Uäck...

Fy fasiken vilken jobbig dag. Från det att jag vaknade imorse har jag haft en fruktansvärd huvudvärk som vägrar att ge med sig. Har legat i soffan med huvudet under en kudde för att jag inte klarat av ljus. Nu på eftermiddagen började jag även känna mig illamående, vilket inte heller gått över. Sedan Sebbe kommit hem från jobbet har jag helst velat sitta uppkrupen i hans knä, vilket inte är helt lätt numera då jag nästan väger 20 kilo mer än vanligt.

Vill bara att jag ska må bra igen...

Master bedroom 2

Före:





Efter:

















Man tager vad man haver! Sängstommen är ommålad och fick ett helt nytt utseende. Sängbordet är ett loppisfynd för över femton år sedan och på det ströks ett nytt lager färg. Lampan i taket slaktades och fick sig en helt ny makeover. Lampan på sängbordet inhandlades även det på en loppis i sommar under våran Sverige-trip. Nu äntligen fick den sig en plats. Kuddfodral är nyligen sydda av överblivna tygstumpar. Mattan är från Ica Maxi och har hängt med i sex år.

Lillans hörna är under konstruktion och behöver ytterligare en vecka på sig innan den är klar.

Pippifåglar och tavelramar ska upp på väggarna och ligger nu och torkar.

Budgeten var utträknad på 2000 kronor. Lyckades inte riktigt hålla den då tapeten drog iväg.
Tapet: 1500 kr
Byggmaterial: 400 kr
Färg: 200 kr (hade så mycket hemma redan)
Övrigt: 300 kr
Total: 2400 kronor



Vi kommer sova sååå gott inatt.



Master bedroom

Fondvägg steg för steg:


Stomme byggdes för att skapa en luftspalt.


Tanken var att dölja murstocken.


Easy cover sattes upp istället för spackel. På detta ströks också två lager vit färg.




Trädtapeten från Decor Maison är på plats, och resultatet gör mig väldigt stolt och mallig.


Lampa

Kommer ni ihåg?



Nu är den färdig!





Är väldigt nöjd. Vart en helt ny lampa tillslut! Den får genast flytta in i sovrummet.


Förvärkar

Är så trött, så trött. Hade värkar igår på eftermiddagen som stannade av och tillslut bara blev någon enstaka på kvällen. Lyckades somna, men vid två tiden var det dags igen. Därefter kom dom med jämna mellanrum, dock oregelbundna. Vid sex tiden gav jag upp och gick upp och åt. Somnade en kort stund.

Nu känns det som vanligt igen. Men jag är helt slut. Förstår inte hur jag ska ta mig igenom dagen.

35+6

Bm-besök idag:

Sf mått: 34 (växt 1 cm på 6 dagar)
Blodtryck: 105/60
Hjärtljud: 148
Hb: 132 (inte käkat en enda järntablett under hela graviditeten, bra jobbat)
Vikt: +17 kg (!!). Tror dock det har stannat av en del nu.

Försökte klämma mig i en trasa idag som jag tyckte borde passa då den såg så stor och hängig ut. Fick ge upp när jag inte ens fick ner den över tuttarna.

Hormonranden på magen är jätte tydlig.
Inga bristningar någonstans.
Börjar få ont i ryggen igen.
Kraftiga strålningar  och ilningar neråt.
Väldigt ont i ljumskarna.
Läker mjölk och har gjort sedan vecka 16.
Trots att bebbe är fixerad roterar hon runt sin "egen axel" och vänder rumpan mot vänster och höger omvartannat. På morgonen kickar hon åt ena hållet och framåt kvällen har hon gjort helt om och sparkar på motsatt sida. Väldigt aktiv bebis.
Väldigt trött. Sover otroligt dåligt.

Vi längtar tills det är dags för henne att komma ut. Ångesten börjar dock komma då man inser att graviditeten snart är över, och stormagen kommer sjunka ihop. Trivs så bra med magen just nu.

Arv

Vi har blivit med kökssoffa. Arvegods från farmor och farfar. På insidan står det skrivet när deras fyra ungar (bland annat min pappa också), var sjuka och låg i 40 graders feber. Kommer kalla den sjuksoffan från och med nu. Kom på att det blir perfekt att stoppa ner Sebbe där när han är dålig. Bara att stänga locket om honom och så är man av med det problemet ;)

Fick en 50-tals snurrfåtölj också som vi har ställt in i musikrummet. Passar rätt bra där. Måste dock måla och klä om soffan, så tyvärr kom det lite jobb också.

Utdraget...

Bebbe är kvar i magen. Haft lite förvärkar som kommit och gått, men inget annat.

Igår sydde jag gardiner till sovrummet, och städade upp lite bland allt bråte. Mina målnings och sprayprojekt håller på att driva mig till vansinne. Dom där jäkla färgerna ska ha sju dagar på sig innan nästa lager ska på. Så mina ramar eller fåglar blir aldrig klara. Igår sprayade Sebbe för fullt (han vill inte att jag drar i mig en massa konstiga gaser), men än behövs det nåt lager till. Så det är bara att vänta... Och vänta... På att det ska gå en hel vecka till. Gaaah!

