Friday

Det ena bara avlöser det andra... Nu har jag tandvärk. Överallt i hela munnen. Hur är det möjligt egentligen? Sebbe surrar om att jag ligger och spänner mig på natten, men vad vet jag? Ligger väl möjligen lite på spänn för att gå upp och stoppa in tutten på Cindy 1-3 gånger per natt, men annars så sover hon ju. Är oerhört tacksam för att vi har en dotter som låter oss sova på natten. Visst, det finns undantag, men igår kväll gick hon och la sig 21, sov till 06.45. Åt en snutt och sedan "väckte" jag henne vid 08.45. Då ville inte ens jag sova mer.

Ska stöka undan här i huset nu då det vankas fest imorgon här i byn. Snälla farmor kommer hit och tar hand om Cindy medans vi befinner oss hela 250 meter härifrån (!) i Byarnas Hus och äter, dansar och dricker gott. Ska bli trevligt :)


Snubben och jag sommaren 2008 då det vankades svärmors-bröllop. Jag som brunett får ni inte se så ofta!

Milk stop

Jag har drabbats av mjölkstockningen från helvetet. Det är inte att leka med alltså. Nu när lillan varit sjuk har hon ju knappt ätit vilket förmodligen orsakat stoppet i vänster tisse. Det gör så ont att man knappt kan nudda vid det. Inatt hade jag en febertopp på 39,9 grader, och jag höll fullkomligen på att rinna bort, för att sedan få frossa, svettas, frysa... Ja, ni vet. Var så yr när jag skulle upp på natten för att pumpa ur att jag fick hålla mig i väggarna för att ta mig fram. Imorse kom det kräk för att det gjorde så ont.

Det här har jag inte tid med! Nu sinar mjölken, vilken den gjorde tidigare också då jag vart sjuk. Nu är ju frågan om man ska låta det försvinna, eller sitta och tokamma i några dygn för att öka produktionen. Vill ju inte släppa amningen pga en sådan här orsak. Det är jag inte redo för. Och säkert inte Cindy heller.

För att få den här skruttan att äta nu när hon varit sjuk har hon fått äta en del själv. Det blir kladdigt...




Mmm, kycklinggryta som mamma lagat!

Nu vill jag bara ha hem karln från jobbet så att jag kan avvika från alla mammaplikter ett tag och fortsätta behandla mitt fruktansvärt onda bröst.

Byggardag

Cindy var feberfri så därför drog hon och jag iväg på förmiddagen för att kolla till pappas och Birgittas husbygge i Gräsmyr. Plattan gjöts förra veckan, och idag levererades huset. Rätt mäktigt hur fort det faktiskt går för byggarna att sätta ett hus.


Så här såg det ut när vi kom vid tolv tiden.


En yttervägg lyfts på plats. Sovrum- och gästrumsfönster.


Jag och bebis hade stenkoll på allt som hände då vi hade tagit plats på åkern.


Ett tag satt hon på "övre-gavel-grejjen". Tappat ord för vad den heter :)


Den sattes sedan på plats.

Huset kommer vara inflyttningsklart i mars 2012!

Förhoppningsvis snart friska

Vi kämpar på här hemma med förkylningar och feber. Snart så är lillan feberfri, och hon mår mycket bättre nu och är piggare än förut. Nätterna har gått över förväntan och hon har sovit som en klubbad i 10 timmar på raken.

Jag hoppas att hon är så pass bra imorgon så att hon och jag kan fara och kolla när dom ställer upp pappas hus i Gräsmyr imorgon. Ska bli spännande, och fort brukar det ju gå! På en dag så kommer väl i princip hela huset vara ihopsatt. 

Trots att hon fortfarande hade feber igår fick hon testa gungan hon fick av sin mormor här i veckan. Satte upp den i uterummet på redan befintliga krokar, perfekt! Söta unge :)

 



Och så här gick det för någon dag sedan då jag stod och lagade middag. Stod med ryggen vänd mot henne och när jag tittar bak har hon vällt köksstolen över gåstolen. Det hördes ingenting, och tur är väl det för då gjorde hon i alla fall sig inte illa. Hon fortsatte istället att gnaga på sin mobiltelefon.


Liten sjukling :(

Ja, då var vi där... Vi har sjukstuga här hemma och den som är värst drabbad är vårat lilla hjärta. Sjuk för första gången, och hon är inte pigg alls. Över 39 graders feber som pågått ett dygn nu. Så snorig och tät att hon knappt får luft. Var vaken nästan hela natten för att hjälpa henne med näsdroppar och kolla tempen. Hon snurrade runt, runt och stoppade in tutten hela tiden fast hon genast fick lov att spotta ut den då hon inte kunde få nog med luft. Vid sjutiden tog Sebbe över så jag kunde sova ett tag.

