Easy going

Vilken härlig helg vi haft. Så lugnt och skönt och utan måsten. Har sovit ut och verkligen bara njutit av varandras sällskap och också av den lilla personen i magen. Hon sparkar mer än nånsin och kan hålla på i flera timmar i sträck på kvällarna. Sebbe har också fått se hur hon bucklar till magen på utsidan. Det är så roligt att se hans min när han upptäcker nåt nytt. Ultraljudet var ju såklart jätte häftigt, sedan fick han höra hjärtljuden, efter det kunde han känna hur det sparkade, och nu det nyaste att han till och med kan se. Efter lite kämpande med att känna kan jag ju tillägga för oftast nöjer hon sig med att visa mamma att hon kan. Mysunge =)

Igår hade vi middagsgäster av Nicke, Moa och lilla Hanna. En sån söting! Vi hade jätte trevligt. Man blir bara ännu mer längtansfull när man får se henne. Det känns verkligen helt perfekt att vi ska bli tre i den här familjen. Våran skrutt kommer passa så bra in här.

Nu ska vi ta med datorn i sängen och spana in någon serie och sedan är det bara att ladda inför morgondagens arbete.

Kramis

Vecka 24

Barnet

Hörseln är väl utvecklad. Barnet känner igen mammans, partnerns och eventuella syskons röster. Den hör även mammans hjärtslag. Nu börjar det bli lite trångt där inne.

Barnet känner vad som är upp och ned. Balansorganet i innerörat har utvecklats. Nu börjar nästa viktiga utvecklingssteg av hjärnan.

Nu har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer.

Vikt 700 gram.

Mamma

Din livmoder har växt så att den når över naveln. Nu kan du känna hur det spänner och trycker ju mer magen växer. Du kan få en del krämpor som halsbränna, ryggont och ont i benen. Du kanske också måste gå och kissa oftare. Många drömmer livliga drömmar nu. En del gravida samlar på sig vatten och får svullna ben framemot eftermiddagen och kvällen. Lägg upp benen på bordet eller stolen och vila dig. Du kan också använda stödstrumpor. Dina bröst har blivit större och du behöver säkert större BH med bra axelband. Kanske har du uppmärsammat att vätska kan sippra fram ur brösten. Brösten förbereder sig för sin kommande funktion, mjölkproduktionen. Varje bröst kan öka 200-400 gram men det är mycket individuellt.
Go travel

Fick förresten bekräftelse på en kurs genom Transport som jag "tydligen" anmälde mig till i våras. Nu var jag visst anmäld och kursen är redan om 1,5 vecka. Tycker att det var att vara lite för sent ute. Har ju inte kunnat säga till på jobbet heller. Kursen är dessutom fem dagar på Höga Kusten Hotellet. Att åka bort själv just nu känns inte alls särskilt peppande, och när jag hade luskat lite vad det fanns att göra på hotellet var det bara sådant som jag inte får göra. Bada i bubbelpool, sitta i massagestolar, basta, hänga i baren. Inget för gravida alltså.

Något som är positivt är att jag slipper slita på jobbet, frysa och att jag dessutom tjänar några hundralappar extra. Att sitta åtta timmar om dagen med foglossningar och den ständiga tanken på att få kissa jämt hör till nackdelarna.


Uppdatering bebis

Legat i soffan och slappat mest hela kvällen. Har varit lugnt i magen de sista dagarna, men nu kändes allt som vanligt igen. Sparkarna känns ungefär i navelhöjd. Lillan verkar också tycka det är hemskt roligt att störa mig med att trycka på blåsan. Typ jämt. Sitter i lastbilen om dagarna och kan ena stunden känna att jäklar vad jag kommer kissa på mig när som helst, för att i nästa känns det helt okej. Hon verkar böka på där inne mycket även om man inte känner de där karatesparkarna jämt.

