Träna, sova och upp igen

Kom just hem från träningen, och som vanligt känns det väldigt bra efteråt. Sebastian har också stuckit för att spela lite innebandy i Vännäs. Sist spelade dom i över 2,5 timme, och när han kom hem sent som tusan höll han på att skrämma livet ur mig som redan hade somnat. Plötsligt stod han bara där i sovrummet, alldeles stilla, lutandes över mig och när jag vaknade fick jag en väldig fart upp och bort från sängen. Jäkla skitunge.

Imorgon är det trädgårdskurs igen, men tanten på kommunen som lovat att skicka tomtritningen verkar inte vara mycket att lita på, den har ännu inte dykt upp, så nu vet jag inte riktigt hur jag ska lösa det. Tror jag får höra med en kollega om han kan hämta upp den under dagen. Om den nu är klar och uppkopierad?

Idag fick jag också kämpa med att hålla tillbaka knytnäven, eller för den delen också knäet, då en kund tror att han kan få bete sig hur han vill. Och uttrycka sig mot mig som att jag är hans gulligull. Tror jag har beskrivit problemet förut, men karln verkar tyvärr inte förstå att han är det äckligaste som finns. Dom kvinnor som måste jobba "nära" honom har säkert exakt samma tankar som jag. Typ att önska att han kunde dra någon annanstans. Långt, långt, långt bort härifrån. 


Kropp som inte tålde så mycket

Har målat och målat dessa (förbannade) skåpluckor. Just nu svär jag för fullt, för det känns som att ryggen har gått av på två ställen. Stått som en böj över allt ett bra tag ikväll. Dock kan jag ju inte förneka att det ser väldigt bra ut. Behövs lite spackel på nåt ställe där fasningen är, men annars så. Bara ett varv till förhoppningsvis och sen kan vi sätta tillbaka dom på plats.

Det verkar som att Valborg har blivit lite ändring på tyvärr. Hade verkligen sett fram emot att vara hemma med något trevligt sällskap och få kunna gå ner på byn och spana in lite grannar och annat folk härifrån. Nu har vi tydligen inga vänner som vill hänga med oss här ute, så vi får snällt åka in till stan istället :) Det kan ju faktiskt bli trevligt det också. Föreslog att älsk och jag skulle umgås själva, men det var tydligen inte en så poppis idé :)


Åter igen måndag...

Nu har jag beställt en tomtritning så att jag kan ha med mig den på kursen på torsdag. Igår skissade jag upp och visade lite bilder för Sebbe-man på uteplatsen som jag haft i huvudet ett tag. Om jag får som jag vill (hehe), så blir det en 'lounge del' med höga träbalkar målade i falu svartfärg (undrar om det heter så?) och en vit spalje med ett stort runt fönster, och en del där vi ska gjuta våran grill och matplats. Allt detta ska stå på trall en bit ovanför marken och som man sedan kan sätta ner fötterna både i gräs och grus beroende på vilken sida man går ner på. Tror dock inte allt detta blir av i sommar, men man kan ju alltid drömma till nästa år...

Ikväll ska karlsloken åka till Vännäs och lira innebandy med några Tväråbäcksbor. Skönt att han får springa av sig lite...


Konstigheter pågår





Tror gubben har fått fnatt. Nu har han plockat isär sin Bang o Olufsen förstärkare från 1973 i bitar och ska löda och flytta runt kablar hit och dit. Jag förstår ingenting av det där. Tur att någon verkar göra det.

Köksrenoveringen so far

Tror ni vi har lite att göra i veckan?



I köket ligger just halva köket i bitar.



Uppe i ett av sovrummen ligger resten... Pust!

Vi har precis blivit färdiga med att spackla igen handtagshålen och fasningen som var på hälften av luckorna. Man kan ana lite av ränderna som går rakt tvärsöver och som tidigare fanns på luckorna som ligger i köket om man tittar noga. Nu är det tänkt att vi ska vara utan handtag och ha dom helt släta och vita. Tror det kan bli riktigt snyggt. Imorgon väntar målning, men som vi förmodligen får dra ett extra varv på tisdag.


