Blivande köksträdgården



Nu är allt förresten förberett för stenläggning och grus. Nästa steg är att lägga dit en markväv och fylla upp den yttre kanten med bärlager, så att vi får det väl dränerat för vatten osv. Efter det lägger vi dit kantstenen och fyller upp resten med grus. Färdigt!

Ska vi kanske ha en tävling om när vi blir klara? Oj oj... Vi är ju ganska kluriga av oss. Antingen får vi det tvärgjort (som jag önskar för det mesta), eller också drar vi ut på tiden och gör en massa annat under tiden. Fast nu känner vi oss ganska fokuserade på att bli färdiga, så någorlunda fort borde det ju gå tycker man.

Inget vanligt jobb, men hemma jobb

Idag har vi varit på fackmöte, så inget jobb för oss. Fick oss en liten sovmorgon, men sedan var det full rulle hela dagen. Jag måste visst gå en kurs på en vecka senare i år. Sebbe gick den förra hösten tror jag att det var.

Ikväll har vi pysslat ute. Jag har snart plockat upp hälften av alla dessa jävla maskrosor som invaderar gräsmattorna så här års. Köpt en riktig maskros-plockare, så vi får se hur effektiv den verkligen är. Känns som att man inte får ge sig om man ska bli av med dom. Får nog plocka maskrosor i några år framöver, men sedan borde det väl ge sig?

Sebbe har tagit tag i jordgubbslandet, och så fick han halva tomten klippt (där jag dragit upp ogräset).

Planterat lite blommor har vi också gjort, men sedan fick vi båda ont i ryggen så då gav vi oss för ikväll.


Har dragit upp flera hundra fula gula blommor. Blev några skottkärrelass!




Blomlådan på plats under fönstret, ut mot vägen.


Penséer i massor.




Lilja och murgröna bland annat i Funky-krukorna.


Färgklickar















Älskar mina nya loppisfynd! Livar verkligen upp den i för övrigt svart-vita matsalen. Har ju några gula detaljer sedan tidigare, men några till skulle ju inte skada. Lampan binder ju ihop allt det oranga i vardagsrummet på ett snyggt sätt. Loppisar is the shit.

Hemma mys

Lugn kväll här hemma. Vi trotsar alla i Umeå känns det som och håller oss inomhus. Här har det vräkt ner med regn, men nu har det lugnat sig lite. Har kollat på "Forrest Gump" (jag har för övrigt varit på den restaurangen i USA och ätit, svarat på kluriga frågor som servitriserna ställt ur filmen och vunnit mera mat), och den är verkligen bra.

Jag tog en heldag i stan idag och sprang på loppis (fyndena får ni se imorgon), varit runt på Ersboda, Strömpilen och stan. Alla ställen som Sebbe-man inte tycker om. Skönt då att göra bort allt sånt själv utan en gnällig karl i hälarna :) Eller vad tycker ni tjejer? Visst är det härligt att slippa allt gnat och tjat från männen som frågar om man inte är klar snart? Ska bli roligt att dra med gubben på Ullared snart. Fast han har ju faktiskt lovat att han ska uppföra sig, hehe.

Hoppas alla har en trevlig kväll! Puss och kram från oss.

Kanske nya ljugarbänken

Vi har surrat om att bygga en bänk till altanen i ungefär två månader nu, men aldrig kommit till skott, så när jag såg att precis en sådan som vi hade tänkt skruva ihop fanns till nedsatt pris på Jysk slog jag till. 249 kronor senare låg den i bilen. Vettigt köp tycker jag. Fick även med mig en ny matta som passade bra till.

De vita porslinskuporna är också fynd från idag (50 kronor tillsammans på Returmarknaden). Ni vet såna här badrumslampor typ? Planen från början var att fylla dom med betong och sedan när det härdat klart spräcka glaset. Resultatet skulle alltså bli fina, runda betongklot som vi skulle kunna ställa ut i trädgården eller egentligen vart som helst. När jag hade skruvat ihop bänken tänkte jag att va tusan, jag ställer dit kuporna tillfälligt, men nu tycker jag att det passade så bra att jag börjar ångra mig gällande betongen. Fjant-Linda... Tanken på att förstöra såna fina prydnader fick mig att backa lite. Men kanske att jag hinner ändra mig, så funkar ju jag :)

Lägg också märke till de tre genomskinliga glasbollarna med belysning som ligger på mattan. Dom hade jag tänkt att dom skulle få ligga och plaska i lite vatten, men hittade inget vettigt kar här hemma, så får klura vidare på det.
Jag gillar den nya installationen.











