Bröllopsplaneringen 2 månader före stora dagen!

Under tiden Cindy sover har jag gjort flera beställningar på nätet med bland annat en caketopper, tårtställning (jag ska baka tårtorna själv), servetter, gästbok och en massa "lull-lull".

Det kändes riktigt bra att bli av med den där långa listan, och det är verkligen supersmidigt att beställa hemifrån med några knapptryck och en bankdosa.

Tänkte att jag skulle uppdatera er, men framförallt mig själv, med våran to-do-list.

Planeringen
Öppna bröllopskonto
Bestäm ungefär antal gäster - check
Skaffa pärm för att organisera allt - check
Bestämma vigseldatum och kyrka - check
Boka fotograf - check
Boka kyrka - check
Solist till kyrkan - check
Bestämma ring - check
Boka bil från kyrkan - check (fast vi kollar andra alternativ också)
Färdigställa gästlista - check
Bestämma färgtema - check
Skicka ut inbjudningar - check
Välja blommor till brudbuketten
Utse tärna, bestman och toastmadame - check
Beställa ring - check
Boka lokal - check
Festhäfte
Boka catering - check
Bestämma meny - check
Beställa tid hos frisör - check
Boka tid för naglar - check
Bestämma vart vi spenderar bröllopsnatten - check
Barnvakt
Boka vigselförrättare
Boka musik till festen - check
Köpa brudklänning - check
Hyra frackcoat - check
Kläder till Cindy - check
Tårta
Tårtställning - check
Förboka alkohol
Köpa dekoration till festlokalen
Göra beställning på nätet - check
Beställa blommor till brudbukett, corsage och dukning
Beställa blanketter från skatteverket och skicka in hindersprövningen - check
Köpa skor, smycken och underkläder
Ordna kläder till tärnan - check
Skaffa gästbok - check
Öva på brudvals
Diskpersonal + städning dagen efter - check
Skriva körschema för dagen



Sedan finns det massor av andra saker som ska fixas, tillverkas, köpas, planeras, övas, hämtas med mera. Lite av de grejjorna behåller vi för oss själva än så länge! :)

Count down

Idag är det bara 2 månader kvar tills bröllopet!

Nu kan vi faktiskt börja bocka av dagarna, och såklart också inse hur mycket kvar det är att göra. Idag ringde guldsmedjan där dom ska tillverka min ring. Det vart mycket billigare än vad vi tänkt, och både jag och Sebbe känner oss mycket nöjda med valet, och att vi dessutom designat den själv. Jag ser verkligen fram emot att få bära den!

Trevligheter vs jobbigheter

Vilken helg vi har haft! Både jag och Sebbe hade varsin firmafest under lördagen, och hade supertrevligt på varsitt håll. När kvällen närmade sig sitt slut slöt vi upp tillsammans med våra respektive jobb på O'learys och avrundade kvällen. Vi stöp i säng vid 3-tiden, och när väl Cindy vaknade på morgonen gick mormor och Lars-Gunnar upp med henne så att vi kunde ligga kvar till lunchtid och dra oss. Våran första gemensamma sovmorgon sedan hon föddes, guldvärt!

Under söndagen firade vi våra mammor med både kalas och sedan god middag. Vilken tur att det är promenadavstånd mellan dom, så att vi hann med båda två. Efter mat var det dags för Sebbes grabbar att spela match i Täfteå. Cindy var på fruktansvärt humör så jag kunde inte ens se en endaste minut av spelandet alls.

Tyvärr så fortsätter det med jobbigheter för Cindy, då hon idag har skrikit konstant i två timmar innan hon däckade. Efter lunch började det om igen och jag har nu äntligen fått henne i säng igen så att hon får lugna ner sig lite. Hon börjar ha så mycket tänder i munnen, och när det kommer så många samtidigt förvandlas både hennes och våra liv till en mardröm. Vi tycker så synd om henne, men samtidigt är det inte mycket vi kan göra som lugnar henne. Hon kastar sig bara på golvet och bankar huvudet i golvet och väggarna och önskar för allt i världen att det onda ska gå bort.

Jag hoppas att vi får ha en bättre dag imorgon, då Sebbe inte väntas hem förrän sent på kvällen/natten då han har en monsterkörning norrut framför sig.

Nu ska jag passa på att röja upp här nere medans Cindy fortsätter att sova...

Barnmat

När vi är på språng dyker jag bara in i frysen och gräver fram en matlåda åt Cindy. Där finns det alla möjliga rätter som hon tycker om, och det är riktigt lätt att ha med sig. Den kan ligga länge i skötväskan utan att bli dålig, och när det väl är dags att äta har den förhoppningsvis tinat lite så det går fort att värma på.

