Småtöserna

Måste ju visa vad Cindy och Linnea hade för sig i tisdags på deras playdate.


Två till synes väldigt glada bebisar.


Tills Cindy fick för sig att brotta ner Linnea.


Mammorna var tvungna att sära på dom ett tag.


Men det tyckte inte Cindy var en bra idé som kände sig tvungen att flyga på Linnea en gång till.


Vi försökte lära dom att klappa och kramas fint, men det verkade inte dom ha någon aning om hur man gjorde tyvärr ;)

Tand nummer 2

Här går det undan! Tand nummer 2 har idag ploppat ut, precis 2 veckor efter första tanden. Under hela kvällen igår på bröllopsfesten var det ett gnällande, och vi hade aningar precis som förra gången att det skulle spricka upp en liten tand. Mycket riktigt, idag när hon fick sin middag; palsternacka och sedan mangopuré till efterrätt, upptäckte jag en liten vit gadd.

Idag har tjejen genast visat upp ett bättre humör. Skönt att det gick så fort den här gången.


Bebisen pekar på kameran och säger "yeah"!

Surprise bröllop!

Ni må tro att vi vart glada när bröllopsmarschen började spela i Stadskyrkan när vi egentligen var ditbjudna på dop! Våra vänner Samuel och Anne överraskade alla med ett bröllop igår!

Dom var så otroligt fina, bruden var jätte vacker i sin fina klänning och bukett, och brudgummen så stilig. Efter vigseln döptes lilla Linnea, och det hela var en jätte fin ceremoni. Vi är så glada att få varit med på denna speciella dag.






Så fina!

Efter vigseln och dopet begav vi oss till Tavelsjö där festen hölls. Där bjöds det på helgrillat vildsvin som Anne har skjutit. Mums!



Det lektes lekar, sjöngs och vi hade det jätte trevligt. Ett helt underbart väder dessutom.

Stort grattis till er som nu är man och hustru! Vi är så glada för eran skull som äntligen slog till efter 11 år tillsammans!

Härliga lördag

Ännu en strålande dag, 29 grader varmt större delen av dagen! Jag passade på att sola i två timmar när bebis och pappan låg inne för en naptime. Himla skönt :)

Vi har hunnit med en hel del idag, Cindy har fått sprattla ute i sitt UV-tält:



Hon har ätit en stor portion med gröt och katrinplommonpuré, hehe:





Och vi har varit ute vid badplatsen i Snålltjärn, bara någon kilometer härifrån:




Sebbe badade, medans jag inte vågade (för rädd för mjölkstockning), men det var i alla fall 24 grader i vattnet, riktigt skönt alltså. Lillungen passade på att sova i vagnen och hade det gött.

Nu har vi just kommit hem från Ica, där vi köpt lite gotta till ikväll. Dags att sticka till soffan och joina mina älsklingar.

Ha det bra vänner!


Tidnings tjejen

La ni märke till bruden som var med i dagens VK? Jag vart helt lyrisk när Sebbe hade bläddrat upp sidan, och där var hon, våran söta dotter!




Varma tider

Vilket väder vi har! Här har vi haft över 25 grader flera, flera dagar i rad. Som vanligt svettas vi ihjäl här inne i huset, men tur att man kan öppna fönster och gå ut och svalka sig lite.

Idag har vi varit iväg till stan och gjort bort lite ärenden. Jag lyckades sparka till röret under tvättfatet i lilltoan så att det började läcka, så har fått lov att byta ut lite delar för att kunna användas igen.

Lillbebis har idag börjat kännas som vanligt igen. Har varit en hel del gnäll för tanden som nu helt ploppat ut, så tror att den tandfasen kan vara över. Hon är så otroligt nyfiken på allt, och vill hålla i allt hon kommer över. Har sedan en och en halv månad tillbaka ungefär själv plockat upp tutten och stoppat den i munnen, och det verkar vara en favorit grej att göra. Så det kan verkligen roa henne under en längre tid. Ätandet går framåt, då hon fått smaka en hel del saker; gröt, potatis, aprikos/päronpuré, katrinplommonpuré, banan. Gapar glatt, men svårt att få i henne hela portioner då hon tittar runt på allt annat än skeden med mat.

Sover fortfarande lika bra, från 22-8.30 ungefär, med ett matningstillfälle vid 6-tiden.

Säger da-da ofta.

Väger ungefär 7400 gram, och har på två veckor gått upp 400 gram, vilket är mycket, då hon tidigare varit lite seg med sin viktuppgång.

Plaskar som en galning då det är baddags.

Ger både mamma och pappa blöta pussar så fort hon får tillfälle.



Passar på att "fusksola" i skuggan i mammas solstol.

Sommaren 2010









Mysig dag vid vattnet. Jag var gravid i vecka 9.

Gående stol

Så här glad vart man när man fick pröva sin gåstol för första gången, trots att hon varken nådde ner till golvet eller att hon satt särskilt skönt.



Som tur var så fanns det ju en hel del intressanta saker på "aktivitetsbrädan" som man kunde pilla på och nöja sig med.

