Valborgsfirande

Medans Sebbe gymmade imorse drog jag med mig vagnen och gick från Vännäsby till Vännäs, en härlig promenad på fem kilometer.

Nu har jag dukat och väntar på grannarna. Grillen tänds närsomhelst, och det är verkligen på tiden för här är vi döhungriga. Senare ikväll går vi till majbrasan och spanar på folk.

Trevlig valborg alla!


Cindy har förresten invigt sin babysitter. Verkar trivas alldeles utmärkt.

Pilotisar



Farsans brillor var väl ingen direkt hit för Cindy! Däremot lyckades hela familjen fastna på kort för en gångs skull ;)

Gäsp

Det känns som att vi har klivit ett steg bakåt när det gäller nattsömnen. Under två, tre veckors tid sov skruttan sex timmar i sträck och nöjde sig alltså med ett mål mat per natt. Nu är det två eller tre gånger som gäller. Hon sover alltid dock 4,5 timmar under det första passet, så man själv är hyffsat pigg, men efter det vaknas det varje timme.

Just nu går mina ögon i kors, och hur jag än gör för att försöka somna nu när Cindy sover så är det helt omöjligt. Precis som igår då jag sa att jag skulle ta en lur, så var det tvärt omöjligt. Har dessutom träningsvärk efter krattandet igår så hela kroppen känns helt mörbultad.

Idag har jag egentligen ingen lust alls att stanna hemma, men Saaben är på verkstad under dagen, och att stoppa in lillan i skruttbilen hade jag inte heller tänkt att göra. Får ta mig ut och fortsätta med vårbruket på gården istället.


Cindy vinkar till kameran.

Kan själv

Känner mig helt färdig fortfarande, och inte vart det bättre när jag har varit ute och krattat i två timmar. Kroppen är verkligen inte densamma som den var innan jag vart gravid. Ska tigga till mig lite massage ikväll av karlsloken.

Idag tog vi förresten beslut om att vara med på cykelfesten här i trakterna i juni. Det innebär att vi behöver barnvakt i några timmar. Har velat fram och tillbaka om jag har lust att lämna ifrån mig gumman en kväll, men kom fram till att det nog ska gå bra. Det handlar om ungefär sju timmar, så det blir nog inga problem. Får pumpa ur tissarna så hon får mjölk ur flaskan.



Fortfarande fladdrar huvudet lite fram och tillbaka, men snart så fixar hon nog att hålla upp huvudet själv.


Dyngtrött och dyngsurt

Den annars rätt pigga Linda är idag tröttare än tröttast. Cindy sov fem timmar i sträck innan det var dags för mat, och kunde somna om på fem minuter efter det. Jag däremot låg vaken och oroade mig för allt möjligt. Det var försäkringskassan, semester, pelletspannan, staket som måste målas, bilen som ska in på verkstad, tvätt jag måste hinna med, ett hål att laga i ett par jeans... osv osv. Hur jag än vred och vände på mig dök det bara upp nya saker. När jag väl somnade, vart jag väckt fem minuter senare av en liten goskit som var hungrig igen. Lurade sedan gumman att det fortfarande var natt och lyckades få henne att somna igen trots att vi egentligen brukar gå upp den tiden.

Väl uppe var det dags för ett bad för lillan, och smarta jag skulle försöka hinna med att klä på mig själv, springa och plugga in tutten på C och tappa upp vatten i badbaljan samtidigt. Tyckte att det var väldigt tidssparande att lägga ner munstycket i baljan och göra andra saker under tiden. När jag väl kom tillbaka till badrummet hade såklart den där vridit sig så vattnet sprutade överallt förutom i själva baljan. Hejja Linda! Fick lov att torka upp hela badrummet innan det vart plaskande för henne.

Nu sover hon i sin korg och jag tror banne mig att jag ska ta mig en liten lur jag med. Struntar i all städning och tvättning och lägger mig och sover istället.

