Första advent

Gissa hur mycket fint jag tillslut fick med mig hem. Är så jäkla nöjd med mina inköp. Vart en riktigt stor förändring på vardagsrummet som jag inte varit riktigt nöjd med tidigare. Ny matta, bord, golvlampa och en massa annat. Vi var ju fyra brudar, och det är ju helt otroligt hur mycket man kan handla. Det slutade med att jag och Sara fick dela på en plats i baksätet och hade knäna fulla och grejjer upp över huvudet. Jag skickade till och med mina saker med en av Sebbes jobbarkompisar som tur nog var där också. Annars hade vi fått lämna tillbaka det mesta.
Idag firar vi första advent med lite städning och komma-i-ordning efter alla ihop skruvningar och småplock. Ljusstakarna har fått sina platser och även lite annat pynt har fått komma fram. Känns riktigt mysigt, även om allt inte är klart än.

Ikväll kommer förhoppningsvis mams och hennes gubbe på besök. Då blir det glögg och mys.

Ska fortsätta att grejja med några projekt. Måste införskaffa en häftpistol imorgon så tygtavlorna kan bli omklädda.

Krympling

Igår städade jag som ett tok. Så nu har vi tre fräscha våningar. Känns riktigt skönt att lämna huset i det skicket när jag sticker till Ikea imorgon. Måste dock gå upp senast halv sex imorgon bitti... Fy... Känner mig inte pepp. Sebbe mannen stannar hemma, och om man har riktigt tur när man kommer hem så har han överraskat mig med att slipa några trappsteg. Då skulle jag bli jätte, jätte glad (så när du läser det här gubben, kan du väl i alla fall överväga det?). Och måla taket, sota ur pannan, städa förrådet, gå till återvinningen, fixa listerna, torka fönstret, plantera om blommorna, rota fram adventssakerna... Haha, lillskiten får det inte lätt imorgon :) Skulle tro att när jag kommer hem har det kanske hänt en av de där sakerna.

Nån timme innan jag slutade jobbet låste sig bröstryggen. Fick ingen luft och kunde inte röra mig. Ringde S och grinade en skvätt. Trodde att det var kört för alltid. Men nu ikväll känns det mycket bättre. Kan det verkligen gå över så snabbt? Hur som helst, om jag så hade måstat krypa fram på Ikea imorgon så hade jag farit. Dom skulle ju kunna skjutsa runt mig i en kundvagn och så hade jag kunnat peka på allt jag skulle ha. Det hade ju faktiskt också funkat vid närmare eftertanke. Men men, nu hoppas jag ju faktiskt på att jag ska kunna gå själv när det känns så här prima.

Vi beställde förresten hallgolvet igår. Yey. Hoppas vi hinner klart innan jul.

Nu är nattmössan på. Och löständerna utspottade. Eller nåt. God natt!





Vilket mörker alltså...

Vi kom just hem (!) efter en tripp ut till Strömpilen. Herregud så lång tid det kan ta att handla. Klockan är alltså halv nio, och vi slutade jobbet för fyra timmar sen. Nästan pinsamt. Och jag klantade ju såklart till det. Tryckte bankomatkoden på Ica-kortet tre gånger, så nu är ju kortfan spärrat. Jävla Ica. Och jävla mig.

Det har regnat idag igen, såklart. När jag är i Nordmaling om dagarna brukar jag ta pauser i körningen för där går det då inte ens att titta ut genom fönstret för det är så mycket regn. Man borde ju nästan få mer betalt när det är dåligt väder :) Ska dokumentera våra jobb dagar i bilder hade jag tänkt så ska ni få se vad vi gör om dagarna. Vi kör ju åt konkurrerande åkerier, vilket är ganska roligt då vi träffar på våra gemensamma kunder. När vi var på Kvantum sist kom det fram en gubbe som sa åt Sebbe att han då inte skulle vilja sitta vid vårat matbord i alla fall. (Han såg ju såklart på brallorna våra, Schenker/Dhl). Han menade väl på att det skulle vara så mycket tjaffs och skvaller och skitsnack. Våra godsmottagare tycker det är roligt att vi fann varandra trots det. Det tycker jag också. Och för att tillägga, så träffades vi ju faktiskt ute på jobbet när vi lossade på samma ställe. Eller Sebbe träffade mig kan jag väl säga, för jag spanade då inte in en karl med träskor och nån som var klädd i fel färger, haha.

