Slapp brud

Idag liftade jag hem med Lycksele Transport, då Sebbe skulle stanna i stan och klippa sig och sedan spela innebandy match sent ikväll. Därför passade jag på att äta varma mackor till middag, något vi aldrig gör. Dessutom har jag sovit i soffan, vilket S avskyr att jag har en förmåga att göra. Och nu ska jag gå och ta en onödigt lång dusch, som definitivt inte är populärt hos min karl :) Men någon gång måste man ju ta tillfället i akt att bara göra såna grejjer...

Jag har för övrigt en lastbilsvecka, vilket är himla skönt. Har dock varit livrädd för att all snö och is som ligger på taket ska rasa ner på andra bilar och människor, så har tokkört i svängar och tvärbromsat för att försöka bli av med det, och det har hjälpt kan jag ju säga. Det har bara dånat när det mesta skjutsat av. Nog känns det lite vårigt när det tinar så mycket som det gjort idag.

Vi har för övrigt köpt ett lamm som vi ska hämta upp imorgon. Ska bli spännande!

Projekt hallvägg. Check.

Jag springer omkring som en stolt höna och ler som en sol. Kan ni tänka er att vi äntligen är klar med väggen i hallen. Det är så skönt... Och så jäkla snyggt! Det finns nog inte många som har smällt upp det där högblanka golvet på en vägg. Det blänker och speglas lite och det finns inte ord för hur nöjd jag är. Nu ska vi bara spraya spegelramen vit och sen ska vi köpa en ny byrå av något slag och ställa dit. Finally. Jag hoppar upp och ner i Sebbes ansikte och säger; visst vart det bra, visst är det snyggt, visst är det bäst? :) Och min knasiga idé tycker till och med han om. Väldigt mycket.

Idag köpte vi 10 liter vit väggfärg så nu påbörjas nästa projekt. Wii.

Sista ordet för idag

Just sett klart Sällskapsresan. Varför vi fick för oss att se den vet jag inte riktigt. Dock orkade vi inte röra oss en  meter efter våran goda middag, så vi hamnade väl i soffan just därför. S lagade en chiligryta med allt möjligt mumma i. Glass till efterrätt. Skön avslutning på helgen, som alltid är lite för kort. Har hunnit med en hel del huspyssel och sådant. Härligt att ha några dagar då man bara är hemma. Har saknat vårat hus den senaste veckan och den behövde verkligen lite ompyssel. Både här och där har vi varit och lagat och fixat och donat. Känns mer och mer som att det verkligen är vårat ställe, och det är roligt att få se hur det blir Linda&Sebbe-likt.

God natt!

Back in business

Yup, nu är vi hemma. Vi har haft en riktigt bra vecka med mycket, mycket trevliga människor. Nog kommer vi längta tillbaka. Det tror jag nog allt. Vi hann dessutom med en liten sväng på stan, och några mysiga butiker. Där var det 14 grader varmt, absolut ingen snö och folk satt på uteserveringar med en öl i handen. Här är det snöigt och kallt. Det planeras dock en massa för våra trädgårdsplaner. Ska bli så roligt att sätta igång.



Han är det absolut bästa jag vet.

Till varmare breddgrader...



Nu sticker vi till Göteborg. Önskar er alla en trevlig vecka!

Javisst...

Har haft en fantastiskt bra helg, trots sjukdom. Nu börjar dock stressen krypa på när vi inte har packat en endaste pryl inför imorgon. Flyget går kring halv åtta imorgon kväll, så någon timme har jag på mig i alla fall när jag kommer hem efter jobbet.

Var på stan en sväng igår och fick med mig en hel del kläder till mig själv. Så mycket fint för så lite pengar, helnöjd. Tog en fika med Johanna också, som jag inte träffat på länge. Roligt med en uppdatering om vad man håller på med och lite tjejskvaller såklart.

Tack förresten för sovplats och mat till familjen Landström :)

Dreaming...

Är alltid sugen på att fara utomlands, för nu börjar det vara ett bra jäkla tag sedan. Fick syn på dessa bilder på datorn.


Bulgarien 2005


Gran Canaria 2006


Känner mig väldigt gammal helt plötsligt. Vill ha tillbaka mitt långa, lockiga hår.


Thank God it´s friday

Sitter med ett glas vin och njuter av helg. Sebastian ligger dock nerbäddad i soffan helt och totalt färdig. Han har varit hemma hela dagen och är riktigt risig. Stackarn. Hoppas att han hinner bli bra i helgen och att jag slipper smittas, nu när vi ska till Göteborg nästa vecka.