Då jag har lagat all mat åt henne sedan hon var 4 månader, så har hon aldrig ens smakat ur en barnmatsburk som man köper på affären. För oss känns det både ekonomiskt och helt rätt att ge mat åt henne som vi vet smakar gott.

Snart är det Sebbes tur att ta över matlagningen då jag börjar jobba, och det kommer också att bli supergott då han är en mästare i köket.


Shoppingdag!



Barfota-tjej.

Som jag har längtat efter den här dagen! Efter lunch lämnar jag Cindy hos sin faster på Röbäck och sticker sedan iväg och ägnar mig åt shopping till hela familjen. Både jag och Cindy behöver en hel del nya kläder och andra ting. Ska nog köpa en pool åt lillan också, då det börjar bli dags för badpremiär.

Ha en trevlig dag!

Vårruset 2012

Yes! Jag är så stolt över mig själv som gick i mål på flera minuter tidigare än vad jag trott. Mitt mål var under 40 minuter, då jag trodde att jag skulle gå den mesta av biten, men jag spurtade in på 35:21 min!

Jag sprang ungefär 4,5 kilometer och gick resten på tre mikropauser för att hämta mer energi. Trodde aldrig att jag hade kraften att orka springa så långt, då jag aldrig löptränat förutom under gympan.

Bra jobbat Linda!

Nu känner jag mig ännu mer laddad inför mina träningspass (som de senaste sex veckorna legat på 5 pass i veckan). Det är bara att fortsätta kämpa på så kanske jag kan få fler bra resultat att vara stolt över :)

Träningsvärken

Nu är det riktigt gött väder ute, så ska bara skynda mig att göra bort lite ärenden och svara på mail på datorn och sedan lägga mig i solstolen. Cindy kommer förhoppningsvis att sova gott i vagnen några timmar då hon varit vaken ända sedan Sebbe klev upp vid sex-tiden.

Vi blev bjudna på rolig playdate i Tavelsjö idag, men jag har ingen ork att pallra mig iväg då kroppen är så trött. Träningen på Mamma Boot Campen har verkligen trappats upp ytterligare (vilket är hur roligt som helst), men träningsvärken har tagit över för ett tag. På förmiddagsträningen igår hade jag bara 50% att ge. Gympaträningen igårkväll gick dock betydligt bättre då det är helt andra övningar.

Ikväll springer vi ett lag från Tväråbäck Vårruset, vilket jag ser fram emot. Jag siktar på att kunna springa ett litet tag i alla fall, då jag är långt ifrån en löpare. Under tiden får Cindy följa med Sebbe på fotbollsträning.

Cindy fick gunga på skolan igårkväll innan träningen.

Imorgon lämnar jag Cindy hos sin farmor en sväng så att jag kan göra bort alla inköp runt omkring stan. Jag har en låååång lista, som inkluderar en hel del bröllopsgrejjer. Ska nog faktiskt beställa min ring också!



Multi cooking


Det är inte alltid så lätt att laga en middag då jag vill ha broccoli, Sebbe spaghetti och Cindy ris till maten!

Sandlådepremiär

Det märks att det är vår då det finns tusen utesysslor att grejja på med. Idag krattade jag klart tomten och rensade bort allt ogräs där det ska planteras. Då det gick fortare än jag trodde, kunde jag även lägga mig i solstolen en timme och ta det lugnt innan Cindy vaknade igen.

Drog även bort presenningen som vi täckt sandlådan med under vintern. Nu måste vi dock tänka ut en smart lösning för att skydda den mot jobbiga inkräktare som bajsar där. Det var en väldigt glad tjej som fick leka i sanden i alla fall. Några nävar gick även in i munnen, skorna och jackan :)




Måndagens pyssel

Efter Mamma Boot Camp passet imorse gick jag och Cindy för att köpa skor och stövlar på stan. Vi hade sådan tur att det var en massa rabatt just i veckan, så vi kom riktigt billigt undan.



Den numera långhåriga damen tyckte mycket om sina nya stövlar.

Idag har vi annars försökt kratta klart ute, lekt med Kaninen, jagat varandra och ätit massor som vanligt. Inne i buren var allt glatt tills Kaninen ställde sig på bakbenen och puttade omkull Cindy. Det är inte lätt att vara liten, och råka ha en pappa som har värlens största kanin :)

Spring i benen hos både kossorna och Cindy!

