Ungen växer

För exakt fyra månader sedan stoppade jag ner lillan i våran största kastrull, och där satt hon minsann kvar och lekte snällt. Idag stoppade jag ner henne igen, men hon var omöjlig att fota då hon ska röra på sig hela tiden.


Nästan 6 månader gammal.


Nästan 10 månader.

Idag plockade jag bort den där 10-kilo tunga sandsäcken vi har haft i lära-gå-vagnen och Cindy såg ut som en full tant som sladdade omkring här hemma. Hon flög åt alla håll, men kunde parera mot möblerna och lyckades ta sig från rum till rum, med några avåkningar :) Tror hon vart lite fegare när det gick så lätt och ville därför inte öva så mycket, men det är rätt coolt när hon far omkring och såklart ropar på maa-ma.

Nu är det dags att krypa till kojs! Imorgon ska jag och Cindy på äventyr i stan. God natt älskade läsare!

Barnmat

Kvällens barnmatlagning resulterade i en kött- och en kycklinggryta. Då Cindy numera äter en hel portion (lika mycket som barnmatsburkarna i affärerna innehåller), så kom jag på att jag har perfekta burkar liggandes. Bröstmjölksburkarna jag använde ett fåtal gånger för att frysa in en skvätt i början av amningen, är precis lika stora som matburkarna. På så vis kunde jag göra i ordning en komplett måltid med ris och grönsaker.



Ett tips till er som funderar på att börja laga egen barnmat är att kika i Mosböckerna, och leta recept på nätet. När ni väl kommit in i tänket komponerar man sedan lätt en egen maträtt.


Bra före

Efter en innedag igår tog jag och Cindy på oss kläderna och gick ut ett tag. Vi sparkade iväg till återvinningen med en massa skrot, och lekte lite i snön (läs: på isen).




Inte helt lätt att förflytta sig när man har en tjock overall på sig.

Nu har jag en köttgryta åt Cindy som puttrar på spisen. Ska snart laga köttfärssås åt dom två stora i familjen, och ska även hinna med en kycklinggryta åt den lilla damen. Har knappt hunnit med någon barnmatslagning nu över jul, men tur att jag har ett stort lager i frysen, så det har aldrig tagit slut.

Kan själv

I förrgår släppte det för Cindy. Helt plötsligt promenerade hon iväg med gå-vagnen, och nu far hon från vägg till vägg. Svänga kan hon ju inte riktigt, men det fungerar ju bra när hon har någon som kan vända vagnen åt henne. Då kutar hon iväg till nästa vägg där det tar stopp. Jag och Sebbe hade tårar i ögonen, och kunde för allt i världen inte förstå hur hon gått från att vara en helt stilla bebis till att nu kunna gå. Det får vi skriva in i hennes bok, att på juldagen, 8 dagar före hennes 10-månaders dag kan hon ge sig iväg på promenixer.




Byxorna är så stora i midjan att dom nästan ramlade ner, så det gick mycket bättre utan :)


25 åringen

Det är ingen vanlig dag idag, ne, för det är ju min födelsedag... Hurra, hurra hurra!

Cindy uppvaktade mig redan klockan 05.30 när Sebbes klocka ringde. Då fick jag mig lite slit i håret, och sparkar i magen, och jag hoppas att det betyder att hon tycker om mig :) Efter lite välling, fick hon och jag sedan en sovmorgon till 08.30.

Dagen har gått i ett, då jag bakat, städat, tvättat och massa annat medans hon sovit. Tyvärr har jag inte ens hunnit gå utanför dörren, så lite frisk luft skulle sitta fint imorgon.

Ikväll har vi haft besök av både Cindys mormor och hennes karl, morfar och hans sambo och farmor med hennes gubbe. Jag fick mig en himla massa bra saker, så än en gång tack för alla presenter!

Nu tycker jag att jag gjort mig välförtjänt av lite massage av snubben, så det tänker jag gå och få :)




Juldagen

Vi startade juldagsmorgonen med en premiärsparktur. Det var perfekt före och vi gled fram här i en jäkla fart genom byn. Sparklådan har gått i generationer i min släkt och där fick Cindy såklart åka. Hon satt helt lugn och bara lutade tillbaka huvudet och njöt av den snabba färden.





Pappa Sebbe fick skjutsa runt lillan och jag tog mammas spark och flög fram bredvid. Det är verkligen sånt här som gör att man kan njuta av livet. Att vi fick våran unge är det bästa som någonsin hänt!