Idag hade jag mitt möte med chefen, stor chefen för Schenker och en hel del andra människor med viktiga uppdrag. Gick riktigt bra tycker jag. Dom tog min begäran på åtgärder på allvar och kommer se till att det blir en del ändringar. Tycker det är riktigt roligt faktiskt, trots att man blir lite smånervös inför sådana möten.

Imorgon ska jag in till stan en sväng och se om man kan hitta sig nåt nytt i klädväg. Känns som att man behöver en uppdatering i garderoben, fast samtidigt springer man omkring i sina skitiga jobbkläder tio timmar av dagen och när man kommer hem hoppar man i ett par slitna mjukisar, så egentligen behövs det väl inte. Kan ju vara roligt att få göra sig fin någon gång.

En riktig Tväråbäcks bo

Jajjemen, igår klubbades mr. Sebastian Stenberg till styrelsemedlem i TIF (Tväråbäcks Intresse Förening), i två år. Tror han är lite mallig ändå, hihi. Var hur som helst trevligt igår kväll, då vi fick träffa lite folk härifrån byn. En tant ville ha med mig i festkommitén, även kallad serveringsgruppen, och jag kunde väl inte riktigt säga nej. Det hon dock inte vet är att jag ju är värdelös på att baka, och inte heller dricker kaffe, vilket verkar vara det viktigaste som finns i mångas liv. Tror jag får ta att börja öva på att baka nån liten kaka, så att man inte behöver skämmas till den gången jag ska ha med mig nåt.

Nu har vi också satt upp rad 5 av 8 på väggen i hallen. Det närmar sig... Börjar bli lite less då det inte alls är likt oss att ta så lång tid på oss. Normalt brukar det säga swosh och vi har ett projekt klar, men nu har vi väl hållit på sen i slutet av november med hallen.



Den här lampan skulle jag gärna vilja ha... En exakt kopia av modellen från 1969 av Christian Girard.




Mätta och belåtna i alla fall

Ska alldeles strax springa över till Byarnas hus på intresseföreningsmöte. Sebbe-boy har ju blivit ombedd att vara med i styrelsen, så vi måste väl kolla lite vad det handlar om. Fika utlovades i alla fall :)

Mattjävlarna på Rusta var ju såklart slut. Besviken som tusan. Åkte på Boom och handlade lite på mitt presentkort istället för att bli glad igen. Och det vart jag ju som tur var. Det blev en knäckebrödsbox i svart metall och en svart liten bricka. Dom hamnar säkert på bild senare skulle jag tro.

Det ligger förresten en död hare eller katt eller nåt liknande här ute bredvid våran tomt. Vad gör man? Ska den ligga där och ruttna nu tills sommaren kommer? Inte vill då jag ha ett dött djur som man ska måsta stirra på varje dag. Fy fan va äckligt. Stackarn hann inte springa över innan tåget kom.

Tjolahopp, nu springer vi över och träffar lite folk.

Vill-ha-saker

Tror jag måste ta mig en tur till Rusta imorgon då jag fick syn på de här plastmattorna. Skulle passa väldigt bra ute på altanen till sommaren. Gäller att passa på då priset var bra. Vill dock ha dessa i alla färger, kommer bli svårt att välja.



Och vem har egentligen missat den här brandsläckaren? Skulle passa som inredningsdetalj till och med. Så snygg är den faktiskt.


Vi har då gott om plats

Det känns verkligen att man bor på landet då man har utrymme att ha alla våra tre bilar, Saab, Volvon och Bubblan, samt släpvagn och skoter på gården. Jag tänkte när vi kom hem idag med bilarna att herregu, snart ser det ut som en skrottomt med alla möjliga maskiner. Fast det är klart, vi pratar ju om att köpa en traktor, och Sebbe lär väl ha ett antal bilar till om några år. Man får försöka stuva undan dom så att det inte ser så rörigt ut. Längtar i alla fall till sommaren då tomten tinar fram. Kommer ju knappt ihåg hur allt såg ut. Har så många projekt...

Måndagen är i alla fall bortgjord vilket känns skönt. Nu kommer veckan rulla på fint.


Oh sunny day

Idag har vi haft 26 grader varmt ute på altanen. Precis lagom till fikat där ute fick vi besök av Sebbes mamma och Hasse. Himla härligt att sitta där. Nästan så att man lurar sig själv litegrann att det kanske, kanske är sommar, när det i själva verket var en minusgrad ute.