Dagen har bestått av en massa tröstan då hon varit superledsen stundtals. Kvällen har varit något bättre och nu sover hon. Får hoppas att natten kommer att gå bra.

Det gör så ont att se sitt barn så slö och ledsen!

Torsdags göra...

Pratade just med Sebbe som är totalt dyngsur. Såna här regniga dagar är man glad att man får vara hemma. Idag går vi verkligen inte ut någonting, huvvaligen vilket väder.

Jag är igång med träningen, vilket känns jätte skoj. Är definitivt ingen löpare, men gör så gott jag kan. Känns bättre än vad jag trodde att det skulle göra. Särskilt efter gårdagens pass.

Under tiden Cindy sov imorse gjorde jag storkok på kyckling åt henne. När hon sedan vaknade har vi hittat på en massa...


Övat gång med pjuck'sen på.


Blivit förbaskad då mamma gör konstiga grimaser.


Hållit koll på kaninen genom fönstret. Den kröp under plåttaket då det regnade som mest.


Praktisk förvaring

Sökte igår med ljus och lykta efter ett par snygga plåtburkar att förvara gröt och välling i. Tillslut hittade jag två stycken billiga kaffeburkar på Clas Ohlsons som jag tyckte var rätt läckra att kunna ha framme. Praktiska dessutom.

För säkerhets skull märkte jag upp dessa med min dymoapparat utifall min virriga karl skulle glömma bort vad som var vad :)




Kladd!

Elementen luftas för fullt, så Sebbe har dragit igång all värme, så alldeles strax får vi klä av oss och låtsas att vi är i en bastu. Vi har problem med elementet i badrummet uppe, så förra vintern fick vi lov att ställa in ett litet konvektorelement, som tyvärr höjde elräkningen för oss. Hoppas på att det går att få bra!

Alldeles nyss vaknade Cindy efter en 3 timmars lur och fick en väldigt sen middag.

Den äter man ju helst själv!






Är jag jobbig nu mamma? :)

Trötta idag

Vi hade en riktigt konstig natt. Sebbe var inte hemma förrän vid 03-snåret, då han varit på firmafest, och när Sebbe går igenom sovrummet vaknar Cindy. Är tvungen att gå upp och amma den tiden, och det är inte vanligt kan jag lova. Har inte hänt sedan hon var 1-2 månader gammal. Vi somnar om, men redan vid 6 igen får hon för sig att det är morgon. Well, vi går upp och leker men kryper tillbaka till sängen vid 8 och somnar om båda två. Vid 9 är det morgon på riktigt, och då gick Sebbe upp med skruttan så jag fick sova en stund till.

Hoppas på en vanlig natt nu. Cindy sover mellan 21-06. Äter, och somnar sedan om till 08.30. Så har det varit i säkert 3 månader nu. Helt perfekt upplägg!

Har just varit ute och styrt barnvagn och nu ligger hon och sover under carporten. Blir till att väcka stackarn innan jag ska iväg och träna om hon inte vaknat innan dess.


Precis som Sebbe-man.

Kaninen

Vi är ju inte bara tre i den här familjen som äter morötter. Vi har en väldigt glupsk varelse ute på gården som äter upp en stor del av matkassan också. Efter lite uppmaning av er läsare så kommer en liten update om hur Kaninen har det.


Har ännu större öron än tidigare förstås.


Har börjat få den där klassiska "hänghakan".


Är enorm när den står på bakbenen!


Och har blivit en riktig rackarkanin som har fått för sig att gräva sig ut.

Sebbe har dock satt stopp för grävandet och har fått ner nät i marken som gör att den nu tappat intresse för att gräva. Det ligger även sten i gropen där hon försökt ta sig ut, så nu ägnar hon istället dagarna till att skutta runt, vila sig under sina grenar, gnaga på pinnar och äta enorma mängder mat. Jag vet inte hur många säckar med morötter jag bär hem varje månad. Det tar slut i ett naffs. Som tur är äter den ju även pellets och lite hö.

Är fortfarande rätt rumsren, och går på sin låda.

Är kelig och inte rädd för att hälsa på nya människor.

Liknar mer och mer en hare.