Snål shopping typ

Borta bra men hemma är verkligen bäst.

Utgången igår vart riktigt bra. Blues kväll på Droskan och senare O'learys. Trevligt folk och bra musik, och som vanligt stod jag och Sebbe för dansen. Så fort det spelar en trubadur på krogen dansar vi riktig hederlig styrdans, och sedan får vi antagligen skämmas en stund, men roligt är det i alla fall.

Idag har vi hunnit med loppis, skivmässa och storhandling. Vi kom hem med en hel del fynd som ska få plats här hemma. Just nu är det dock ett enda stort kaos i och med att vi har köket i bitar. Målet är att vi ska vara klar på torsdag kväll, lagom till Valborg.

Här är några av gobitarna vi fyndade...



Loppisfynd för 5 spänn. Kommer passa bra in på min planerade installation i köket. Ni får se i veckan :)



Lp-skivor med riktigt bra ljud. Vi lyssnar för fullt just nu.


 



Kunde verkligen inte hålla mig, så det fick bli två svarta funky krukor också.

Jag skickade även en liten beställning med mamma som var på Ikea igår, så där i påsen finns det några spännande saker också.

Belysning

Igår inhandlades luck- och skåpfärg till köket och två stycken vägglycktor som ska sitta på gaveln ut mot rönnvägen.



Så kallades up- and downlights. Kommer lysa riktigt fint tror jag.

Här är vi...

Vi har varit rätt upptagna i veckan antar jag, och köksprojektet har fått ligga på is ett tag. Nu alldeles strax ska vi dock jobba lite, för att sedan åka in till stan och kolla Sebbes match och sedan ska vi träffa Ann, Samme och Emil för mat och utgång på Droskan. Blues kväll tror jag bestämt att det var. Ska bli mycket trevligt.

Min trädgårdskurs har också dragit igång. Känner mig lite besviken efter första träffen, men hoppas på att det blir bättre då vi själva får börja rita upp våran plan för hur vi vill att det ska se ut. Mycket gräs ska i alla fall bort! Jag och älsk lär väl tillbringa sommaren med att gräva bort grässvål :) Och ringa efter både grus och sten.

Från en sak till en annan så är det här förresten lastbilen jag kör om dagarna:



Nu blir det lite spackling och annat ett tag. Hejsvejs.

Uppdatering "Projekt Trapp"








- Slita bort plastmatta. Tidsåtgång: 1 timme för hela trappen. Check.



- Skrapa bort lim för hand. Tidsåtgång: Ca 40 minuter per steg (!). Check.

- Slipa med maskin.

- Slipa igen och tvätta ren.

- Måla lager 1.

- Måla lager 2.

- Måla lager 3.

- Lacka.

- Fälla in spots i var tredje trappsteg.

Som ni ser har vi inte kommit så långt. Än. Dock känns hela den här handskrapa-biten som ett oerhört framsteg då det varit väldigt tidskrävande och jobbigt.

Dessutom återstår att slita bort vävtapeten ända upp till "hallen uppe". Takhöjden i trappen är där det är som högst ca 4,5 meter.

Panelen samt taket ska också målas om. Samt byta ut "handtags-delen".


Vi får helt enkelt jobba vidare!


Vi tycker ju olika

I Äntligen Hemma ikväll plockar dom fram 50-talet i ett vardagsrum och målar det i samma turkosa kulör som vi just målat över i köket :) Om dom är som vi, så kommer dom att bli spyless efter en väldigt kort tid. Vårat hus är ju byggt 1946 och vissa delar i vårat kök är helt original, därav kanske den där färgen också? Vi vet inte. Men för oss känns det som ett väldigt upplyft att just få måla över allt gammalt och få det ljust och fräscht.



Bye bye turkos. Å bye bye också hemska, fula bär- och syltbård.

Äntligen dubbfritt!

Hos oss här på åttan är det visst däckbytardag idag. Jag som älskar att byta däck slapp visst den här gången. Sebbs gör det ju bara lite snabbare än mig, så lika bra att låta honom göra det. Han har förresten styrelsemöte ikväll, så blir ensam en liten stund. Ska dock bara lata mig och krypa upp i soffan och läsa tidningar som damp ner i postlådan idag. Var visst en trädgårdsspecial, så kan ju vara bra att inspirera sig lite nu när kursen börjar på torsdag.