En helt underbar helg i alla fall med pimpling och skoter och skönt väder. Nu ska söndagskvällen avnjutas på bästa sätt i soffan skulle jag tro.

Skoterdag

Fick faktiskt med mig gubben på en skotertur idag. Blev en sväng till Vännäs och sedan Vännäsby, och sen därifrån hem igen. Det är perfekt väder, och såna här dagar önskar man att det fanns fler av. Vårvintern är nog faktiskt en liten favorit ändå.

Ja, Sebbe är den i den burriga mössan och jag med hjälmen, haha. Var mys att ha han så nära bakom mig.










Melodifestival och sur sambo

Det verkar inte spela någon roll vilken sorts svenskt underhållningsprogram man ska se, jag får alltid sitta ensam vid teven ändå. Sebastian tycker inte något är roligt överhuvudtaget. Möjligtvis På spåret, för då vet han att han får briljera. Han är grymt duktig på sådant. Samma sak med Melodikrysset som vi löste imorse. Dock gick det inge bra då, för mycket opera eller melodier eller va tusan det nu var för något. Han krossar alltid mig i musik, film och gamla skådisar och sånt tjaffs :) Fick se Melodifestivalen ikväll och självklart hade Sebbs tippat att Anna Bergendahl skulle vinna, som alla år tidigare. Han borde få en plats i juryn, helt klart.

Nu hoppas jag att han ska mjukna upp och bli lite gladare då vi byter till en film.

Är det bra väder imorgon tar jag en sväng med skotern. Gokväll!

Sushimiddag

Nu tog vi äntligen tag i det här med sushi. Våra vänner Pelle och Camilla är ju lysande på att bjuda oss (eller oftast bjuder vi in oss själva) på sushi, men nu tänkte vi att vi skulle klara av det själva. Å må ni tro att det vart gott. Mums! En toppenmiddag, särskilt när man får dela den med sin karl och ett gott glas rött.

Och till mamma; du borde testa det hemma. Du kommer inte att ångra dig, det är inget farligt :)






Pimpeltävling

Kom just hem från Stärkesmark där jag och mamma har varit och pimpeltävlat. Rätt skapligt med folk och bra väder. Så fort slutsignalen blåstes av började det dock blåsa och snöa, så tur hade vi. Dock inte med fisket. Jag fick ett napp där han stal all maggot av mig, men annars var det stendött. Men det räckte ganska bra med att bara få sitta på sjön och stirra mot solen lite. Himla skönt.












Saab 9-5

Nu mina vänner händer det grejjer för Stenberg/Sjöströms. Vi har köpt ny bil! En Saab 9-5 2.3T SE Sportkombi    -00. 184 hk. Kolla in snyggingen :)










Vi hämtar ut den imorgon efter jobbet!


Sebbe = nörd forever

Om det så vart världskrig, taket rasade in eller om jag så stod med en jätte megafon i sambons öra så skulle han ändå inte hajja till. Nu har han snöat in på ett jäkla bilspel som kom med posten för någon dag sedan. Sitter som fastklistrad vid teven och svarar aldrig på tilltal. Han är som en, ja, jag vet inte vad. En nörd kanske. En riktig jäkla über-nörd. Möjligtvis om jag ställde fram jolt cola och en chipspåse kanske han skulle visa någon lite känsla av att veta att han var kvar i denna värld.

Lite småpyssel

Vart så pysselsugen här i veckan så köpte mig lite dekorplast och skar ut bokstäver som jag tryckte fast på en vit canvas tavla. Lite pillrigt, men väldigt enkelt och billigt. Passar bra i fönstret tycker jag.






Och för att inte glömma har jag även ramat in Sebbes Chevy Chase-autograf. Fick plats ovanpå kubhyllorna.


Nya saker

Beställde hem en förlovningsposter för några veckor sedan. Kunde inte motstå den, tyckte den var så himla fin. Har just fått den inramad. Brickan köpte jag för 30 kronor på loppis förra helgen och ljusstakarna har fått stå oupp packade i fyra månader i väntan på att hallen ska bli klar. Köpte dom på Ikea då jag var där sist. Orkidén fick vi av Anna och Micke igår.






