stanna till vid en olycka. Ett äldre par hade kört av vägen och ner i ett krondike i Nordmaling. Inga dörrar eller fönster gick att veva ner eftersom dom kört ner sig så mycket i snön. Grävde fram ett fönster och tog reda på att allt var okej. Och det var det. Tanten var dock väldigt skärrad. Lyckades få dit en polis inom fem minuter och sedan skötte han resten med att ordna bärgning. Gubben var så tacksam och visade verkligen sin uppskattning. Kändes så bra att kunna hjälpa till.

Nu ska jag lägga mig i soffan och inte röra mig förrän Sebbe-man kommer hem. Har ont i kroppen efter träningen igår.

Sköt om er.

Hus grejjning

Känner mig väldigt pysslig just nu. Sprungit omkring och flyttat runt lite lampor, vaser och andra smågrejjer runt huset. Plockat fram och ställt bort gamla saker jag tröttnat på, för egentligen alldeles för länge sen. Vissa saker har ju en förmåga att bara stå och stå hur länge som helst. Känner mig rätt så nöjd för tillfället, men ska fortsätta imorgon. Är sugen på att sy några kuddfodral, men har ju ingen symaskin så det blir ju svårt.

Sebbe har lekt lite elektriker och äntligen satt upp taklampan i hallen uppe. Trots att jag är väldigt på att saker ska hända nu har det trots allt tagit nästan fyra månader innan den kom upp. Nu slipper jag snubbla ner för trappen varje morgon.


Vilodag

Tror ju att lilla Linda hade lite roligt på sin blogg i fredags, haha. Flummigt vin-snack. Men nog hade jag och Sebbe en rolig afterwork här hemma. Skratt, dans, bra musik och underbart sällskap. Mycket lyckad kväll.

I helgen har vi inte haft allt för mycket för oss. Slöat, åkt lite skrillor och faktiskt inte donat med något husligt överhuvudtaget. Lite rastlöst tycker jag, men min man håller inte riktigt med. Han tycker om att inte göra så mycket när man väl är ledig. Kan ju hålla med till viss del. Vi får dola på lite i veckan istället.

Dancing legs

Jag är så flamsig och lullig (Sebbe också), men just nu dansar vi till John Fogerty. Herregu vad vi svänger omkring på vårat dansgolv! Come join us =)

Buggarnas hemmakväll

Bara så att ni vet så har vi buggat till Creedence, Jerry Lee Lewis, Jerry Williams ikväll! Vi har världens roligaste kväll tillsammans!

You look wondeful tonight

Förresten så är "Wonderful tonight" våran favorit. Faktiskt våran sång. Den skrev Sebbe-älsk till mig i ett mail några månader efter att vi hade träffats.


Let's dance

Har varit på After work här i Tväråbäck. Och kan ni tänka er, det var bara jag och Sebbe med ett annat par. Hehe. Vi satt fyra personer i en gympasal med ett bord och tända ljus. Normalt brukar det vara mellan tio och tjugo personer, men jag lovar, det här var lika trevligt. Ganska mäktigt ändå. Vi hade med oss kyckling och sallad och en massa gott och satt och surrade i ett antal timmar.

Men största och bästa grejjen ever är att min älskling (som hatar att bjuda upp till dans, fast han vägrar att erkänna att det är kul), ville dansa med mig ikväll här hemma. Vi har farit runt hela vardagsrummet och matsalen i både bugg och foxtrot. Så jävla roligt! Han är så underbar. Trots att jag druckit en massa vin och är ganska flamsig så gick det bra, och jag njuter. Min Sebastian kan, och överraskar när man minst anar det.

Nya prylar!

Nu har äntligen mina grejjer från bolagret kommit! Är så nöjd. Dock var det en liten skada på 'fruktkorg', men knappt märkbart. Den får stanna kvar hemma.






Kuberna ska få komma upp på väggen!