God kväll

Känns som att vi kommer sova mycket gott inatt. Så mycket som vi gjort idag var det längesen sist. Vi gick på en prommis för att göra oss av med onda ryggar och pusta ut lite. Det är rätt roligt att gå och kika hur andra har det, och som vanligt, så sitter alla vid köksbordet, så det blir lite svårt att spana utan att det ser dumt ut.

Vi fyllde hela släpet med skrot som legat här på altanen och under carporten alldeles för länge nu. Skönt att bli av med det.



Snart blir det en film skulle jag tro. På den enda platsen som det går att sitta på för tillfället. Överallt annars är det belamrat med köksgrejjer.

Avslutar med en bild på ett av våra lyckade projekt. Myspysstället.



Vi kallar det köksrenovering-light

Nu för första gången ska ni få ser vårat kök. Har faktiskt dragit på det en ganska lång tid, då jag inte tycker att det är något att visa upp. Den absolut fulaste bården som har skapats av någon hemsk människa sitter såklart i just vårat kök. Är det inte typiskt?

Vi bestämde rätt fort att både tapeten och bården måste väck, och nu äntligen idag har det blivit av. Vi inledde köksrenovering-light.

Då vi inte känner att vi har budgeten för att byta ut hela köket just nu (som självklart ska ske inom några år ändå), så förändrar ju lite färg väldigt mycket.

Spana in detta första steg...

Kök innan:













Som ni ser är det turkost mellan varje skåp och lådor. En träfärgad "list" ovanför köksbänken. Laserade golvlister  och så denna tapet. Först hade vi endast tänkt att bara måla om väggen och färgen mellan luckorna, men ju mer tiden gick så hade vi helt plötsligt slipat upp alla luckor och målat om lister och massa mer. Så nu är det vitt, vitt vitt. Me like :)

Kök efter dag 1:









Mer arbete återstår, men nu förtjänar vi en lite paus då vi hållit igång och målat allt tre gånger sedan klockan 10 imorse.

Känns spännande att se slutresultatet. Och äntligen få sy nya gardiner istället för de äckliga rullgardinerna som satt där redan då vi flyttade in.


Sussa gott

Kvällen börjar lida till sitt slut. Vi ser dock en gammal film från 70-talet som är helt okej. Jag har sjungit SingStar och mr. S har plinkat gitarr. Det börjar ta sig :)

God natti!

Sköna lördag

På en givande signal vaknade vi imorse. Exakt klockan halv åtta. Av vadå? Jo, fågelskrällena såklart. Nu är det tredje helgen som dom börjar leva om exakt den tiden. Slår inte fel på en minut. Jag antar att man får vara tacksam att det inte är halv tre på natten eller nåt sånt. Efter ett sådant uppvaknande är det lite svårt att somna om så det är egentligen inte så mycket att göra än att stiga upp. Sotaren kommer hursomhelst på måndag och tar bort dom, så det ska bli underbart.

Kom just hem från stan där jag varit och klippt och färgat håret. Vart riktigt ljust och fräscht. 

Sebastian är inne på sitt fjärde trappsteg för idag, vilket betyder att han legat i några timmar faktiskt. Det sitter så mycket lim och är så fruktansvärt jobbigt att handslipa bort att jag inte har en suck att ens försöka mig på det. Alldeles för tungt.

Grillen ska igång om ett tag och som vanligt har herr S gjort världens godaste marinad.


Svettgris

Det är inte ofta jag svettas. Typ aldrig. Men nu håller jag på att rinna bort av svett. Förstår inte vart det kommer ifrån. Inatt var det min tur att måsta byta lakan och gå upp och svalka mig. Ikväll är det också så. Känns inte lockande att gå och sova när man vet vad som väntar. Det är så jävla varmt.

Lyxmiddag

Vart överraskad när jag kom hem med lammstek som älsk lagat. Serverades på altanen med massa gott till. Han kan verkligen laga mat den karln. Vilken himla tur jag har alltså.