Sebber är snart på väg hem, då vi har en till eftermiddag med föräldrautbildning. Ska handla om förlossning den här gången.

Inköpsdag

Tog bussen in till stan idag också för att S skulle slippa hämta mig. Lite mer ekonomiskt dessutom. Emilia hörde av sig och erbjöd sig att låna ut sin symaskin så jag köpte tyg till sovrummet. Fick även tag på den rosa färgen på Autoparts.

Efter det vart den en runda på apoteket för att köpa med sig lite nödvändiga grejjer till bebben. Salva, olja, termometer, amningsskydd osv. Nu har vi i alla fall ett startkit hemma som vi borde klara oss på. På Maxi köptes det första blöjpaketet för typ inga kronor alls eftersom jag fått hem en massa värdekuponger på nätet.

Nu är jag dock helt slut. Ryggen håller på att gå av, fötterna är svullna och värker, höften kanske hoppar ur led. Är lovad massage ikväll efter tevespelandet (ett nytt spel är inköpt och Sebbe är inne i den där nörd-världen igen), så det ser jag verkligen fram emot.




Home

Proppskåp är aldrig särskilt fina. Vi har ett enormt skåp i sovrummet, som jag länge funderat på vad jag ska göra med. Nu när vi målade om vart det såklart mycket bättre, och det smälte in lite mer än förut. Såg dock väldigt tråkigt ut.

Igår kväll drog jag fram dekorplasten som jag pysslat med lite tidigare och började skära ut en holk och en gren. Nu är skåpet pimpat och väntar bara på att en pippi ska få plats.








Här är tanken att pippin ska få sitta, men än så länge har den fel färger. Grenen ska sprayas svart, och nu mina vänner behöver jag hjälp; Vart får jag tag på rosa sprayfärg?

Har letat på Jula, Mekonomen, Clas Ohlson, Biltema. Sebbe har frågat sina kunder på Slätten och Grubbe, typ K-rauta, Färg & Tapet och Bäcklunds. Nada. Fick tipset om att kolla Laitis, så där åker vi förbi i eftermiddag.

Help?


Olovligt

Har gjort något idag som läkaren sa var ett stort "no, no" . Packade sparken full med återvinning och begav mig ut på tur. Hade tänkt att jag skulle gå lugnt och försiktigt, men av någon anledning kändes det mycket bättre att sparka sig fram. Var ju ett kanonföre nu när temperaturen var på minus/plus strecket. En tjockis i byn med tusen tomma mjölkkartonger upptravade på ett pensionärsfordon. Begav mig hemåt så fort jag var klar. Det känns fortfarande som vanligt, så tror inte det var någon fara. Hemskt skönt att andas friskluft.

Tid som går väldigt långsamt

24 januari betyder att det är en månad kvar till bf.

Försöker planera in någon sorts aktivitet varje dag för att det inte ska bli så långtråkigt. Idag vete tusan vad det skulle kunna vara för nåt? Jag vill ha en symaskin så att jag kan fixa gardiner till köket och sovrummet. Sebbe däremot skulle nog helst vilja ha en på- och avstängningsknapp på min mun, då den går i ett när han kommer hem från jobbet. Jag har ju så himla mycket spännande att berätta om efter en dag hemma ;-)

Imorgon kväll ska vi slösa lite tid på Sebbes absoluta favoritsyssla (not); nämligen storhandling på Maxi. Det ser jag fram emot i alla fall. Att få komma ut ur huset en liten stund. Onsdag kväll är det tapetsering som gäller och på torsdag eftermiddag är det dags för föräldrautbildning igen. Därefter besök hos barnmorskan som vanligt. Kom på att vi fick hemläxa från förra gången att vi ska öva massage på mig. Och att han måste träna på att se ut som en uppblåsbar boll i ansiktet när han hjälper mig profylaxandas. Tror jag måste påminna herr S om det.

1,5 år sedan



Undra om lillan kommer få blåa ögon? :)


Trix

Oj vad det har grejjats här hemma. Vi bestämde oss för att sätta upp teven i sovrummet trots allt. Är ju rätt skönt att kunna ligga där och titta. Antennkabeln kommer dock ut i musikrummet och för att slippa dra kabel över halva våningen drog vi den rakt över kallvinden. Jag stod med en 30 centimeters borr och borrade rakt upp i taket medans Sebbe fick krypa runt där uppe bland allt spån och ventilation. Efteråt skulle vi behövt en brandslang för att spola av honom. Han fick nog spån överallt, och dessutom på icke önskade ställen. Nu är det i alla fall gjort och det vart riktigt bra :)

Fondväggen har fått sina två lager färg också. Känns onödigt att måla där vi ska sätta upp en tapet men av erfarenhet sedan tidigare tapetseringar har vi sett att en mörk grund och en ljus tapet blir ett riktigt dålig resultat. Den här rullen tapet vi ska sätta kostar dessutom 1500 kronor, så lika bra att göra det riktigt på en gång!

Ikväll spelas det innebandy match i stan för gubben och jag slänger mig på soffan och ligger kvar där tills det är dags att nattas.

Lördag

Slö dag.