Känner mig dessutom piggare än vad jag gjort på flera veckor, om inte månader till och med. Sover gott om natten och känner mig utvilad på morgonen, även om väckaren ringer 04.45. För övrigt en omänsklig tid, men det går jätte bra. Höger höft har jag däremot gett upp hoppet med. Den säger aj aj hela tiden, och vid slutet av dagen vankar jag fram.

Har 1,5 kilo kvar tills jag passerar +10 kg. Shit, vart ska det här sluta...

Tuttarna läcker och har sig varje natt och morgon. Oftast har jag sölat ner även Sebastians sida av sängen så han får nöja sig med den allra yttersta kanten, medan jag sträcker ut mig på resten av den 180 cm breda sängen. Han är inte direkt så kramvänlig när jag är alldeles mjölkig, haha ;-)

Ska göra ett sista ryck nu innan herr S kommer hem från spel hos grannen.

Lovers day

Idag är en speciell dag för det är både Sebastians födelsedag och dessutom våran ett åriga förlovningsdag. På denna dag förra året överraskade vi alla med att sätta ut en annons i tidningen där det stod att vi var förlovade, så firandet vart dubbelt. På kvällen hade vi också våran inflyttningsfest för alla våra vänner. Ett helt år har gått och vi känner oss nöjda med det vi varit med om. 

Och tänk... Idag den 24 oktober är det exakt två månader till julafton, och viktigaste av allt; fyra månader kvar till beräknad dag för våran skatt att pluppa ut =)

Nu ska jag sätta gubben i arbete och baka och jag får väl övervaka så det går rätt till. Vi väntar nog några besök i alla fall skulle jag tro.

Strålande väder för övrigt!

Kramis

Fortfarande omedvetna och bara vi tvåFem dagar innan vi fick reda på att jag hade en bebis i magen.

Bebis x tusen

Min dröm häromnatten var av det skrämmande slaget skulle jag tro. Äntligen skulle bebben komma ut och jag och Sebbe var på förlossningen och kämpade och kämpade. Ut kom till slut en pojke, så vi vart förstås väldigt överraskade men tyckte så mycket om den lilla krabaten ändå. När vi sedan lämnade sjukhuset med våran 5 500 gram stora pojk växte och växte ungen och tillslut hade den blivit en Leif (min brorsa). En skäggig, 170 cm tonåring som skulle ut och dricka öl så fort vi kom hem. Jag försökte och försökte lyfta upp honom på skötbordet men han var ju enorm och jag orkade inte. Våran fina, nya spjälsäng fick han förstås inte heller plats i, och tillslut visste vi inte vad vi skulle göra av honom. Fast han var ju nästan aldrig hemma, och när vi såg honom hade han bara skägg överallt och stod med en öl i handen.

Sebbe och jag grinade i flera månader i sträck för vi kunde inte förstå varför inte vi skulle få njuta av en liten bebis som vi kunde hålla och pyssla om som alla andra. Vi var de enda som fick ett hårigt och stort barn som vi inte ens ville ha.

-

Börjar ha svårare och svårare att sova om nätterna (inte bara på grund av kissavbrotten), utan även för dessa drömmar. Någon som haft liknande bekymmer med mardrömmar? Går de över någon gång?


21+4

Besöket hos barnmorskan gick mycket bra. Alla mina värden var super, men det bästa av allt var att jag fick lyssna på hjärtljuden. Dom låg på 148 slag/minut. Spelade in på mobilen så även Sebbe fick höra senare. Han sprack upp i ett jätte leende =)

Varje gång jag känner mig nere eller ledsen är det bara att plocka fram mobilen och lyssna på lillan. Så mysigt så. Man blir glad varje gång.

Snart är det dags att beställa barnvagn också eftersom det är 10-12 veckors leveranstid. Har bestämt oss för en Brio Happy 2011. Velar fortfarande lite angående färgvalet, men det ska nog lösa sig. Nu kunde man till och med välja en färg på liggdelen och en på sittdelen, så det behöver inte bli samma. Tror liggdelen blir ganska neutral och så får vi slå till med nån häftig färg på sittdelen.