Idag åt vi frambenet av en sån här ulltuss. Haha.


Filmtips

Har ni inte sett Old Dogs med John Travolta och Robin Williams, så måste ni se den. Vi har skrattat så vi gråtit, och legat dubbelvikta i soffan. Sebbe-man trillade till och med ner på golvet (kanske för att han fick en host-attack den sjuklingen), men ändå. Den är riktigt rolig.


Behöver växter




Någon som har tips på vart man hittar fina buxbom för inte en sån dyr peng?

Lite

Nu ska här vårstädas på gården. Imorgon drar jag hem släpet och sen får man väl lasta minst två gånger och köra på återvinningen. Det ligger hur mycket skrot och renoveringsskräp som helst på tomten och altanen. Men nu ska det äntligen väck. Så skönt. Ett frisörbesök och lite målning är också inplanerat i helgen. Får se hur piggelin Sebastian är. Hoppas han blir helt frisk imorgon.


My secret project...

...Som inte blir så hemligt nu när jag visar vad jag nyss har ägnat mig åt. För ett tag sen köpte vi hem både gipsskivor och en mdf till mig som jag hade planerat länge vad jag skulle ha den till. Ett träd med belysning bakom!

Ikväll tog jag fram sticksågen (som för övrigt är min absoluta favorit maskin, och som jag använder till allt), och på 15 minuter hade jag sågat ut det jag ritat på fri hand.

Nu ska jag leta lämplig belysning, antingen nåt sorts lysrör, eller allra helst led som ska "gömmas" där bak, och som sedan ska sprida ett jätte fint sken runt ikring bak mot väggen. Och självklart ska trädet målas vitt.










En frisk. En sjuk.

Lillgubben är riktigt hängig. Vaknade flera gånger inatt av att han höll på att rinna bort ur sängen. Dyngsvettig, för att i nästa stund hålla på att frysa ihjäl. Han har dock trotsat det och jobbat ändå. Tydligen har det gått rätt okej, men nu är han helt färdig igen. Ligger och sussar och ser inte alls fräsch ut. Stackarn.

Bord

Det börjar dra ihop sig för trädgårdsmöbler, eller rättare sagt altanmöbler. Ett sådant här svart bord i hårdträ känns väldigt intressant. Imorgon ska vi åka och kika på dem.

SPARA:
215 cm


SLÖSA:
200 cm


Skillnad i pris: ca 3000 kronor. Budgetalternativet känns mer i våran klass helt klart. Dessutom skadar det inte med några extra centimeter då vi planerat för 6 likadana stolar samt några extra av en annan sort så vi får plats många kring bordet. Och erkänn att det inte är stor skillnad på utseendet?

Nu ska fåglarna väck!

Har jagat Anticimex hela förmiddagen och när jag äntligen kom fram och fick prata med rätt person säger han att "tyvärr, lilla du, vi kan inget göra". Suck. Tydligen är det häckningsperiod och äggkläckning och allt möjligt han påstod att det var just nu, så det var bara att låta det va. Dessutom är dom inte heller specialiserade på fåglar och visste inte heller riktigt hur man skulle hantera dom, så även om vi skulle vänta till midsommar då dom förhoppningsvis skulle ha flygit härifrån så skulle dom ändå inte kunna göra något.

Kände mig rätt uppgiven där jag satt i lastbilen, men bestämde mig för att inte ge upp. Ringde runt för att få tag i sotarn som var har i höstas och grejjade. Förklarade problemet, och enligt honom skulle det inte vara så svårt, så han kommer nästa vecka! Dock måste de ta ut boet och fåglarna genom den där luckan i sovrummet (som är ungefär 15x20 cm stor), och peta ut allt. Känns inte roligt att måsta sanera hela huset efter att det där har blivit burit ut. Men betydligt bättre än att ha kvar den där skiten. Nu måste vi bara överleva en helg till av flaxande och kraxande och matande och allt va tusan dom nu håller på med.

Dom jävlarna.