8 veckor idag

Jag packade in Cindy i bilen och stack på öppna förskolan i Vännäs. Idag var det baby-öppet (upp till 1,5 år), vilket jag tyckte passade bra. Gumman var yngst med sina åtta veckor, så när alla andra kröp, satt och lekte med leksaker, och halvstod på den jätte stora filten låg lillan platt på rygg och bara kollade runt. Någon unge ramlade halvt över henne och en annan ville stoppa in fingrarna i munnen på na. Stackars lillunge som inte kunde göra nåt. Då märkte jag att hon faktiskt är pluttis fortfarande fast jag tycker hon har blivit så stooor.


En halvtrött brutta på väg att träffa andra småttisar.

Back in business

Vilken härlig påsk! Vi har flängt runt och hunnit träffa både pappa, Sebbes mamma och syrrans familj, och även min mamma. Vi har proppat i oss mat och godis och mått jätte bra. Hemma har vi kunnat ligga på altanen i solstolarna och skaffa oss lite färg till och med. Underbart väder varenda dag. Sebbe har oljat in hundgården där kaninen ska flytta in, rensat upp i jordgubbslandet och odlingsbänkarna, tvättat bilen och en hel massa mer.

Ungen växer så det knakar och pratar för fullt med oss, skrattar och ler. Älskar att sitta i knä och spana runt. Skrattar åt sig själv i spegeln, och sprattlar med ben och armar så ofta hon kan.





Min snart åtta veckors bebis trycker utan problem upp sig själv med armbågarna. Tycker det är jätte roligt och börjar oftast jollra och skratta för sig själv.

Kuckeliku





Det blir inte mer påsk än så här i Tväris för den här gången.

Nu är karln hemma och det känns ljuvligt att det blir en fyradagars långhelg. Massa med familjemys!

Glad påsk på er alla!

Töserna

Igår fick vi besök av familjen Wigerthsson/Andersson, och med sig hade de självklart sin hyffsat nykläckta flicka, Linnea tio dagar gammal. Vi hade en riktigt trevlig dag, och nu ska vi bara försöka övertyga dom att flytta närmare våra trakter ;)



Småtjejerna har redan blivit kompisar. Det skiljer 5,5 vecka mellan våra damer.

Tittut


I famnen hos mormor.

Läkarbesöket i tisdags gick finfint. Bebis väger nu 4910, och är 58 cm lång. Läkaren charmade Cindy som fick henne att både skratta och le en massa. Behövde inte tutten heller när det skulle vändas på henne och bryta i höfter fram och tillbaka. Hon var så nöjd ändå.

Idag hoppas jag på sol och värme som igår, hela 16 grader varmt. Ska ta oss ut på en prommis och sedan hoppas jag att jag kan lägga mig på altan och steka lite medans lillan sover vidare i vagnen. Den här spökliknande färgen man har i ansiktet just nu är inte det fräschaste jag vet.


Växande och sovande sak

Tiden springer iväg, och idag är det dags för 2-månaders läkarkontrollen. Lillan ser inte längre ut som en prickigkorv då hormonprickarna äntligen har börjat blekna. Det är inte klokt hur prickig och fläckig man kan bli på kroppen. Hela ansiktet, halsen och en del av bröstet har varit ockuperat av dessa bebisfinnar. Så skönt att dom håller på att försvinna nu efter tre, fyra veckor.

Nätterna går fortfarande bra, oftast sover hon till 05, och sedan till 8 igen. Helt okej för en mamma. På dagarna är det också sömn som mest står på schemat. Ett tre timmars sovpass på förmiddagen och ett likadant sådant på eftermiddagen. På kvällarna vill hon helst sitta hos mamma eller pappa hela tiden, och då äts det även varje timme. Inte så konstigt direkt, då hon knappt äter något på dagen. Är så glad att jag har massa käk att ge henne. Kan erkänna att amningen inte var någon favorit de första veckorna, men jäklar va praktiskt och mysigt för den delen också, det är att dra fram tissen och slippa böket med flaskor.

Ska bli intressant att se hur mycket ungen har gått upp i vikt.

Nu ska jag fixa undan lite tvätt, packa in barnvagnen i bilen, och lite annat innan hon vaknar och vi ska iväg.

Stortårarna...