Välkommen hem till oss!

Hornet!

Jajjemen, nu är det pimpat och klart mitt kära horn. Lät "hårdelen" vara som den var och sprayade resten vitt. Platsen har Sebastian bestämt. Precis när man kommer in i hallen. Pryder väggen alldels ypperligt :) Känner mig väldigt nöjd. Nu vill jag bara ha ett jätte älghorn att få hänga upp någonstans.







Som ni kanske ser så sitter inte den nya gipsväggen ända upp till taklisterna, och det beror på att vi har tänkt att sänka taket en decimeter ungefär för att få plats med fiberoptiken, som ska göra våran hall till världens mysigaste med en stjärnhimmel. Det projektet kommer senare när mörkret har lagt sig över Tväris :)

Bland allt bråte hittar man oftast godingarna





Letade lite i källaren efter nåt tyg men hittade istället dessa gröningar, som följt med mig från min första lägenhet på Ålidhem. Loppisfynd till och med. Passar bra in i samlingen på vardagsrumsbordet. Eller vad tycker ni?

Har också en ny bricka med flugsvampar på som jag köpte för 15 spänn på Lagerhaus förra veckan. Egentligen är det en plasttallrik, men funkar lika bra till annat.




Hos oss på åttan ikväll

Vad tror ni detta är?



Jo, det är lite pyssel jag sysslat med ikväll. Printade ut bokstäver från word som jag skar ut och sedan ritade upp på mdf. Fick användning av min kära sticksåg och till slut vart det alltså så här...



Ända sedan vi flyttade in har jag stört mig på våran typiska fasadnummer skylt, så nu åker den vanliga åttan bort och upp kommer istället dessa bokstäver, som dock ska målas svarta så att dom syns från vägen. 

I like it a lot. Kan ju vara kul att sticka ut lite från dom vanliga numrena.  

Så här ser det ut nu...


Hjärntänk



Längtar tills gruset kommer. Har dock inte bestämt vilken sort jag ska välja än. Beslutsångest!

Bortgjort

Hela huset är skinande rent efter mina städtimmar nu ikväll. Förutom det har det sprayats ett till varv nere i källaren, tvättats och gått igenom en massa skräp. Passar ju bra att göra bort sådant tråk en sån här regnig kväll. Nu vill jag dock ha uppehåll imorgon så att man kan få gå ut och gräva lite mer.

Det bästa av allt är att gubben har gått till grannen och då spelas det hårdrock här hemma. Skönt att få ett avbrott från den kära Mark och company :) Det är min kväll ikväll.


Förändring

Har fullt med spray i näsan och halsen känns det som. Varit nere i källaren och vitsprayat spegelramen som är i ek. Den tröttnade jag på för länge sedan så nu ska den få bli vit och äntligen få hängas upp i hallen. En hall är ingen hall utan spegel. Eller hur?

Har även varit på Krauta och bestämt mig för vilka kantstenar vi ska ha runt utgrävningen. Dom ser ut ungefär så här...


Nu ska vi bara få hem de jäkla stenarna. Har räknat ut att vi behöver ungefär 170 stycken så det är ju inte så farligt. Sebbes jobbarkompis har lovat att köra hit dom på pall med lastbil om det skulle bli för mycket, så det är ju schysst.

Ikväll är vi trötta och går nog och lägger oss alldeles strax.

Sparrow key ring




Den här är bara ett litet klick bort från att vara på väg hem till mig... I mitt huvud sitter den redan på väggen :)

En liten titt ute

På trappen står lite gott och blandat kan man säga. Löken har kommit upp, tomatplantorna är planterade och så finns det lite fina penséer också. Inne håller Sebbe på att driva upp både citron och kumquats.







Formen på grävningen har jag också ändrat. Tyckte det skulle bli mer spännande med ett litet rundat hörn. Vi var och skulle titta på grus idag, men jag vart rätt besviken så jag ringer nog en annan grusbil och ber dom komma hit istället.



De tre hallonbuskarna har som sagt fått sig ett eget litet hörn...



Samt krusbärsbusken... Som i och för sig står tillsammans med sju vinbärsbuskar. Viktigt att ha sällskap :)



Häggen står i blom! Det luktar gott. Kommer hem varje dag efter jobbet och möts av den doften, underbart.



