Hej mitt i sommaren och semestern!

Mitt i all röra av bröllopsförberedelser, tidiga morgnar och långa arbetsdagar, en febrig bebis och totalt kaos här hemma, tänkte jag slänga in ett inlägg att vi i alla fall mår bra (förutom Cindy som har fått en släng av 40-graders feber igen). Det har uppstått lite komplikationer gällande bröllopet, som vi hoppas kommer lösa sig innan det är dags, och gör det inte det, har vi en back-up plan. Jag ringer fortfarande flera samtal om dagen för att boka och fixa det sista, och nu återstår egentligen bara allt lull lull och fix här hemma. Vi jobbar stenhårt på bröllopshäftet, och sätter all vår tillit till att våran gamla, hederliga skrivare vill vara vänlig och ge oss ett bra resultat.
 
Vi fajtar vidare i FITNESSFIGHTEN och har nu klarat av dag 17. Jag har endast valt att stå över en endaste träning, vilket jag är jätte stolt över. Halvvägs kunde vi konstatera att jag gått ner 2 kg och 9 cm midja! Sebbe hade gått ner 1,5 kg och 8 cm midja. Fantastiska resultat va? :) Den 20'e är det vägning och mätning igen.
 
Jag har jobbat jätte mycket i veckan, och har tagit på mig en massa övertids arbete, så Sebbe har fått sköta det mesta här hemma. Han gör ett strålande jobb, och det är lika roligt varje dag att komma hem till en supernöjd unge och en karl som har maten färdig (jättegod fitnessfighten-mat). Tyvärr har vi fått flera negativa kommentarer om våran utmaning, vilket är tråkigt. Vi mår i alla fall kanonbra och tänker inte lyssna på de trista kommentarerna vi får höra från alla möjliga håll. Nu är ju faktiskt mina resterande gravidkilon på väg bort och ingen kunde vara nöjdare än jag själv!

Dag 10 av 30

Jag har nu avslutat min mammaledighet och lämnat över till min blivande man, som blir hemma med Cindy tills hon börjar förskolan i augusti. Dom två verkar ha hur roligt som helst på dagarna med en massa bus och lek hela tiden. Sebbe har också fått välförtjänta sovmorgnar tillsammans med henne. Själv kliver jag upp klockan 5, för att åka till jobbet. Än så länge har det känts bra, och jag trivs med att kuska runt stan i lastbilen. Att stressa hade jag dock glömt bort hur det känns, så det är en ny upplevelse. Imorgon sticker jag iväg på en långtur utanför stan jag aldrig kört förut, men hoppas på att det kommer att gå bra.
 
Idag är också dag 10 av FITNESSFIGHTEN, och än så länge går det otroligt bra. Vi hade en liten fuskkväll i lördags då vi åt skaldjur och drack vin tillsammans med Pelle och Camilla, innan vi åkte ner på Nordic Rock och såg John Fogerty tillsammans med tusentals andra. Det var för övrigt superskoj!
 
Mitt sötsug är helt borta (det är otroligt!), jag känner mig energisk och märker resultat på kroppen. Ännu har jag inte fuskat nåt på träningen, så det är 10 härliga pass jag har bakom mig nu i rad. Sebbe gör det han känner att han klarar av, cyklar och styrketränar.
 
Under dag 10 har man också första mät- och vägdagen:
- 1,5 kilo
- 6 cm i midjan
 
SÅ NÖJD!

Varmaste dagen hitills

Här i Tväråbäck har vi idag ca 28 grader varmt, vilket är rekord för denna segstartade sommar! Jag har precis kommit in från min topless-solning (fördelen med att bo såhär som vi gör), och behövde en liten paus från värmen innan jag kastar mig ut i solen igen. Cindy ligger under carporten och sover i sin vagn och jag hoppas att hon inte håller på att svettas ihjäl.
 
Jag spolade upp nytt vatten i poolen imorse, och den här gången ville hon aldrig sluta plaska! Så skönt att få svalka av sig lite.
På väg in för att torka av sig! Det gör dock aj-aj att gå på gruset med hennes små, söta fötter.
 
När vi kom in hade Cindy pottpremiär. Hon satte sig på pottan efter att jag sagt åt henne att hon skulle sätta sig där och sa "ksssss", sedan reste hon sig upp och gick fram till spegeln och kissade på golvet så att det skvätte på väggen! Hahha. Jaja, hon förstod i alla fall att hon skulle kissa :) Tacka vet jag toan där hon alltid kissar rätt.
 