Har äntligen kommit igång igen med mitt scrapbookande. Nu har jag ju dessutom ett väldigt roligt ämne att scrappa om, våran lilla Cindy såklart. Har införskaffat ett nytt album och lite nya dekorationer, och mina pysselfingrar går för fulla muggar här hemma. Har framkallat bilder via nätet, och fick som ny medlem 100 bilder gratis, vilket inte var helt fel. Nu ska här minnas graviditeten, tjockmagen och lillgumman som äntligen ploppade ut.

Igår la mannen om däck på två bilar, och startade upp en tredje för säsongen. Jag höll mig inomhus och såg till att skruttan fick mat och mys. På kvällen vart vi bjudna på supergod mat hos Anna och Micke. Hade en riktigt trevlig kväll tillsammans. Hade stoppat ned pyjamasen till Cindy, så kunde i princip bara plocka upp henne ur overallen och direkt ner i sängen när vi kom hem. Hon sov därefter till 05 innan hon var hungrig. Försökte få henne att somna om, men det verkade som att det var en hel massa knorr i magen, så hon slumrade bara till några gånger fram och tillbaka till klocka åtta då vi gav upp och helt enkelt gjorde morgon.

Och idag hände det som vi kanske har väntat oss ända från dag ett... Ett grinande av dess like. Helt plötsligt vaknade hon upp från sin korg och gallskrek, och sedan följde 20 minuter av skrik och grin. Det fanns ingenting som hjälpte, och hon var stel som en pinne, skrek sig hes och det bara rann tårar på henne. Jag grinade med henne, och det bara skar i mammahjärtat. Under dessa 6,5 veckor har hon aldrig gråtit mer än säkert en minut i sträck, utan hon har varit så snäll och nöjd. Det var helt klart magen som spökade. Undrar vad jag har ätit som kan ha gett henne magont?

Nu hoppas vi att det dröjer till nästa gång hon får det så jobbigt...

Bear fear

Promenaderna som jag brukar ta börjar bli lite tråkiga då jag mest kan trava fram och tillbaka på samma väg genom byn. Mina "skogsprommisar" som leder till mindre byar vågar jag mig inte längre på. Björnarna har ju vaknat nu i veckan! Dom är säkert vrålhungriga och när de skulle få syn på den svarta barnvagnen skulle det nog vara färdigt med oss. Usch, jag har mardrömmar nästan varje natt om att jag och lillan blir uppätna.

Rädslan är faktiskt befogad, för vem man än pratar med här omkring så varnas man om vart man ska gå, då de förra året sågs fem björnar efter min favvoväg.

Får fortsätta efter asfaltsvägarna helt enkelt. Tur att man stöter på folk varje dag man kan stanna och surra med ett tag.

Gigantiska djur

Nu har vi beställt en belgisk jätte kanin! Den är just nu bara någon vecka gammal och befinner sig i Skåne av alla de platser. Förmodligen hämtar vi upp den i Stockholm när vi ska dit i början av juni. Då ska vi även ta med oss en till kanin som ska hela vägen upp till Pajala.

En sån här kanin väger vanligen mellan 7-12 kg, men världsrekordet är hela 20 kg!

Vilken tur att vi har en hundgård som är över nio kvadrat stor, med tillhörande hundkoja som faktiskt har golvvärme. Till vintern behöver den då inte frysa.



Visar den här bilden igen, då det är lättare att förstå hur stora de faktiskt är :)

Gladis



Trots att det har kräkts sju gånger nu på morgonen så kan man ändå se så här glad ut! När pappan ska spy så låter det däremot som att han ska dö på riktigt ;)

Tjälsprick

Våran uppfart och delar av gräsmattan har spruckit på precis samma ställen som vi såg förra året. Det gick dock till sig efter ett tag, men nu lutar det så mycket på vissa ställen att när jag ska styra barnvagnen är den nästan på väg att tippa. Det ser inte fint ut för fem öre.






Vi brukar prata om att vi vill lägga plattor runt groventrén som syns här ovan, men det lär ju bli svårt med tanke på hur mycket som det rörs på i marken.

