Insnöad som vanligt

Nu har vi kommit hem efter en mycket trevlig kväll och natt i stan. Vi gick ut på All Star och det var rätt okej. Roligast var nog att sjunga Sing Star före ändå. Känner att man har ett visst sug efter det då vårat Ps3 varit på lagning i över två månader. Men nu verkar det vara på väg till oss här på åttan.

Sebastian gick just ut för att skotta och så mycket snö som det har kommit nu lär han vara ute i två timmar i alla fall. Det här är inge roligt längre...


Snö, bara snö

Den där gubben däruppe, som många påstår finns, om du lyssnar nu så ska du veta att jag är jävligt förbannad på dig. Ikea resan vart inställd på grund av det här fruktansvärda vädret. Trots att jag förstod att vi förmodligen inte skulle ta oss iväg idag, så vaknade jag imorse och sprang upp och kollade att dom där metereologerna inte hade tagit fel på dag och att det istället skulle vara strålande sol och inge snö alls på vägarna. Suck. Det var bara att krypa ner i sängen igen med en tår i ögat och somna om.

Man trodde kanske att man skulle få mycket gjort här hemma istället, men så vart det väl inte heller riktigt. Gullet har varit ute och skottat i flera timmar känns det som och jag har krashat en golvbräda som vi skulle ha på väggen så att ett hörn vart skadat. Vi väntar nu på ett till paket som vi beställt så väggen får vänta ett tag till.

Ikväll verkar det som att vi åker in till våra kära vänner Pelle och Camilla för lite öl och spel. Blir trevligt.

Trevlig (jävla) helg på er! :)

Nu rullar vi igen

Ett mirakel har skett. Faktiskt. Eller egentligen så innebär det bara att jag har världens bästa fästman som är så underbar att han har mekat och lagat bilen helt själv. Nu håller vi både tummar och tår för att räser-volvon ska hålla ett bra tag till. Och att vi tar oss ända till Sundsvall och tillbaka på lördag. Tror ni att jag längtar lite efter att få shoppa loss litegrann? Fast mest har vi planerade inköp som köksskåp som ska förvandlas till ett sideboard och möjligtvis en vägghängd tevebänk, mattor och sådant. Dock kommer det nog slinka ner en hel del annat i vagnen, trots att Sebbs kommer protestera och sucka till allt jag pekar på och förklarar hur fiiiiint det skulle bli hemma hos oss. Han brukar ge med sig och låta mig gå in i min lilla Ikea-värld ett tag.

Underbara fredag imorgon. 

Textilsladd

I Göteborg fick jag besöka en av mina favorit nätshopping butiker, nämligen Bolagret, och som bara finns där nere. Fick med mig en hel del smått och gott, som tyvärr ännu inte blivit fotade. Men hade siktet inställt på bland annat en orange textilsladd och en korg i metall, som direkt åkte ner i vagnen. I brist på utrymme att få med mig alla större grejjor på flyget får jag istället fortsätta klicka hem grejjer på nätet.


Så här fina kan dom vara!








We´re back

Vi finns här, vi har bara problem med allt möjligt just nu känns det som. Eller alltså, sjukdom i helgen och nu biltrubbel. Kylaren for och bilen höll på att koka och vi har fått bogsering två mornar i rad. Nu har vi nästan gett upp hoppet om att få köra Volvon nå mer. Ett sista försök ikväll. När vi bor så långt utanför stan och vi knappt känner någon här i byn ställer det ju till med en hel del. Tur vi har Sebbes brorsa någon mil härifrån, han har fått agera bogserare och taxichafför så att vi kan ta oss till jobbet.

I övrigt mår vi bra, men kylan tär verkligen på en. Imorse hade vi -34 grader. Konstigt att man får bilbekymmer! Och jobbet går ju i sin lugna takt då man dock får svära varje morgon för att lastbilarna inte startar eller att man saknar bromsar, och man håller på att frysa bort fingrar och tår. Jag är expert på att "råka" säga alla möjliga opassande ord, så kunderna måste ju undra ibland vad det är för chafför som kommer med deras grejjer.


