Flaskvägrare

Oj, nu har vi visst stött på problem. Nu när Cindy blivit 6 månader hade jag tänkt att införa välling som det sista målet på kvällen, mest för att jag ska slippa amma så mycket. Nog för att jag trivs, men man kan ju inte hålla på i evigheter... Förra helgen var jag ju som sagt borta två kvällar i rad, och Sebbe hade laddat upp med ersättning, men den lilla bruden vägrade flaskan. Vart förbannad och skulle bara putta bort den. Nu ikväll då jag gjort i ordning välling för första gången gallskrek hon så fort hon fick syn på flaskan. Vägrade smaka, fäktade och skrek och grät så att hon nästan kräktes. Försökte ett antal gånger, men hon vart så ledsen så det var bara att ge upp. La hon istället vid tissen, och jo visst, hur lugn som helst på en gång.

Åhh... Va besvärligt det här vart. Hur introducerar man flaska till en bebis som fått äta ur en sådan kanske 10-15 gånger totalt sen hon föddes? Fram till 3 månader gick det bra, men nu verkar det vara tvärstopp.

Kommentarer
Postat av: Ansos

Alfred hade visserligen inget problem med flaskan men vi kämpade i 3 veckor innan han åt en hel flaska välling utan krångel. Vi gav honom en "smakportion" varje kväll, därefter fick han äta sig mätt på gröt innan läggdax...

2011-09-05 @ 17:08:03
URL: http://pyret.bloggo.nu
Postat av: Jennie

Kevin stenvägrade välling, vi försökte allt, med flaska, sked, pipmugg, glas, varm, kall.. Tillslut insåg vi att det inte är nödvändigt med välling. Han fick gröt just innan sängdags och höll sig på det hela natten. Flaskan vägrade han också att dricka ur om han inte fick en pipmuggsnapp på den. Alltså en napp som ser ut som på en pipmugg, bred med 3 hål. Kan ju vara värt att testa om ni vill ge henne välling.



Kram Jennie

2011-09-06 @ 20:57:43
Postat av: Lina

Nathalie var precis likadan! Pröva att pumpa bröstmjölk och blanda 50/50 och sen minskar du succesivt. Vi var tvungen att sluta med amningen när Nathalie var runt 8 månader på dagtid i och med att jag fick börja jobba då. Och hon vägrade ALLT. Vi testade tillslut ersättning blandat med bröstmjölk och det gick ner och sen minskade vi så det tillslut bara var ersättning och sen bytte vi ut den mot välling, och det gick toppen. Grejen vad jag förstått det är att bröstmjölken är mycket sötare än både ersättning och välling vilket gör att de små ofta föredrar den, ersättning i sin tur är sötare än välling. Gottegrisarna :P



Lycka till! O vad söt hon blivit stora damen! Alva blir ju 5 månader om en vecka så himlans kul att se er fina Cindy o vad duktig hon är som sitter själv å allt. Alva är på god väg men tar lite emot med händerna o så har hon stor magen att luta sig mot ;)



Hoppas allt är bäst med er! KRAMAR

2011-09-07 @ 10:24:48
URL: http://fearsofjune.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0