För övrigt så är jag och Sebbe inne på dag 6 av FITNESSFIGHTEN. Jag sköter mig strålande med både kost och träning. Sebbe är superduktig med maten, och med träningen, men tar det lite försiktigare än mig då han har ett dåligt knä. Igår tog han en vilodag från cardion (vilodagar är egentligen inte tillåtna), men bättre att känna efter hur kroppen känns än att göra illa sig.
 
Ikväll ska vi ner till Vännäs och lyssna på min mamma och hennes band Attityd som spelar i Oscarsparken! Härligt jobbat att roffa åt sig en spelning på Vännäs-dagarna säger jag då bara :)
 
Nu väntar solen på mig igen känner jag!
 
 

Fitnessfighten!

Under våren och försommaren har jag peppat mig att köra minst 4-5 träningspass per vecka, och jag tror endast att jag missat det en gång på 3 månader. Förra veckan avslutade vi Mamma Boot Camp, vilket har varit fantastiskt roligt. Det är en mycket bra träningsform, och jag har bättrat mina resultat över förväntan. Cindy har skött sig utmärkt alla gånger och sovit sig igenom hela träningen. Jag märker stor skillnad på kroppen, och känner mig starkare och smidigare än på länge.
 
Nu laddar vi om, för nu har jag och Sebbe anmält oss till FITNESSFIGHTEN som leds av World of shape, där vi tillsammans med 800 andra kommer köra en stenhård juli-månad med bra kost och träning. Vi har varsin personliga tränare, ett förbestämt kostschema som går ut på att man äter var tredje timme, och vi har ett inplanerat 60 minuters träningspass om dagen. Igår avverkade vi första dagen och gick ut hårt från början. Det som skulle bli ett 20 minuters cykelpass, råkade bli 54 minuter istället :) Cindy tyckte det var jättekul att sitta bakom pappa och se sig omkring här i bygden (som består av väldigt många uppförsbackar). Hemma på gräsmattan körde vi sedan styrketräning med förbestämda övningar.
 
Nu vet i alla fall vi vad vi gör de närmaste 30 dagarna framöver, så det är ingen idé att ni bjuder oss på gofika eller liknande för vi kommer istället sitta med varsin tonfiskburk och gluffsa i oss :)
 
Självklart kommer vi göra ett undantag på våran bröllopsdag, för den dagen vill vi ju såklart uppleva i dess fullhet.

Mösexa/svenhippa med familjen!

Sebbes syskon och föräldrar hade ordnat en kanondag för oss i lördags, då vi endast hade fått reda på vilken tid vi skulle ses uppe på Röbäck. Så fort vi kom fram fick vi lämna ifrån oss Cindy, packa in oss och våra regnkläder i en bil och åka iväg. Trots att dom gav oss lite hintar under bilfärden förstod vi ändå inte vad det var vi skulle göra... Vi skulle ju till "Solsidan" och KÖRA SEGWAY!
 
På Lazerdome fick vi oss varsin segway som vi med vingliga ben klev upp på. Det tog bara några minuter så hade man fattat galoppen, och vi susade förbi stan i en jäkla fart med ballonger knutna runt midjan så att vi verkligen skulle synas. Sebbe däremot hade en förmåga att hamna på efterkälken då han hade svårt att ta sig uppför backar. Så fort han lutade sig framåt började han backa nerför backarna istället :) Vi åkte hela vägen upp på Röbäck, där resten av gänget väntade och körde en hinderbana som alla fick testa på. Efteråt brummade vi iväg till stan igen, och tillbakavägen gick riktigt, riktigt fort.
 
Resten av eftermiddagen och kvällen åt vi god, grillad mat, lekte lekar, gick tipsrunda och hade det allmänt trevligt! Cindy var vaken ända till 22.45 (vilket vi aldrig testat förut), då vi åkte hemåt igen.
 
Vi hade en superdag, och det var så roligt att köra segway att vi nog måste testa igen. Regnet öste dock ner hela dagen (precis som på våran möhippa/svensexa med våra vänner), så nu hoppas vi på tredje gången gillt; att solen skiner på våran bröllopsdag!
 

RSS 2.0