Vi försökte lösa melodikrysset imorse, och oftast brukar vi klara det mesta, men den här gången var det jäkla omöjligt. Mycket svårt. Vi är nog lite för unga ibland.

Dragningen av skoterlotterna är nu över, och tyvärr måste jag meddela till er som köpt lotter av oss att det blev ingen vinst till någon av er. Skotern för 94 000 gick till en äldre dam utanför Umeå.

Sammandragningarna har minskat avsevärt och nu känns det knappt alls, endast ett fåtal om dagen. Förutom att det är svårt att ta sig fram på grund av ont i ljumskarna och uttöjning av magen känns allt som vanligt. Ryggontet har nästan gått över, halsbrännan och uppstötningarna har jag inte känt av på 1,5 vecka. Va tusan har ungen för sig nu? Enligt barnmorskan och läkaren så skulle hon kanske vara på väg ut, men här finns inga tecken what so ever.

Easy cover



Just fått upp easy covern på väggen. Nu sticker det i fingrarna på grund av all glasfiber.

Sebbe har gått över till grannen så jag fortsätter min kväll ensam. För två veckor sedan upptäckte vi att vi faktiskt har ett badkar här i huset. Eller, det visste vi ju såklart, men det har inte blivit använt förutom en enda gång sedan vi flyttade hit. Nu tyckte jag det var helt underbart att få krypa ner i varmt vatten när sammandragningarna kommit. Idag sa dock barnmorskan att jag har badförbud på grund av att slemproppen gått. Hoppas jag inte hunnit dragit på mig några infektioner den här senaste veckan bara. Har plaskat runt där nere i källaren ett antal gånger redan.


Bm besök i vecka 36

Skickade iväg Sebbe att åka med grannen imorse till jobbet, då vi bara har en bil just nu, och jag behövde kunna ta mig till barnmorskan. Kom just därifrån, och allt såg fint ut. Magen har växt och hjärtljuden lät bra. Ungen har fixerat sig. Det kändes som en lättnad. Nu kan hon inte slå fler kullerbyttor och allt är upplagt för en vanlig vaginal förlossning.

Dagens planer är att ta mig igenom några inspelade tv-program (haha, jag har ett väldigt jobbigt liv just nu). Ska ner i källaren och dona lite också hade jag tänkt.

Ikväll ska vi sätta en easy cover uppe på väggen i sovrummet. Jag kanske inte borde, men det handlar om tre våder, så det ska fasiken inte vara nåt problem. Sebber får måla den på söndag och sedan får vi försöka sätta upp trädtapeten till veckan. Can't wait.

Vi är nu inne i vecka 36 (35+0).


Upprörande!

I dagens VF kunde man läsa om Sebbes pappa som numera måste ta sig fram med spark. Hur i h-vete tänker dom där människorna som har beslutat att plocka bort polisbilen?


Den sista polisbilen i Bjurholm dras in.



UTRYCKNING! Nu på tisdag drar polisledningen in polisinspektör JH Oscarssons tjänstebil med omedelbar verkan. Men polisinspektören har varit med förr och han spånar redan på nya sätt att ta sig fram i sin tjänsteutövning. En fördel under denna årstid är att de ansvariga väghållarna i Bjurholm med omnejd är försiktiga med sandningen av vägar och gator och det medför ett utsökt sparkföre.

BJURHOLM På tisdag förlorar polisen i Bjurholm sin tjänstebil.
Men å andra sidan är kommunen vida berömd för sitt goda sparkföre.

VF avslöjade i går att Bjurholm förlorat sin sista fasta polistjänst.
De polisiära verksamheter ska skötas en dag i veckan av polisinspektör JH Oscarsson, som till vardags är stationerad i Vindeln.
Trycksvärtan hade knappt hunnit torka när nästa dråpslag gjorde entré.
– Jag fick besked om att de ska dra in vår tjänstebil nu på tisdag, säger polisinspektör JH Oscarsson och lägger till:
– Hur ska jag nu kunna sköta mina arbetsuppgifter?
Vill inte köra privatbil
Polisinspektören säger till VF att han vid tidigare tillfällen fått frågan av polisledningen om han kunde tänka sig att använda sin privata bil i polistjänsten.
– Jag sa klart ifrån att det var jag inte intresserad av, säger JH Oscarsson.
Sparkarnas Eldorado
En tröst i bedrövelsen denna årstid är att Bjurholm med omnejd är vida känt som ett sparkeldorado. De vägansvariga är försiktiga med sandningen av gator och vägar.
– Men nog är det ganska långt om jag till exempel ska till Fredrika, påpekar polisinspektören.
Enligt polisområdeschef Micael Lindahl dras polisbilen in då den bara står till ingen nytta i ett garage i Bjurholm.
Den polisman som ska tjänstgöra en dag i veckan i Bjurholm ska i fortsättningen inte ha några operativa arbetsuppgifter.
Polismannen ska sitta inne på stationen och serva allmänheten.
Den synliga delen av polisarbetet ute på fältet kommer att utföras av en nyanställd polispatrull som ska vara stationerad i Vännäs.
Aktiv operativ polis
– Det Bjurholmsborna kommer att märka av är en aktivare operativ polis som är mer ute på fältet är vad de är vana vid, säger Micael Lindahl.
Polisområdeschefen påpekar att det inte är frågan om en nedrustning av polisverksamheten, utan en upprustning.
Kommunalrådet Ingemar Nyman (M) är mycket kritisk till nyordningen. Han kräver en fast polistjänst med tjänstefordon till Bjurholm.
Enligt kommunalrådet bryter också polisledningen ett tidigare avgett löfte om att inte dra in polisens tjänstebil från Bjurholm.
Bjurholm hör till Vännäs närpolisområde.