Nu är det kisspaus igen, vilket det för övrigt är sjuttiotusen gånger per dag nuförtiden. På nätterna är jag uppe 3-5 gånger, vilket också känns mycket. Såg förresten också någon reklam om ett så kallat "vändlakan" som glider lätt på varandra, så att man har lättare att böka sig runt från den ena till den andra sidan. Lät ju som en strålande idé tycker jag. Gu va smidigt det skulle bli.

130 dagar kvar

Igår gick vi in i vecka 22, vilket definitivt betyder att över hälften är klart. Bebben är ungefär 22 cm från huvud till stjärt och väger ca ett halvt kilo. Det märks absolut att det börjar bli trängre där inne. När magen är riktigt spänd så drar det nästan i huden på utsidan, men än så länge inga bristningar. Ligger fortfarande på en viktuppgång på 6,5 kg vilket jag tycker känns helt okej, men är övertygad att hela kalaset kommer att sluta på över 20 kg.

På tisdag ska jag till barnmorskan, och förhoppningsvis så ska vi lyssna på hjärtljuden för första gången och även kolla järnnvärdet.


Dunk dunk

Har spenderat min sista sjukskrivningsdag begravd under täcket och med en kudde på huvudet. Redan när herr S drog på jobbet imorse vid sex tiden kände jag att det skulle bli en skitdag. Sprängande huvudvärk och medföljande illamående. Kändes som att jag skulle svimma när jag stod upp så det var bara att strunta i dagens planer och ligga still istället. Ringde barnmorskan för att boka om min tid tills nästa vecka och berättade då om migränanfallen som jag har haft några gånger nu. Just på tisdag när jag har min tid så samarbetar dom med läkaren på BVC så jag kanske skulle få smita över och få några starkare piller utskrivna, för alvedon biter inte ett dugg på detta just nu. Hon sa även att om detta (vilket det förmodligen är) är gravidrelaterat var det inte så mycket att göra åt saken. Vilket jag förstås hade på känn. Ibland önskar jag att jag kunde dela upp den här graviditeten med Sebastian litegrann. Det är så mysigt på alla möjliga sätt och jag älskar min växande mage och livsteckena från lillan där inne, men please, ta bort alla jobbiga symptom.

Ska bli roligt att komma på jobbet imorgon. Faktiskt.

Weekend fun

Har haft en riktigt trevlig helg. Jag drog på stan tidigt på lördagen och shoppade lite till mig själv för en gångs skull. Var länge sedan jag köpte något som inte har med huset att göra. Fick med mig ett par nya stövlar, med en gravid anpassad klack så att jag inte kommer se ut som en stapplande fet kossa när de tiderna snart kommer. Inte snyggt med folk som inte kan gå i klackisar, och det skulle definitivt inte se så snyggt ut med en höggravid brutta som vaggar sig fram i ett par för höga skor. En bauta-stor behå följde också med hem. Inte heller så snyggt med de nuvarande då man istället har fyra tissar som håller på att hoppa ur tutthållarna. Usch. Mitt nästa problem är vinterjacka. Har prövat de jag har hemma och nu handlar det bara om några veckor innan de är för småa. Inte så lämpligt med tanke på att det är dags att börja använda dom snart. Help.

Hur som helst, Sebastian spelade match som tyvärr innebar förlust. Grabbarna kämpade och ville verkligen, men med en knäpp domare och med en kanske något dålig kondition (... ;-)... ) så räckte det inte riktigt. Gubben gjorde i alla fall ett snyggt mål som han får leva på ett tag.

Kvällen innebar utgång på Coverclub med våra vänner, och jag måste erkänna att det känns något underligt att springa omkring på ett utehak med en växande mage. Vågade inte röra ens ett glas med vatten utifall folk skulle få för sig att jag drack några starkare varor. Jätte töntigt, men man känner sig lite utstirrad i detta förändrade läge. Tur S var där och pussade om mig under kvällen så det åtminstone inte såg ut som om jag var ute på ett desperat sista försök till ragg.

Vi var i säng vid halv fyra och båda kände sig väldigt nöjda med kvällen.

