Bebisen är nu gående


Lillan 11 dagar gammal.

Nu är hon snart 11 månader och har precis tagit sina två första steg. Oj, va det värmer i mammahjärtat när hon gör såna framsteg som hon själv blir så stolt över. Hon trippade iväg sina steg och slängde sig sedan i famnen på mig och ville kramas och skratta omvartannat.

Jag hade fel, och så glad.

Min första tandläkartid efter 2,5 år var idag. Jag gapade och gapade och sa att jag förmodligen hade hål här och där, och att den och den tanden måste lagas osv.

Tandläkaren kollade in och konstaterade att det var ingenting som var fel! När man dessutom får 300 kronor i bidrag från försäkringskassan för varje år, betalade jag totalt 55 kronor när jag gick därifrån. Jag är såå lycklig.

Broken

Antingen spökar det i vårat hus, någon jäklas med oss, eller så har vi helt enkelt drabbats av en rad otursamma händelser under december och januari månad.

Pelletsbrännaren har varit helt knäpp i helgen, så vi blev tvungna att ta hit en reparatör idag. Han jobbade i flera timmar för att försöka hitta felet, och var tillslut klar och tackade för sig. Sekunden efter kommer han inspringandes igen eftersom det var kolsvart rök som kom från skorstenen. Han jobbade ett bra tag till innan han förmodligen (och förhoppningsvis), fick till felet.

Har ju sedan tidigare berättat om allt som gått sönder här hemma under loppet av en månad; tevespel, förstärkare, mobiltelefon, diskmaskin som inte diskar rent, konvektorelement, avgassystem med mera. Och nu även brännaren. Måtte det vara slut på allt trasigt nu. Det kostar för mycket pengar. Onödiga pengar.

Första steget


Våran älskade Cindy fick dricka lite fil på morgonkvisten igår, och sedan ställde hos sig upp och tog sitt allra första steg mot mig!

Oj oj. Nu vill hon börja gå helt själv också :)

Skoterdag

Jisses, va träningsvärk jag har efter gårdagens skoterkörning. Jag och brorsan stack ut redan vid 09.30, och lederna var precis nysladdade, så det kändes precis som att köra på E4'an. När dagen var slut skumpade vi istället fram i minifart då alla räcermaskiner (inklusive vi) kört sönder den.

Leffe fick sitta bakom medans jag körde hela tiden nästan. Absolut en av höjdpunkterna detta år! Vi är ju i princip uppvuxna på en skoter, och det är definitivt ett av våra största intressen. Så synd att jag och Sebbe inte skaffat någon än.

Skoterdemot i Stärkesmark lockade under tiden vi var där ett 150-tal skotrar från alla möjliga håll. Roligt att sätta grannbyn på kartan med såna här evenemang.

Lite blandade bilder från dagen:







Vi körde hem vid lunchtid för att ta en liten paus, och då fick Cindy åka skoter med mamma för första gången. Det var ingen hit! Hon grinade och skrek sig igenom den lilla bit hon åkte. Hon vart nog skrämd av det höga mullret tyvärr.



Stackars liten... Vi får ge det ett försök lite senare igen, eller så får hon sitta i pulkan tillsammans med Sebbe :)


Yey, skoterdag

Tjoho, imorgon är det min dag! Sebbe drog hem brorsans skoter idag efter jobbet, så nu står den redo och väntar på mig. Ja, och Leffe då, som snällt får åka bakom mig :)

Det är skoterdemo i våran grannby Stärkesmark imorgon, så en hel del folk lär samlas. Och jag ska som sagt köra dit, vilket jag sett fram emot länge.


Våren 2009 då jag körde enduron uppe i Borgafjäll tillsammans med en arbetskamrat.

Inom ett par år så lovar jag att det kommer att stå en skoter här ute på tomten som tillhör familjen Stenberg/Sjöström. Det längtar jag efter.