Sötaste spegeln passade perfekt på skänken, som dock snart åker ut.


Rolig 'fruktkorg' som hamnade i matsalen.




Tidsskriftshållaren i metall. Den får just nu flytta runt lite överallt.


Meningslöst

Har inte sett röken av datorn på några dagar. Eller jag har inte sett så mycket de senaste dagarna överhuvudtaget för jag har legat med näsan i en bok hela tiden. Och jobbat så klart. Och ätit och sådana andra viktiga saker. Ni vet. Den ligger och väntar på mig där uppe, så går alldeles strax igen.

På fredag blir det kanske afterwork i byn. Om vi hinner hem, tror det skulle börja fem. Ska bli kul att träffa lite folk.

Hej mitt vinterland...






















Hungrig redan

Ikväll ska vi till stan och äta mat med Ann och Samme på O'learys. Det blir trevligt!

Har inte hänt speciellt mycket idag, sotat pannan, raspat lite på en dörr, varit ute en sväng. Nu håller Sebbs på med bilen. Hoppas att vi får det varmt och skönt nu.

Gosfredag

-36 grader i Tväråbäck imorse. Inte undra på att räser-Volvon har svårt att hålla oss varma på morgonen. Vi huttrar ända tills vi är framme på jobbet. Då är det skönt att sätta sig i en varm bil, om dom startar de vill säga. Jag var på Mekonomen och köpte en ny termostat som jag hoppas kan göra nytta. Sebbe har sagt att han ska meka med den i helgen. Utomhus. Tycker inte riktigt att han är klok. Hans små fingrar kommer ju att förfrysas. Och då blir han inte särskilt duglig till nåt. Nja, tycker vi kan skjuta på det tills vi kan hålla till i garaget.  

Ikväll är det gotta, kanske lite vin och tevetittande som gäller. Nya, friska tag med golvet imorgon.

Puss och trevlig helg!

Kallt, kallt. Åh så kallt

Tycker det får vara nog med kyla nu. Om inte så kräver jag en ny lag där man får köldtillägg på lönen. Som det känns nu vill man ju inte jobba överhuvudtaget. Dagen började verkligen jätte bra då lastbilen inte startade. Tre kollegor hade samma problem, så då var det bara att börja kabla igång samtliga bilar. Då var det -26 grader, kolsvart ute, och jag frös och svor, och önskade att Satan skulle komma och bränna upp hela stället. Nu i efterhand hade jag nog ångrat mig skulle jag tro. Men just i det ögonblicket hade vad som helst kunnat få hända, som hade gjort att jag fått ta mig därifrån. Typ som att Sebbe hade köpt en sista-minuten resa till Thailand åt mig som överraskning, och att han kvällen innan hade varit och fipplat med min bil så att den inte skulle starta, bara för att han skulle kunna komma på sin skinande häst och röva bort mig. Åh... Någon gång senare kanske.

Hade förresten sedan igång lastbilen i drygt 1,5 timme, for på första stället och lossade, stängde av motorn. Fanskapet startade inte då heller. Var bara att påbörja andra kablingen för dagen. Efter det hade jag igång bilen hela dagen, tills jag gjorde kväll. Då fick det vara nog. Startar den inte imorgon är det inte längre mitt problem för då ska jag köra paket. Moahaha.

Det bästa med ikväll är att jag blivit lovad massage.

Snart hemma hos oss...

Här är några av sakerna jag klickade hem!



bolagret.se

Very very good

Underbara nätshopping! Just klickat hem en massa snygga grejjer från bolagret.se. Gjorde i två beställningar, en på mig och en på Sebbe och sparade därmed över 300 kronor i frakt. Tycker det var smart. Längtar tills jag får hem allt. Har länge tänkt snickra ihop ett par kubhyllor, men nu beställde jag tre stycken med rundade hörn. Tror jag kommer bli väldigt nöjd.