Nu ska vi mysa med glögg och strunta i allt som måste göras. Det kommer ju trots allt en dag imorgon också.



Bla bla

Det blir en tidig kväll ikväll. Sebbulon har redan gått och lagt sig och jag måste bara kolla klart på Plastikkirurgerna, och sitta vid datorn en stund. Vi har målat halltaket två gånger sen vi kom hem efter jobbet. Känns riktigt skönt. Från att ha varit ett gult tak, har vi nu ett kritvitt. Fräscht!

Imorgon blir det att storhandla. Börjar gapa tomt i kylskåpet tycker jag.

Alla brudar kommer till stan inför nästa helgs UIG-partaj. Hur grymt roligt är inte det liksom. Hela gänget samlat. Svammel svammel... Nu blire sängen!

Äntligen ny vecka?

Har satt karln i slipningsarbete i hallen. Nu ska allt fixas till så att det bara är att måla och tapetsera sen. Ni kommer att bli grymt imponerade vad vi valt för golv och vad vi ska sätta upp på väggen. Resultatet kommer såklart på bild senare, men det dröjer nog ett tag eftersom vi är uppbokade några helger framöver. Det luktar för övrigt damm, och det lever om nå djäkulskt, men det är bara att stå ut med.

För er som undrar hur stort huset är, så kan jag ju berätta att vi har två våningar + källare + kallvind. Ungefär 80 kvm på varje plan.

Bottenplan består av hall, kök, vardagsrum, matsal och gästtoalett.
Övre plan har vi vårat master bedroom på, plus ytterligare två sovrum, walk in closet och badrum med duschkabin.
Källaren rymmer en massa förråd och rum med vinkällare, pannrum, kombinerad tvättstuga med badkar.
Kallvinden kan man använda som förvaring men består mest av en massa spån.

Huset har även en ca 25 kvadrat stor inglasad altan och en groventré. På tomten finns en stor byggnad med tre förråd, och en tillbyggd carport/vindskydd. Det står även en till byggnad där vi rymmer två bilar under tak.

Tomten är på ca 2 100 kvm.

Vi älskar att bo här!


Old man

Mannen här har alla möjliga sorters åkommor. Knäproblem, ledbandet av i pekfingret, en domnande stortå, halsbränna var och varannan dag, haft ryggskott, ont i ögat med mera. Och är det inte det ena så är det de andra. Ofta klagar han inte så mycket, men vissa dagar är det värre med det. Och ne, han heter inte Ragnar och är 82 år. Utan det är min sambo det handlar om såklart. Min pappa brukar säga att han inte är så mycket och avla på. Kanske har han rätt ;) Men det lär väl visa sig den dagen.

Kramis


Tomtsyn

Fick faktiskt med mig gnäll-Sebbe på en prommis idag. Gick och kikade på husen här i byn. Det är många som har julpyntat redan nu. Vi väntar nog med det tills nästa helg i alla fall. Efter Ikea besöket. Längtar som bara den... Annars så har det inte hänt så mycket. En vanlig söndag med lite huspyssel, fick bland annat upp gipsskivorna i hallen, och spacklat lite. Tvättmaskinerna går för fullt, och älgsteken ligger i grytan och luktar underbart. Ska bli såå gott.

Tänkte visa hur det ser ut på våran tomt nu. Måste ju säga att det ser väldigt grått och trist ut, men snön kommer göra att det blir mysigare.



Fryset jordgubbsland





Visst har vi en underbart fin och ståtlig gran?






Känner mig less på kameran. Så ruskigt usel. Inget man tar kort på gör sig rättvist. Konstigt ljus och trist. Man kanske skulle gulla lite med Sebbe och önska sig en ny i julklapp.

Förresten så är vi jätte oroliga för Sebbes pappa. Han har inte gått att få tag i på tre dygn nu, och både vi, farbror och faster, Sebbes syrra tokringer hela tiden, men inget svar! Vi åkte dit idag (till Bjurholm) för att kolla så att det inte hade hänt något eller så att han inte kunde ta sig ut ur lägenheten eller nåt. Han har både diabetes och problem med hjärtat, så det känns inte så tryggt. Men vi har ingen aning om vart han är. Hoppas att han hör av sig imorgon, och att allt är okej.