Utmattad

Det fortsätter att gå sönder saker här hemma. Diskmaskinen gör inte längre rent, konvektorelementet vi har stående uppe i badrummet slutade fungera idag och avgassystemet till skruttbilen är av. Snart har vi nog avverkat alla tekniska/elektriska prylar vi har. Alltså dom svindyra sakerna. Jippi.

Jag hade super roligt på gympan igår, och det gick jätte bra! Någon gång fick jag total hjärnsläpp, men lyckades improvisera, och brudarna slapp bli ståendes. Passet var jobbigare än jag trott, och när man både är nervös, pratar och ska peppa alla andra får man ta i lite extra.

Nu när lillan sover förmiddag har jag äntligen bara kunna sätta mig ner i soffan utan att öva steg och takter, som jag gjort den senaste tiden. När hon vaknar och ätit lunch ska vi iväg till Ica Maxi och storhandla. Som vanligt är det inte det ultimata att ha med sig en unge, men det får gå ändå. Som tur är kan man muta henne med en gratis banan som dom bjuder barnen på :)

Gnäll apa och hurtig morsa

Det verkar inte bättre än att vi är tillbaka i en skrik/gnäll/gråt tid. Den lugna och härliga perioden höll i sig 3-4 veckor, då Cindy varit på toppen humör. Nu fungerar ingentid, inget är bra eller duger. Tack och lov håller nattsömnen i sig. Sover härliga 11-12 timmar i sträck utan att vakna. Jag får ibland nästan sova fööör mycket, så det slår tillbaka att jag är helt energilös vissa tider på dygnet.

Lillungen har fattat galoppen med att stå själv också. Det övas triljoner gånger varje dag, och faktiskt har hon inte slagit sig en enda gång. Hur nu det går till? Ibland tappar hon ju balansen helt.



Ikväll har jag premiär för mitt gympapass, och det känns lite pirrigt i magen. Jag är laddad i alla fall, så det ska nog gå bra. Blir intressant att se om man ens orkar med sitt eget pass, då det är en helt annan sak att stå i en stor gympasal än hemma i vardagsrummet och öva steg och takter. Wish me goodluck.


Skrammel

Vad är det med ungar och kastruller? :)



Har fullt sjå att hinna med nuförtiden när hon hittar på allt bus om dagarna. Äter gärna sockludd och resterna av hennes mat som ligger på golvet. Tar sig in på lilltoan och slår i toalocket, bränner sig på elementen, och gömmer tuttarna i våra skor (som hon såklart äter och slickar på också). Äter på kablar och plockar bort högtalarfrontarna. Kryper in i diskmaskinenen när man inte är tillräckligt snabb och river ut några meter toapapper innan man får stopp på henne.

Barn är rara.

Helgen som var.

Helgen gick som vanligt fort! Det blev inget bebisbesök i Norrbyn, utan vi stannade hemma och kollade rallyt som gick här genom byn istället. Pelle och Camilla köpte med sig mat, som vi lagade här hemma på kvällen. Alla var urhungriga och slängde i sig maten. Vi drack gott och spelade spel, och vips så var klokcan 01.30, och vi beslöt att göra kväll. Jätte trevligt!

Under söndagen slappade vi och kollade en massa skidor på teve. Jag tränade ett riktigt fyspass på kvällen, och är supernöjd över min insats. Det var järnet från början till slut.



Under rallyt åkte Cindy i pulkan, men hon var så trött att hon nästan somnade sittandes, så det blev en kort åktur. Mössan är lite stor och åker ner över ögonen så jag löste det provisoriskt med klädnypor!

A day in our life

Det lugnade ner sig lite med snöandet, så vi gick ut ändå. Jag behövde röra på mig, och Cindy behövde andas lite frisk luft så att det inte skulle fastna några elaka magsjukebaciller från igår (om det nu gjorde det förstås).