Vi behöver verkligen trimma gräset kring huset, hehe... Som ni ser är det ganska långt och får även följa med in när vi stänger dörren. Vi är dock inga grästrimmer-ägare än, så det får vara så ett tag till :)


Lugn kväll

Fått erbjudande att köpa ännu en till Vågö fåtölj och pall. Denna gång i svart. Tror definitivt att den skulle komma till användning. Ska bara förhandla lite om priset, så får jag se om jag slår till :)

Här hemma spelas det lite Boppers, samt kollas lite på teve. Sebastian har kokat saft idag, som en sann husfru. Vilken tur att jag dragit lotten och slipper sådant strunt ;)

God nattis.

I väntans tider

Väntar på att lammet ska bli klart i ugnen. Önskar ni kunde känna doften som är i vårat hus. Mumma.

Av någon konstig anledning har det inte blivit mycket gjort idag. Påtat på lite ute, legat och sovit, slötittat i någon tidning, handlat. Tror vi behövde lite lugn och ro helt enkelt. Känner dock ångest för att det är söndag, vilket betyder jobb imorgon. Fast ser faktiskt lite fram emot att tiden går snabbt, för då börjar det ju faktiskt närma sig både semester, Mark Knopfler, Ikea, Ullared och ensam mys med min fina fästman.

Jobb reklam

För en tid sedan fotades vi ju på jobbet för att läggas ut på nätet. Nu är det klart i alla fall. Självklart tipsar jag om min arbetsplats hemsida. Klicka er vidare på antingen lokalt eller paket för att checka in mig eller mina fina arbetskamrater :)

Gods Transport Service i Umeå AB: www.gtsservice.se


Vårbruk ute

Pjuh! Trodde inte mina öron, eller ögon för den delen när Sebbe upplyste mig om att jag bränt mig på axlarna idag. Eller blivit lite röd i alla fall. Och skaffat mig riktigt fula vita streck efter behåbanden. Detta grävande får förklara saken bättre. Gubben sprang omkring som ett tok och klippte gräset i några timmar och jag grävde för allt jag orkade. Nu börjar det ta sig där ute. Nu ska vi bara beställa grus och hämta upp betongstenarna. Hoppas vi hinner allt i veckan. Skulle ju vara guld att ha hunnit klart allt innan vi drar iväg på roadtrip i sköna Sverige. Vi behöver dock vatten-vakter till alla plantor. Någon som vill ställa upp? :)

Ikväll har vi glott på "The Road", en film med bland annat Viggo Mortensen. Vart så spännande att man rullar runt och springer omkring framför teven som ett jehu. Samt grinar en hel del också. Typiskt mig. Idag gnällde dock inte Söt för att jag är en sån lipsill. Annars kan vi tipsa om serien "Veronica Mars". Vi ser oftast ett avsnitt, eller ibland flera innan vi somnar. Så härligt med en laptop som vi kan ha med oss i sängen. Serien är riktigt bra faktiskt.

Skönt är också att vi fått ner hallonbuskarna och krusbärsbusken i jorden. Nu får vi bara vänta några år innan det är dags för lite gotta. Idag kom vi också på att vi har ett bigarrå träd här ute. Spännande att se hur det växer till sig i sommar.




Lugnt och skönt

Så härligt med helg! Det har varit en underbar vecka med vackert väder varje dag tror jag faktiskt. Får hoppas på sol imorgon då vi ska tillbringa dagen ute i trädgården. Gräs ska klippas, jordgubbsland ska rensas och jag ska fortsätta med grävningen för nu har jag fått klart för mig hur jag vill ha det. Fått tips om betongsten som nu är på kampanjpris så det blir till att införskaffa det till veckan. Sedan ska vi bara ha dit lite markväv, bärlager och grus. Fick jag önska mig vad som helst just nu skulle det vara en släpvagn. Om vi hade en skulle vi dra med den överallt, för det är alltid något som vi vill ha med oss hem. Är dock jätte nöjd med kombin, då man kan fälla alla säten och få plats med massor.

Vi besökte förresten Smultronstället i måndags och fick med oss några hallonbuskar vi ska gräva ner, samt en vinbärsbuske. Ser fram emot att kunna gå ut genom dörren och äta av det vi har på tomten :)

Ikväll har vi ätit grillad lax på Röbäck och spelat lite brännboll. Ska försöka få ihop lite folk här i Tväris så att vi kan spela en match.

Nu kryper jag upp hos gubben och njuter av att det är fredag.


