Vi tog hem en ny kompis

Stadsturen idag slutade med att vi blev med ny förstärkare för mycket pengar. Jippi jublar gubben. Rycker på axlarna gör jag. Satte mig i en skön fåtölj i butiken istället och överlät allt förhandlande och bestämmande åt herr S. Lite tvärtom roll skulle jag tro för en gångs skull :) Men nu är snubben gladare än gladast, och det får det ju verkligen vara värt.

Sova i egen säng igen

Hemma igen efter en helg i Sorsele tillsammans med mormor och morfar, mamma och mostrar, samt medföljande karlar. Även min såklart. Haft några toppendagar med en riktig fest som var allt annat än det vanliga. Ungefär 100 pers. hade samlats både under dagen för lite aktiviteter och sedan även för mat och dans på kvällen. Kunde inte ha blivit roligare än det var. Trevligt att träffa sin släkt som bor så långt borta. Skönt att andas annan luft än den på hemmaplan också.

Vaknade imorse av ett fruktansvärt åsk- och regnväder. Måste skicka upp Sebbe-man på vinden för att kolla att allt är okej. Köpte lite lotter här om dagen för att man kanske, möjligtvis fanns en liten, pytte pytte chans att man skulle vinna något. Men icke. Ett nytt tak hade ju varit great. Och en husvagn. Och en utlandsresa. Och det... Och det... Ja, ni vet.

Idag kan man då dock få ha gott samvete och stanna inne. Vi har sagt till varandra att vi ska försöka ha så tråkigt som möjligt den här veckan så att den går riktigt sakta. Vi börjar ju jobba igen nästa måndag tyvärr.

Åttan på plats!Som ni ser är fasadskylten äntligen på plats. Inte typiskt mig att låta något sådant ligga. Var ju ett himla tag sedan jag gjorde klart den.

Hur jag gjorde?

 Jo, jag skrev ut bokstäver i Word som jag sedan skar ut. Ritade upp dessa på mdf och tog sedan sticksågen till hjälp. Penslade trälim runt alla kanter för att förhindra att mdf'en sedan ska svälla av regn till exempel. Sprayade bokstäverna svarta några gånger, för att sedan limma upp all på plexiglas.

Väldigt enkelt. Och snyggt!

Stilla

Bara latheter hela dagarna. Ligga i solstolen, läsa en bok, vandra omkring, sova mycket. Som ni förstår händer det inte mycket här alls. Imorgon hade vi kanske tänkt oss en tripp till Lycksele Djurpark om vädret är okej.

Rädsla

Vart ensam här idag, och tur var väl det för gubben har stuckit till ett av de vidrigaste ställena jag kan tänka mig... Tropikhuset i Holmsund. Huvva, skulle aldrig sätta min fot där inne. Skulle plågas av mardrömmar resten av sommaren och skulle dessutom ha gallskrikit och lipat omvartannat. Så himla skönt att man inte är tvingad att följa med på sådant där.

Jag ska istället spendera dagen i sängen med min bok. Och jordgubbar i massor.


Ljummen sommarkväll

Vinkade av Madde och Andreas imorse efter att dom hängt med oss ett tag här hemma. Vi hade mycket trevligt igår med fiske (Sebbe lyckades dra upp både en aborre och gädda), och partaj. Jag tackade för mig vid halv tre igår natt, och tror inte grabbarna gav sig förrän vid fyra. Ute på altanen var det ändå 22 grader hela natten.

Idag har det varit en sån där dag då man inte orkar med något överhuvudtaget. Efter att vi svettats alldeles för länge for vi till sist till Snålltjärn och badade. Vilken befrielse att få svalka sig. Ganska behagligt i vattnet då man vant sig.

Blir teve-häng ikväll med en massa jordgubbar. Trots att vi ständigt står i jordgubbslandet om dagarna och käkar tills vi får ont i magen är det tusen gubbar kvar. Lycka :)

Just ja, vi söker en frivillig som kan komma och hjälpa oss med diskberget vi har i köket. Ingen av oss orkar ta tag i något så tråkigt dagar som dessa.


Blivande köksträdgården


Pappas tagetes plantor fick plats i ett gammalt 60 liters kar som var kvar här på tomten när vi köpte huset.


Mina trampstenar är äntligen på plats!


Valde gamla och grå pallkragar istället för "nya fina". Tyckte dessa passade bättre. Gav ett lite råare intryck. Passade dessutom bra ihop med gruset.
Vi har hur mycket jordgubbar som helst. Kan när som helst gå ut och äta söta, goda gubbar. Det kallar jag riktigt lyx. Vilken tur att de inte alla mognar samtidigt, på så sätt kan man bara förlänga njutningen i sommar :)

Dagens arbeteTror ni vi är lite mör i kroppen efter detta? Nu äntligen är vi på väg framåt och fort går det. Jag har varit uppe på Starberget tre svängar och hämtat bärlager som Sebbe skottat ut. Bärlagret har vi ytterst på kanterna ungefär 25 centimeter ner i backen. Under allt detta har vi lagt ut en markväv för att spara oss från att rensa ogräs framöver. Nu ikväll har jag även lagt sten runt alltihop. Det ser jäkligt snyggt ut redan nu måste jag säga =)

Imorgon blir det till att lasta upp grus som ska läggas innanför "ramen". Ser verkligen fram emot det. Blir till att stiga upp tidigt imorgon bitti och sätta igång.


Gubben har stuckit till stan för att kolla (denna jäkla) fotboll. Själv är jag kvar med en massa tevetittande. Och en hel del springade för att kolla så att allt fortfarande ligger på plats där ute.

Tappa håret

Idag fick vi åka in akut. Till Vännäs. Förstod ingenting när Sebbe kom skrikande att nu var det bråttom, och det fanns inte en enda minut att ens få med sig skorna. Jag vart jätte stressad och tusen tankar flög igenom huvudet, innan han kläcker ur sig att hans citrusplanta har fått en sjukdom. Lillstackarn som får panik när hans egen uppodlade lilla växt har fått nån sorts löss och börjat tappa blad. Så in till blomboden för att få tag på bekämpningsmedel och sedan fort som attan hem igen för att behandla bladen. Nu får vi hålla tummarna att den överlever :)

Första semesterdagen

Har inte lagt ner det här med att berätta för er vad vi har för oss på dagarna, men som det är nu håller vi hellre till utomhus än framför datorn.

Idag har vi hämtat ut våran sprillans nya gräsklippare. En riktig pärla som ska spara oss från gnäll, ryggont och svettningar. Den här saken går nämligen av sig själv, vilken lyx. Sebbe svischade förbi i en jäkla fart och var klar mycket, mycket fortare än vanligt. Man får visst det man betalar för. Ett bra inköp.

Vi älskar för övrigt solen och värmen på dagarna, men svär om den på nätterna. Då ligger vi oftast i en svettpöl mitt i sängen och önskar att vi befann oss någon annanstans. Typ ännu längre norrut, där snön fortfarande ligger kvar. Fast som sagt, vi klagar bara på natten, och då räknas det inte riktigt. För sommaren är bäst hur som helst.

Fyra veckors ledigt

Nu har familjen Stenberg/Sjöström tagit semester! Nu befinner vi oss i vårat slott och njuter av sommarvärmen och alla lata och härliga dagar vi har framför oss.

Fatta hur skönt det känns...


RSS 2.0