Gott Nytt År!

Nu är det dukat för nyårsmiddag här hemma hos Sjöström/Stenbergs. Vi väntar bara på gästerna, och hoppas på en jätte trevlig kväll med en massa god mat och dryck. Jag ska unna mig ett alkoholfritt vin dagen till ära.

Gott Nytt År önskar vi till alla från oss här i Tväråbäck!


PreggoMagen i vecka 32 (31+5). Lillan ligger fortfarande i säte. Får försöka vända mig upp och ner och skaka om henne lite :)

Trädtapeten i nya master bedroom

Planerna på att fixa i ordning sovrummet innan Bf är snart på väg att verkställas. Min tanke på att smälla upp panelskivor på gavelväggen har jag fått ändra om lite, och nu har jag fått en ny strålande idé. Väggen ska ändå byggas ut i vilket fall som helst så lite fix och trix kommer det att krävas, men det ska gå bra. 

Det enda jag önskade mig av Sebbe-boy var en 10 liters färghink, och lika glad vart jag av att få en sådan inslagen i paket som vilket annat. Den ska såklart sprättas och det ska målas om. Bort med den hemska grönblommiga tapeten och in med nytt ljus.

Och det bästa av allt... Den här fototapeten från Decor Maison har jag beställt och väntar ivrigt på. Det tog ett tag att hitta igen den (och den låg tyvärr över budget, men den är vi värd!) och jag var så osäker på måttet, men det visade sig att det inte kunde bli bättre; 225x265 cm. Passar perfekt på gavelväggen.


Har sjuttio tusen andra idéer som ska förverkligas där inne och som tur är ligger det mesta nere i källaren och bara väntar på att sprayas/målas/göras om. Tur man samlar på sig en hel del "skrot" som man sedan kan få nytta av. Billigt och bra.

Jag längtar tills vi kör igång.

Pust

Först och främst, tack så himla mycket för alla fina julklappar och presenter jag fick på min födelsedag. För alla julklappspengar kunde vi köpa en svindyr kamera i allra högsta kvalitet som kommer passa oss alldeles utmärkt. Man kan till och med ställa in den på "bebis" så den anpassar sig till en sprattlande liten gullunge. Ser fram emot att kunna filma och fota våran bäs.

Julen är över och lugnet börjar äntligen infinna sig. Känns skönt. Mina sammandragningar har minskat, och det måste bara bero på att jag får vara hemma och ta det så mycket lugnt jag bara kan. Tack och lov för det svenska systemet.

Jag ringde till min familj i Usa på juldagen, där dom berättade att man endast får 8 veckors mammaledighet. Föder man då två månader för tidigt och tvingas spendera sin tid på "Barn 4", räknas dagarna bort och när det är dags att åka hem med sin bebis måste man genast börja jobba igen. Ungarna kan lämnas på dagis från och med att dom är 6 veckor gamla. Vi får vara glad att vi bor i Sverige helt enkelt.


Kalla Tväris

Vi trotsade kylan och gick ut en stund. Jag gömde mig dock bakom halsduken så jag fick inte se lika rolig ut som Sebber.
Storkulan

Börjar likna en ballong nu.

Birthday girl

Idag är ingen vanlig dag, för idag är det Lindas födelsedag, hurra hurra hurra!

Jojjomen, fyller 24 idag. Hitills har dagen varit kanon, och jag är säker på att den kommer att fortsätta så också. Mamma och sambo, blivande farmor och karl och Sebbes syrra med ungar har varit på besök och fikat. Fick presentkort på Barnens Hus och hos frisören, vilket är helt perfekta presenter just nu. Vet inte hur länge sen det var jag klippte och färgade håret, men nu är det äntligen dags. Och på Barnens Hus så ska det snart hämtas ut en sprojlans ny barnvagn, yey.

Ska springa till köket nu och spana på vad Sebbe boy lagar för födelsedagsmiddag till mig! Spännande.


Body changes

Nya gravidsymptom:

- Håret på benen har slutat växa, har inte rakat sen i somras. Mycket positivt för en gångs skull =) Sebbe hade hur som helst fått lov att hoppa in i duschen med mig och raka åt mig för nu är det svårt att komma åt. Nu slipper han som tur är.