Idag däremot har vi gjort nada. Älsk har dock serverat mig med stek, som han för övrigt är en jäkel på att göra. Och man börjar vi lätt bortskämd då denna rätt serverats två söndagar i rad.

Nu väntar sängen där det bjuds på pussar. God natt!

Musicroom

Dags för nästa rundtur i familjen Stenberg/Sjöströms hus. Denna gången får ni följa med upp på Sebastians efterlängtade "musikrum", som alldeles just blivit klart. Som vi kämpat med ojämna väggar, och färglager på färglager. Taket sörplade i sig alldeles för många liter färg innan det såg bra ut, men golvet däremot var riktigt roligt att rolla. Precis det resultat vi var ute efter.

Lite före bilder kan ju va bra att ha i åtanke först... Ett målat blått rum med ett hemskt tak och en förstörd vägg som vi var tvungna att gipsa om.


Golvslipning med världens största tillhörande dammsugare.


Det dammade rejält! En viss gravid sambo slapp undan detta arbeta ganska lätt =)


Men däremot åkte hon på att måla två lager av kvistlack. Världens tråkigaste arbete för övrigt.


Nu så, så här vart det:


Plats för alla sina förstärkare, skivspelare, högtalare och gud vet vad.


Fåtöljen har hängt med sedan min första lägenhet och är ett loppisfynd.


När vi var i Danmark i somras hittade vi dom perfekta ramarna anpassade för lp-skivor. Gillar att det bryter av med en massa färg på väggen. Lätt att byta ut omslag om man skulle tröttna också.


Stringhyllan har jag plockat ihop av konsoller från Mio och hyllplan från Ikea. Mycket billigare än en "äkta". Sebbe tyckte vi skulle ha månadens boktips också så nu för tillfället är det Chevy Chase som gäller ;)


Spelaren köpte vi på returmarknaden för en billig peng, och resten är också från diverse loppisar och marknader som jag samlat på mig. Har slaktat några lampskärmar så nu är dom helt enkelt bara som dom är.
En uggla som övervakar allt som händer och sker =)


Huvudsaken med rummet enligt gubben, att gitarrerna skulle upp på väggen.


Ölbacken har hängt med sen jag var liten och nu fick den som uppgift att hålla lp-skivorna på plats.


Och slutligen det förtrollande, vita golvet. Helt perfekt.


Suddelisudd i vecka 20The old camera lever ofta ett eget liv. Därför ska den bytas ut. Snarast.

Nyaste projektet

Mitt träd som jag tidigare skrivit och visat är äntligen klart. Tror att det var i våras jag påbörjade det hela och sedan dess har det inte hänt något mer. Det har argt stått och tittat på mig varje dag, och nu när det är höst och mörkt var det dags att färdigställa. Det ger ett så mysigt ljus och jag är mer än nöjd.

Har alltså ritat upp och sågat ut i mdf. Målat två lager med vit färg och överlåtit eljobbet till Sebbs. Har köpt ett lysrör och borrat fast på baksidan, så nu står trädet ut ungefär en decimeter från väggen och ger ett härligt sken på väggarna och även i övriga matsalen.


Trädet är ungefär 220 cm högt och här är lampan alltså inte på.


Våran nya "sideboard" är på plats och består av köksstommar från Ikea. Den är utan ben så det ser ut som att den svävar. Nu saknar bara en skiva som ska ligga ovanpå för att dölja skruvskallarna.


Sakerna uppe på är blandade saker från Design House Stockholm, Coop Forum, Mio, Bolagret, Ikea och arvegods.


Den gula tavlan är ny och är bara utprintad från nätet.


Klockan är också inköpt på Ikea för några få kronor.


De söta koppunderläggen har jag hittat på Village. Ljusstakarna är också ett nytt fynd.
Stolen har jag köpt på loppis för ett tag sedan. I tavlan har jag klippt ut vanligt tyg och ramat in.


Både lampan och spegeln är införskaffade på loppis. Spegelramen har jag målat i svart.
Mest svart, vitt och gult i våran matsal alltså! I like.