Imorgon ska vi eventuellt hälsa på Peder och Ina och deras nyfödda dotter, förutsatt att det inte fortsätter att snöa, då han måste jobba och skotta. Det är också rally här i grannbyn så vi har nog en backup plan hursomhelst.



Först äta.

Sedan jaga ungen fram och tillbaka i 20 minuter för att hon vägrar byta blöja. Det är absolut hopplöst!


Och bli tvungen att vänta på tåget, som vi alltid måste göra så fort vi ger oss ut.

Nu käkar vi mellis och kollar på herrarnas spännande skidskytte, Sverige leder!

Just dance

Höll just på att gå igenom gamla skivor för att försöka hitta ytterligare ett gympapass jag gjort. Hittade istället massa bilder från året då jag bodde i Usa. Där var jag med i skolans danceteam (inte cheerleading alltså), då vi tränade varje dag efter skolan var slut. Trots det, gick jag upp nästan tio kilo på tio månader. Det kändes inte ett dugg roligt. Däremot var det såå roligt att dansa!

Vi kom tvåa i Iowa State Championship, vilken känsla!

Vi uppträdde på de flesta basket- och fotbollsmatcher, och reste runt i hela staten för att dansa.






Vi bytte outfits inför varje uppträdande, och den ena var roligare än den andra. Alla bilder är från 2003/2004, då jag var 17 år.


Lättsam

Sebbe-man skulle åka och träna igårkväll, så jag föreslog att han skulle ta med Cindy, så att jag fick kvällen för mig själv. Bebisen var tydligen med på det hela, men en viss pappa kom bärandes på henne och gav tillbaka skruttan till mig :)



Idag håller vi oss inne då det verkligen kräksnöar ute. Snart helg, så thank God it's friday.

Lekland

Efter nyårsmagsjukan trotsade vi Busplaneten igen igår, och begav oss dit för att leka med lilla Wilma. Det är så roligt varje gång vi är där, för det är så tydligt vilka framsteg dom små gör hela tiden. Den här gången klättrade Cindy över klossar, hängde sig i nät, och ställde sig upp mot allt hon kom åt. Och var inte ett dugg rädd för blåsmaskinen.




Sötonge!

Teater apa



Massa bus på nu på morgonen. 

Vi har märkt att hon en riktig dramaqueen, som ställer till med en himla scen så fort hon inte får som hon vill. Hon sätter sig ner, lutar ner huvudet mot magen och skriker rakt ut, och "låtsasgrinar". Hon vänder sig oftast bort så att man inte ska märka att hon inte har några riktiga tårar. Tokig unge.


Hoppa över

Då har jag bokat en tid hos tandis, efter alldeles för lång tid. Jag kan tänka mig att jag-är-gravid-och-kan-unna-mig-allt-och-nu-har-jag-fått-barn-och-måste-gratta-mig-själv-gottandet har satt sina spår. Det kommer bli snordyrt, men nu känner jag mig tvungen att gå dit.

Här hemma är jag alldeles svettig när lillan går och lägger sig, för då kör jag igång musiken och hoppar runt med gympapasset. Tur att vi inte har några grannar alldeles inpå som kan spana in.

Bäst att återgå till studsandet!


Lonely mama

Jag vart helt plötsligt ensam, då Sebbe slutade tidigare idag för att kunna ta med Cindy på Bvc. På tiomånaderskollen får endast pappan följa med, så jag får snällt stanna hemma. Väldigt märkligt kan jag tycka, då alla pappor kanske inte har möjlighet att fara. Sebbe var ju tvungen att ta ledigt från jobbet till och med.

Nu måste jag ta fram dammsugaren då jag oavsikligt skrämt Cindy vid ett tidigare tillfälle, så nu är hon livrädd för den, och skriker och grinar så det ser ut som att ögonen ska ploppa ut. Hon får sådan panik, så det är inte lönt att försöka sig på att dammsuga när hon är i närheten. Stackars unge.