- Det kommer upp kräk i munnen flera gånger per kväll. Det märks att det börjar bli riktigt trångt där inne. Rapar och sväljer spya om vartannat. Alltså mycket pussvänlig tjej just nu.

- Fruktansvärt ryggont om kvällarna. Känns som att jag håller på att gå av i två deler. Har lipat mer än en gång för att det gör så ont och gör mig så orörlig.

- Fingrar som sväller upp till chorizo size. Förlovningsringen begravs och är helt orubblig.

- Brösten läcker som såll. Somnade till igår mitt på dagen och vaknade av två stycken 10 centimeters ringar runt vardera tutte. Gosigt att mysa upp sig hos S och söla ner honom med bröstmjölk. Uäck. Inte alls uppskattat.


Sebbe har dessutom börjat bli nervös inför förlossningen. Råkade bläddra förbi en födsel på teve när vi satt och åt häromdagen. Han fick nästan upp maten och fick lov att gå därifrån. Han säger själv att han tror att han kommer att svimma. Jag tror däremot att han kommer att vara mycket starkare och modigare än vad han tror. Hoppas jag i alla fall. För min skull måste han.


God JulHar bytt ut min gula poster mot en lite juligare variant. Det börjar närma sig nu!

Lite mera luft

Idag har vi haft hantverkarn här från Vännäs Plåt. Han har dolat på med ventilationen i sovrummen och badrummet uppe. Mest tid har han förstås spenderat uppe på kallvinden, och även ute på taket. Fy tusan vad jag tyckte synd om honom när det var -20 grader imorse. Han vart inte riktigt klar, så han skulle komma några timmar imorgon bitti också. Sedan ska vi ha hit en elektriker som ska installera och koppla in fläkten. Ska bli skönt att få allt gjort så vi slipper duscha med fönstret uppe. Särskilt så kallt som det är nu, så är det verkligen ingen hit att stiga ur duschen till ett iskallt badrum. Skötbordet ska dessutom stå precis vid fönstret så vi hade inte kunnat ha våran bebis där heller.

Efteråt kommer tyvärr räkningen på närmare 20 tusen spänn... BLÄÄÄÄÄ.

Något betydligt trevligare (eller ja, för Sebbe i alla fall), är att han köpt biljett till Jerry Seinfeld i Globen i juni. Jag förstår mig inte riktigt på den karln, så han får gå med sin syrras sambo istället. Får se om vi rullar ner med lillan till Stockholm eller om vi två stannar hemma.


Skrattfnatt

En förjäkla trevlig firmafest på Rex i fredags. God mat och förbaskat rolig show. Skrattade konstant under 80 minuter. Hur får dom ihop allt egentligen?

Vi har sovit till elva, tolv hela helgen och det kändes som att det verkligen behövdes. Dock sover man ju som en kratta med blodstopp i axlarna hela tiden, man vaknar av minsta vändningsförsök, kissar 4-6 gånger per natt då det varje gång kommer ungefär en kapsyl vätska (lik förbannat trycker det på som om att man tror att man ska pinka ner sig), och en bebis som har boxningsmatch där inne.Magen i vecka 31 (30+0)

Vitt överallt

Jäklar vad det har snöat, och fortfarande snöar. Det bara vräker ner. Sebastian var uppe redan vid fem imorse och ute och skottade. Duktig man. Och så skönt att man har carport så man slipper skotta fram bilen varje gång det kommer snö. Inget man önskar tillbaka från tiden då man bodde i lägenhet och fick trängas på parkeringar där grannarna slängde upp bildörrarna i sidan på sitt älskade vrålåk. 740 power you know.

Ikväll ska vi iväg på mitt jobbs firmafest på Rex. Julbord och show efter det. Ska bli kul att träffa alla och göra "avslut" innan man går på mammaledighet. Känns som att jag vart bestulen på det när jag hastigt och tvärt tvingades stanna hemma förra veckan.

Just ja, har just griljerat skinkan och premiärätit tillsammans med hårdbröd. Så mycket bättre än så blir det ju faktiskt inte.