Förvärkar

Det blir en massa snack om bebis just nu. Förmodligen för att det är det som upptar den mesta av tankeverksamheten. Inatt vart det inte alls många timmars sömn. Det började med mina vanliga sammandragningar, som dessutom vart smärtsamma. Så jag låg och pustade, stånkade och stönade och tog mig igenom flera på rad. Tyckte dock inte att de var regelbundna. Lyckades somna om ett tag, men för att sedan vakna och börja om. Låg och funderade på om jag skulle säga nåt till Sebbe, och svaret blev alltid nej, nej, nej. Absolut inte. Onödigt att väcka upp honom. Tillslut slank det ur mig ändå, dumma mig. Efter det kunde inte heller han sova, så jag förstörde hans sömn också.

Nu på morgonen känns allt som vanligt igen. Inga tecken på värkar eller nåt. Kanske fick böta för att jag sprang omkring så mycket igår, och att jag tog promenaden till bussen på E12'an. I normala fall kanske det tar 10 minuter att knata dit, men nu kan jag hålla på upp emot en halvtimme. Jag som inte ens fick ta promenader för läkaren. Tittar ut nu genom fönstret på en strålande sol och önskar att jag kunde gå ut.

Snart är mr. S på väg hem, för vi har första föräldrautbildningen nu på eftermiddagen.

Barnvagnen

Nu har vi den hemma! I och med att vi köpte den just idag fick vi även värdecheckar på totalt 1700 kronor att shoppa loss för på Barnens Hus. Snacka om ett klipp! Vi köpte med oss regn- och myggskydd och ett nytt lammskinn då vårat hemma är lite utnött. Har en massa pengar kvar som vi får spendera, och det blir nog väldigt lätt, då man i princip vill ha allt där. En amningskudde står högt på listan just nu. Tänkte dock att jag skulle vänta tills bebis är här och se om det kan vara nåt.

När vi beställde vagnen fick vi ju även hotellcheckar, och nu alltså 1700 kronor extra. Ett väldigt bra vagnköp måste man ju säga.


Silvrigt chassi med lufthjul (ett måste här ute), och teleskophandtag så att Sebbe slipper huka sig när han styr.


Den svarta liggdelen med silvriga revär och mönstersytt på textilen.


Den röda sittdelen. Så glad över att vi valde en knallig färg tillslut.




Härligt mönster va! Lite annorlunda. 2011 årsmodell.




Kunde inte hålla mig så jag packade ner både lammskinnet och åkpåsen, samt satte dit Pingu-figurerna.

Nu springer jag omkring här på nedervåningen och toksladdar med vagnen. Styr den fram och tillbaka och överallt. Och tvingar Sebbe att byta från ligg- till sittdelen om vartannat (får sammandragningar så fort jag lyfter, pust). Han tror för övrigt inte att jag är klok :)


Clean

Här tvättas just nu allt som jag ser på; överkast, täcken, madrasskydd (äckliga råmjölk som rinner och rinner), filtar, mattor, jackor, bebiskläder. Ja i stort sett det mesta i textil som finns i ett hus har åkt in i tvättmaskinen. Tror jag är uppe i femton maskiner nu på några dagar. Sebbe får springa och springa och bära ner i källaren allt jag pekar på. Väl där nere har han inte mycket att göra, då jag helst vill göra allt själv. Så jag skickar upp honom igen så fort jag fått mina nya tvätthögar.

Undrar om allt det här är en del av "boandet" man får höra talas om när man är i slutet av graviditeten. Folk som blir helt galna och lagar och bakar så det finns i frysen för flera år framöver (tror dock aldrig jag kommer att hamna där då jag inte gillar att husera i köket så mycket). Eller att sortera garderober och alla skrymslen, städa skafferiet, slänga ut skräp, torka av varenda liten pinal som finns inomhus. Go helt bananas för att man tror att man aldrig kommer att hinna med något sedan då bebisen kommer. Eller så kanske det bara är tristess. Tror jag snarare tillhör den kategorin.

Har från allra första början av den här resan tänkt att jag kommer att föda den 7 mars, alltså 11 dagar över tiden. Börjar känna mig övertygad om att det kommer bli så. Nu har man gått och blivit uppjagad av att man är redo när som helst, men jag tror det kommer dröja flera, flera veckor till.

Vad har ni för gissningar?


Bedrest

Har världens energi idag till att göra saker. Började städa och sortera lite saker på övervåningen, men var tvungen att ge upp efter ett litet tag eftersom varje steg jag tog fick jag ont av och sammandragningar. Tycker det är helt otroligt att vissa som gått igenom flera graviditeter inte ens vet vad en sammandragning är. De som aldrig känt av en enda. Här går man själv och får dessa "stenar" i magen hela dagarna. Nog för att jag är van, men nu har det börjat smärta också.