Dagens äventyr fortsatte på Media Markt, där vi stoppade bilen full med en 3D teve, och ett nytt PS3, då vårat gamla har valt att sluta upp med vissa funktioner. Kan ju lova att Sebbe svävar omkring på moln just nu, då han fått en massa elektronik- och mediaprylar. Själv går man ju igång på en 10-liters vit färghink, som jag fick förra julen :)

Juldagen slutade hemma hos min mamma med en massa god mat och fler klappar att öppna. Tack än en gång för de bra(iga) presenterna. Nu är våran julturné slut för detta år, med redan på tisdag är det kalas igen då jag fyller 25 år. Öppet hus för de som vill komma och hälsa på, självklart på kvällen då det är jobbarvecka igen.

Nu ska vi montera teven, och jag antar att jag får gå och lägga mig själv då jag har en karl som säkerligen vill testa sin nya spelkonsol.

God Jul!


Jul

Våran älskade unge har nu fått firat sin första jul. Själv har hon ju knappt någon aning om vad som händer, men själv blir man ju lite tårögd och undrar hur fort tiden egentligen går.

Vi firade Cindys morfar dagen före julafton, och fick kika in i deras nybyggda huset som bara står och väntar på skickliga hantverkare. I mars är det som sagt inflyttning, och självklart blir man ju lite avis med ett vardagsrum som har en takhöjd som man själv bara drömmer om, fantastiskt fina fönster, golvvärme i hela huset och massa detaljer som är så himla uttänkta att man bara står och gapar.

Julafton firade vi hos Cindys farmor, och det var så jätte mysigt. Stillsamt och härligt, precis det lillan behövde. Hon somnade och sov som en stock både i vagnen och bilen. Att sedan lyfta över henne till spjälsängen hemma är hur lätt som helst.


Oj, va mycket julklappar tyckte Cindy.

Klappa farmors nya hund (den femte!) var rätt så intressant.

Spana in nallebjörnen som hon fick av farfar tog ett litet tag också.

En ny vintermössa fick man också, och en jätte stor enhörning.

Vi tackar för alla fina julklappar vi fick, så himla mycket fina saker. Jag fick mig en heldag på Iksu Spa av min gubbe. Där ska jag lägga mig ner och få massage, och gå på träningspass och bara njuta av all lyx jag ska få skämma bort mig med.

Hoppas att alla ni där ute också haft en underbar jul! 

God Jul till er alla!




God Jul önskar familjen Stenberg/Sjöström!


Juligt

Sebbes hälsning till min pappa lästes just upp i "Hurra" i P4. Han fyller år imorgon, och vi är bjudna på middag dagen till ära. I helgen väntar en hel rad med besök som för de alla flesta. Julafton firas hos Cindys farmor, och juldagen hos hennes mormor. Farfarn var på besök igår och kom med en säck med julklappar, spännande!

Här hemma är vi färdiga med alla julklappar, men tyvärr inte med julstädningen... Den ska vi ta tag i gemensamt ikväll till Sebbes förtjusning. Han har sagt att han inte kommer hem ikväll, men vi får väl se :) Moppen står redan redo och väntar på honom.


Förra året strax före jul väntade vi på den bästa klappen någonsin.

Vinterlek

Lillis och jag har just varit ute i det sköna vädret. Alldeles lagomt kallt att vara ute och leka i (eller vad man nu gör med såna här 9,5 månaders bebisar). Här inne ser det ut som kaos då vi har en del projekt liggandes överallt. Ikväll kommer Cindys farfar, så det är nog bäst att försöka städa undan allt så man inte får skämmas :)




Nu är det dags för mellis!

Tripping



Superskojjsigt!

Cindy har blivit så duktig med vagnen på bara några dagar. Oftast står hon och tränar balansen med bara en hand på vagnen och hon står mycket bra. När hon får för sig att gå trippar hon iväg en liten bit och skrattar hejdlöst.

Sveriges snyggaste pepparkakshus

Ja, vad säger man...



Min normalt händige sambo schasade ut mig från köket igår kväll för han skulle minsann ge sig på att göra ett pepparkakshus. Vart han hade fått den idén från har jag ingen aning om. Det är ju inte direkt så att Cindy har någon nytta av det än. Sebbe var nog mest sugen på att äta upp den senare skulle jag tro.

Ja, ni ser ju resultatet av hans verk :) Himla fyndigt att nonstop'en på nocken står rakt upp kan jag tycka. Väldigt genomtänkt hela skapelsen, haha. Han har till och med ritat dit några hjärtan, så det var ju snällt.

Hur som helst, nästa år tar jag hand om pepparkakshus fixandet i denna familj :)

Busplaneten

Igår hängde jag och Cindy med några sköna mammor och deras bebisar på Busplaneten. Vi käkade lunch, surrade en massa strunt och lekte lite med de små.