Weightloss, yes please.

Jag har ett tiotal jeans liggande i garderoben som är stört omöjliga att få på. Ända sedan jag var gravid i vecka 25 har jag därför endast kommit i stretchiga leggings och strumpbyxor, men jag känner mig urless på det. Under graviditeten gick jag upp 21 kilo, och dom där sista 4 kilona som är kvar sitter som berget runt magen.

För tre år sedan testade jag och Sebbe LCHF (Low Carb High Fat), som vi sedan kört i omgångar, och det har givit tydliga resultat. Nu tror jag att det är dags för en runda till i och med att jag slutat ammat. Tyvärr får det vänta en vecka, då vi har Ica Matkassen som kommer på måndag. Efter nästa vecka kommer jag att avboka den, och då får vi köra igång på allvar.

Som vanligt kommer jag klösa på väggarna, och riva i skafferiet efter något sött, men det är bara att härda ut. Sötsuget släpper efter några dagar.


Min absoluta favoritfrukost bestående av ägg och bacon ska jag med gott samvete frossa i.

Gympa pass

Jag har så mycket intron, verser, refränger, mellanspel och outron på hjärnan att jag fick total blackout när jag skulle ladda diskmaskinen, så jag ställde vackert in smörpaketet på en väl uttänkt plats. Smart :)

Har peppat med gympa under tiden dotra sov, och nu börjar jag ha koll på den mesta av musiken. Än återstår flera timmar av övning för att få allt att sitta, då jag helst vill leda träningen utan fusklapp. Det är inte klokt hur lång tid det tar att sätta ihop ett fungerande pass.

Om 1,5 vecka drar min träning igång!


Ska bli kul att få tjejerna att svettas litegrann :)

Lördagsmys

Igårkväll kom familjen Nilbrink/Karlsson på besök med sina barn. Vi fikade gott, och hade en alldeles fantastisk barnpassning bestående av tre grabbar som lekte med Cindy hela kvällen. När de satt i soffan, satt hon med dom alldeles still och njöt av sällskapet. Jag och Sebbe vart nästan rörd av hur mycket hon tydde sig till pojkarna. Vi hörde inte ett pip från henne, så vi vuxna kunde i lugn och ro sitta och surra strunt.

När det var dags för vällingen skötte givetvis dom nya kompisarna det hela. Såå gulligt.



Kasper, Lukas, Felix och Cindy tittade på Gladiatorerna.

Isolera med snö

Det är skönt att man har en babyvakt, och en dotter som är så duktig på att sova på dagarna. Vi drog på oss kläderna under tiden hon hade sin naptime och gick ut. Vi röjde upp i carporten och skottade en massa snö (läs: Sebbe). Jag stod mest bredvid och babblade.



Vi känner en klar skillnad då vi har en massa snö upp mot väggarna som isolerar och håller värmen nere i källaren. Tyvärr har vi bara 2-glas fönster på nedervåningen, som det drar en hel del från, och det problemet är ju inte lika lätt att lösa. Förutom att byta ut dom förstås.

Ikväll väntar vi besök från grannbyn. Fram tills dess tar vi det lugnt i soffan, för Sebbe har redan stoppat in steken i ugnen som vi snart ska hugga in på.


Skönt med helg

Härliga lördag! Det är jätte fint väder ute, så vi väntar bara på att den minsta tjejen i den här familjen ska sova klart och sedan käka lunch så att vi får ge oss ut någon gång.

Igår kväll hade vi som sagt besök av familjen Wigerthson. Tjejerna tävlade om vem som kunde få den andra att grina först. Hihi, den ena triggade igång den andra, så det slutade alltid med att båda grinade samtidigt. Sötungar :)



De hann ju faktiskt med att leka lite också. Papporna i bakgrunden grejjade med sina mobiler som vanligt :)

Busdag

Det har varit full fart här hemma idag. Jag har knappt hunnit med i lillans tempo, och känner mig alldeles slut :) Men roligt har vi haft det. När vi busade i sängen precis innan hon skulle sova eftermiddag (smart att jaga upp henne va?), så slog hon kullerbyttor, volter och skulle försöka hinna snurra så många varv hon kunde innan jag hann ta henne.