Skogspromenad och renovering

Idag har vi varit och utforskat skogarna runt i kring här. Vi tog på oss storskorna och stövlarna (eller jag tryckte ner Sebbes fötter och krängde på han jackan) och så släpade jag i princip ut han. Han är som ett barn. Han tycker inte om att va ute tydligen. Det har han kommit på nu på sistone. Störande tycker jag. Äntligen tittade ju solen fram efter en hel vecka av mörker. Det var jätte härligt ute. Riktigt mysigt. För mig i alla fall.

Så här fint har vi här i Tväråbäck... I sommar ska vi förresten fiska här.



Och så här glad och ivrig såg Sebbe ut. Trots att han gnällde hela tiden.



Vi har också påbörjat hallen. Slet bort taklisterna och förberett för att sätta upp gipsskivorna. Och nu har vi äntligen blivit av med den fruktansvärt fula portalen som går till köket. Vilka människor tycker att det är snyggt egentligen? Nu känns det genast mycket större, och det kommer att bli jätte bra.





Bästa magträningen...

Är att skratta. Och det har jag gjort i princip hela dagen. Hos kunder, i bilen, till radion, uppe på terminalen. Haft en skoj dag helt enkelt. Gått med ett stort leende. Fick världens finaste komplimang av en kund dessutom. Kom med ett paket till honom, och plötsligt säger han "Va fint du sjunger". Va? säger jag. "Ja, men du sjöng ju nu medan jag skrev på. Såna som du behövs det fler av i det här gråa, trista vädret." Jag var inte ens medveten om att jag hade stått och gjort det. Så blev extra glad.

Har beställt hem en "ugglehängare". Var så söt så kunde inte motstå. Får se om den får ta plats i hallen när den är klar eller om den får flytta in i badrummet. Skulle kunna klicka hem allt på både inredningssajter och kläder och allt möjligt känns det som. Men får hejda mig tills efter Ikea och alla julklappar är köpta.


Drömmer också om en utlandsresa... Så underbart att få komma till värmen och släppa allt som har med måsten att göra...


Gran Canaria 2006

Ensam kvinna igen

Jag orkade verkligen inte stanna i stan ikväll till efter 23, så imorse packade jag sova-borta-väskan till Sebbe, och så får han helt enkelt sova i stan inatt. Jag for hem och har bara tagit det lugnt. Ibland är det skönt, och speciellt på morgonen att få styra upp allt själv. Sebbe har ju inte direkt det bästa morgon humöret :) Här hemma ser det dock ut som ett bombnedslag. Ingen av oss har orkat ta tag i nåt, utan har bara legat i soffan. Mörkret gör en ju såå himla trött... Ska bli härligt med lite helg så att vi får ha dagsljus här inne.

Nästa helg blir spännande mina vänner. Då drar jag och brudarna ner till Sundsvall. Ta nån öl på fredag kväll och springa på Ikea hela lördagen. Det finns ju så otroligt mycket mer att köpa nu när vi har huset. I lägenheten var det verkligen köpförbud, för där fick vi knappt plats själv. Ska bli roligt att se Sebbes min när jag kommer kånkandes med allt.

Nu är det Paradise Hotel. Och jag vet, jag bannar mig själv varje gång jag tittar på det där. Så jäkla dumt att följa med ett sånt program, men jag kan verkligen inte hålla mig ifrån.


Inget

Har kört lastbil som ett tok över hela stan idag. Automat dessutom, så jag är överlycklig. Sebbe har varit hemma idag med ryggont och allmänt hängig. Han stannar nog hemma en dag till skulle jag tro, om det inte blir värre. Imorse när jag just backat mot bryggan kände jag en väldigt konstig lukt. Tänkte inte så mycket mer på det förrän jobbarkompisar kommer rusande och frågar vem det är som hade personbilen parkerad mot stängslet. En kollegas bil brann upp helt plötsligt. Som tur var stod jag några platser därifrån, men jag tycker så synd om honom. Stackarn. Det var jätte lågor, men som tur var kom ingen till skada.

Somnade i soffan för ett tag sen. Och nu går det inte att gå dit, för nu tittar S på det förbannade Simpsons. Man borde kunna blockera vissa program. Ska forska i det där.