Känns som att jag har husarrest...

Barnens Hus ringde igår och berättade om ett specialerbjudande de har till och med torsdag. Att vi som ska handla för en massa, massa pengar kommer att kunna hämta ut värdecheckar för varje tusenlapp vi spenderar. Vi kan bara inte gå miste om detta, så redan imorgon åker vi och hämtar ut vagnen! Så spännande.  


Sängar; check!



Lillans spjälsäng skruvades ihop igår och i väntan på att mamman ska tvätta och bädda rent fick några av hennes blivande gosedjur känna på hur det kändes.

Det är helt omöjligt att inte gå och fingra på sängen nu när den står där. Det ser så sött ut.


Sovrum

Igår höll mannen i huset igång hela dagen och fixade och trixade med allt möjligt här hemma. Målningen blev äntligen klart i sovrummet, så igår kväll fick vi flytta tillbaka. Upp i en säng. Vilken lyx det var.

Nu återstår tapetseringen av väggen och allt småpyssel. Får se när det tas om hand då jag helst inte ska göra så mycket.

Då:



Nu:



Som sagt, en hel del kvar att göra, men väldigt många steg på vägen i alla fall.

Måndag

Dagen har förflutit bra. Fick sova ut imorse, trots att det strålar nå guförbannat neråt. Har fått för mig att det är bebis som lägger sig tillrätta, men vad vet jag.

Skulle åka buss till stan idag för att möta upp Sebbe. Väntade och väntade... Och väntade lite till vid busshållsplatsen. Sedan ringde S och berättade att en buss åkt av i Storuman. Kände att jag inte orkade stå still nå mer utan ringde upp Länstrafiken och mycket riktigt var det den bussen jag skulle med. 50 minuter senare kom bussen tillslut och jag fick kliva på. Då var jag redigt less.

Hur som helst så skulle vi på informationsmöte på Försäkringskassan angående föräldrapenningen. Helt värdelöst egentligen för jag känner att jag redan hade koll på det mesta. Sebbe sov sig nästan igenom mötet. Typiskt karlar. Men men, det gjorde då ingenting för det var inga världsnyheter vi fick reda på. Man kan läsa sig till allt på deras hemsida, så något sådant möte behöver man inte fara på.


På gång?

Slemproppen gick igår.

Redan under after worken på fredagen kände jag hur det började stråla nedåt och ut i ljumskarna. Under natten hade jag svårt att röra mig eftersom det gjorde så förbaskat ont. Vi sover dessutom bara på resårmadrasserna som ligger direkt på golvet just nu medans sovrummet blir klart. Att ta sig upp sjuttio gånger per natt är därmed ett jätte projekt.

På lördagsförmiddagen började vi måla sovrummet samtidigt som jag fortfarande hade väldigt ont, och under den tiden gick slemproppen (vilket jag inte visste att det var just då). När jag både hade en väldigt konstig smärta samt att det kom ut konstiga saker bestämde vi oss för att ringa förlossningen, som sa åt oss att komma in på kontroll.

Väl på förlossningen satte dom en ctg-kurva, och bebisen mådde jätte bra. En perfekt kurva. Däremot under undersökningen på mig konstaterades det att det var slemproppen som gått, och att livmodertappen är mjuk och öppen, vilket den inte alls ska vara redan i vecka 34. Tydligen så har alla mina sammandragningar påverkat tappen på så sätt att den börjar vara redo för att skicka ut bebisen.

Det är för tidigt.

Blev ordinerad strikt vila, där jag inte får ta promenader, absolut inte hålla på och måla och renovera, inte springa mer än nödvändigt i trapporna här hemma, utan helst ligga i soffan och bara ta det lugnt.

Att jag redan tycker att det är tråkigt att bara vara hemma kommer inte göra detta så värst mycket roligare. Dessutom så skrivs från och med nu min-att-göra-tusen-saker-innan-bebis-kommer-lista över på Sebbe. Han kommer få skruva ihop spjälsäng och skötbord, måla klart sovrummet, göra färdigt mina projekt nere i källaren med mera. Något jag helst vill göra själv.

Att "slemmisen" kan gå flera veckor före beräknad födsel vet man ju, men att livmodertappen redan är så pass påverkad gör att det kan vara dags för förlossning när som helst nu. Har vi tur håller bebisen sig inne i ett par veckor till.

Både jag och Sebbe har tagit ett allvarligt snack med donnan där inne att hon gör bäst att hålla sig inne ett tag till.

Vecka 35

Höll ju nästan på att glömma bort att vi går in i en ny vecka idag. Nämligen 35 (34+0).


Bebis:

Nu väger bebisen minst 2,2 kg och är minst 45 cm lång. Den fortsätter att lägga på sig underhudsfett, som sedan kommer att hjälpa den bibehålla sin kroppstemperatur.

Om du inte redan pratar med bebisen är det bra att börja nu – nästa vecka är hörseln fullt utvecklad. Det gör inget om du pratar bebisspråk – en del forskning pekar mot att nyföda föredrar ljusare röster.