Äta massor med mat, leka med alla leksaker och läsa samma böcker om och om igen.

Nu måste jag skynda mig plocka i ordning här, för ikväll kommer Samme, Ann och Linnea och äter hämtpizza med oss.

Ha en trevlig kväll!

Tuttbox



Morbror Leffe kom med en fin julklapp från Cult Design som hjälper oss hålla reda på alla tuttar som är i omlopp här hemma då Cindy är en riktig tutt-tjej.

Se upp i backen

Ganska precis när jag och Sebbe hade träffats för över fyra år sedan tog jag med honom till slalombacken. Han hade knappt stått på ett par skidor och kastade sig handlöst ut nerför backarna. Allt gick bra, och han var en riktig stjärna som tur var. Nu längtar jag tills vi kan ta med oss Cindy och lära henne åka med oss.

Jag har föreslagit att vi ska stoppa ner henne i en sån där ryggsäck och åka med henne, men Sebbe verkar lite för feg, och det är väl kanske lika bra utifall man skulle trilla.


Våren 2008.


Cars


Jag var förresten och rotade i lite lådor häromdagen, och stötte då på dessa godingar. Tycker det är en frän inredningsdetalj med något riktigt oväntat, men jag har ännu inte hittat någon plats att ha de på.

Tills dess letar jag vidare...


Prommis



Just kommit in efter rundan fram och tillbaka genom Tväråbäck. Normalt brukar den ta 40 minuter, men idag fick jag kämpa mig framåt, då jag har träningsvärk. Träningen drog igång igår, och det känns överallt kan jag lova.

Det var 11 minus, så Cindy tyckte det var mysigt att krypa ner i åkpåsen och bara luta sig tillbaka.

Nu sover hon dagens andra lur, och jag ska masa mig till köket och dra igång middagen.

Ny bloggdesign

Efter 2,5 år har jag äntligen fått en egen bloggdesign, så nu vet ni vem ni egentligen besöker :) Har fått hjälp av en mycket snabb och duktig tjej: www.elinpantsar.blogg.se






Smart korg

Tvättkorgen har kommit till nytta än en gång.

Förvaring av pyttebebis:


Förvaring av den inte så längre pyttiga bebisens leksaker:


EC förklaring

Det är några av er som undrat om vi medvetet börjat med det som kallas EC på Cindy. För er som inte vet vad det innebär så citerar jag det här direkt:

EC är en förkortning för Elimination Communication, som också ibland kallas Infant Potty Training (IPT), blöjfritt eller toakommunikation. Vad det handlar om är att erbjuda även bebisar att få kissa och bajsa i potta istället för i blöjan. Grundtanken är att små barn vet när de behöver tömma tarm och blåsa, precis som de vet när de är hungriga. De signalerar också detta behov, och det är upp till oss föräldrar om vi förstår deras försök att kommunicera eller inte. Om man använder sig av EC så erbjuder man barnet ett lämpligt ställe att tömma sig på när det säger till, exempelvis pottan, badkaret eller handfatet. Därmed slipper barnet gå runt i smutsig blöja, och dessutom tömmer barnet sig ofta bättre (istället för att småskvätta).

För oss kom det helt naturligt när Cindy hade problem med trög mage när hon började med annan mat än bröstmjölk. Från 4-6 månaders ålder kämpade vi att få bukt med hennes problem, och vi testade alla möjliga tips vi fick från olika håll. Det var inte förrän jag testade att sätta henne på toaletten, som hon äntligen ville bajsa igen. För henne kändes det bättre att få sitta och trycka på detta vis, och sedan dess har vi fortsatt med detta.