Skoter och fest med vännerna

Var inte bara bakis imorse då jag vaknade utan hade även en av de värsta träningsvärken jag någonsin haft. Skoterkörningen gjorde verkligen sitt. Det vart ungefär 6 mil igår, och var grymt roligt. Hade hört mig för med grannarna om lederna, så jag lyckades ta mig till Tvärålund igår morse. 2,2 mil enkel. Skoterfolkracet var skoj att titta på, nästan så att man är sugen på att köra själv nästa år. Skulle bara haft mig ett lag och ett härke till skoter. Karlarna kom en halvtimme senare, trots att dom tog bilen. Typiskt män :)

När jag kom tillbaka så fick jag syn på ett skotergäng här på kvarteret så körde dit och surrade ett tag. Hakade på en bit till Vännäs, så nu känner man till lederna hyffsat bra i alla fall. Det första man gör dock är att köra fast mitt ute på åkern. Kände mig lite lätt i den djupsnön kan jag ju säga. Det roliga med den grejjen är att just i det ögonblicket kör Sebbe och Emil förbi med bilen och kollar ut på åkern och säger att det där måste ju vara Linda. Så jag fastnade på bild utan min vetskap, haha. Fick hjälp att ta mig loss av grabbarna som tur var.




Efter körningen så vart det grillpremiär hemma hos oss här på åttan.



Och jag fick inte nog av skotern, så satte mig där ett tag.







Middag och vin med nya vänner och efter det partaj på bygdegården i Tvärålund. Ett jäkla drag! Jag och Sebastian hade våran vanliga bugguppvisning. Ni vet när ingen annan "vågar" dansa så är det oftast vi som är först upp och drar en sväng ändå. Mycket roligt. Vi tog oss i alla fall hem, aspackade, haha, men somnade gott.



Nu ska jag tigga till mig massage, eller typ strykningar eftersom jag knappt rår med någon som helst beröring då jag skriker av smärta. Ska dock ta mig ut med skotern imorgon efter jobbet. Värken försvinner nog så fort jag tagit mig ifrån gården.

Städdag

Här har det städats från första stund vi kom hem. Nu kan vi äntligen pusta ut och göra nåt annat. Skar äntligen ut dörrmattorna som ska ligga i stora hallen och i groventrén. Blev riktigt bra med det svarta.

Har en massa saker att fota och lägga upp här, men nu är jag så trött, så trött.

Imorgon kväll är det Buddy Holly som är på schemat och på lördag ska jag köra skoter härifrån Tväris till Tvärålund där det är skoterrally. Sebbe tar bilen och kommer efter. Ser verkligen fram emot en hel dag ute, och som dessutom ska spenderas på skotern ett bra tag. Synd att jag kör själv, när jag dessutom inte har en aning vart leden går, men det löser sig nog. Får hoppas att det är bra skyltat. På kvällen åker vi tillbaka till Tvärålund där det blir partaj och dans i Bygdegården.

Här är i alla fall skotran. Andra från höger, Lynx Enduro 700. Bilderna är tagna då jag var och körde i Borgafjäll med Chrille.







Oh aj

Åh va mör jag är i kroppen. Känns som att jag har träningsvärk för flera år framåt. Men så duktig har jag förstås inte varit, utan snarare lat. Var på helkroppsmassage igår och det var riktigt bra. Så otroligt skönt, på vissa ställen, det vill säga. På andra nästan skrek jag av smärta. Min stackars arm gör så ont. Känns som att den inte kommer hålla hela livet om det ska kännas så här redan nu. Bokade i alla fall en till behandling nästa vecka.

Ikväll kom mamma och Larre på oväntat besök. Det var trevligt och överraskande.

Nu ska vi kolla på Fuskbyggarna. Tror att det kan vara ett riktigt bra program.


Nytt från Mio

Fick hem Mio-katalogen idag och bläddrade igenom och hittade en massa snyggingar.




























Nytt i vardagsrummet!




Kommer ni ihåg det här vardagsrummet? Så fort vi flyttade in i september målade vi om fixade och det vart en grön fondvägg. Jag tyckte om den ett tag, men lessnade väldigt fort, så nu har äntligen det fräscha orange flyttat in hos oss!












Och som ni kanske ser så är mina kubhyllor från Bolagret äntligen uppe! Är supernöjd! Dom passade så bra mot den orange väggen.



Här är den nya lampan med textilsladden och korgen som jag nämnt tidigare. Också från Bolagret. Blev en cool effekt av att låta lampan ligga lite slarvigt i korgen av metall.





Tillsammans med den oranga hästen i fönstret och pippifåglarna på väggen bland annat, så går det numera ihop alltihopa.







Gillar ni det??



RSS 2.0