Igår satt jag förresten ute och lapade sol i 15 plusgrader medans bebis sov i vagnen. På altanen hade vi 45 grader, och jag hade lagt mig på en vippstol "precis mellan ute och inne". Så skönt. Idag som ni ser har vi gråmulet och dant, och endast 3 grader varmt. Vill ha lika mycket vår som igår tack.

Babyboom

Det här med nätterna går bara bättre och bättre. Inatt var verkligen en drömnatt för en mamma. Vi la hon i spjälsängen halv elva igår kväll och hon slocknade efter några minuter. Sedan vaknade hon halv fem (!), fick äta lite, bytte blöja, äta lite till och sedan för första gången sedan hon föddes kunde hon somna om på endast en kvart mitt i natten. Ungen sov sedan till åtta imorse. Känns helt otroligt. Nu ska man nog inte ropa hurra redan, då detta med rutiner snabbt ändras. Men helt klart är att hon sover otroligt mycket bättre och längre på nätterna nu.

Igår kväll åkte vi till Vännäs och hälsade på hos lillkusinen som är 3 månader äldre än gumman. Jag och Majsan la ner ungarna på en filt bredvid varandra. Gustav levde om, men tystnade så fort han fick syn på Cindy. Och Cindy vart jätte lugn när hon tittade på Gustav. Hon stoppade till och med in handen i Gustavs mun, nöp han i kinderna, och strök han i håret. Och för första gången vände sig Cindy från rygg till sida. Det var så gulligt att se!

Och på tal om bebisar, så måste vi förstås gratulera våra goda vänner Samme och Anne som blev föräldrar i söndags till lilla Linnéa. Nu längtar vi efter att få träffa den sötingen. Jätte roligt att Cindy får så många bebiskompisar redan :)

Sov och städ

Nu har jag två sömntutor här hemma. S har bäddat ner sig och lillan i storsängen och båda ligger och sussar så sött. Det ser himla mysigt ut.

Grabbarna åkte ut ur kvarten, men hade tydligen spelat rätt bra ändå. Synd att det ska göra så ont i knäna för gubben (med dubbel betydelse) efteråt. Roligt att få springa av sig lite och lattja.

Under tiden Cindy hade sitt långa sovpass mitt på dagen städade jag tre våningar med allt vad det innebär. Känns som att jag har putsat sjutton tusen speglar, moppat fyra fotbollsplaner, och sprungit i en mil långa trappor upp och ner i 4 timmar. Men fräscht vart det!

Lördagsmys senare i soffan med mina två älsklingar :)

Bara två hemma

Slarvern Sebbe hittade inte igen bilnycklarna imorse då han skulle åka iväg till Nordmaling för att spela cup. Vi letade överallt och på de mest konstiga ställena. Till och med i soptunnan i carporten. Som tur var kunde vi plocka fram extranycklarna och han kom iväg i sista sekund för att hinna till första matchen. Två minuter efter att han farit tittade jag i hans mobilficka på byxorna, och självklart låg de där.

Så här brukar det se ut rätt så ofta när vi ska någonstans. Bilnycklarna är alltid borta. Hur svårt kan det vara att lägga ifrån sig dom i hallen när man kommer in? :)

Jag och gumman är alltså ensamma idag då det ska spelas matcher hela dagen. Är sugen på att gå ut för solen skiner, men tyvärr blåser det fruktansvärt mycket och jag är så rädd för att ställa till med problem för mina tuttar. Hoppas det lugnar ner sig på eftermiddagen så vi får gå ut och andas frisk luft.

Cindy sov förresten igen till 04, snuttade lite och somnade sedan om igen till 07. Vilken drömunge.

Igår gick jag och bebis till afterworken här i byn, så alla fick kika på nykomlingen. Hon var som vanligt snäll där hon låg medans jag kunde äta lite mat.

Ikväll har min mamma spelning med hennes band, så det är bara till att önska henne lycka till! Kramis


Sömntutan C

Man blir verkligen effektiv när man har en bebis som sover från 22-04, vaknar för att äta en sväng och få en torr blöja, och sedan somna om och vakna vid 7-tiden igen. Nu är det två nätter i rad som Cindy sovit så bra. Jag däremot vaknar desto fler gånger för att jag är så chockad att ungen inte vaknat.