Matkoma för oss alla

Snubben helgrillade en fransyska idag, som dock tog några timmar, men som vart supergod. Nu har vi smällt i oss all mat och pappan och lillan har gått och tagit en liten lur. Kom just på att det finns en massa godis kvar sedan igår, så jag hinner nog nalla en del innan de kommer ner igen.

Igår gjorde jag storkok på köttfärssås till Cindy. Jag gjorde i ordning det tillsammans med lite spaghetti, och ungen har nog aldrig tyckt att något var så äckligt. Fick i henne max två teskedar och sedan var det bara att ge upp. Hela hon hurvades och det var helt omöjligt att få henne att gapa.

Skam den som ger sig, så idag fick hon köttfärssås tillsammans med hennes goda potatis- och grönsakspuré, och hennes älskade ärtor, och hon har nog aldrig smällt i sig så mycket mat någon gång. Yey! Trodde att det skulle vara lite småjobbigt att laga all mat själv, men det går så himla bra. Billigt, smart och gott. Vilken tur att Cindy verkar uppskatta det.






Cindy tittade på när pappa grillade. 

Efter ca 8 månader i våran ägo tog jag för första gången skruttibangbang-bilen (golfen) och körde till Vännäs och handlade. Det kändes precis som när man var 18 och lånade morsans sportiga, röda Golf för att fara ut och ragga lite ;) Vilken tur att man nu har en bebis som man kan gosa med istället. Och för den delen stoppa in i en säkrare bil med mer komfort när man ska iväg någonstans.

Mumma

Har jag sagt att jag har träningsvärk? Hua... Kan knappt ta mig upp för trapporna. Försöker intala mig att det är en skön värk, men jag har svårt att ta åt mig av det just nu :)

Moppade golven med ett nytt rengöringsmedel och hoppas på att det halkiga försvinner. Än är det blött så har inte kunnat testgå än. De där räcersockarna åker ner i byrån för ett tag tror jag. Bättre hon får springa omkring barfota om hon vill få lite fart.


Gott att gnaga på smörgåsrån.


Först äta en tugga själv.


Sedan dela med det till mamma.


Sen ta en tugga till. Sedan sträcka fram så mamma får ta en bit. Så där håller vi på tills det är slut. När hon tagit en bit sträcker hon fram kexet till min mun så jag får äta, och sedan tar hon själv. Så gulligt!


När det är slut får man hoppa ner i gåstolen och blir då så förbaskad att man vill ha tutte. Men det är ju inte så lätt alla gånger :)

Prommis i röda delen



Igår var det premiär för sittvagnen. Var inte helt lätt att få till ett leende på den här bruden då hon satt och såg bedrövad och sur ut under hela promenaden. Drog på henne sin nya parvel-fleeceoverall då det bara var 10 grader och orkanvind. Kalle-Kanin fick också följa med och spana in omgivningarna. Sebbe envisas med att kalla den Ragnar, så tror det blir upp till Cindy vad den kommer att få heta senare.

Se upp för halkiga golv!

Plötsligt så har våra golv blivit superhala, och definitivt mer på fyra ställen. Vi har försökt klura ut vad det kan bero på, och har funderat på om det kan vara gåstolens gummiliknande hjul.

Har testat såpa golven, men har inte blivit något bättre.

Just precis nu googlade jag "hala golv", och vad tror ni inte att jag fick upp? Jo, att andra föräldrar har kommit på att det är dom här antihalksockarna som gör att det blir halkigt för andra! Alltså dessa räcersockar jag tidigare skrivit om att Cindy fått på fötterna för att få lite mer fart i gåstolen är alltså boven i dramat. Då Cindy fortfarande inte riktigt behärskar gåstolen, utan nöjer sig med att leka på plats innebär det att den oftast står på samma ställen; vid soffan, framför soffbordet, mellan köket och vardagsrummet och vid sin matplats. Och precis på dessa ställen håller man själv på att fara omkull för det är svinigt halt! Problemen började några dagar efter jag köpte sockarna, så nu känner jag mig helt säker att det är deras fel.

Vi är rädd när vi går omkring med Cindy att vi plötsligt ska svischa i backen och behöver nu hjälp. Vad gör man åt detta?

Har skickat Sebbe till en av sina godsmottagare på Golvcenter för att få något tips, men har ni något så hojta gärna till!


Activities

Nu när höstterminen börjat, så kör ju också alla aktiviteter igång. Har jag tråkigt kan jag bara packa in min knodd i bilen och fara och leka med andra bebisar. Och surra med lite vuxna förstås.