På onsdag behöver vi någonstans att äta för då är det innebandy match igen. Mamma eller Annika?


Helgen...

Gårdagen var mycket lyckad. Jag shoppade massor på stan, klänning, kjol, kavaj, skor, smycken bland annat. Kände mig riktigt nöjd med inköpen. Varit och spanat i inredningsbutikerna och fått lite inspiration. Vill göra så mycket, men nu har vi varit lata på den biten. Ska börja med hallen till veckan. Pelle och Camilla, som vi var hos på kvällen, hade gjort en jätte läcker stjärnhimmel i deras hall. Grymt snyggt! Vi får fundera om vi kanske ska härma ;)

I övrigt så vart utekvällen också rolig. Sebbe var då verkligen på sitt bästa humör, både sång och dansgalen på krogen (men det får jag egentligen inte skriva här för honom, hihi). Han for fram som en galning och jag fick nästan släpa iväg honom när vi skulle fara. Puss söt!

Nu är det teve som gäller och äta kladdkakan med tranbär vi nyss gjort. Hoppas den är god.




Party weekend

Gullet har somnat i soffan. Han började bli hängig redan imorse. Jag hoppas bara att han klarar sig igenom helgen, för vi har så mycket kul inplanerat. Dessutom ska han spela innebandymatch imorgon. Jag ska få gå på stan helt själv hela dagen om jag så vill, och bara kolla på saker jag vill ha. Underbart. Senare på kvällen är vi bjudna på en förfest på Teg. Ska bli trevligt att träffa nå nytt folk. Schlagerklubben på kvällen. Längtar efter att få ta på mig nåt annat än våra sunkiga arbetskläder. Något less på att aldrig få klä upp sig. Jobbarkläderna är ju på nästan tolv timmar om dagen, och sen slänger man bara på sig några riktiga gamla mjukisbrallor. Ska bli väldigt roligt i alla fall.

Skönt att den här arbetsveckan är slut. Armen värker, och jag hoppas innerligt att den ska hinna vila tills det är måndag igen. Då blir det lastbil för min del.

Nu väntar Idol och lite mys med ljus, filt och gotta. Eftersom det är fest imorgon bju jag på några gamla festbilder...

Sebbe tycker inte om singstar egentligen... Eller hur var det nu?


Min jobbarkompis brukar ofta dyka upp när det är fest!


Och så här gör Samme varje gång han blir full.


Eller så ser han ut som att han ska svimma vilken sekund som helst.


Bara för att Emil såg så rolig ut :)


Mycket kroppskontakt när pappa och Sebbe har druckit öl.


När partajandet är över...



Välkomna till byn!

Igår frågade dom efter träningen om välkomstkommitén skulle kunna få komma förbi hos oss ikväll. Och det skulle ju gå bra såklart. Hela natten och dagen har Sebbe surat och fasat över att dom ska komma hit. Vi panikkörde hem efter jobbet, kopplade på släpet och fyllde hela det med skrot som vi samlat i en enorm hög på altanen. Så otroligt skönt att få det bortgjort. Nu har vi varit duktiga och varit med allt på återvinningen. Hem igen och slänga ihop en snabb middag, samtidigt som jag sprang omkring och fixade och städade iordning hela huset. Fram med bullar ur frysen, sätta på espresso maskinen, tända ljus, duscha och byta om till finkläder. Sen sätta sig ner i soffan och se så där ickestressat bekväm ut. Som att det var det var helt naturligt att det skulle komma en kommité hem till en.

Och kan ni förstå, dom ställde sig i dörröppningen och sa 'Välkommen hit till underbara Tväråbäck', slängde några nybakade bullar i handen på mig och en massa broschyrer till Sebbe. Sedan pratade dom tre minuter om att allt är bra här, och sedan drog dom. Haha. Sebbe jublade. Och jag vart besviken. Så mycket sjå för det där lilla. Jag hade ju planerat att visa upp hela huset, förklara varenda liten detalj, och så skulle dom säga 'åh, va fint ni har det', och jag skulle suga åt mig allt beröm. Sedan få duka fram en massa fika och känna sig extra huslig. Men nada. Istället smällde vi i oss alla bullar och fika själv.

Nu ska jag gå och byta om från mina 'finkläder' och ta på mig en sunkig pyjamas istället. Så spännande vart den kvällen.