Puss

Vitt överallt

Jäklar vad det har snöat, och fortfarande snöar. Det bara vräker ner. Sebastian var uppe redan vid fem imorse och ute och skottade. Duktig man. Och så skönt att man har carport så man slipper skotta fram bilen varje gång det kommer snö. Inget man önskar tillbaka från tiden då man bodde i lägenhet och fick trängas på parkeringar där grannarna slängde upp bildörrarna i sidan på sitt älskade vrålåk. 740 power you know.

Ikväll ska vi iväg på mitt jobbs firmafest på Rex. Julbord och show efter det. Ska bli kul att träffa alla och göra "avslut" innan man går på mammaledighet. Känns som att jag vart bestulen på det när jag hastigt och tvärt tvingades stanna hemma förra veckan.

Just ja, har just griljerat skinkan och premiärätit tillsammans med hårdbröd. Så mycket bättre än så blir det ju faktiskt inte.

Puss

Linda = barnunge

Nytt gravidsymptom: Att jag ständigt pratar med en sorts bebisröst till Sebbe. Han måste ju tro att jag alltid är oseriös och det kan ju inte vara ett dugg attraktivt att se på sin sambo som om hon vore 3 år.

Måste genast skärpa mig. Försökte med det igår, och kommentaren jag då fick från S var; "Är du suuur eller?". Hmm, NE, JAG ÄR NORMAL.

TålamodsprövandeJa, ni ser ju hur det är att vara hemma. Det här har jag tänkt underhålla mig med ett tag. Rotade i kartonger där nere och fick med mig det här upp. Fick ett korsstygnsbroderi i julklapp för säkert tio år sedan. Nu var det visst tänkt att jag skulle ta tag i det. Valde mellan detta och ett 1000-bitars pussel som jag redan lagt fem gånger förut.
Lite roligt vore det faktiskt om jag blev klar innan lillan kommer. En skyddande ängel till henne.

Bebbe mys

Har kommit på att jag måste skaffa mig lite nya rutiner nu när jag ska släpa omkring på mig här hemma. Ska skriva upp i en kalender hur jag ska få dagarna att gå. Eller åtminstone ha något mål med dagen, så att jag får känna mig lite betydelsefull. Dagens mål antar jag var att träffa en läkare som kunde ge mig ett sjukintyg för de här resterande dagarna innan havandeskapet börjar. Det var inga som helst problem, så nu var det ur världen.

Vi verkar också få en rätt bestämd brutta. Förutom uppehållet av bökande igår morse har hon nu hållit mig vaken mellan 05.30-07.30 nu en massa dagar. Det gör mig dock ingenting för det är precis innan Sebbers väckarklocka går igång, så det är ingen som störs av det. Under dagen är det dock lite olika, men alltid vid 17, 19, 21 och 22 på kvällen är det full rulle.

Nu har jag även upptäckt hicka, som jag varit lite osäker på. Det "låter" tick tick tick i nedersta delen av magen, och man kan även känna utanpå. Sebbe beskriver det som en puls ungefär, och det är väldigt likt kan jag hålla med om. Nu ikväll hickade hon åtta minuter i sträck. Låter jobbigt =)

Lite lugnare

Jäkla unge som skrämmer livet ur mamma när hon inte sparkar eller rör sig nåt. Kämpade hela morgonen med att få liv i bebis imorse. Testade allt med att trycka, klämma, buffa på magen, dricka jätte glas med iskallt vatten, hoppade och studsade, men inte det minsta till rörelse. Grinade i panik och ringde Sebbe. Försökte få tag på barnmorskan som tydligen hade ställt in telefontiden idag. Jävla människa.

Då. Då äntligen buffar hon tillbaka. En liten, liten putt inifrån magen. Nu har hon svarat tillbaka några gånger och jag börjar känna mig lite lugnare. Hon som annars brukar starta världskrig när jag rör magen. Däremot är jag inte van att känna så mycket den här tiden då jag annars brukar jobba och skumpa runt i lastbilen. Får hoppas att hon brukar ha en sovperiod på morgonen för på kvällen brukar hon röra på sig väldigt mycket.