Snart börjar babysim som jag anmält oss till i Vindeln på måndagar. Öppna förskolan har babyöppet både på tisdagar och onsdagar om man vill, och på torsdagar ska jag anmäla oss till babybokprat i Vännäs. Känns roligt att få aktivera Cindy lite då hon blir så himla uppspelt av sång och musik till exempel.

För egen del kör min träning igång ikväll. Ahhh. Lite nervös måste jag säga då jag vet hur usel min kondition vart under graviditeten då jag knappt tog mig fram ibland. Träningen kickstartar här i Tväråbäck med ett två timmars pass blandat med lite föreläsning angående kost. Sedan är det onsdags och söndagskvällar som jag pallrar mig iväg de 250 metrarna till gympahallen och blir av med de resterande graviditetskilona. Önska mig lycka till!


Cindy hälsar till er alla :)

Hemlagad barnmat

Nu har jag kommit på ett riktigt bra sätt gällande barnmat som jag gillar skarpt. På det här viset kan man kombinera i flera olika kombinationer, och barnet behöver aldrig äta sig less på just en maträtt. Säkert kommer de ha vissa favoriter som man får göra om och om igen ändå.

Så här går jag i alla fall till väga...

Igår lagade jag en riktigt smarrig torsk, som jag kokade tillsammans med purjolök och en halv paprika. Mixade sedan alltsammans med några nävar persilja och några matskedar creme fraiche. Blev jätte smarrigt, och Cindy gapade stort. Tror hon saknat lite mer smak då hon tidigare bara ätit potatis och grönsaker.

Kokade också ihop en potatis- och grönsaksblandning, samt en med bara ärtor som är en riktigt favvo.


Pytsade ut allt i iskubsformer.


När det fryst klart paketerade jag allt var för sig i plastpåsar och skrev innehållet och datum.


När det är dags för att äta plockar jag bara fram. 2 fisk, 3 potatis- och grönsaker och 2 ärtor.

På det här viset kan jag till exempel ha en påse med ris eller spaghetti om hon hellre äter fisk tillsammans med det. Köttfärs, kött, kyckling, och fisk som kan ätas tillsammans med olika grönsaker eller potatis. Nu kan jag variera mat i oändlighet, och samtidigt smakar det riktigt gott! Både jag och Sebbe har gett tummen upp då det smakar som våran egen mat. Cindy har än så länge bara testat kyckling och torsk, men allt jag lagat har hon glupskt smällt i sig.

Testa gärna, det finns massor av recept på nätet som är riktigt lättlagade.


Matmums

Den första riktiga kompletta måltiden har nu serverats till Cindy och den slank ner med stor aptit. Till och med jag och Sebbe gillade den! Kokade kyckling tillsammans med lite lök och lagerblad och serverade med egen potatis och grönsakspuré. Idag har jag tänkt ge mig på torsk. Efter en massa letande på nätet har jag nu äntligen kommit på ett riktigt bra system hur man både lagar, förvarar och plockar fram egen hemlagad barnmat. Ska visa sedan...

Ska försöka hinna med lite plock innan lillan vaknar, så det är bäst att jag sätter fart. Hörs!


Painting...

Andra varvet av dockskåpet är nu målat. Det går väldigt sakta fram har jag märkt, men har skyndat mig nu när lillbebis sussar. Som vanligt tänker man när man har målat första varvet att herregu vad har jag ställt till med nu! Precis som när jag och Sebbe målar väggar eller annat står vi alltid och svär och ångrar oss när första varvet är gjort för det täcker ju alltid så dåligt och ser rent ut sagt förjäkligt ut. MEN, det kommer att ta sig tillslut och bli precis som jag tänkt mig.





Det går ju inte att komma ifrån att vitt är snyggt. Då kan man piffa till med färger sedan. Ska bli roligt att komma igång med inredningen.

Sebbe-man jobbar idag för första gången på nästan fyra månader, vilket betyder att jag och Cindy nu är tillbaka till den normala vardagen som de flesta andra mammalediga har. Än går det ingen nöd på oss i alla fall, för jag har tusen saker att ta tag i.

Ikväll är vi bjudna på surströmming till en familj i Gamla Tväråbäck. Ska bli trevligt!




Mångsysslaren Cindy

Efter att jag köpt räcer-sockar (såna där icke halkiga saker), så har Cindy fått lite fart i gåstolen, även om det fortfarande är mest intressant att leka på plats eller bara titta runt och hoppa upp och ner.