Här får ni i alla fall se vad vi pysslat med lite... En brutta i långkallingar och en snubbe i mjukisar i en något slapp jobbarstil :)




Och nu har vi kommit halvvägs med att limma och spika upp golvet på väggen. Är det inte läckert så säg? Äntligen har vi lagt klart vårat älskade helblanka vita golv. Vi är supernöjda!




Husfix såklart. Vad annars?

Vilken bra dag vi haft. Helt tillägnad huset vi bor i faktiskt. En liten resa till staden och K-rauta bland annat. Nu har vi tjaffsat fram och tillbaka alldeles för länge när och vilken sorts skruvdragare vi skulle köpa. Nu blev det äntligen av i alla fall. Och hur mycket jag än kommer tycka att det är alldeles för dyrt med en skruvdragare som kostar två tusen spänn, så är det med all rätt värt det. Den kommer hålla länge. Och många gipsväggar kommer vi kunna slå upp. Idag har vi borrat fast en i hallen. Kommer ni ihåg när jag stod i pyjamas och i ren ilska bröt bort en panelvägg? Jo, just det, den har vi nu ersatt med lite repgips som kommer bli målat vit.
Lite annat smått och gott inhandlades också. Det kommer ni få se imorgon. Jag är en förändringarnas dam, och hur saker ser ut idag, kan fort ändras. Ska bli spännande.

Nästa helg bär det av till Sundsvall och Ikea. Nu har jag äntligen övertalat min snygga karl. Kommer bli sååå roligt.

Stek till middag idag. Gotta till ikväll. Och en massa mys och teve.

Home sweet home

Nu är vi äntligen hemma igen. Eller egentligen kom vi hem sent på torsdags kväll. Och då fick vi äntligen sitta på samma flyg. Göteborgs kursen var i alla fall riktigt trevlig. Jätte härliga människor, som vi fick skratta gott åt. Och med förstås. Samt någon skåning som varken jag eller Sebbe riktigt förstod vad han sa. Tänk att det kan skilja så mycket på hur olika man låter och pratar. Hur som helst så var kursen intressant, och vi ser fram emot del 2, som blir om fem veckor.


Alla Hjärtans Dag

Hej alla,

Festen igår var mycket trevlig. God mat och fina människor. En hel del fylletrattar såklart också, som gjorde det hela ännu mer intressant. Rätt så roligt att iaktta folk då man själv inte är så onykter. Lyckad kväll helt enkelt.

Idag har vi "vilat upp oss" hos mamma hela dagen. Sovit och tagit det lugnt. Kände mig väldigt mammig idag och ville ha plättar, såna där som man fick när man var liten ni vet, och självklart fixade gull-mamma det till mig. Gott!

Nu har vi packat färdigt för resan imorgon till Göteborg, så då blev det ju helt plötsligt lite extra tid för lite hjärtans mys i soffan. Önska oss lycka till med flygningen imorgon... Jag åker 17.10 och Sebbs 19.35.

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Dags att pusta ut

Det spelar ingen roll att man måste jobba det mesta av tiden, men fredag är ändå en av de bästa dagarna som finns.

Nu har vi kört lchf i fem dagar och allt bra hitills. Känns skönt i kroppen. Imorgon blir det till att synda på festen som vi sett fram emot, men det är det verkligen värt. Snart ska vi äta glassen som vi gjort själv (självklart lchf också). Den är farligt god.

Trevlig helg mina vänner!