Vad glada vi vart då det var uppehåll och sol idag, då vi planerat att åka till Västra Spöland på kosläpp. Cindy "muar" ju för fullt här hemma och blir alltid lycklig då man plockar fram hennes kossa i trä, så vi tyckte att det skulle passa för henne att få titta på kalvarna och kossorna som släpptes ut för första gången sedan vintern.


Spanar in kalvarna.

Och sprang iväg så fort man tittade bort en liten, liten sekund. Sebbe jagade henne över hela stället. Som tur var så föll hon aldrig i en koblajja någon gång :)


Lyckliga kossor!

Det var nog uppskattningsvis över tusen personer som hade kommit för att titta på betessläppet. Norrmejerier bjöd på mjölk och bullar som alla mumsade på.

Nu sover både Sebbe och Cindy, men snart ska jag väcka upp dom då vi ska bege oss till Tavelsjö på grillkväll!


Zero carbs or sugar

Jag har inte ätit en endaste kolhydrat eller något med socker på de senaste elva dagarna. Däremot slank det ner några smågodisar igår och även några ikväll, men jag är riktigt stolt som har hållit mig ifrån.

Resultatet är -2 kilo. Hurra till mig!

Nu håller jag mig tills på torsdag då jag ska springa (gå/lunka/jogga) Vårruset tillsammans med vårat lag från Tväråbäck. Då blir det svårt att hålla sig borta från picknickkassen vi får när vi går i mål. Nästa helg ska jag även på garagefest med jobbet, vilket jag ser fram emot. Jag ska ladda upp inför den kommande jobbstarten i juli. Samma dag ska Sebbe-man på firmafest, så lillgumman får vara hos mormor, där vi kommer att sova över också.

Vi är snart där!

För jag och Sebbe är det nu endast 2 månader och 11 dagar kvar tills vi tågar in i kyrkan och tillslut blir äkta makar. Det är svårt att blogga om bröllopet då man inte vill avslöja för mycket för våra gäster, men planeringen rullar på så gott det går. Vi har stött på några hinder som vi hoppas på att lösa inom kort. Imorgon ska jag ringa en hel del samtal och hoppas på att kunna bocka av ännu fler punkter på listan.



14,5 månad

Vi håller snart på att avsluta en väldigt slapp dag här hemma tillsammans. Hockeyn står självklart på i bakgrunden, och tvättmaskinen i källaren är strax klar. I veckan har vi tränat MBC, haft playdate i Tavelsjö och busat på Busplaneten. Jag fick lov att dra Cindy ifrån hoppborgen och rutschkanan när vi skulle åka. Hon var helt blöt i svett då hon sprungit och klättrat som en galning.

Äntligen har också Cindy gått och blivit på bra humör igen, och det gör dagarna så mycket enklare. Nu är det en fröjd att leka, mata och prata med henne. Just med hennes tal rullar det verkligen på, och från igår har hon lärt sig säga gucka (gurka), docka, gubbe och kocka (klocka).

Hon kan de flesta kroppsdelarna på sig själv och kan även peka ut våra, hon håller upp pekfingret om jag frågar henne hur gammal hon är, hon låter även trappen helt vara när vi inte har trappgrinden för då hon lärt sig att hon endast får lov att gå upp när mamma eller pappa är med. Hon kan namnet på säkert ett 50-tal grejjer (om inte mer) som jag ber henne hämta eller lägga tillbaka.

Påklädningen är också rolig då hon vet exakt vart hon ska sitta när vi ska ta på och av kläder och skor.

Dock är hon väldigt mammig just nu, och vill helst inte leka eller sitta med Sebbe. Det är väl inte så konstigt egentligen då hon endast får 1-3 timmar per vardagskväll tillsammans med honom.

Cindy 7 månader gammal.

Vi passar på

Varannan månad får vi hem en låda med tolv vinflaskor från våran vinklubb. Det är ett supersmidigt sätt att få leverans direkt till dörren med utvalda viner efter våran smak. Vi är riktigt nöjda och har än så länge bara varit besvikna på en av de flaskorna. Vi har en egen sommelier som vi kan ringa och fråga, och till varje vin följer det med ett receptkort på en passande maträtt till just det vinet.

Den här månaden fick vi en champagneflaska med som present. För nyfikenhetens skull gick vi ut på nätet för att läsa mer om den. Flaskan kostar i butik 320 kronor, vilket vi aldrig hade gått och handlat en sådan flaska för.

För att fira vårat kommande äktenskap öppnade vi den i lördags då vi var helt ensamma (förutom Cindy som låg och sov då...). Det smakade ljuvligt.