Nu har vi gjort det till en rutin att låta henne bajsa en gång om dagen, men hon är även duktig på att berätta för mig när hon är nödig. Då söker hon upp mig, och väntar tålmodigt tills hon blir satt på toa, och då bajsar hon.

Jag brukar även låta henne kissa på toa några gånger om dagen, och även detta fixar hon jätte bra. Det är rätt fantastiskt att hon kan vara utan blöja en längre tid och det händer ingen "olycka", men så fort jag sätter henne på toa, då först kissar hon.

De enda gånger då detta inte funkar är när hon är sjuk. Då bajsar och kissar hon alltid i blöjan, och då gör vi heller ingen större sak av det.  

Jag brukar också vara noga att inte berömma henne jätte mycket när hon sitter på toa. För att göra sina behov på toa är ju senare det enda alternativ som finns och det mest naturliga. Då brukar jag istället säga något i stil med: "Nemen, va skönt att bajset hamnade i toan så att du slipper ha det i blöjan".


"Men maamma, jag vet vad jag ska göra nu, för jag sitter här vaaarje dag faktiskt".
Cindy 7,5 månader gammal.

I ugnen

Nu har Sebbe fått fnatt i köket. Igår bakade han underbart goda valnöts- och fikonbröd, och nu håller han på med sin berömda kladdkaka. Han är inte bara duktig på att laga mat, utan kan det där med bakning också. Jag däremot fick laga isterband till middag, något jag aldrig smakat förut, men det gick ner faktiskt, tillsammans med rotfruktspytt med massa persilja.

Det är skönt att ha kvällarna tillsammans, och Cindy tycker verkligen om att ha sin pappa hemma. Just nu är hon dock till mer onytta då hon passar på att störa honom i bakningen genom att riva ut hela köksinredningen á la krypstyle.

För ungefär en vecka sedan lärde hon sig faktiskt att krypa! Hon far ungefär 2 meter innan hon tycker att det går alldeles för långsamt och sätter sig på rumpan och studsar iväg istället. Dom har verkligen alla sina egna speciella sätt.





Efter pulkaåkningen idag busade vi i köket innan det var dags för mellis.

Träning

Ända sedan vi flyttade hit har jag varje termin blivit tillfrågad att leda gympapass. Det är inte först nu som jag känner att jag har tid. När vi var nyinflyttade ville vi hålla på med huset, när jag var gravid kunde jag ju knappt röra mig, och så länge som jag har ammat så har jag tackat nej. Nu känner jag mig på g, och har precis plockat fram ett gammalt pass jag haft liggandes sedan 2007. Det året utbildade jag mig till hälsocoach, och under den tiden satte jag ihop en hel del olika träningspass. Musiken känns inte så update, men den ska jag byta ut.


Våran examen 2007. Lägg märke till mig; nummer fem från vänster! Tokbrunt hår, och på strålande humör.

Ett halvår senare träffade jag Sebbe, och tills dess hade jag skaffat mig blont hår igen :)


Färgklick



När pappa Sebbe sköter klädinköpen till Cindy väljer han Villervalla åt henne. Den här lekdräkten kom han hem med förra veckan.

Matsal

Mitt träd tycktes ha gjort sitt här nere i matsalen, så vi flyttade upp det till sovrummet, där vi redan har lite "trädtema". När vi var på Ikea sist kompletterade vi istället med ett femte köksskåp som fick komma upp på väggen och förlänga vårat så kallade sideboard. Vi har ännu ingen toppskiva, och när det dröjt så här länge hitills, lär det ju dröja ännu längre innan det kommer på plats.