Känner mig dessutom riktigt tillfredsställd med dagen som varit. Sov dock bort halva innan vi lyckades ta oss upp. Strålande väder ute, men -25 grader, så det vart inte tal om att gå ut. Istället började vi äntligen med hallgolvet! Ingen av oss har lagt något sådant förut, vilket kan förklara varför vi gnällde på varandra de två första raderna. Men sedan gick det jätte fort. Nu är vi i princip klar med "storhallen" och har bara lilla kvar, och sen väggen såklart. Det får bli helgens projekt.

Sebastians största idol. En av dom i alla fall =)

Jag glömde! Sebbe har ju bjudit på en Chevy Chase autograf på nätet, och han vann! Ett bevis på att den är äkta följde med, så att ni vet. Nu sitter den inplastad på kylskåpet, men jag ska rama in den åt honom. Det förtjänar han.

Trettondagsafton

Hur mycket jag än tjatat om att jag vill ut och dansa ikväll, så blev det ett blankt nej... Flera gånger om. Det blev en kväll framför teven istället. Igår började ju Paradise igen, så nu är jag fast i det igen. En snubbe var och doppa sin *** i två tjejer inom en timme. Hallå? Idiot. Vilken tur att han skämmer ut sig framför en hel massa folk, så ingen vill ta i honom igen. Men det har jag i och för sig svårt att tro. Han har säkert en fanclub som väntar. Vilka blåsta människor det är också.

Min kusin fick en liten bebbe inatt. En Isa vart det, 50 cm och 3860 gram. Nu har jag inte träffat henne på flera år, men jag hoppas jag och mamms kan åka och hälsa på.

Gubben har gått upp, och jag har en del teve tittande kvar. Han har införskaffat sågar, två alltså, tills imorgon. Då kanske vi kan lyckas lägga några bitar golv i alla fall.


En helt vanlig dag...

Man skulle ju kunna tro att man är utvilad och jätte pigg efter lite ledighet, men icke. Efter maten somnade jag i älsks famn i soffan och där låg vi båda två helt däckade i några timmar. Vi funderade på att gå upp direkt och krypa ner i sängen, men vi hade en del kvar att göra. Nu börjar det dock närma sig slutet på kvällen, vilket känns skönt. Ser knappt bokstäverna framför mig.

Kan ju berätta att min jobbardag slutade med att jag körde av vägen ute på en åker, haha. Hamnade i fel spår och styrde rakt ner i djupsnön. Jag och min kollega kämpade i 1,5 timme innan jag var uppe på banan igen. "Skräcken-lastbilen" fick stånka och dra, men tillslut så lyckades vi. Dock var det 18 minus grader, och det blåste storm så jag trodde att jag skulle förfrysa hela mig, men det gick också bra.

Nu har jag blivit lovad, och inte ens tjatat till mig, en härlig massage. De é livet de.

Lugna söndagen

Kom just in från en prommis i härliga Tväråbäck. Solen skiner, kanske inte just nu, men då i alla fall, och det var full rulle i byn. Var tydligen nån folkrace tävling som gick rakt igenom här. Vissa körde med vett, och andra fick för sig att brumma på lite häftigare. Luktade mycket gott måste jag säga. Är grymt sugen på att köra skoter nu.

Gubben är fortfarande i Nordmaling och spelar innebandy. Sist jag hörde av honom hade dom förlorat första, vunnit den andra, och skulle just till att spela den sista matchen. Hoppas att han kommer hem glader.

Just nu lyssnas det på The Baseballs. Rätt så bra faktiskt.

Bort bort bort. Säger den stora mannen.

Det brukar alltid vara tvärtom, men ikväll var tydligen inte en sån kväll. Jag har blivit förvisad till datorn och Sebbs har tagit över hela soffan och teven för idag. Hmm. Får se mitt Robinson imorgon istället.

Kom på att vi faktiskt är lediga på onsdag också. Wonderful.