Till en början var bollhavet riktigt spännande för lillan, men när bollarna helt plötsligt for upp och ner i blåsmaskinen tokgrinade hon och skrek: "naej, naej, naej, naej", gång på gång och sträckte sig efter mig. Hihi, sötunge.




Inte roligt det här.

Men skojjsigt att studsa runt och öva på att stå.

Av typ tre miljoner bollar fanns det en skumgummiboll, som självklart Cindy fick syn på och började tugga bort bitar från och svälja. När jag upptäckte det hade hon fulla munnen med skumgummi. Hur är det möjligt att ha en sådan tur att lyckas hitta just den bland alla andra? :) Mycket bus ska dom hitta på dom här små pluttarna.

Gå vagnen

Det är inte så roligt att sitta i lära-gå-vagnen har jag märkt...


Men desto roligare att försöka sig på att gå. Cindy brukar ta två steg och sedan stannar hon upp och hittar på något annat. Men hon gåååår :) 


Tjoho!


Och rätt så bra att ha något att hålla i då man tappar balansen.

Min pappa brukar tycka att det är roligt att retas på julafton och slår därför in kartonger med sandsäckar. Hoho, va roligt, tycker jag och brorsan :) Men de där sandsäckarna brukar av någon anledning följa med hem ändå (det kan ju vara bra att ha...), och det är precis vad det är nu. För att inte lära-gå-vagnen ska rulla iväg i en jäkla fart, och Cindy flyga efter, har vi stoppat ner just en sån där kartong så att det går lite trögare. Plus att hon nu kan dra sig upp, utan att den stegrar över.

Spegelram

Har länge velat ha en spegel i min fina ram från Ikea, men den har bara hängt och väntat på att bli nerplockad i evigheter. Skickade den tillslut med Sebbe för att ta med den till glasmästeriet, så att den skulle bli färdig någon gång. Då han lossar där dagligen och har så fin kontakt med kunderna, blev priset 0 kronor. Snälla, snälla godsmottagare! Så tacksam.

Nu hänger den på en provisorisk plats i väntan (bara mer väntan...) på ett nytt ställe :)




Vardagsrum makeover

För två veckor sedan fick jag äntligen tid att måla över fondväggen i vardagsrummet. Lillan sover så bra att jag hann måla ett varv på förmiddagen, ett på eftermiddagen, och sedan sista varvet då hon gått och lagt sig för kvällen. Sedan kunde jag färdigställa allt dagen efter med gardiner och golvlister bland annat. Kabellister återstår dock, men det överlåter jag åt karln. Sebbe hade ingen aning om hur det skulle bli, men han vart såå nöjd, och det är jag med. Det vart en klar förändring - och förbättring. Det oranga var vi så less på, även om jag verkligen tycker det är en häftig färg.

Så här ser det ut idag:





Vi fortsätter på det vita temat här på åttan.

Vi passade på att köpa en ny, likadan matta på Ikea då vi var där sist eftersom våran blivit svart av våra äckliga, jobbsockar. Nu är största problemet att hålla Cindy ifrån gardinerna som hon verkar tycka är hemskt roliga att dra i. Jag har hängt dom ända upp mot taket för att få rummet att "växa" på höjden och för att få ett fint fall. Dom hänger på "osynliga" gardinstänger då jag aldrig tycker att jag hittar några som faller mig i smaken. Bordet rullar vi undan på dagarna eftersom någon här hemma klättrar/äter/bankar på det så vi blir knäpp :) Det är inte så praktiskt att ha ett bord på hjul när en liten bebis håller på att lära sig gå och stå.

Om ni har glömt bort hur det såg ut innan har ni lite bilder här nedan:



Nu är som sagt det oranga väck och kubhyllorna får i framtiden flytta upp till Cindys rum.

Och det ser ju såklart inte alltid så här städat ut. Cindy har fått en lekhörna, där hon såklart inte nöjer sig att stanna på utan det dras runt leksaker över hela huset. Man får passa sig så att man inte snubblar om man hälsar på hos oss.

Ute och inne

Vi har just varit ute och åkt lite pulka. Jag är dyngsvettig då jag klätt mig alldeles för varmt. Annars är det bra här hemma förutom att Cindy är lite snorig (igen!). Vi hoppas att det går över snart, helst innan torsdag för då har vi mamma- och bebisträff. Den vill vi inte missa! I måndags var vi tvungna att hoppa över simmet pga förkylningen, samt att vi vart tvungna att köra bilen direkt till verkstaden på söndagen. På dagen hade vi haft loppis på Nolia, som vi förövrigt är jäkligt nöjda med. Vi sålde bort det mesta och fick oss en helt okej slant som vi kan göra något roligt för. Bilen stannade hursomhelst vid macken och motorlampan lyste och där var det stopp. Sebbes brorsa fick komma och hämta oss och vi lämnade våran bil utanför en verkstad på Grubbe.