Jag väntar ännu på att få upp mina inköp från Moderna Museet, men jag behöver ramar från Ikea. Ramar i den storleken finns inte att få tag på i Umeå (har ringt runt och kollat), så om det finns någon vänlig själ som ska ner till Sundsvall snart så hör av er! :)

Kry

Nu verkar ordningen vara återställd här i huset. Alla är friska, och huset är utvädrat. Cindy vill dock inte äta riktig mat än, utan lever på sin älskade välling och lite frukt. Får hoppas att hon får tillbaka aptiten snart.

Igår var det premiär för tofs då håret hänger över ögonen. Den satt inte kvar alltför länge, men hemskt söt vart hon i alla fall :)



Hon är för övrigt på strålande humör sedans hennes framtänder äntligen bestämde sig för att kika fram. De plågade oss alla i över två månader, och nu är hon den där lilla tjejen som vi först fick lära känna; glad, busig och pussig.

Hon är en fena på att leka själv långa stunder och bryr sig inte längre om utifall vi lämnar rummet en stund. Hon sticker gärna iväg på egna uppdrag till hallen och kommer inte alltid tillbaka när vi ropar på henne.

Ger oss lååånga sovmorgnar till 09-09.30 nuförtiden. Wonderful.

Hoppas vi är friska nu.

Nu har jag kraft nog att kunna sätta mig vid datorn en stund. I förrgår låg Sebbe och Cindy och hade ett sovmaraton tillsammans, då båda var så hängiga att de inte orkade med något annat. Jag sprang omkring och dolade på med allt möjligt, skottade snö, tvättade och lagade mat. Efter middagen vart jag så magsjuk, att jag fick ha ett eget maraton fram och tillbaka till toan. I sju timmar höll det på innan jag äntligen fick sova lite. Efter sista svängen vart jag så yr i skallen att jag föll ihop på golvet och Sebbe fick komma och hämta mig.

Jag önskar ingen, inte ens den värsta fienden magsjuka. Fy tusan så hemskt.

Igår orkade jag ingenting, utan låg och vilade hela dagen, men idag känner jag mig pigg igen. Tur är väl det, för nu är Sebbe tillbaka på jobbet.

Just nu känns hela huset förpestat av sjukdom, så det krävs en storstädning och vädring för att bli av med detta. Ska genast sätta igång, nu när Cindy sover.

Har pratat med en granne som får komma med traktorn och skotta åt oss, då det är en alldeles för jobbig uppgift för båda oss.

Sagaform

När jag fyllde år fick jag Sagaforms ugnsform från serien Season av mamma. På nyårsafton fick vi en överraskande present av henne igen bestående av en pajform och kanna från samma serie. Mycket fina!




Magsjuka :(

Man känner sig verkligen helt maktlös när ens lilla barn är sjuk. Tyvärr verkar det som att Cindy har fått en släng av en väldigt märklig magsjuka. En timme före klockslaget på nyårsafton gick Sebbe upp för att titta till henne och i samma sekund han lutar sig över sängen kräks hon över hela sig själv, madrassen, kudde, täcke, snutte och gosedjur. Vi fick lov att stoppa in henne i duschen och spola av henne, vilket inte alls var populärt. Några minuter innan tolvslaget somnade hon i sin resesäng som vi fick lov att bädda i ordning. Hon sov sedan jätte bra resten av natten.

Igår hade hon diarré, och var istället täckt av bajs. Exakt samma tid igår kväll, precis två dygn efter första omgången var det dags igen. Då låg hon vid spjälorna och allt kräk for ut på golvet (vårat obehandlade trägolv med springor, som inte alls var lätt att rengöra). Vi bäddade återigen i resesängen, men hon ville inget annat än att sova mellan oss.

Under de här dagarna har hon inte velat äta mer än någon matsked riktig mat, utan har istället druckit välling. Nu på morgonen har hon inte gjort annat än sovit.

Till råga på allt, ringer Sebbe och säger att han är på väg hem för att han mår så dåligt. Jahapp, vi har sjukstuga på riktigt nu...