Slita ner VK är roligt. By the way, vi är i desperat behov av en ny teve-bänk. Våran är inte så barnvänlig, och ful för den delen, så alla dyra teknikprylar kommer att åka i backen när en viss klåfingrig brutta kommer ta sig dit.


Klappa händerna när du är riktigt gla! Det är superskoj att hon nu gör det jämt. Lärde sig för tre dagar sedan, och det är redan en favoritsyssla.


Göra pruttljud och blåsa bubblor med munnen.


Från den ena flaskan till den andra

Har just lagt lillan med en nästan hel flaska välling i sig! Sebbe fick i henne, och nu misstänker vi precis som Joanna sa att hon förknippar mig med bröst och dess gotta, och att det förmodligen går lättare om det är någon annan som ger henne. Va skönt att det går framåt, och jag börjar tycka att det är lättsamt att dra ner på det eviga ammandet. Nästa steg är att introducera kött, fick och kyckling. Grönsaker älskar hon ju i alla dess kombinationer.

Just nu ligger det 30 vinflaskor i steriliserat vatten som ska få ligga över natten. Snart dags för andra jäshinken att tappas om till flaskor. Vi hoppas så på att det kommer smaka som ett riktigt finvin!

Som vanligt ser vi snart 'Breaking News'. Väldigt underhållande.




Dripp dropp

Hur mycket kan det regna egentligen? Det bara öser ner!

Det stod två läkarbesök på agendan igår. Först ut var Sebbe som fick träffa sin läkare på idrottsmedicin. Precis som vi anat var inte knäet läkt, vilket nu innebär att han är uppskriven för operation tyvärr. Han börjar dock jobba på fredag, och vi hoppas att han kommer kunna jobba utan att ha fruktansvärt ont. Tanken är att jobba tills det är dags för att göra den där titthålsoperationen. Trots att vi har det himla mysigt hemma alla tre, är det dags att fara ut och jobba lite.

Cindy var sedan på tur och fick träffa en doktor angående sin mage. Känner mig besviken då hon endast sa att vi skulle försöka på samma sätt som vi redan gjort. Alltså katrinplommonpuré och andra lösande frukter. Ungen har ju för fasiken problem, och behöver något som hjälper, för det här gör ju uppenbarligen inte det. Det vet vi ju, för hon har haft det så här i över två månader nu. Cindy verkar dock vara redo för pottan nu vid 6 månader för hon har inte bajjat i blöja på 2 månader och 1 vecka nu.

Va mycket (skit)snack det blev nu... Över till något annat.

Tack för era tips angående flaskmatningen! Nu har det ju bara gått tre kvällar, men jag har lyckats få i henne några snuttar i omgångar, men det är fortfarande ingen hit med flaskan. Låter henne leka med den på dagen och bekanta sig med den nya saken, och även försöka få henne att dricka vatten ur den. Det är bara att fortsätta försöka och se om det går vägen till slut. Det kommer ju underlätta så mycket att inte vara helt beroende av mig när det gäller matning.

Flaskvägrare

Oj, nu har vi visst stött på problem. Nu när Cindy blivit 6 månader hade jag tänkt att införa välling som det sista målet på kvällen, mest för att jag ska slippa amma så mycket. Nog för att jag trivs, men man kan ju inte hålla på i evigheter... Förra helgen var jag ju som sagt borta två kvällar i rad, och Sebbe hade laddat upp med ersättning, men den lilla bruden vägrade flaskan. Vart förbannad och skulle bara putta bort den. Nu ikväll då jag gjort i ordning välling för första gången gallskrek hon så fort hon fick syn på flaskan. Vägrade smaka, fäktade och skrek och grät så att hon nästan kräktes. Försökte ett antal gånger, men hon vart så ledsen så det var bara att ge upp. La hon istället vid tissen, och jo visst, hur lugn som helst på en gång.

Åhh... Va besvärligt det här vart. Hur introducerar man flaska till en bebis som fått äta ur en sådan kanske 10-15 gånger totalt sen hon föddes? Fram till 3 månader gick det bra, men nu verkar det vara tvärstopp.

Fynd och förhoppningsvid vinst

Jag är ju ett riktigt loppisfreak, och brukar svänga in så fort jag får syn på en skylt vid vägen. Såklart till Sebbes stopp och tjoande från baksätet :) Han gillar det verkligen inte lika mycket som jag. Idag fick jag dock med mig honom på loppisarna på Nolia och Umåker. Gjorde ett riktigt passande fynd då jag fick med mig ett exakt likadant dockskåp som jag har här hemma för ynka 40 kronor. Det var rätt slitet, men vad gör det då jag ändå ska renovera upp det! Priserna på till exempelvis Blocket ligger mellan 300-1100 kronor för ett Lundby hus beroende på om det är möbler med eller inte.