Sol och nykläckta fågelungar

Vi som hade planerat dagen med en hel massa målning, har dock inte fått ett skit gjort. Solen lockade alltför mycket så istället låg vi på altanen och solade i 32 graders värme. I flera timmar faktiskt. Kändes väldigt skönt måste jag säga. Vi lyckades ändå med att rota fram grillen för andra gången i vår och åt en väldigt god middag. Det luktar ju så gott ända från start. Och smakar mycket bra dessutom.

Imorgon väntar jobb, vilket inte alls känns särskilt lockande efter en sådan här underbar dag. Eller förresten... Morgonen började ju som vanligt jätte bra, med dessa fåglar igen. Ringde försäkringsbolaget och hörde om man kunde få någon sorts hjälp med inflyttade fåglar i skorstenen, och det svar jag fick från gubben var att han faktiskt inte visste, men att han själv hade samma problem och att han klockan 07.00 imorgon bitti skulle ringa Anticimex och be dom komma och ta bort skiten. Det tänker jag också göra. Nu imorse hörde vi dessutom att det har kläckts ungar som matas. När ska det ta slut?? Såg dessutom att "mamman" flög bort till den döda katten (som det numera bara finns ett huvud kvar av), och tog sig en liten matbit. Säkert likmaskar som hon matar ungarna med. Fräscht.

Två igen

Nu har jag hämtat hem lillgubben i stan. Dom har haft en liten mini-grabb-helg i Luleå med massa innebandy och lite partaj. Verkar som att dom haft det riktigt bra där uppe. Förutom att själva spelande inte gick speciellt bra. Hade tydligen tufft motstånd. Skönt att han är hemma.



Min skäggiga karl är inte alls så speciellt skäggig längre som ni ser.

Blommigt och grant





Kolla vilka fina gula tulpaner jag fick av Johanna och hennes mamma som just har varit här på besök, och spanat in huset. Passar perfekt på matsalsbordet.

Besökande: Se upp!

När vi kom hem en dag här i veckan möttes vi av ett 30 cm djupt hål på våran väg till huset. Vi har en ungefär 150 meter lång 'gegga-mogga väg' för tillfället, från brevlådan till huset. På bara några timmar hade det bildats ett enormt hål. Nu får man passa sig så att man inte fastnar där när man ska ut med bilen.





Det verkar för övrigt vara en massa sättningar i backen lite här och var.




Inneboenden igen :(

Det är ingen idé att tro att vi ska klara av det här med de inflyttade fåglarna själva längre. Vi måste ha hit antingen en sotare eller Anticimex eller något liknande. Imorse fick jag ett fint uppvaknande då en kråka eller någon annan fågeljävel skrek rakt i örat på mig. Dessutom har dom nu pillat ut en kvist genom luckan som sitter i murstocken, alltså ungefär 1,5 meter ovanför mitt huvud. Tydligen bygger dom jordens största bo precis vid min skalle. Snart lyckas dom säkert öppna den där luckan så att hela boet och även fåglarna (säkert också ägg), trillar ut och landar i mitt ansikte. Måste flytta sängen. Eller rättare sagt, jag flyttar ner till vardagsrummet ett tag.



Här flyger dom in och tror att det ska bli deras bostad. Om dom ska få bo där ska dom väl också få betala hyra, uppvärmning och allt annat. Helst hela köpebeloppet också. Inte skulle då jag flytta in i någon annans hus.

Jag blir så less.

Rönnvägen 8

Det här är det sjukaste jag varit med om. Sökte på internet efter Tväråbäck, och vad tror ni dyker upp som första bild?? JO, VÅRAT HUS, någon gång för hundra år sedan!



Nu finns det inga buskar, inget 'lusthus', inget av det där. Tydligen var det en kaningård och en kennel på den tiden. Fanns massa bilder på ett kaninhus och försäljning av hundar. Tror jag håller på att smälla av. Så konstigt att se.

Det här är från i september 2009 då vi flyttade in.





Shit va knas helt enkelt.


Ensam hemma

Sebastian har farit till Luleå för att spela innebandy cup och blir borta till lördag natt skulle jag tro. Då ser det ut så här för min del...