Finns ju inte så mycket annat att tänka på när man bara går hemma och man blir orolig för minsta lilla. 10 veckor kvar nu.

S(k)ötväska

Fick ju med oss en skötväska hem igår också. Har spanat på de klassiska som går att köpa på Barnens Hus och Babyproffsen bland annat, men det finns inte en chans i världen att jag skulle lägga ner så mycket pengar på en väska man ska släpa runt på överallt och dynga ner. Flera av dom kostar över tusen kronor! Nu tycker jag att vi gjort ett kap, som helt enkelt knallade in på Stadium och köpte oss en väska som passar perfekt. Den har lagom mycket fickor och dragkedjor så att blöjor, filtar, underlag samt även kameran som jag tänkt alltid ska få ligga där så att den är med överallt, får plats.

Gissa om det vart den rosa eller svarta? =)
Tänkte att Sebber också faktiskt ska bära runt på den och han vill nog hellre ha en svart väska på axeln, så det fick bli en sån! Dessutom passar den bättre till våran sittvagn som är en annan knallig färg. Längtar tills vi ska hämta ut vagnarna i februari. Priset för våran skötväska: 99 kronor. Som fått.


Repris

Igår vart ju en alldeles perfekt dag. Lite shopping med gubben på stan, där vi bland annat fick med oss en åkpåse att ha i vagnen. Vart inte alls den jag tänkte mig utan en minimal liten sak som man tydligen skulle ha i en liggvagn. Fårskinnspälsen blir ett inköp till nästa höst då bebis växt på sig lite.

Under kvällen vart vi bjudna till Pär och Tina, och deras niomånaders gullunge ute i Ersmark. Läckert hus och fantastiskt trevligt sällskap. Jäklar vad vi skrattade och hade roligt. Backade inte in i carporten förrän klockan var halv fyra inatt. Ser fram emot fler tillfällen att umgås.

Speldjävulen har åter satt sitt grepp om mannen i huset, så idag blir nog inte många knop gjorda. Dessutom verkar det väldigt kallt ute.


Miniatyr saker

I brist på annat att göra gick jag igenom kartongerna med bebiskläder från när jag var liten. Tog flera timmar att titta igenom allt. Så roligt att mamma och pappa har sparat gobitarna. Små, små söta bodys, sockar, klänningar, skor och allt möjligt. Man längtar ju inte direkt mindre till lillbebis nu.


Det allra mesta i rosa. Vilken tur vi väntar en flicka den här gången.


Hihi, söt tröja som blivande mormor får gosa in sig hos bebis.


Men mamma, vem har sytt det här lapptäcket?

Fruktansvärda dynglukt

I drygt 1,5 vecka har det luktat nåt fruktansvärt inne i badrummet. Vi har i princip använt gasmask när vi varit tvungna att vara där inne. Vad vi än gjort för att ta bort lukten så har inget hjälpt. Problemet fattade vi först då vi såg att kommunen haft en spolbil här i byn. Såklart hade det ju nåt med det att göra. Pratade med grannen som fått betydligt värre problem än vi, hela hans källare hade fyllts med skit. Det hade stigit upp ur avloppet när dom spolat och sedan bildats en propp från hans hus. Så det hade täppts igen från hans hus, till nästa och slutligen till vårat. Vi hade som tur var bara fått stanken. Igår var de här och spolade ännu mer i grannhuset. Bilen såg ut att vara från medeltiden, och jag vet ju hur roligt det är att ha att göra med kommunen (not), så vi tog tag i problemet själv.

Pappa kom med deras spolbil från firman igår kväll och hjälpte oss spola ur avloppet i badrummet och även nere i källaren. Vi bytte även ut pluggarna och såg till att allt var rejält igentäppt. Idag luktar det nada och i tvättstugan luktar det äntligen rent igen. Vilken lycka.

Nu finns det inget som helst skit i rören och vi slipper få upp människodynga ur avloppen. Så jäkla äckligt.