Soffpotatis vs träningsbrud

Är det bara jag eller finns det fler som avskyr Simpsons? Innan ens teven är igång får Sebbe nåt sorts kall, precis som att det är nån som viskar i hans öra att det där jäkla programmet går. Och det går ju alltid. Det verkar inte spela nån roll vilken tid på dagen det är. Alltid det där skrikande, värdelösa Simpsons. Nu sitter han där, och vägrar ta tag i disken eller ge mig massage ;) Han ska allt få igen.

Ska snart iväg och träna med Tväråbäcks-fruarna. Idag kommer vi säkert prata om slakt, avlivning eller köttkvarnar. Det brukar alltid dyka upp i alla fall. Annars surrar vi om vädret eller vem som ska ha nästa glöggparty. Riktigt trevligt faktiskt. Jag brukar komma hem svettig de flesta gångerna, och det får duga som ett gott betyg.

Hoppas ni har en trevlig kväll!


Tacka vet jag lite hundljug :)

Vi har börjat diskutera julen, jobbigt nog, och försökt komma fram till vart vi ska fira. Vi har ju fyra familjer att ta hänsyn till och det är ju inte det lättaste. Men att vi ska vara tillsammans har vi då klart. Ska bli mysigt med en jul med karln sin... När vi just hade träffats så kom Sebbe hem till mig sent på julaftons natten. Med en hund. Saken hör den att på våran första date diskuterade vi djur, och särskilt hundar, och jag förklarade väldigt tydligt att jag aldrig någonsin skulle kunna vara tillsammans med en kille med hund. Detta för att jag bland annat är dörädd dom. Sebbe pratade vidare som om han inte märkte vad jag just sagt, och jag märkte heller ingenting. När jag sedan för första gången skulle hälsa på honom, ringde han ett tag innan och sa att han skulle fara och hämta sin hund först. Va?! En hund?! Trodde inte att jag hörde rätt. Men jag gick med på att komma över ett tag, och notera ett litet tag bara, och hade förväntat mig en liten sak som lugnt låg i en korg. Men det här var en hund som nådde ända upp till midjan på en själv, en jätte! Jag tänkte att jag hellre dör. Och just den där julaftonen var lite speciell. I min lägenhet skulle det alltså inte bara sova över en dösnygg och sexig karl, utan även en jättemega hund som skulle dregla ner mitt golv. Något som inte alls fanns i min värld.

Idag är jag jätte glad att Sebbe inte sa något om att han hade hund, den där första kvällen på Waynes, utan höll det för sig själv ett tag. För jag är nog ganska säker att jag hade dumpat han på första daten annars. Hehe, idag är vi förlovad och har hus, dock ingen hund, men jag är nog rätt så säker på att en sån kommer hitta hit också. Det har Sebbe sagt :)

Här är det där stora monstret...











Ny vecka

Hallojs,

Har just kommit hem. Vi har varit på fack-möte. Sebbe den lilla fjanten har ju gått och blivit en fack-pamp, och nu mina vänner, har han även fått med mig. Så nu ska jag och älsk iväg på kurs, förmodligen i Stockholm. Men det blir efter nyår någon gång.

Åkt på en riktig skit körning i veckan. Åter igen paketbil, börjar känna mig smått less måste jag säga. Min lilla arm värker och gör så ont. Enorma smärtor när man måste sitta och växla en gammal rishög till bil dag ut och dag in. Jag vill köra med automatlåda. Nu.

Just ja, på tal om rishög. Här här ni Sebbes lilla projekt... Den har vi 'städat bort' inför vintern, och eftersom vi nu har hus har även den fått en egen liten boning att bo i. På bilderna står den dock på Röbäck.






Nu flyger jag iväg till soffan igen. Puss!

Lat soffkväll



Här kommer vi hänga hela kvällen! Snart börjar One Tree Hill och sedan är det final i Ensam Mamma Söker. Himla skön teve kväll. Sebbe tycker inte alls om något av det, men jag brukar tvinga han att se åtminstone ett av programmen bara för att hålla mig sällskap :-)

Älgfara

Igår var en skitdag. Skitlördag. Usch så tråkig. Det hände absolut ingenting och båda vi var på dåligt humör. Tog mig ut till slut, och vet ni vad. Jag stötte på en älg i skogen. Helt plötsligt stod han mitt på vägen. Vi kollade på varandra i några minuter innan han fick för sig att kuta in i skogen. Det var hur häftigt som helst. Han verkade inte speciellt rädd, utan mest nyfiken vad det var som hände. Tror att det var en fjolåring. Såg så ut på huvudet. Måste fara åt det hållet lite oftare och spana. Efter Lycksele vägen har vi ju sett mycket älg från bilen, och nu när det är så mörkt känns det inte så tryggt att köra. Vi ska införskaffa några extraljus, för inte vill man då krocka med en sån där jätte.