Amning

Lika jobbigt som det har varit att hela tiden försöka behålla sin mjölkproduktion, lika jobbig kommer denna skillsmässa bli att avsluta den. Efter 6 månader av helamning, och 4 månader av delamning, tycker jag nu att jag har gjort mitt. Cindy har inte på något sätt visat att hon vill sluta, vilket gör det lite jobbigare för mig och har fått mig att hela tiden skjuta på beslutet att lägga ner det. Nu är jag precis inne på slutet, och har bara någon vecka kvar innan min mjölk är helt slut.

Jag är glad och tacksam att allt har funkat som det ska, och stolt över att jag kämpat mig igenom sjukdomar och flera, flera mjölkstockningar, då jag bokstavligen helst har velat lägga mig ner och dö. Med stöd och uppmuntran från Sebbe har jag tagit mig igenom dem, och kunnat fortsätta.

Man har dragit fram tuttarna på de mest konstiga ställena och i de mest knäppa situationer, men samtidigt har inget känts mer naturligt. Det är en häftig grej att ens lilla bebis växer och utvecklas på mjölk man själv producerar.

Nu ska jag försöka njuta av att stressen, som det faktiskt innebär med amning, snart är över. Och gratta mig själv för att jag varit så duktig! 




10 månader

Idag blir Cindy 10 månader, vilket betyder att det inte är länge kvar tills det är dags för kalas för den lilla damen. På nyårsafton sprang hon runt och var så här söt i sin nya pandadräkt.





10 månader:

- Ställer sig upp mot allt.
- Går försiktigt utmed möbler.
- Går med lära-gå-vagn, och riktigt långt och länge om hon är på humör.
- Studsar ännu på rumpan för att ta sig fram. Är helt ointresserad av att krypa då hon redan har ett sätt att förflytta sig på.
- Kan stå i några sekunder helt själv.
- Har på den senaste tiden vaknat på tidig morgon och velat sova resten av natten mellan oss.
- Tar två tupplurar på dagen, på ungefär 3-4 timmar sammanlagt.
- Duktig på att äta.
- Håller på att sluta ammas helt.
- Bajsar alltid på toa (förutom när hon är sjuk). Låter henne kissa på toa ungefär 2-3 gånger om dagen. Resten kissar hon i blöja.
- Har storlek 74/80.
- Leker mer och mer själv och ger sig iväg på egna äventyr här hemma. Sitter inte längre fast i mig hela tiden.
- Ropar ma-maa så fort hon vill nåt.
- Har totalt 4 tänder, två nere och två uppe.
- Upplevs som mindre gnällig än för några veckor sedan.
- Avskyr när man pratar i telefon, eller sms'ar. Vill helst ha all uppmärksamhet själv, så hon gör allt för att man ska avsluta samtalet så fort som möjligt.
- Skrattar mycket och länge. Gör grimaser som hon förmodligen tycker är väldigt roliga och skrattar åt sig själv.

Ghost town

Hej alla!

Jag finns här, men har visst inte synts till på sistone. Vi verkar ha drabbats av något riktigt spöklikt här ute i Tväris, all vår elektronik strular/går sönder/fungerar ej. Vi köpte en ny 3D teve på mellandagsrean, som det tog hundra år för oss att få till som vi ville. Förstärkaren lever sitt eget liv, Sebbes splitternya PS3 har vi fått lämna tillbaka för det levde om något fruktansvärt, även hans mobil strular och gör lite som det vill. Sedan gick min dator sönder, och den är stendöd! Man blir så fruktansvärt ledsen när man har alla bilder och dokument sparade. Som tur är har vi bränt ut det mesta och resten finns kvar på kameran.

Så nu ikväll har vi köpt oss en ny bärbar dator, och nu sitter jag alltså här i soffan och premiärbloggar. Den här manicken kan jag till och med ta med mig upp i sängen, vilket jag tycker är fantastiskt.

Ska utforska den här, och sedan krypa till kojs.


RSS 2.0