Riktigt smaskigt bubbel!

Sommarbete för våran belgiska jätte

I lördags var det också betessläpp för Kaninen. Nu när snön är borta, och det har torkat upp lite bättre fick hon äntligen komma ut och skutta runt på gräset. Det syns på en gång att hon trivs där ute bättre än i boden för där ute går hon på låda. Haha, vi är riktigt nöjda att vi har en sån pass förståndig gnagare som använder toalett.



Kaninen 10 kg och Cindy 11 kg.  

Cindy har verkligen börjat lägga märke till djur och blir helt uppspelt så fort hon får syn på en hund eller katt. Jag går ju gärna inte fram till en katt, så de mötena får Sebbe ta hand om i framtiden :) Hon lär ju vilja hänga hos Kaninen en hel del i sommar, och det funkar ju alldeles utmärkt då man inte behöver vara rädd för att hon ska börja äta bajs då hon inte kommer åt lådan. Kaninrackaren har dessutom härliga 10 kvadrat att hoppa runt på!

Altanhäng

Det är sällan jag ställer in en träning frivilligt, men när jag och Cindy vaknade imorse insåg jag att jag inte alls hade lust att sätta mig i bilen och åka till stan. Just nu stormar och ösregnar det, så vädret bjöd verkligen inte in till utomhusträning. Istället har vi krupit ner under en filt och sjungit om Pippi Långstrump och Kalle Teodor, Cindys två favoritlåtar.

I helgen har vi äntligen invigt våran altan för i år. Vi har i princip bott där ute de här dagarna, och ätit varenda måltid där. Cindy är i extas då hon fått så mycket mer utrymme att härja runt på. Hon springer ut och in, och in och ut. Det är verkligen härligt att se. Som mest hade vi 45 grader varmt, så det är ju verkligen tur att vi kan öppna upp alla fönster och skjutdörrar så att vi får in lite luft.

Cindy nöjer sig med en body där ute och jag och Sebbe kör shorts och bikini. Jag tror till och med att vi fick lite färg då vi plockade fram solstolarna igår.

Nu ser vi fram emot flera månader som vi kan njuta av våran härliga altan!

Ouppriktig annons


Vann en väldigt fräsch skaljacka från Everest på Tradera i storlek 86/92 som jag hoppas att Cindy kommer att kunna ha till hösten också. Tyvärr följde inte luvan med, vilket säljaren inte upplyst om i annonsen, så jag har skickat iväg ett antal besvikna och sura mail till denna donna. Hon har inte svarat något vettigt överhuvudtaget.

Jag tänker välja att behålla den ändå då den passade så bra för det priset. Säljaren kommer i vilket fall som helst att få negativa kommentarer på sitt Tradera-konto av mig.

Avsockring pågår...

Jag håller på att avsockra mig, och är nu inne på tredje dagen. Tredje dagen från hell. Mitt huvud håller på att sprängas, jag känner mig helt matt i kroppen och har väldigt dåligt tålamod. Det är nu man inser hur pass beroende kroppen har blivit av allt socker och alla kolhydrater.

Under de senaste fyra veckorna har jag verkligen kommit igång med träningen på allvar, och har kört 5 pass varje vecka. De första veckorna tänkte jag skulle vara en testperiod då jag skulle öka på träningen och äta som vanligt, fast undvika sötsakerna.

Resultatet har blivit +1 kg, vilket jag innerligt hoppas har förvandlats till muskler, då jag har en hel del styrka i mina träningspass. För säkerhets skull har jag mätt mina mått runt stuss och midja, för att inte helt se mig blind på vågen.

Jag inser även, att endast låta kosten vara som vanligt, inte riktigt hjälper i min viktnedgång och tänker istället försöka mig på en period då jag undviker kolhydrater och socker. Hur tusan ska jag klara mig utan min godispåse på fredagkväll...?


Hoppas innerligt att det kommer fungera hos mig!




Det var länge sedan...

Jag tog mig ett litet blogguppehåll, då jag haft massa andra saker för mig. Just nu drömmer jag endast om bröllopet och alla saker vi måste fixa. I veckan har jag faktiskt kunnat bocka av lite, vilket känns skönt. I helgen ska vi prova ut Sebbes utstyrsel i räcerfart då Cindy förmodligen inte kommer gilla att sitta still i mitt knä särskilt länge. Vi behöver även ta oss en tur till stan för att börja kolla på en ring till mig. Känner att jag är lite sent ute, men leveranstiderna är nog max åtta veckor, så det ska nog gå bra ändå.