Idag tog vi sovmorgon, och nu håller vi på att pyssla lite med allt möjligt. Rev bort plastmattan i hallen, så nu har väl det projektet dragit igång. Vi är lite sugna på att lägga in svart eller grått högblankt laminat, men vi funderar fortfarande på hur det kommer att bli att ständigt hålla det rent. Ska fara och kolla på det i veckan. Tapeterna har vi ju redan köpt för länge sedan. Kommer blir jätte snyggt.




Skitsnack

Har ni tänkt på våran bakgrundsbild? Att det faktiskt är folk som kramas och typ har sex? Den är mys. Men vet ni vad? Har ju surrat om att vi inte har nån aning om hur vi ska få till våran bloggdesign. Men nu messade jag med Joanna, och Therese har sagt att hon kan hjälpa oss. Yey! Vore ju guldvärt. Om du läser det här, så kommer jag (och säkert också Sebbe) för att få lite hjälp. Och för att spana in lill-Loke. Jag är så avundsjuk...

Ikväll är vi faktiskt hundvakt till Annika och Hasses lillhund. Kan ni tänka mig hundvakt? Nja, inte riktigt jag. Men, Sebbe vill ju så gärna ha hund.

Puss o kram

Äntligen helg

Idag är det fredag, vilket betyder att Sebbe är hemma (yey!) och att man slipper jobbet ett tag. Här blir det fredagsmys i alla fall. Lyssnade på P3 i veckan, eller om det kanske var förra till och med, där en tjej ringde in och totalt bannade ordet 'fredagsmyyys'. Hon avskydde ordet så mycket att hon nästan kräktes när hon hörde någon säga det. Så överdrivet tycker jag väl inte att det är? Det är ju fredag och det är ju oftast mys, så varför inte.

Igår träffade jag ju som sagt Joanna, Daniel och deras lillbebbe. Herregud så underbar han är. Drygt 4 kilo, så liten och gullig. Hade han i knäet medans han sov. Sebbe, nu börjar det bli dags tror jag? :-)

Hur som helst. Från en sak till en annan. Vi har nyss ätit lax och pesto och klyftpotatisar. Sitter här med ett glas vin. Life is wonderful. 




Lantis

Pjuh! Kom just hem från gympan med tanterna. Riktigt bra träning idag, mycket löpning och styrka. Känner mig pigg igen. Känner mig dock som en nörd när jag går dit i gummistövlar. Man har då helt tappat begreppet nu när man flyttat ut till landet. På morgonen springer jag till brevlådan i långkallingar, Sebbes fem gånger för stora arbetsjacka och så mina stövlar. Det är då en himla tur att det bara är jag som är vaken. Dessutom är lampan som går förbi våran enskilda lilla väg trasig så jag syns inte, men däremot vet jag inte heller vart jag trampar, så snavar fram. Ska ringa till Vännäs kommun och be dom komma och laga den.

Hade tänkt att se "Morden", men nu vart jag så sen så får se det på nätet vid ett senare tillfälle. Imorgon ska jag äntligen få träffa Joanna och hennes lilla bebbe som har kommit upp till Umeå. Åh, så mysigt det ska bli. Kommer vilja ta med honom hem.

Nu blir det duschen och sen läsa ut boken. God nattis!

Singel eller?

Vet ni vad? Det är nästan så att man börjar vänja sig med det här ensam livet. Jag har kommit på en massa bra saker med att bara vara själv. Jag har bilen för mig själv, kan alltså fara till jobbet när jag vill, och smita tidigare om jag känner för det. Kan laga mat som bara jag tycker om. Välja om jag vill fara och träna (för annars är det Sebbe som tvingar mig). Jag har morgontidningen för mig själv. Jag behöver inte frysa om nätterna för hela täcket är mitt. Det är mycket prydligare här hemma, för det är ingen som grisar ner. Och jag kan leva jäkel när jag sjunger och härmar alla reklamer på teve. Något som annars inte riktigt uppskattas. Dessutom slipper jag pussas och kramas.