Sleepy boy

En helt utarbetad karl ligger på soffan och sussar efter middagen. Tycker han gör det bra som går upp på morgonen och att han vet att jag får ligga kvar hur länge som helst. Tyvärr har jag börjat sova alldeles för länge på morgonen den senaste veckan. Måste börja ställa klockan för det är desto svårare att gå och lägga sig samma tid som Sebbs på kvällarna. Det är dessutom inge roligt att gå isäng på olika tider.

Nästa vecka är det dags för jobb igen och jag peppar. Tycker det ska bli roligt, främst att träffa folk igen för man blir väldigt konstig, och lat, av att bara gå hemma. Jag laddar och jag hoppas på att jag ska klara av detta. Så fort jag får mitt moderskapsintyg ska jag skicka iväg en ansökan om havandeskapspenning och detta skulle innebära att jag skulle få sluta till jul. Min ansökan bara måste gå igenom, det finns inget annat alternativ. Jobbmässigt betyder det att jag har 11 veckor kvar att kämpa mig igenom.

Ska väcka gubben nu så att han fortfarande har en chans att somna senare.

Halva tiden klar

Befinner mig förresten i mitten av vecka 20, vilket betyder att jag gjort halva tiden nu. Skulle inte tycka att det gjorde nåt om tiden gick liiiite fortare, men dom säger ju att efter den här milstolpen så rullar det på i högre fart.

Har legat stadigt på +3,5 kilo, men sedan förra veckan måste jag ha ökat nästan 3 kilo till. Tycker själv att magen inte växer så mycket, men antar att den måste göra det. Har mina mysstunder med lillan, särskilt på morgonen och sedan eftermiddagen då hon gillar att buffa och sparka. Tycker sparkarna har kommit lite högre upp, och ibland verkar hon ligga och sparka på sidan och ibland i mitten. Med de riktigt starka sparkarna kan man nu se på utsidan, vilket är väldigt häftigt. Så fort Sebbe ska försöka känna blir hon dock alldeles stilla. Typiskt =) Längtar tills även han kan känna våran flickas puffar.


Bildlös

Här händer det inte mycket kan jag lova. Inte ens en liten bild på allt det fina vi gjort i huset kan få komma upp här heller. Digitalkameran är en skrutt som ska bytas ut, förhoppningsvis till jul och när Sebbe kommer hem efter jobbet är det alldeles för mörkt för att fota med hans mobilkamera. Vi är i alla fall klara med hans efterlängtade musikrum på övervåningen, mitt träd är klart, sideboarden i matsalen är uppe på väggen och altanen är även den färdig. Fattas bara bildbevis!

I helgen var det 10-års jubileum på Byarnas Hus, och hela 100 personer hade behagat sig att komma hit till Tväråbäck. Det bjöds på jätte god hemlagad mat och dans till Harrys Garage som Sebbe bokade tidigare i sommar. Bandet var riktigt uppskattat och det vart en väldigt trevlig kväll. Vi hade bjudit med mamma och hennes gubbe och fyra av våra kompisar. Efterfesten hos oss höll på till 03.00, då jag körde ut alla. Hallå, jag är ju faktiskt gravid och orkar inge mer än det ;) 
 
Förra veckan hade vi problem med strömmen som hela tiden gick och som tur var jag hemma varje dag och kunde hålla koll på kyl och frys, men i lördags då jordfelsbrytaren slagit av tre gånger inom en timme fick vi nog och kunde också konstatera att det var nåt knas med pelletsbrännaren. Ringde en reparatör igår och idag har han varit här och åtgärdat felet. Elspiralen hade tydligen gjort sitt och blev bytt ut. Fick mig dessutom en rejäl genomgång av brännaren så nu ska det gå ännu bättre än förut. Tror dessutom vi ska byta pelletsleverantör.

Sebbs är på personalmöte och jag är hungrigare än nånsin. Tror jag ska laga mat och äta utan honom idag.
RSS 2.0