Deppis

Usch, är hemma. Helt själv. I onsdags kväll och natt hade jag en massa sammandragningar och på barnmorskans råd valde jag att stanna hemma torsdag. Även idag. Känner att jag får panik av att inte vara på jobbet, och hur mycket än folk försöker förklara för mig att nu har kroppen sagt ifrån och det är dags att lugna ner sig går det inte riktigt in. Att havandeskapet vart beviljat var ju en sån otrolig lättnad såklart, men jag hade verkligen ställt in mig på att jobba fram till julafton och sedan lägga av. Nu verkar det som att jag får ge upp redan två veckor innan det också.

Det är ju så mysigt att vara gravid, men jag blir så förbannad att kroppen ska begränsa det jag vill göra. Nu fixar jag inte ens att gå upp och ner i trapporna här hemma några gånger utan att jag får sammandragningar. Ändå vill jag envisas med att dra iväg på jobbet. Vad tror jag, att jag ska orka med att dra runt på flera ton om dagen istället? Lyfta och slita och jävlas i snön? Men jag vill ju... Vill ju jobba klart mina dagar. Säga "hej då" åt mina arbetskompisar innan det är dags att bli mammaledig.

Igår kväll brast det och jag låg hos Sebbe och bara lipade över att jag tvingas vara hemma. Mot min vilja. Känns skitjobbigt att gå runt här hemma och bli utstängd mot allt som händer. Vandra runt mellan köket och vardagsrummet känns som det enda man kommer att göra. Inte alls vad jag har lust med.

28+4

Återigen ett besök hos barnmorskan idag, som också gick bra. Mitt järnvärde hade till och med gått upp. Sf-måttet följde bra på kurvan och jag hade ökat två kilo sedan förra gången. Hjärtljudet låg på 142.

Bad hon känna efter hur bebis låg, och tydligen låg hon med rumpistumpan neråt just då. Dock kan hon ha gjort flera varv runt runt sedan dess. Sprattlande sak det där. Igår gav hon en spark i huvudet på Sebbs när han la örat mot magen. Som han ryckte till :)

Barnmorskan tyckte även att jag skulle sjukskriva mig den sista veckan innan jag går på havandeskapspenning, så det skulle innebära att jag har sju arbetsdagar kvar. Får se hur det känns med sammandragningarna. Självklart vill ju ingen att plutten ska komma ut redan nu för att jag ska dummas och va på jobbet i onödan.

Mage i vecka 29Tycker det stannat av lite på växandet nu. Ser dock ut som att tuttarna är lika stora som själva magen.

Nytt gravidsymptom är kramp i vaderna. Vaknade häromnatten och skrek så att jag till och med vart rädd för mig själv. Sebber fick panik och trodde väl att jag höll på att dö, eller åtminstone att bebis var på väg ut. Som tur var det inget av dessa, utan en fruktansvärt kramp. Precis när det släppte började det om, och jag gallskrek värre än den värsta snorungen.

Tyvärr har jag även fått mer och mer sammandragningar. När jag vänder mig i sängen på natten, drar dammsugaren, ligger helt stilla i soffan och spanar på teve och så vidare. Det verkar helt enkelt som att det kan komma när som helst, och det är inte ett dugg bekvämt. Nog för att det inte gör ont, men det känns väldigt obehagligt. Så vitt jag kan förstå är det ett sätt för livmodern att förebereda sig på förlossningen och det verkar vara helt normalt, men nog hade jag sluppit det i några veckor till. Gillar inte när det blir så på jobbet för att man stressar runt som en galning eller drar något för tungt. När det händer hemma kan man ju då åtminstone sätta sig ner och vila en stund.

Nu är det jul här i vårt hus

Några tomtar har faktiskt redan tittat fram!Renen som flyttade in hos oss förra året får givetvis stå framme i år också.Favvo adventsljusstaken från Ikea.Bokstäverna inhandlades igår på Em möbler och bockarna köpte jag på loppis för fem kronor styck. Funderar på att spraymåla dom vid ett senare tillfälle.

Känder mig pysslig i lördags med hyacinterna, lite mossa och flugsvampar. Trädet har också fått lite juldekoration.

Som vanligt urusel bildkvalité, men det får duga så länge tills nya kameran ska införskaffas lagom till lillans utpluppningsdatum.

RSS 2.0