Öhh... Hmmmm...


Kom hem nu Sebbe. Jag saknar dig!

The house

Såg inte förrän jag lagt upp bilderna i tidigare inlägget att det knappt syntes vad tapeten föreställde, så tog en närbild. Dock är kameran riktigt usel, och gammal. Haft den i sju år! Dags att införskaffa en ny tror jag.



Och här är vårat fina hus!


Innehållslös dag

Ikväll måste jag fylla på pellets för första gången sen vi flyttade hit. Sebbe-boy har ju fixat det jämt, men nu när han inte är hemma så är det visst på tiden att jag gör det. Gick ner i källaren för ett tag sen, stirrade på hinken och tunnan, och vände helt om. Gick upp igen. Så nu måste jag gå ner och göra det senare. Himla smart av mig. Det är ju så lätt dessutom. Förstår inte varför det sitter så långt inne för.

Dagen har annars varit helt okej. Kört paket, sovit en stund i bilen, och surrat strunt med dom på jobbet. Det väntas julfest i december. Det blir roligt, särskilt att få ha med S på någon av våra tillställningar. Han och Samme var riktigt duktiga ikväll som sa nej till alkoholen ikväll med resten av kursarna (nu låter det ju nästan som alko-varning), men de visste om att dom skulle köra så hårt att det skulle förstöra resten av veckan där uppe. Bra grabbar.

Just ja, lovade nå bilder på huset. Får ta lite i taget...

Matsalen innan





Och efter. Är så grymt nöjd över tapetseringen. Var för det första jätte roligt och hyffsat enkelt. Och dessutom vart det inge bråk, för det gick så smidigt. Nu är det ljust och härligt, och vi kan ha tolv personer på middag samtidigt om vi så vill. Vårat favoritrum hitills.






Ensam i mörka Tväråbäck

Jaha, då var det måndag igen. Känns ju dötrist att jobba i det här gråa vädret. Har jävlar regnat hela dagen, känns så fruktansvärt opepp. Och ännu värre är att det är fem dagar kvar tills S kommer hem. Och visst, jag är nog ganska så mesig när det gäller att vara själv. Men det går ju inte att jämföra med att ha Sebbe runt ikring sig. Och han verkar tycka att det är lite småjobbigt att vara borta själv, för han har skrivit flera gånger idag att han saknar mig. Tihi... :) Fast det verkar ju inte direkt roligt att lyssna på det där babblet. Men han kommer komma hem mycket klokare i alla fall.

Har lagat den där lchf moussakan, som det endast har varit jag som velat äta, men den vart riktigt god faktiskt. Köttfärs och zucchini bland annat. Nu har jag en massa matlådor. Bra för mig som inte tycker om att laga mat.

Imorgon ska jag ta tag och lägga upp nå bilder på huset, så ni får se hur fint vi bor. Många har ju inte varit och hälsat på än. Till helgen ska vi börja med hallen. Ska bli intressant att se vad det är för sorts golv som ligger under den där hemska plastmattan. Hoppas på ett sånt trägolv som ligger i matsalen och vardagsrummet, fast lite roligt hade det varit att få testa lägga ett helt nytt också. Det lär ju visa sig.

Nu blir det tv och läsa bok innan det är dags att sova.

Söndagsfix

God dag,

Undra egentligen hur många som är riktigt, riktigt fylledålig idag? Inte vi i alla fall, vi gick och la oss tidigt, och var uppe med tuppen nästan. Har hunnit få en hel del gjort. Är inne på tredje maskinen, och diskmaskinen går för fullt. Himla intressant... Hmm. Sebbe har farit till Vännäs för att byta däck på Saaben. Nästan ont i magen när jag tänker på att han far imorgon. Dom kommer att få så lyxigt. Hotellfrukost varje dag, bli serverad alla måltider, och hänga i relaxen och bada i poolen. Hoppas dom får det riktigt jobbigt på dagarna, fullproppade med tråkig information om facket på dagen. Grrrr.

Här är en bild på Sebbe på hans födelsedag förra året.




RSS 2.0