Köpte även lite barnböcker som jag alltid brukar göra. Alfons Åberg är en favorit, och idag hittade jag två stycken som jag inte har hemma. Cindy verkar gilla dom redan, fast eftersom det är rätt mycket text i dom brukar vi komma till hälften ungefär innan vi hittar på nåt annat skojjigt att göra.

Igår hade NK Lundström, alltså sågen här i Tväris ett jippo då dom firade 80 år, så vi for dit och åt hamburgare, godis och gick rundtur. Kvällen avslutades med en improviserad grillmiddag då pappa plus sambo kom hit. Med sig hade dom ett helt nytt lass med sand som vi skottade ner i våran sandlåda. Innan hade vi tömt den på flera kilo kattbajs! Usch, fy och tvi! Ni har inget på våran tomt att göra! Nu har vi täckt över lådan med en presenning i väntan på att bygga ett lock.

Ikväll spelar vi Bingolotto, då jag får spela på Färgfemman, och Sebbe vinner en sprojlans ny bil som vi kan åka ut och 'börna' med. Det ni!

Sprit(skåp)

Fick ett litet ryck på Tradera och lyckades vinna ett klädpaket i storlek 74/80 till Cindy. Tror det var 14 plagg för 165 spänn. Känner mig rätt nöjd och hoppas att det blir bra när jag hämtar ut det.

Sebbe har nu buteljerat 7 flaskor av jordgubbsvinet och enligt honom verkade det bli rätt hög procent. När han för över det från ett jäskärl till ett annat, så funkar det ju precis som när man slangar en bil på bränsle. Att lite kommer i munnen, och när han gjort det där några gånger kunde han definitivt konstatera att det vart starkt, haha. Nu står det fortfarande två kärl på puttring i köket som väntar på att komma på flaska.

Har påbörjat ett litet pysselprojekt, som jag tar mig an när det finns tid. Ska renovera mitt gamla dockskåp från Lundby, men än så länge har jag bara lyckats skrapa bort heltäckningsmattan som fanns i tre av rummen. Det tog faktiskt, hör och häpna, 2,5 timme! Pust. Så mycket slit för så lite yta.



Tanken är att måla, tapetsera och lägga in nytt golv i alla rum, så att det liknat vårat hem så mycket som möjligt. Cindy kommer få sitt eget rum också.



De gamla möblerna ska jag försöka återanvända så gott det går, men de kommer att målas eller sprayas om så att de liknar de vi har hemma. Har spanat lite på Barnens Hus, och där finns det nya möbler, men ack så dyrt det är. Ne, det får bli recycling eller helt enkelt knåpa ihop egna.

Känner mig rätt barnslig, men det är faktiskt skojjigt att hålla på!

6 månaders dag

Vi tänker självklart fira dagen med en tårta. Eller något åt det hållet i alla fall. Sebbe har fått span på en av Leilas läckerheter, så jag tror han får ta sig en sväng in i köket och baka. Något jag för övrigt har blivit väldigt bortskämd med nu under hans sjukskrivning. Det har ätits pajer och bakverk, och lagats helt fantastiska maträtter hela sommaren. Jag lyckades definitivt falla för rätt karl.

Som sagt, våran bebis blir 6 månader idag, och är därmed stoooor nu. Just i detta ligger hon och sover sin förmiddagslur, så jag ska försöka mig på en storstädning när jag är klar här.

6 månader:

- Sitter stadigt själv
- Leker med flera leksaker åt gången
- Lyssnar koncentrerat när man läser böcker, verkar himla intressant
- Lutar sig mot till exempelvis soffryggen och står själv
- Kan fortfarande bara vända sig åt ett håll; rygg till mage
- Har storlek 74
- Har 2 tänder
- Roterar som en klocka när hon ligger på mage
- Är rätt våldsam och sliter i allt hon får tag på
- Är nästan alltid glad och på bra humör
- Äter gröt och middag + fruktefterrätt, smörgåsrån och majskrok till mellis. Ammas resten av målen. Dricker vatten själv ur pipmugg
- Är inte så intresserad av att gå i gåstolen, nöjer sig med att leka med leksakerna där. Hoppar däremot mer än gärna i hoppgungan
- Sover 2-3 gånger per dag. Sover jätte bra på natten och somnar alltid själv


Äta smörgåsrån är gott.


RSS 2.0