Idag hämtar Sebbe bilen och det var förhoppningsvis inget allvarligt fel, men det kostar ju pengar ändå.

Nuförtiden då Cindy vaknar efter sina lurar står hon såhär:

Har sett att det finns bettskenor för spjälsängar, och det kan ju kanske vara något då hon gnager på kanten :)



Ungen passade på att äta lite snö ute idag och såg inte sådär jätte imponerad ut :) Hittade ett par fräscha, fodrade allvädersstövlar på loppisen för 20 spänn, och dom passade jätte bra nu när hon villl gå och stå lite ute.

Lucia bild


Här är Cindys luciabild i dagens VK-bilaga. God Jul!

Bullar i ugnen


Sebbe håller på att laga lördagsmiddag, men jag passar på att nalla en av mina första bakade bullar någonsin. Dom fick verkligen godkänt. Så gott med saffransbullar så det är inte klokt :)

9 månader

Lill stumpan har ju hunnit bli nio månader, och som vanligt brukar jag lägga upp en lista på saker som hon kan göra bland en massa annat. Det är så roligt att gå tillbaka och läsa om man har hunnit glömma bort.

9 månader:

- Drar sig upp till ståendes.
- Studsar på rumpan vart hon än ska och följer efter en vart man än går.
- Sätter sig upp själv.
- Avskyr numera att sitta i gåstolen, så den är nu väck.
- Säger ma-ma-ma-ma hela dagarna.
- Är superduktig på att äta min hemlagade mat. Har aldrig ätit en köpesburk. Ammas morgon och kväll.
- Bajsar på toa (förutom nu då hon varit så dålig i magen).
- Älskar att gå när man håller henne i händerna.
- Gosig och kelig.
- Har varit ett gnällmonster de sista veckorna. Det klias och klias i munnen.
- Har slutat att äta på natten/tidig morgon.
- Drar storlek 74/80
- Vägde vid åtta månader 10 kg, nu har hon gått ner till 9,5 kg.
- Reserverar sig mot nya människor och vill då helst sitta i mammas eller pappas famn.
- Är superkrånglig att byta blöja och klä på. Ska bara snurra runt, runt.
- Skrattar som en galning när vi har familjemys och det är lugnt och stillsamt hemma.
- Rynkar på näsan och fnyser när hon tycker något är roligt.


Drar runt sina leksaker överallt. Och är självklart det bästa mamma och pappa vet!



Åka pulka för första gången!

Egentligen är pulkan en julklapp till våran älskling, men vad vet hon om hon får den idag eller på julafton? Vi tog i alla fall ut den på en provomgång idag.

Cindy pratade hela tiden när hon åkte runt här i byn, och tyckte om att stoppa ner armen och ploga i snön.





Julgran

Då Cindy är i farten och drar i allt hon kommer åt så har vi i år en alternativ gran istället för en traditionell julgran. Eller förresten, Sebbe vet inte om något än då jag fixade i ordning den nu på dagen. Får se vad han tycker om den då han kommer hem :)




Det blev över lite bullformar från baket igår, så då kom dom upp på väggen istället! Lite svårt ljus att fota i, men det ser väldigt läckert ut.

Skit

Min kära sambo fick för sig att säga upp vårat internet förra veckan, men råkade glömma bort att beställa ett nytt så vi har varit utan fram till igår. Tur att vi har båda mobilerna vi kan surfa på.

I lördags var vi på min firmafest, och lämnade då Cindy hos hennes mormor. När vi kom hem sent på kvällen luktade våran bebis verkligen apa. Och mycket riktigt, hon hade bajsat ner sig.

Sedan dess har det följt en tid av ett evigt bajsblöjebytande. Ungefär åtta om dagen (vilket ite alls rä likt hene då hon går på toa i vanliga fall). På Bvc visade det sig att hon gått ner nästan ett halvt kilo, och hon ser trött och loj ut. Läkaren kunde inte heller säga vad det beror på utan rekommenderade oss att prova ge henne majsvälling hela dagarna för att få stopp på detta. Älskade unge som gillar att äta mat får nu bara flytande, men det funkar det med.

Nu hoppas vi att det håller på att lugna ner sig. Och att det beror på dom där tänderna som aldrig riktigt vill ploppa ut.


(Bloggen är lite knas just nu, så det blir tyvärr lite stavfel då jag inte ser vad jag skriver...)

RSS 2.0