Springaren

Mitt i storstädningen här hemma stack Sebastian ut på en joggingtur med grannen. Grabbarna var så grymt taggade, ska bli kul att se hur dom mår när dom kommer tillbaka. Sist gubben (hmm, det var precis när vi hade flyttat hit, alltså i början av oktober ungefär), får han också för sig att han ska ut och springa. Glad i hågen ger han sig iväg, och jag påbörjade maten så att den skulle vara färdig när han skulle komma hem igen. In kommer han genom dörren, men inte på det vanliga sättet på två ben, utan han kryper in ända in till köket. Där lägger han sig under köksbordet och får fram något om att han är lite yr och mår illa. Försökte pula i honom lite middag den gången, men det var lönlöst eftersom han mådde pyton.

Typiskt karlar att tro att dom är bäst på att springa, att dom klarar vad som helst och har den grymmaste konditionen, oavsett hur länge sen det var sen sist de sprang.

Den här gången har han dock lovat att han ska orka med att torka golven, så vi får väl se om han får göra det på alla fyra :)

Kanske min turdag idag?

Dags för mig att sticka iväg och vinna 15 tusen på bilbingo snart. Då åker jag och köper en åkgräsklippare bums. För här ska det klippas. Jäkla gräs som bara växer och växer. Hinner bara köra ett varv så tycker jag att det hunnit bli längre.

Har haft en riktigt bra midsommarhelg med trevligt folk också. Skönt att bli bortbjudna så man slipper tänka på allt som hör till själv. Bortskämda och nöjda är vi absolut.


Nedräkningen har börjat

Här på bloggen händer det inte så mycket nu för tiden har jag märkt. Dagarna och kvällarna bara rinner iväg. Ikväll hade vi som plan att skotta upp ett jordlass för att sedan åka iväg med det till skroten, men istället fick vi besök, och mycket trevligare var väl det. Tack för titten till Sebbes pappa och farbror. Under sådana tillfällen får man ju en anledning att göra ingenting och istället fika en massa.

Nu räknar vi ner dagarna till semestern, endast sju arbetsdagar kvar. Trots att jag just skrev här ovan att tiden flyger iväg så tycker jag att den släpas och går fruktansvärt sakta när jag tänker efter. Vilken tur att vi har hyffsat tidig semester, tror inte vi hade stått ut nå längre.

Ska plocka fram kameran vid ett senare tillfälle så att ni får se lite av våra fina fynd från resan.

Tror att det vankas massage för lilla mig nu... :) Man får ju vara glad att man har en sån snäll karl.

Detta jäkla regn...

Var lite kompis mot oss idag när vi hjälpte mamma att flytta. Klarade oss precis undan de värsta skurarna. Flytten gick väldigt fort, och nu ska de bara komma i ordning. Man vet ju vilket kaos det brukar vara, ändå brukar det flyta på rätt bra.

Kalas har vi också hunnit vara på en sväng, och nu är jag ensam medans Sebbe är på firmafest. Blir trevligt att stiga upp mitt i natten och hämta igen snubben. Kan vara rätt skönt att köra bil helt själv så där. Ska ladda spelaren med någon bra hårdrock tror jag.

Imorgon är det planerat för bilbingo. Som vanligt har jag tänkt vinna en massa pengar :)


Bumlingar

Våran upptäcksfärd i skogen för ett tag sedan slutade med att vi fick med oss en massa fina stenar som kommer komma till användning till våra trädgårdsprojekt.

Våran roadtrip i lite bilderSebbe styr shoppingvagnen med bestämda steg till varuhuset. Som han älskade att vara där :) Vi hittade en hel del bra prylar som faktiskt kommer att komma till användning. Älskar shopping.Jag är en riktig hejjare på att boka boende. Syns det eller? Någon verkade ha tippat våran "lekstuga" i en skogsdunge och sedan inte brytt sig så mycket mer. Kan ni tänka er att den faktiskt står på en fin camping med 50-meters pool, lyxvillor, restaurang och mycket mer. Dessutom alldeles intill havet. Nåja.Vi kunde mysa vid vattnet ändå.Och i "stugan". Bara för att Sebbe såg så rolig ut, och för att det syns att jag inte är brun under armen ;)Vi trivdes ändå i Helsingborg trots att det var så sunkigt. Visst diggar ni förresten de enorma polisongerna han har skaffat sig?Danmark var härligt. Kändes skönt att bara strosa runt och glo på folk och ställen utan att ha något mål. Vi gjorde det vi ville helt enkelt.Under konserten var vi klädda i stora "pisspåsar". Men nog var det rätt gött att slippa bli blöt i alla fall.Mark var ju grym som vanligt! Vad jag inte visste var att Sebbe-mannen hade fixat vipbiljetter så vi gick förbi hela den långa kilometer kön och in på röda mattan. Sedan fick vi stå längst fram utan att trängas det minsta. En fantastisk upplevelse. Väldigt bra konsert.