Till middag:


Mys bara för mig:


Det enda blåa jag tycker om

En väldigt snäll kund till mig gav mig värdecheckar på olika matvaror att hämta ut helt gratis i närmaste butik idag. Fick bland annat med mig Ekströms egna blåbärspaj som vi mumsade på nyss.




Nytt från Ikea

Hamnade på Ikeas hemsida av någon underlig anledning :) Dessa saker skulle gärna få plats ute på den 25 kvadratmeter stora inglasade altanen här hemma.




Grusade gångar och ätbara saker

Fick nya Villaägaren i brevlådan idag. Som vanligt fullt med inspiration och bra hjälp. En bild fångade verkligen exakt hur det ser ut i mina tankar som går kring trädgården. Odlingsbänkar av gamla pallkragar med grus och trampsten runt ikring. Vad tror ni, visst är det läckert, och praktiskt för den delen också då jag inte har lust med att rensa ogräs som en dåre varje sommar.



Något som däremot är Sebbes önskan är ju en damm... Och den här vore väl underbar?


Gult är fult?

Tycker väldigt mycket om gult, som känns som en väldigt pigg färg. I matsalen är allt svart och vitt och där skulle det vara fint med någon sorts accent. Än så länge finns bara den här plastkorgen och några glasunderlägg, som får ligga som dekoration. Men jag gillar dom massor, då det bryter av så mycket.










Det här motivet 'Good morning Carl' från Sammy Rose står högt upp på min önskelista... Visst är den läcker?




Lite för trädgården...

Idag har shoppar-Linda varit i farten igen. Dock bara väldigt nödvändiga saker. Utekrukor såklart! Vi har ju massa utrymmen att få gå igång på lite blommor och växter till våren/sommaren. Har förresten anmält mig till en kurs; 'Planera din trädgård' som börjar i slutet av månaden, som jag hoppas ska vara bra. Att få hjälp med själva upplägget känns väldigt nödvändigt, då våran trädgård i princip är orörd, förutom ett jordgubbsland, vinbärsbuskar och ett igensått potatisland, så finns det massor att göra. Ser verkligen fram emot det.





'Funky-krukan' finns i massor av modeller för halva priset på Blomsterlandet. Ett klipp!





Dessa snyggingar följde med från Rusta. Ibland hittar man saker på de mest otippade ställena. Kommer bli super ute på trappen eller på våra grusade gångar som vi ska sätta igång med när snön och tjälen är borta.


Sussade i alla fall gott

Inatt hörde vi inga kråkjävlar, och jag är den nattens sömn evigt tacksam. Sebbe övertalade mig att sova uppe med honom, och det är ju rätt svårt att motstå :) Vi har i alla fall fixat en säkerhetssele som ska användas uppe på taket. Och det blir ju jag som får klättra upp de där 8 metrarna eftersom lill-S är fruktansvärt höjdrädd. Bara jag får ta på mig störtkrukan och skyddsmask så ska det nog gå bra. Tror jag ska mura igen skorstenen så ingen får för sig att flytta in i vårat hus igen.

Lyckades fota under den lilla tid vi hade sol i påsk. Den mesta snön på uppfarten har tinat bort. Ser dock ut som att vi kommer måsta beställa hem ett grus lass till sommaren, då det sjunkit ihop väldigt mycket.






Huset i helvetet

Det räcker inte med möss i källaren tydligen. Nu i natt flyttade det in kråkor i skorstenen, så jag har inte sovit på hela natten. Jag och Sebbe sover ju med huvudet precis mot murstocken uppe som några av er kanske vet. Vi hade även nattligt besök av Pelle som kom igår och umgicks lite. S var bakis imorse och flyttade ner till soffan medan Pelle och jag (han sov i gästrummet) låg och lyssnade på flaxande och kraxande hela morgonen. Jag tror jag håller på att bli tokig. Det var precis som att kråkjäveln skrek i mitt öra, så nära hördes det. Imorgon ska jag ta hit någon som tar död på sådana där saker och måste klättra upp på vårat säkert 8 meter höga hus. Han får dyka ner i skorstenen och ta bort dom. Inatt måste jag ta mitt pick och pack och flytta ner i köket. Jag har redan bäddat under köksbordet.