Lill-Sebbe

Min gubbe har visst också varit yngre. Ser ut som att det är hundra år sedan. Man kanske skulle ha tagit med sig tjejkompisarna och joinat dom på den där festen. Då hade vi ju fått både dricka, tilltugg och söta pojkar att titta på :)




Nostalgi

Ett av de största gapskratten den här veckan var när Sebbe visade mig bilden på sin gamla Chopper som han körde omkring med i Nordmaling i flera år. Nog för att jag vetat om det tidigare, men det blev liksom verklighet på något sätt när jag fick se bilden som han rotat fram. Visst är den söt, haha? Snacka om bonnläpps-fordon. Han hade säkert ett sexpack folköl där bak i hållaren och for och ragga brudar :) Måste fråga om han fick napp någon gång, hihi.



Något snyggare var ju hans bubbla på den tiden. Nu har han ju också en som står i en av bodarna här på gården, dock i lite sämre skick. Men tanken är ju att den också ska bli blänkande röd som denna.



Och även hans Vauxhall som såldes för två år sedan. Lite ovanlig bil.




Inga dönickar här inte

Jäklar va pigga och fräscha vi känner oss idag. Vi gick och la oss redan klockan åtta igår kväll. Ska sikta på att ligga i säng vid nio ikväll. Tänk va mycket bättre allt känns när man är utvilad.

Fick leka bärgare igår då en kollega körde i diket med lastbilen. Drog loss honom på ett kick och fick känna mig cool. Sebbe tycker jag är lite fjantig som tycker det var häftigt, men det var faktiskt det. Nästan så att man hoppas att någon annan ska köra av. Förutbestämt att allt går bra förstås. En liten avåkning bara :)

I helgen ska vi äntligen på den efterlängtade NSA festen på Plaza. 120 personer med dresscode och bordsplacering. Ser fram emot maten, hoppas på något riktigt gott. I veckan har vi lchf-vecka, och redan nu efter två dagar är vi sugna på socker, men det börjar lugna sig lite med sötsuget. När jag skulle pussa lite på Sebbs så vände han bort huvudet och sa att det var absolut söt-stopp. Men sedan att inte ens en sån godbit skulle gå att motstå. Det är lika med en glad Linda. Och en kanske lite fjompig kommentar från Sebbe. But he's my man.

Vilken strålande söndag

Vilket härligt väder! Här har vi varit på toppenhumör hela dagen, trots att vi bara har ägnat åt oss "tråkiga sysslor", som städ och tvätt. Men ack så fräscht vi har det. Länge sen man andades så ren luft som nu :)

Nu ska vi ägna oss åt en kalvstek i någon timme. Eller egentligen Sebbe förresten. Jag hjälper till med det som behövs. Han brukar för övrigt inte vilja att jag ska vara så mycket i vägen när han dolar i köket. Det är verkligen skönt att det är någon av oss som tycker om att laga mat.








Sysslor

Ännu en gång har vi ägnat oss åt snöskottning. Denna gång på altantaket. Kändes verkligen som att det behövdes. Nu är det i varje fall gjort, vilket känns skönt.








Efter lite städning och tvätt och det vanliga lördagspysslet, så har jag också hunnit att vara i Vännäs ett tag och mysa med Joanna och lill-bäs. Vilken underbar liten sötnos! 4 månader har han hunnit bli och han växer så att det knakar.

Nu ska vi laga lördags-middag och sedan blir det inte så mycket mer för idag.

Just ja, en ny liten gumma och en värmeljushållare.


Myggjagare

Nu när jag ändå sitter och surfar runt fick jag syn på dessa. Skulle sitta som ett smäck på älsk!





Båda från skouno.se

Rädda barnen

Åh vad jag vill ha! Såg en annons i en tidning om Rädda Barnens designshop. Fastnade direkt för dessa två underbara skapelser.



Illustration Bird
50x70 cm 600 kronor







Dalahästpussel 225 kronor




Båda dessa två skulle passa perfekt hemma hos oss. Det är precis min stil, och inte nog med att jag skulle ha så mycket fint att titta på, så skulle jag även göra en god gärning och skänka lite pengar, då en del av pengarna går direkt till Rädda Barnen.

Misslyckades igen!