Nu ser vi fram emot fyra veckor semester då vi stannar på hemmaplan.


Puss på huset

Nu mina vänner är vi hemma igen. Vi har haft en helt fantastisk mini-semester med bästa konserten, träff med släkt, en tripp till Danmark, massor med shopping på Ullared och Ikea och såklart mys tillsammans.

Slänger upp lite bilder då vi fått tillbaka våran dator. Finns flera kassar med nya prylar till hemmet och till oss. Kan knappt bärga mig för att sätta igång med att packa upp och fixa i ordning. Dock väntar lite gräsklippning och maskrosplockning först... Alltid fullt upp.

Super!

Idag har vi fått reda på en underbar nyhet. Så fantastiskt! Vi gläds med er!

Nu återstår lite fix innan vi tar semester ett tag. Ska bli underbart att spendera en vecka runt omkring i Sverige tillsammans med mannen i mitt liv.


Helgens bravader

Våran surströmmingspremiär här hemma hade vi redan i fredags tillsammans med Pelle och Camilla. Hur gott är det inte egentligen? Vart några snapsar på det och sedan mådde man rätt gott :) I lördags åkte vi och fiskade här i Långtjärn. Vi var dock lite sent ute så inte en enda liten fisk fick vi. Tråkigt, då vi hade planerat att äta det till middag. Väldigt skönt att vara ute ändå. Idag har vi varit och plockat sten jag och gubben. Fyllde ett släp med lagomt stora stenar så nu har vi ett litet lager för framtida projekt.

Nu är jag gräsänka för ett litet tag då Sebbs är och lirar fotboll.

God kväll!


Tusen saker att tänka på

Det märks verkligen att vi är husägare såna här dagar. På Bryggargatan tycker jag att vi mest satt och tog det lugnt, men nu jobbar vi och håller på från tidiga morgon till sena natt. Vi hinner inte med nästan... Fixar vi ute försummar vi allt inne, och tvärtom... Får dåligt samvete och känner stressen hela tiden... Är ju bara två dagar kvar tills vi åker, så nu får vi skynda oss att få en massa saker gjort.

Nu är vi bjudna på middag hos Sebbes pappa i Bjurholm. Skönt att åtminstone behöva slippa fixa med middagen.

Jord och åter jord

Vi har verkligen fullt upp dessa dagar. Hela veckan har gått åt till att köra bort grästorv och ogräs bland annat. Fem proppfulla släpvagnar som vi skottat ihop. Less!

Efter jobbet kom matjorden som våran fina granne fixat, vart en hel del. Nu har vi ännu mer att göra...
Snälla jord, flyg iväg?

Pjuh... Efter två vändor till återvinningen med jord och gräs, och ett jäkla springande efter dom där maskrosorna känner man sig verkligen mör i kroppen. Det värsta av allt är att vi har två lass kvar att köra och skotta på släpvagn. Jag sa till gubben när vi höll på som slavar att det här var banne mig det värsta vi gjort. Och när jag tänker efter med så mycket som vi har provat på med husrenoveringar och utejobb så tror jag nästan att det är sant. Vilket fruktansvärt tungt, men framförallt tråkigt jobb. Nu får det ta och bli torsdag så att vi blir av med den enorma jordhögen någon gång.

Dagarna tickar förresten neråt och man börjar verkligen få resfeber. Tänk att vi bara jobbar fem dagar till innan det bär av :)

Nu är det Veronica Mars och lite massage som gäller.

RSS 2.0