Känner mig väldigt pigg och fick ett superryck imorse och städade hela nedervåningen noggrant. Nu finns det i princip inte ett dammkorn någonstans, skönt. Tvättmaskinen går också för fullt då hon bajsat ner hela skötbordet två svängar idag.

Nu väntar vi båda två på att fadern ska komma hem och göra helg på riktigt.


Check!



Mitt namn är nu godkänt av Skatteverket så jag heter från och med nu
Cindy Creedence Desiré Stenberg

Mamma och pappa tycker för övrigt att jag är finast och bäst i världen.


Ökning

Det är en stolt mamma som fick ta med sig sin dotter på öppna mottagningen imorse på bvc och konstatera att lillskruttan gått upp 400 gram på 9 dagar. Enbart på min mjölk. Nu väger ungen 4670 gram och är 56 cm lång. Kändes så skönt att konstatera att hon klarar sig alldeles utmärkt på att bara ammas efter alla turer som varit med infektioner och stockningar hit och dit. Nässprayen jag fick utskriven ställde jag undan i ett skåp redan efter första natten. Nu får hon snutta på bröstet hur ofta hon vill och hon är fortfarande samma nöjda gullunge.

Inatt sov hon dessutom från 22-04, något som aldrig tidigare hänt. Oftast går det tre timmar mellan varje vaknande, så det ska bli intressant att se hur denna natt kommer att se ut.

Efter besöket på bvc tyckte jag det kändes så tråkigt att åka hem igen, så jag köpte med mig mat och mötte upp Sebbe och grabbarna på hans jobb och lunchade litegrann. Jag och gumman åkte sedan vidare till farmor och sedan till mormor, så de fick stilla sitt bebis-snusande för ett tag :)

Nu känns allt så tryggt och bekvämt att jag kan ta med mig Cindy överallt, och det måste erkännas att det är förjäkla skönt att komma hemifrån ett tag.

Välkommen till världen

Vilken skillnad det var på BB-bilden vi satte in i tidningarna. I Vk såg vi inte riktigt klok ut då bilden blev jätte mörk och det ser ut som att vi har sminkat oss till spöken som ska på maskerad.

Så här såg det däremot ut i Vf: Lite mer lik oss.




Lunket

Ny arbetsvecka för Sebbe. Nog är det bra skönt när man får vara hemma tillsammans på helgerna. Synd att de två dagarna alltid går för fort.

Ikväll kommer morfar, min pappa alltså, och bjuder oss på mat. Passar perfekt då mitt matlagningsintresse är lika med noll. Det känns som att man äter samma, samma hela tiden... Så jäkla trist att tugga likadana maträtter vecka efter vecka. Borde skaffa mig lite inspiration och definitivt försöka mig på en veckomatsedel. Tur att Sebastian har lite mer förslag och gillar att stöka i köket mer än jag.

Har just varit ute och styrt runt på Cindy i en timme, och för en gångs skull så var det vindstilla. Gråmulet och dant dock. Har kunnat öka farten lite mer då det börjar kännas okej i fogarna att röra på sig. De sista 9 graviditetskilona på mig vägrar att försvinna, men samtidigt borde jag acceptera att det faktiskt bara var en månad sedan jag fick barn. Bara till att gilla mjukisbyxorna ett bra tag till!


I famnen hos äldsta kusinen.


Sömn i Tväris

Imorse fick vi faktiskt lite sovmorgon då lillan bestämde sig för att vakna 08.20. Under natten ville hon ha mat två gånger precis som vanligt. Känner mig hyffsat utvilad idag faktiskt. Igår gick Sebbe upp med henne redan vid 07 och jag fick sova vidare i tre timmar till. Guldvärt! Nu är det istället pappan som ligger utslagen på soffan och passar på att sova när Cindy sussar i sin korg.

Jag fick ett ryck och började städa. Jäklar va dammigt det ser ut när solen ligger på om dagarna.

Idag åker vi på Röbäck och firar födelsedag. Ska påminna mig själv att få med kameran så att vi får lite bilder på kusinerna tillsammans.

Cindy stumpan





Lilla damen ligger i mammas knä och har det bra :)


RSS 2.0