Om du varit rädd att bebisen ska födas för tidigt, kan det vara lugnande att veta att 99 % av bebisar som föds i vecka 35 klarar sig bra och att de flesta inte får några allvarligare problem. Bebisens centrala nervsystem håller fortfarande på att mogna, men lungorna är nästan helt utvecklade nu.





Fredag

Pust. Nu när Sebbe är hemma sjuk passade jag på att åka in till stan för att fixa lite ärenden. Fick med mig lite mer färg och hämtade även ut Babyboxen på Barnens Hus. Nå värst imponerad av innehållet vart jag väl inte direkt, men det var ju bra med en blöjhink i alla fall. Sedan var det även några blöjor, bebis badskum, samt lite rabatter. Och gratis är ju alltid bra.

Barnvagnen hade kommit också. Var nästan på väg in i lagret för att få mig en titt, men bestämde mig att det får vänta tills vi ska hämta ut den. Då ska jag klämma och känna, och provköra.

Nu har jag rollat sista varvet på sängstommen, i fruktansvärt dåligt ljus (strålkastaren brann i förrgår), så får hoppas att det vart bra ändå.

Ikväll väntas det after work här i Byarnas Hus. Hoppas på bra uppslutning.

Kvällsgöra



En liten hint till vad miss pluffsifejs håller på med just nu.


Uppfräschning

När jag ändå håller på nere i källaren med lampskelettet så tänkte jag att jag kunde förebereda lite mer för vad som komma skall i sovrummet.



En massa tavelramar jag rotat upp från diverse gömmor här hemma ska bli en ny installation på väggen. Måste pimpa dom lite först =)

Dags att bege sig några trappor ner och sätta igång...

Bm besök i 33+5

Var hos barnmorskan igår och lyssnade och kände på bebben lite. Som ett litet mirakel låg hon med huvudet nedåt, men inte fixerad. Tydligen har hon 2-3 veckor på sig till att få slå sina kullerbyttor där inne. Därefter bokas det in vändningsförsök. Verkar vara olika i olika delar av landet. Bara hoppas på att hon får för sig att ligga där hon ligger.

Sf-måttet låg precis på medel (31).
Järnvärdet har stigit sedan förra gången, är nu uppe i 132 (139 vid inskrivning).
Hjärtljudet var 140.
Har gått upp 16 (!) kilo. Snart väger man väl lika mycket som Sebbe. Huvva.

Vi är inbokade på föräldrakurs från och med nästa vecka. Verkar lite töntigt, men barnmorskan blev så ledsen när jag frågade om det var nåt vi kunde hoppa över. Jag får väl gå på alla tre tillfällen, för att göra henne nöjd, men får se om Sebbe följer med på den sista.


Väggord



Idag fick jag hem väggordet i vinyl jag beställde i måndags (verkligen snabba ryck!). Tanken är att det ska sitta ovanför spjälsängen i sovrummet. Är helt till mig för att det är så fint. Läser dock i instruktionerna att man tidigast får sätta upp den efter 3-4 veckor på en nymålad vägg. Och att den bör sättas upp innan 4 veckor eftersom det är en färskvara.

Vi som inte ens har målat ännu! Panik. Sebbe är sjuk, och jag vet inte om jag klarar att måla tre varv i ett helt rum själv just nu.

Kom och hjälp mig...


Brölande man i säng

Sebbe är dyngsjuk. Imorse såg han mer död ut än levande. Helt kritvit i ansiktet och seg som tusan. Han har dock kämpat sig igenom en jobbdag. Får se om han känner sig piggare tills imorgon. Nu har han sussat i soffan ett bra tag. Kom just på att en av hans graviditetssymptom är att han börjat snarka som den värsta snubben i världen. Jag står inte ut, så imorse begav jag mig ner till soffan halv fyra. Kunde inte somna om förrän vid åtta. Då var jag rätt less.

Överhuvudtaget är våra sömnrutiner helt åt skogen. När Sebbe vill sova för natten är jag piggare än någonsin. När han äntligen somnat kan jag ändå inte somna för han snarkar som tio män tillsammans. Sedan springer jag på toa minst fem gånger per natt och väcker honom. Vaknar dessutom upp flera gånger av att jag har bildat stora pölar av tuttmjölk i sängen, och då kryper jag närmare honom för att undvika dom värsta fläckarna och väcker honom ännu fler gånger.

Hoppas John Blund är snällare mot oss inatt.

Dagens pyssel

Min absoluta favoritlampa, som jag köpte när jag var 18 år på en loppis i stan ska härmed få en ny look. Den har fått hänga i ett sovrum på Ålidhem, i två lägenheter på Teg, och nu också här i Tväris. Dagen D var just idag då den skulle slaktas. Tvekade sjuttio gånger innan jag satte saxen i den, men nu är den utan lull.






Vid första klippet fick den sig en ny kjol...


Men tillslut fanns ingenting kvar.

Nu ska den få följa med mig ner till källaren för ytterligare förändringar!