Min annons i VK gav tyvärr inget resultat, så jag får ta till plan B lite senare i juni. Däremot fick jag tag på en hel kartong med hemliga saker till bröllopet för en hundring :)

Cindy är inne i ytterligare en tand-period, som för det mesta består i gnäll, skrik och grin. Imorse skrek hon i två och en halvtimme tills hon fick gå och lägga sig igen. Även våran utelek bestod av gnäll och grinande. Dessutom hann hon nog stoppa in ett hundratal stenar i munnen, då hon absolut vägrar ta ett "nej".

Det är desto roligare att hon har lärt sig hur både kossan och katten låter, och muar och mjauar en hel del här hemma. Hon säger tack, "lällin" (välling), bada, tutte, tata (hakuna matata på Youtube), babba (babblarna på Youtube), mamma och pappa, samt "inda" som hon säger hela dagarna. Tyvärr vet vi inte vad det betyder (det är inte Linda i alla fall då hon knappt hört vad jag heter någongång, haha).

Ibland struntar hon i att hon har ont i munnen och skrattar istället!

Igår köpte jag en 2x4,5 meters nålfiltsmatta som jag ska skära ut och lägga på en del av altanen, då vi annars får så fult och skadat golv. Hitills har vi haft trasmattor liggandes för att skydda golvet, men de är inte särskilt enkla att hålla rena. Det här tror vi kan vara lösningen på vårat problem :)

Nu är det dags för Desperate Housewifes!

Egentid

Snart har jag haft fyra timmar för mig själv då Cindy snällt ligger och sover i vagnen under carporten. Har hunnit med att träna ett pass på 45 minuter, städa, plocka, diska, tvätta, skura toaletterna, vika tvätt, se teve, sitta vid datorn, ringa några samtal... Det är helt underbart att man kan hinna så här mycket fast man är mammaledig till en 1-åring.

Igår ringde jag jobbet och bekräftade att jag ska börja jobba den 9 juli. Mitt i sommaren och semestern, vilket känns lite tufft, men det är bara att bita ihop. Jag får i alla fall en lugn start. Har ju trots allt varit hemma sedan december 2010.

Häromdagen tyckte Cindy att det var en bra idé att sola, fast det tyckte förstås inte vi :)

Nu har lillungen vaknat, så dags att sätta igång att leka lite!

Bilbekymmer

Tyvärr sammanfaller Motorveckan i Lycksele samtidigt som vårat bröllop så vi har kört fast lite gällande vårat åk från kyrkan. Men vi ger inte upp, vi letar vidare!

Senare i veckan kommer en annons ut i VK gällande annat bröllopsfix, och jag brukar alltid få napp så jag hoppas någon hör av sig till mig som vill sälja.

Det rullar på litegrann i alla fall med planeringen...

Snart är snön borta på riktigt!


Årets första blomning här på Rönnvägen.

Det känns väldigt vårigt just nu, trots den hemska blåsten. Jag och de andra mammorna höll på att flyga iväg imorse på träningen. Det gick ändå bra, och jag känner mig betydligt starkare när vi kör plankövningar och när vi håller på med backträningen. Den är verkligen inte att leka med vill jag lova. Det bränner i benen och man får kippa efter andan då man är färdig. Härlig workout!

Ikväll var det min tur att leda gympa, men jag kom hem igen efter tio minuter då det endast kom en person, så vi beslöt att inte köra ett pass. På så vis märks det verkligen att det är vår, då folk väljer att börja springa ute istället.

Sköna, lediga dag

Vi hade en helt perfekt Valborg tillsammans med våra vänner i Gamla Tväråbäck. Vi åt och drack gott, och skrattade exakt hela kvällen. Det är i sådana där stunder man verkligen njuter av livet och uppskattar allt det fina man har runt omkring sig.

Då vi inte tog oss i säng förrän 01.30, så hade vi förberett oss på att endast få fyra timmars sömn innan Cindy skulle vakna. Lillan fick istället för sig att sova till 08.00, vilket inte hänt på flera, flera månader. Tack tack tack söta, underbara unge!

Idag har vi njutit av det underbara vädret och endast gått in för att byta blöja på C. Vid tretiden kickade vi igång grillen och åt en tidig middag.


Jag tog fram min gamla skottkärra, så att Cindy fick försöka styra runt den i gruset. Det gick inte så värst bra :)

Nu ska vi gotta i oss av Sebbes goda kladdkaka och se två avsnitt av Desperate Housewifes. God kväll!


RSS 2.0