Och just ja. Den där haren som jag berättade om som vart överkörd av tåget precis vid våran tomt. Det var förresten en katt. Vi bor tydligen på nåt jäkla zoo. Nu fattas det ju bara att det kommer upp några ormar ur toaletten.

Besök i källaren

Nu flyttar jag snart ifrån Tväris och detta hus tror jag. Sebbes pappa, faster och hans syrra, Madde och hennes karl var som sagt på besök idag. När vi går husvisning dyker dom ner i matkällaren och vad tror ni att dom hittar? Jo, TVÅ NÄBBMÖSS! Döda. Jag håller på att smälla av och kutar upp och ner för trapporna och vet inte vad jag ska ta mig till. Paniken var riktigt nära, och tårarna nästan framme. Nu blir första grej vi köper när vi kommer till stan råttfällor. Och Sebbe får ta hand om allt det där, och det kommer nog dröja länge innan jag går ner dit igen. Tur att vi inte hade nåt annat där nere än några ölburkar.

Fy faaaaan.

God morgon

Vaknade tidigt imorse för att solen lyste en rakt i ögonen. Sebbe plinkar gitarr och jag funderar på att gå ut en sväng. Skönt att vi har en till ledig dag imorgon. Det är nog ett tag tills vi får vara lediga så här länge igen.

Idag väntar vi storbesök av Sebbes syrra, som aldrig har sett huset förr. Ska bli spännande.


Långfredag




Nu åker vi till pappa i Sävar och grillar och dricker gott! Glad Påsk till Er alla från oss här i Tväråbäck!

Bilfixar dag

Mannen i huset har just kommit hem efter att ha tvättat och vaxat bilen i stan på hans jobb...


Smutsig bil:



Ren bil:


Sommarmys!

Våran bästa Camilla mailade just några bilder från i sommar som jag helt glömt bort. Nu blev man verkligen sugen på sol och lite kläder. Grillfest med härliga vänner och en kall öl. Åhh :)






Om ett litet lamm

Berättade för mamma och brorsan att vi skulle köpa ett lamm häromdagen, vilket resulterade i ett asgarv från mamms och ett tappa hakan fejs från broder. Mamma trodde vi hade blivit galna som helt plötsligt skulle bli fårfarmare här i Tväris och Leffe skulle aldrig komma och besöka oss om vi hade en massa 'bää-ande' ute på gården. Jag hann ju dock inte prata klart innan dessa reaktioner kom, så när de förstod att vi bara skulle köpa lamm kött var det lugnt :)

Nu har vi i alla fall fyllt upp frysboxen med 20 kg mumsigt lammkött från en gård här utanför Umeå. Första middagen var igår då vi stekte kotletter. Mycket gott. Lite läskigt ska det bli då vi ska äta av andra konstiga delar. Vilket tur då att det är Sebastian som brukar husera i köket.

New stuff

Lite andra prylar har ju också fått plats här hemma. Radion är en favorit, särskilt på helgmorgnarna då det spelas på den flitigt. Mysig start på dagen att lyssna på lite skönt P4 prat.







Retro radio från Clas Ohlssons, bricka och knäckebrödsbox från Boom. Ett litet försök att dölja de fula kakelplattorna som sitter ovanför köksbänken.



Och av någon väldigt konstig anledning så har det flyttat in en rosa flamingo på lilltoan. Den bara satt där en dag! Väldigt underligt måste jag säga.







Under Göteborgs resan vart det ju som sagt ett besök i den underbara Bolagret-butiken. Växthuset som tillfälligt står i köksfönstret åkte flygplanet med hem. Också den vita 'vasen' som står på hallbyrån fick följa med. 



 


Ett &-tecken slank också med från Mio en dag... Planerna är att den ska få plats i sovrummet, när nu det blir klart.







Storhallen

Kommer ni ihåg detta?





Här är lite efter-bilder när både golv och vägg är på plats. Det blänker riktigt fint.









Nu saknas bara lister, en ny byrå och så spegeln som ska på plats.

RSS 2.0