Halv arbetsdag

Sådärja, nu är första lagret med riktig färg målat på sänggaveln och sängbordet. Verkar som att ett lager till räcker. Vart dock utan färg, så måste skicka iväg karln på ärende imorgon.

Hade en fruktansvärd huvudvärk idag, men efter ett x antal tabletter släppte det vid ett tiden och jag kunde förmå mig att ta mig upp och göra någon nytta.

Just ja, släppte ju in elektrikern här vid sju imorse också. Arbetet tog bara halva tiden än vad han tidigare beräknat, så det var ju skönt. Mindre räkning till oss alltså. Äntligen är ventilationsarbetet och dragandet av kablar och vred färdigt. Nu kan vi duscha med gott samvete och huset kan få leva vidare i några år till :)


Contractions

Nu när det endast är 6,5 veckor kvar (kan ju bli tidigare, eller senare förstås), har jag mer sammandragningar än någonsin. När jag torkar av bordet, arrangerar kuddarna i soffan, springer ner till källaren, reser mig från soffan, eller om jag bara ligger helt still. Det verkar inte spela någon roll vad jag gör längre. Magen blir helt deformerad och hård som sten.

Är nog uppe i 15-20 sammandragningar idag. Ska ta upp det med barnmorskan på onsdag. Börjar kännas obehagligt.

Paint

Helgen som skulle spenderas målandes och tapetserandes i sovrummet vart något helt annat. Jag tog mig knappt upp ur sängen på grund av alla sammandragningar, och var samtidigt dödstrött. Sebbe kände nästan likadant, så vi slappade istället.

Tänkte att jag skulle ta igen det vi missade igår så jag började förvandlingen av sängramen idag. Har släpat med mig den i två lägenheter på Teg tidigare, och nu har jag tröttnat, så lika bra att måla om den när jag ändå är igång.

Från Mio, i ekfanér. Aldrig tidigare målat över något i fanér, men det verkar gå bra.

Första lagret med grundfärg är nu på. Även de tre sista plankorna.



Rotade ännu mer i källaren och fick med mig detta sängbord upp (som jag har ett par av), och som jag hade som nattduksbord när jag var liten. Är köpt i någon loppisbod för säkert femton år sedan. Tänkte byta ut sängbordet som hör till gaveln till detta. Även denna pjäs fick som en omgång med vit grundfärg.





Definitivt en sprattelgumma

Det var ett mycket trevligt 50-års firande vi var på igår kväll. Överraskningen med den 23 kilo tunga fyrverkeripjäsen var bland det bästa man sett. En endaste tändning och det small i flera minuter. Så häftigt =)

Gammtanten på kalaset sa direkt när jag kom in i rummet att "jaha, jag ser visst att du väntar en flicka". Tydligen en typisk flickmage som stod rätt ut. Birgitta bestämde sig för att hon ville testa ring-testet på magen och se om det verkligen stämde. Hon öglade fast Sebbes guldring på en sytråd och höll upp framför magen. Ringen var helt stilla, när den helt plötsligt började rotera runt runt. En flicka!

Hon testade vidare på resten av tjejerna på kalaset, men ingenting hände. Ringen var helt blixtstilla, ingen på smällen förutom jag alltså. Sebbe var mycket skeptisk tills han fick testa själv. Och jo, mycket riktigt, på mig började den snurra runt runt i en allt större cirkel. Han vart helt paff och bara gapade. Tycker det är så coolt! Våran lillgumma där inne =)

De har haft hästar i flera generationer och alltid när någon varit dräktig har det testat med en ring. En roterande ring = flicka. En pendlande ring = pojke. Inte en endaste gång har testet visat fel. Jag är helt såld. Hur läckert är det inte?


Saturday work

Vi vaknade tolv idag, så har inte hunnit så mycket. Sebbe har slipat spackel i sovrummet, och jag har ägnat tre timmar åt att måla fönsterlister, brädor och element. Jäklar va fräscht det ser ut nu. Under tiden skottade S altan- och carporttaket.

Fotade honom från fönstret i sovrummet.



Nu ska vi göra oss i ordning och fara på 50-års fest i Gräsmyr. So long!

Parking

Brorsan lyckades med snyggaste parkeringen igår kväll. Det är trist att jag går miste om hela skoterkörningen den här vintern, men bättre att ta det försiktigt än att ge sig ut nu. Det brukar ju inte gå lugnt till.



Nog önskar jag dock att man kunde plocka ut ungen en liten sväng och få ta en heldag med skotran.

5 månader sen

Oj vilken liten putande mage jag hade i vecka 14. Hela 20 veckor sedan. Känns som ett väldigt långt tag innan man ens kommer bli så där liten igen.




Vecka 34



Magen i vecka 34 (33+0)

Börjar bli lite osäker om bebis vänt på sig än. Hoppas att hon gjort det så att jag slipper vara med om ett vändningsförsök. På onsdag ska vi till barnmorskan igen, så förhoppningsvis hinner hon slå en kullerbytta runt innan dess.

Vikt: +15 kg

På bilden syns mitt blindtarmsärr. Inte en bristning så långt ögat kan nå. Skönt!

