Dop

Lillungen döptes i lördags i Vännäsby Kyrka. Den varmaste dagen någonsin, då vi faktiskt hade 36 grader här hemma. Med undantag för att ha på sig dopklänningen i kyrkan fick Cindy hoppa runt bland alla famnar i bara blöjan. Det var stekhett som ni alla vet.

I kyrkan skötte sig Cindy exemplarisk och sa inte ett knyst. Verkade tycka det var rätt spännande, och fullkomligt älskade att få vatten på huvudet, precis som hon gillar det när hon får bada. Helst hade vi nog velat doppa hela henne för att det var så varmt.


Dopklänningen hade både min mamma och moster, samt jag och min brorsa när vi döpte oss. Morfars mamma har sytt den av en gammal gardin och är väldigt vacker.



Fikat höll vi i Tväråbäcks Missionshus för att alla skulle få komma hem till våran lilla by. Vi hade såklart förberett dukningen, och använde oss av pappersdukar och papptallrikar för enklast möjligaste diskning efteråt.



Vi bjöd på lite bubbel dricka innan det var dags för smörgåstårta, och sedan vanlig tårta. Under fikat hade vi även ett dopquiz.



Dagen blev helt perfekt, och vi hade det så himla trevligt. Cindy fick jätte fina doppresenter; silverhalsband, mätsticka, pengar att sätta in på banken, 2 stycken äppelträd och en hel massa mer. Vi tackar våra föräldrar som ställde upp med tårtor och kaffeservering och allt möjligt. Tack också till min mamma som sjöng Sonja Aldéns låt "Välkommen hem", så fint i kyrkan. Passade jätte bra.

Vi hann med en fyra generations bild också.



Så roligt att man kan dokumentera allt med bilder och film, och det ska bli skoj att visa Cindy sedan när hon blir äldre.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0