Snart är det dags att plocka bort alla prydnadssaker och liknande när det är dags att brumma omkring här inne.

Första tanden



Det var väl det jag visste! Den här tjejen fick sin första tand igår! Detta gnällande, och extremdreglande visade sig mycket riktigt att ha med tandsprickning att göra. Nu ser man lite, lite vitt i underkäken, men nog är det en tand allt :) 4 månader och 15 dagar gammal när det första lilla risgrynet tittade fram.

Dagen till ära fick hon hon pröva sina kläder från Usa. Självklart sittandes i soffan precis som mamma och pappa.

Kvällis

Idag fick vi besök av Cindys farmor, faster och hennes kusiner. Som tack för barnpassningen i måndags fick hon en råtta som hon redan verkar tycka om.


Nattaklädd i sin fina pyjamas från Lindex och med en råtta som både är god att äta på, och rolig att slänga iväg så mamma och pappa får plocka upp hela tiden.

Har äntligen fått tag på en gåstol på Blocket, så imorgon åker vi till Obbola och gör ett kap! By the way, just nu är Sebbe helt inne i damfotbollen, vilket betyder att han är okontaktbar. Om jag så skulle kasta en sten genom fönstret skulle han förmodligen sitta kvar på samma plats och svära på samma vis han gjort igenom hela matchen ;)

Nu gör jag som lillbebis och går och sussar!

Sommarjäntan

En glad sommarunge som dessutom har utrustats med nya, fina hörselkåpor för framtida konserter som farsan kommer dra med henne på :)







Har dock varit lite gnällig nu de två senaste dagarna, och helst vill hon bara sitta hos oss hela tiden. Har inte tid att sova på dagarna numera för det är så mycket annat som är mer intressant, vilket resulterar i en väldigt trött bebis. Får agera mänsklig tutte åt henne lite mer än vanligt för att trösta. Vi känner oss ovana med att Cindy gnäller, men känner oss oerhört tacksamma för att det är så lite av den varan ändå.

Det kanske är tandsprickning på g förresten?

 

Högt högt!

Häromdagen fick vi tre barn på köpet, Cindys kusiner, som vi hade en mysig dag med. Vi badade i Stöcksjö, ja alla utom jag och Cindy som glatt satt kvar på stranden och frös inuti när vi tittade på. Vi lekte i Äventyrslekparken ute på Tomtebo, åt lunch och fikade en massa. Barnen var riktiga klätterapor, som dessutom fick Sebbe att gå och gömma sig och vägrade titta på eftersom han tyckte att de for alldeles för högt upp (ni vet Sebbes höjdskräck).




Tjoho!

Music night

Ikväll har vi besök av PJ, vilket betyder ett evigt musiklyssnande av dessa två karlar :) Jag och Cindy har diggat ikapp, men nu har lillstrumpan gett upp och gått och lagt sig. Vi har tokvarmt här i huset, och håller på att klibba fast i allt vi tar i. Fönster och dörrar är vidöppna hela dagarna, men då luften står stilla hjälper ingenting. På nätterna stänger vi givetvis så inte lillan ligger i nåt drag, och på grund av att tåget skulle leva om för mycket. Vi har ju bullerskydd på sovrumsfönstrena som tar bort allt ljud.

Cindy har ätit gröt för fjärde gången idag. Hon gapar och gapar och verkar inte få nog. Förstod det här med att svälja redan vid andra portionen, och idag tryckte hon nästan i sig en hel liten skål. Igår fick hon även smaka banan och även det var mums. Ska bli intressant att se hur hon gillar mat som potatis och morötter. Känner dock ingen brådska med att introducera mat längre då jag trivs så bra med amningen, trots att jag tidigare satt som mål att amma 6 månader och sedan lägga det åt sidan. Nu får jag se hur det blir.

Ska joina grabbarna och surra lite skit innan det är dags att sussa. God natt vänner!

Hoppsan!

Sebbe fick verkligen känna sig macho igår då vi kom hem med en ny bensindriven grästrimmer. Sen vi flyttade hit har jag stått på knäna och försökt dra bort gräs, men nu är jag så less att vi bestämde oss för att investera i en trimmer. Lyckat!

Idag har vi gått en sväng på Vännäs marknaden men eftersom det är dryga 30 grader idag, och ännu varmare i vagnen blev det bara en liten tur runt för Cindys skull.

Herr S håller på att fixa i ordning grillköttet för ikväll, och jag spanar på en dotter som har skaffat sig en ny sysselsättning:


Hopp hopp! Fast nu är det mest snurr snurr som gäller.


Hoppgungan som jag också hoppade runt i när jag var liten. Lillan tycker det var himla kul att hoppa på ett ben i alla fall. Har snurrat runt ett bra tag och verkar inte vilja komma upp. Stora ungen nu :)

Sommarutflykt

Denna dag bestämde vi oss för att göra en liten utflykt till Klabböle Energicentrum. Det var ungefär 25 grader varmt, alltså helt perfekt för att strosa omkring lite på. Vi stannade till i experimenthuset, kollade in vattnet, gick i timmerrännan och käkade lite glass.