Andra försöket av min bakning. Nu med alla ingredienser och bakplåtspapper. Det gick åt helvete ändå. Vart stenhård, och såg ut som en kebabrulle. Är så himla besviken. Förstår inte vad som blev fel? Jag skyller på receptet eftersom jag följde det slaviskt. Nu tror jag att jag struntar att vistas i köket. Tror Sebbs får vara kungen där ett tag till.

Vi har nu förresten äntligen köpt våran Black & Decker sticksåg med gering. Roligt att få börja med mina projekt med mina egna verktyg.

Och det vi absolut inte skulle göra när vi hade ätit var att lägga oss i soffan och titta på film. Tyvärr så var det precis det vi gjorde och det slutade såklart också med att vi somnade båda två. Jag låg på hans axel och när jag vaknade hade jag dreglat ner hela han. Typiskt. Jag är både dålig på att baka och kan inte heller sova utan att måsta kallas dregelapa.

Kvällen som blev förstörd

Jag är så gu förbannad just nu så det är galet. Lilla Linda som inte alls tycker om att laga mat eller baka (och jag slipper oftast också eftersom Sebbs gillar det), eller något sådant fick helt plöstligt för mig att baka ikväll. Köpte hem det som saknades och var sjukt taggad. Blandade ihop allt och skulle smeta ut det i plåten, och vad tror ni saknades? Jo, det där satans bakplåtspapperet. Och just i det här fallet var det avgörande för att det överhuvudtaget skulle bli nåt ätbart. Det vart inget alls. Och nu sitter jag här och är jätte arg. På allt faktiskt. Störande! Nu kommer det dröja nåt halvår innan jag känner mig sugen på att ta mig an ett sånt där projekt igen.

Imorgon blir det fotografering på jobbet. Vi ska tydligen upp på en hemsida. Jippi :( Va tusan är det för mening med att lägga ut bild och telefonnummer på ett gäng trötta lastbilschaffisar? GTS i all ära, men nu har det gått för långt.


Underbara, älskade väggar

Det är ju så himla snyggt med vit råspont på väggen. Särskilt den lite råa/fula sidan utåt. Det står absolut på the-to-do-list här hemma. Får jag bara hem virket skulle jag spika upp den helt själv.



alltihemmet.se



byggahus.se



husochhem.se



skonahem.com

Karl fri

Blev ensam här hemma då Sebbe åkt in till stan för att spela match. Han kunde inte hitta sina shorts någonstans, och jag brukar ju ha hyffsad koll på vart han dräller sina saker, men dom verkar vara spårlöst försvunna. Troligen glömde han dom förra matchen, men han vägrar såklart erkänna :) Det blev att köra i ilfart till Sporthuset innan dom skulle stänga, men tydligen så hann han.

Idag har jag mått riktigt pyton, helt trött och slut (och jag som trodde att vi skulle ha en pigg-vecka). Har sovit i bilen ett antal gånger idag, och nu känner jag mig helt plötsligt rätt så fräsch igen.

Jag vill till Ikea i helgen, och har försökt övertala Sebbs ett antal gånger, men jag vet inte om jag kommer någon vart. Jag hoppas att vi kan fara i alla fall. Please gubben? :)

Tänk om den kunde flytta in hos oss?

Ja tack till lite värme och mys...



eldabutiken.se

Monday

Ännu en ny vecka. Vi har sovit gott i helgen, så förhoppningsvis blir det en bra och pigg vecka. Att den blir kall och snöig får vi nog också räkna med tyvärr. Sebbe klippte sig efter jobbet, och det vart så himla bra. Han håller ju på att spara till den där "rockabilly-luggen", och nu börjar det likna nåt. Så grymt snyggt. Kikar på han lite i smyg där han ligger och halvsover i soffan :)

Ikväll är det Familjen Annorlunda, och Paradise Hotel som gäller. Sen ska det sovas. 


RSS 2.0