2009

Jag och Sebbe har haft ett väldigt bra år tillsammans, så tänkte visa lite av vad ni missat. Sebbe flyttade ju in hos mig redan efter tre månader vi blev ihop, och där på Bryggargatan bodde vi sedan i ett och ett halvt år. 

2009 delade vi många underbara minnen med bara oss själva, men också med våra familjer och vänner.


Någon gång under alla partaj på Teg...



Jag tog med skotern och stack till fjällen med Chrille!



Snyggaste killen på balkongen.



Jag gick och blev ännu mer ljushårig.



Frida och jag pussades efter många år igen, haha.



Sebbe lärde sig verkligen att uppskatta kombinationen rödvin och singstar.



Denna röda skönhet hittade Sebbe, och han fick flytta med hem.



För andra året i rad drog vi med oss husvagnen till Byske och stannade i hela två veckor. Vi tycker ju som ni vet om att ha det fint, så vi fixade litegrann på "tomten"...



Medans mannen skötte gräsklippningen tog jag hand om att förbereda middagen. Men som ni också vet, så är det ju Sebbe som är kocken i våran familj, så resten tog han hand om ;)



Plötsligt fick karlfan för sig att odla skägg, och det tog flera månader innan han rakade sig igen. Pjuh!



Sista utgången innan nya äventyr väntade! Ps. Spana in dörrmattan som S köpte på en marknad... "Varning för kärringen!". Jädrans karl säger jag.



Den 25 september flyttade vi in i vårat alldeles egna hus.



Gräsmattan är nyklippt efter att ha varit lämnad i flera månader. Det var 25 cm högt!



Vi renoverade vardagrummet...



Matsalen...



Vi rev väggar, tak och golv och lärde känna återvinningen i Vännäs eftersom vi var där 78 tusen gånger på ett väldigt kort tag.


...Inom en månad efter inflytten hade vi två rum klara. Allt gick i superfart, men ack så duktiga vi var. Sebbe är min handyman, och jag är så stolt över honom.



Den 24 oktober fyllde Sebbs 26 år. Vi hade ett hejdundrande kalas på dagen med familj, överraskade alla med våran förlovning, och alla våra bästa vänner behagade att komma ut hit till Tväris och fira detta med oss. Det var en grymt rolig kväll. Här drar jag och Sebbe runt på dansgolvet.



Och så här trötta och nöjda var vi efter att alla hade farit. The red eyes couple.



Från den dagen är ni ganska uppdaterade eftersom det var då jag fick för mig att börja blogga. Hur som helst så har året varit helt underbart och Sebbe och jag trivs som aldrig förr här ute. Vi har vårat eget, och kan göra precis som vi vill. Skillnaden nu och då är att vi numera har 25 minuter till jobbet istället för 10. Men vad gör det när vi trivs och har det bra. Att vi också har bytt ringar med varandra känns så speciellt, och det finns ingen i hela världen jag skulle vilja byta ut honom mot. Jag älskar dig Sebbe. Du är mitt allt.


Puss och kram!



Jajjemen.

Vi hade en underbar nyårsafton tillsammans med Samme och Ann. Vi umgicks i princip hela dagen och kvällen och hade det jätte mysigt. Det är verkligen roligt allt man kan komma in och prata om. Vi åt och drack gott, och fick faktiskt se några nyårsraketer här ute till och med. Jag hade verkligen tvivlat på att det skulle bli nåt, men någon liten stackare här i Tväris tyckte tydligen att man skulle ha det.

Igår hade vi verkligen en latar dag, eller bakis dag om man så vill kalla det istället. Imorse stack Sebastian till Nordmaling för att spela i en innebandy cup. Surrade just med honom på telefon och det hade blivit två förluster och en oavgjord. Dom är ju jätte duktiga, men verkar mest som att det handlar om otur. Imorgon ska dom spela igen.

Tror att jag ska försöka mig ut en sväng idag. Men solen lyser inte, så känns lite trist.

RSS 2.0