Sebbe trotsade sin höjdskräck och gick över bron. Tror han blundade en hel del!


Ungefär på ett sånt här avstånd är det helt okej att vara med på kort :)

Vi vart senare bjudna på paltmiddag hos min mamma och hennes gubbe. Fick också en mumsig bärpaj som fyllt ut våra magar lite väl mycket. Cindy sussar, pappan tittar på fotboll, och jag slösar bort lite tid på nätet.

Hörs senare!

Långväga presenter

Tror ni man blir lite överraskad när brevbäraren kommer ända fram till dörren med ett jätte stort paket från Usa! Wiiii, va glad man vart. Min familj som jag bodde hos under mitt utbytesår i Iowa 2003/2004 skickade med en massa smått och gott till Cindy.


Kläder, bok, sockar, choklad (till mig såklart), och ett paket som ska väntas med att öppna till jul.


Kolla in sockarna, hur söta är dom inte :) Cindy ska få mannekänga så fort hon vaknat från sin lur.


Jätte fin pekbok med underbart gulliga bilder. Och byxa och linne i dom amerikanska färgerna såklart :)


---Thank you so much for these wonderful things! Cindy will love wearing the clothes and socks, and the book will be perfect when we do start to read for her. Can't wait to christmas when she probably can open the gift for herself. Thanks for the beautiful letter, it was great to hear from you guys. I know Cindy will appreciate it a lot. Love, Linda---

Smakispremiär

Steg upp med Cindy imorse och bestämde mig för att åka till öppna mottagningen på Bvc och väga liten. Hon väger nu 6930 gram, så senare i veckan kommer vi spränga 7 kilos gränsen :) Hon är 65 cm lång, så har vuxit 14 cm allt som allt. Ligger över alla kurvor både i vikt, längd och huvudomfång.

Vart så peppad att hon blivit så stor så jag åkte förbi Ica och köpte gröt som har premiärsmakats till lunch idag.


Ovetandes om vad som komma skall...


Hmm mamma, vad är det här för nåt? Och varför filmar pappa mig för? :)


Inte så farligt ändå!


Tror jag vill ha lite gröt imorgon också!

Lyxföräldrar

Vi har haft ett jäkla flyt i helgen då vi sällskapat med trevligt folk som också bjudit oss på middag. I lördags fick vi hemmagjord pizza hos Pelle och Camilla, som vi också senare spenderade tillsammans nere på stan och kollade in alla läckra bilar. Man blir verkligen avundsjuk att spana in vrålåken. Cindy sov så gott i vagnen trots allt brummande och tjoande.

Igår fick vi en läcker grillmiddag hos Pär och Tina. Deras gosunge är ganska exakt ett år åldre än Cindy och var på ett strålande humör! Va fort tiden går då man tittar på andras barn.

Lillstrumpan brukar få ta på sig pyjamas och bäddas ner i vagnen när vi vet att vi ska stanna längre än hennes godnatt stund. Än så länge har det funkat jätte bra att flytta över henne till bilstolen, in i bilen och sen packas upp när vi kommer hem. Har inte ens märkt av något när vi har bökat av henne kläder och stoppat ner henne i spjälsängen. Och vilken lyx det är nu när hon sover hela nätterna, när vi själv har varit uppe långt in på natten. Imorse vaknade bebis 10.00, och då är man själv utvilad och på fötterna snabbt.


1 dag gammal på BB.


4 månader.

4 månader gammal

Idag blir Cindy 4 månader! Lillstrumpan som numera kan en hel del saker, och som vill vara med på allt.



- Sitter stadigt i knä
- Kan rulla från rygg till mage (å fort går det)
- Förflyttar sig på något konstigt vis på ena sidan av en filt till en annan, eller vart hon nu ligger
- Suger jämt på fötterna och särskilt stortårna
- Greppar leksaker och föremål väldigt bra
- Sover hela nätter, och har väldigt lätt för att somna för natten. Vi lägger bara ner henne, pussar godnatt och sen somnar hon inom några minuter eller så fort hon nuddar kudden
- Sover 2-3 gånger per dag
- Äter än så länge bara bröstmjölk
- Har väldigt lätt för att roa sig själv, i babysittern, babygymet eller i vagnen. Kan leka upp emot en timme utan att gnälla
- Skrattar ibland så att det låter
- Skriker nästan aldrig, många kompisar vet knappt hur hon låter


Lördag

Just kommit hem från Bjurholm där vi gått på marknad och hälsat på Sebbes pappa. Som vanligt köpte vi med oss rökt kött som vi kan mumsa på. Synd att det är så små bitar som dessutom är svindyra.

Ikväll har vi tänkt oss in på Wheels och styra lite barnvagn i avgaserna, yey. Först ska vi till Pelle och Camilla och hänga ett tag innan. Ska bli skojsigt, hoppas på bra väder!

RSS 2.0