Bebis hickar flera gånger om dagen, och är som mest aktiv då jag ska lägga mig och sova. Lägger jag mig på höger sida blir det protester där innifrån, lägger jag mig på vänster sida blir det likadant. Får oftast lägga mig på rygg tills hon lugnat ner sig. Ibland bökar hon så mycket så även Sebbe känner hur sängen får sig stötar. Bättre att ha en aktiv bebis där inne, för annars blir man alldeles för orolig.

Renoveringsmaraton

Nu äntligen har vi kört igång med budgetrenoveringen av sovrummet! Två tusen kronor är det beräknat att kosta, vilket ska inkludera färg, tapet, byggmaterial m.m. So far so good. Det mesta har vi redan hemma.

Som ni kommer se på bilderna nedan går murstocken rakt genom vårat sovrum, precis bakom sänggaveln. Denna har nu byggts för enligt en konstruktion i mitt huvud, där vi lämnat en luftspalt mot murstocken. Jag tänker, mätar, sågar, och sedan pekar jag vart Sebbe ska borra. En alldeles utmärkt plan som fungerar ypperligt.

Våran grönblommiga tapet ska målas över, och det ska även tapetseras på den nybyggda väggen. Sedan kommer det roliga piffet! Å tänk va mysigt det kommer bli för lillan att få flytta in i ett fräscht rum tillsammans med oss.

Före:










Portalen kommer brytas bort vid ett senare tillfälle. Så också taket och golvet, men som sagt, den här gången ska vi klara budgeten.

Under konstruktion:


Den så kallade blivande fondväggen, byggd med luftspalt. Kommer ut ungefär 3,5 cm från väggen.


Första skivan på plats.


Å klart!

Vi har även skurit en massa tapet, vilket tidigare ägare inte verkat ha någon som helst aning om hur man gör. Hela huset är verkligen tattargjort. Sebbe har spacklat och förberett för kommande arbete.

När vi hade jobbat i ungefär tio minuter idag, satte sig karln ner på stolen och bestämde att det var dags för fikapaus. Herregu. Plötsligt drog han upp en termos ur byxfickan (som han tydligen hade förberett när jag inte såg på), och började dricka kaffe. På övervåningen. Haha. Han är inte riktigt klok :)



Fortsättning följer!

Nu ska vi över till grannarna och spela poker. God kväll.

Pissnisse

Lillans absoluta favoritsysselsättning är numera att hoppa/sparka/stampa/rulla runt på min blåsa. Ongen håller på att driva den blivande mamman till vanvett. Hör på detta gott folk... Inatt mellan 22.00 och 05.00 var jag uppe och pinkade 8 gånger! 8 gånger på 7 timmar. Det är så fruktansvärt jobbigt, och varken jag eller Sebbe får sova. Jag var dessutom vaken till 01, och roade mig vid datorn för att kroppen var totalt ointresserad av att sova.

Följde med Sebbe till stan idag då han for till jobbet. Fick klippa och slinga håret. Äntligen. Känns fräscht igen. Att sitta i frisörstolen var inte heller ett rent nöje då det gjorde så förbaskat ont i ryggen. Hela tre timmar satt jag ner och pinades. Nog vet man hur det känns att vara gravid allt.

Dessa eviga toalettbesök måste för allas skull upphöra genast. Please please please.

Gravidkroppen verkar vara väldigt lustig dock. Det är precis som att den försöker ställa om så att jag ska bli van med ständiga nattvak och sömn endast någon timme i stöten. Men nog vore det allt skönt om det kunde vänta ett litet tag till. Jag har ju trots allt 51 dagar kvar till beräknad utpluppning.

51 dagar. Jihoo.

Jobbigt att laga, gott att äta



Det här är bland den bästa synen jag vet. Karlsloken som står vid spisen och lagar underbar mat. Nu är jag dock ensam hemma igen, och nu får jag ta över matlagningen. Något jag inte tycker är speciellt roligt, men nu ska jag allt visa mina cooking skills. Den arbetande mannen ska få sig ett redigt lass med mat varje dag han kommer hem efter jobbet. Tjockisen ska alltså numera slava vid spisen.

Den gravida bruden har gått upp 15 kilo och börjar oroa sig för mat överhuvudtaget. Vill helst inte passera 20 kilo i alla fall. Känns som att det kommer att bli svårt att bli av med. Men mat är väldigt gott just nu :)


Tjockklump

Har sovit ända sen nyår känns det som. Fortfarande trött och slut. Sebbe ringde och väckte mig vid nio imorse, klev upp och käkade frukost och sen gick jag och la mig igen och sov några timmar. Då hade jag i och för sig redan legat vaken i tre timmar då gubben steg upp för att åka på jobbet. Så jag tyckte jag var välförtjänt av lite mer sömn.

Igår for vi ut på sparktur genom byn, och jäklar vilken fart vi fick. Det slutade dock med att jag vart less och fick ont i ryggen så vi styrde ihop sparkarna till ett fint tåg, och Sebbe fick skjutsa runt mig. Höll på skratta ihjäl mig när vi mötte folk efter vägen. Såg ut som en fetknopp där jag satt, och gubben fick ta i för kung och fosterland för att orka med två sparkar och mig.


RSS 2.0