Dumma dumma grej

Båda vi två som bor här på åttan har ganska höga ambitioner när det gäller vad vi vill åstadkomma med vårat älskade hus. Jag är dock den som gillar att planera, och kan ibland ha väldigt svårt att rucka på sådant som har bestämts. Särskilt när saker ska göras. Den här veckan, som vi faktiskt har planerat för länge sedan gick i stort sett ut på att få i ordning på jordgubbslandet, som jag tidigare sagt var helt igenväxt. Det ska vi fortsätta med i helgen. Nummer två på listan var att få iordning på altangolvet. Det skulle slipas och sedan lackas för att bli glänsande fint. Idag hämtade jag upp en makapär på 55 kg och stuvade in i bilen. Vi skyndade hem efter jobbet, slängde ut (ja ja, bar ut) allt från altanen, stoppade in kontakten i uttaget (som man ska göra), och vad händer? Jo, säkringar flyger hit och dit och överallt och hela elsystemet fräser åt oss, hatar oss, vänder oss totalt ryggen. Om ni är sugen på att höra en brutta svära och leva djävul kan ni komma hit ikväll. Jag blir så förbannad när saker inte fungerar. Vi drog över den där slipmaskinen till grannen och inte där funkade den heller, så något är ju väldigt fel med den där grejjen. Nu är dom ju inte alldeles jätte billiga att hyra heller och köra en sån där klump fram och tillbaka utan att ha fått något gjort skär ju i hjärtat. Jag ska då definitivt inte betala ett öre för en sån där värdelös pryl. 

Vi verkar få skjuta upp att njuta av ett underbart altangolv ett tag till.

Svettigt hemma

Vi har det så varmt i huset att vi funderar på att slå upp fyrmanna tältet och sova där ute resten av sommaren. Det är bara i mitten av maj och vi klarar knappt av att sitta framför teven i mer än tio minuter utan att vi måste gå ut en sväng och ta luft. Inatt hade vi fyra fönster öppna på övervåningen, men lik förbannat var vi genomsvettiga, fuktiga och absolut inte utsövda. Vi vrider och vänder på oss och går upp i skytteltrafik för att dricka eller ställa oss vid fönstrena för att lufta oss. Är det någon som har nån erfarenhet av gamla hus, som är kalla på vintrarna (nu vägrar ju jag att frysa, så vi drar på elementen rätt rejält ändå, trots protester från min kära sambo), och som sedan är jätte heta på somrarna? Funkar det att ställa in en fläkt som surrar hela tiden, eller något annat? Hur ska vi göra?


Trädgårdsarbete

Halva dagen har spenderats ute idag, då vi grävt och grävt grässvål. Roligt arbete tycker jag, mindre kul tyckte Sebbe som hellre jobbade i jordgubbslandet, som inte har blivit rensat på flera år. Nu har vi en fin uppgift att göra i ordning det, så att det ser okej ut. Just nu är det helt igenväxt.

Vad tror ni att vi ska göra där vi grävt? Det ska bli ungefär 20 cm djupt, sedan kan vi börja med det "riktiga" arbetet.









Lillhallen

Nu har vi äntligen fått upp skoskåpen i den lilla hallen. Det kunde verkligen inte bli bättre. Kommer bli kanon att kunna stoppa undan alla dessa förbaskade skor som ligger och dräller överallt. Även vintertid kan man ju lägga undan handskar och mössor och sådant.

Som vanligt visar jag lite före bilder. Så här såg det ut först. Enjoy =)





Och nu så här:









Färska snittblommor känns väldigt välkomnande tycker jag.




De förra ägarna lämnade kvar dessa fula ljuslyktor. Plockade bort själva flaskdelen, och vips blev det helt godkänt för att ha framme.





Och tavlan knåpade jag ihop i Word för några dagar sedan. Utifall att våra gäster inte riktigt förstår vad som gäller hemma hos oss ;)

Nu fattas bara mitt horn som just nu ligger nere i källaren och blir pimpad. Ni får se senare i veckan.

Lite mera altan

Jag kan ju förstås inte glömma bort vad det är som välkomnar er när ni hälsar på hos oss. Våran supercoola bulldog som vi spände upp på en ram igår. Tyget är från Ikea.






Altan fortsättning

Vet ni förresten vem som är världens lyckligaste tjej? Jo, jag. Ni kommer ihåg ett av mina senaste inlägg då jag efterlyste plastfåtöljerna från Ikea? I torsdags slängde jag upp en köpes annons på Blocket, som inte gett något svar. Än. Men i gårdagens Vk skrev jag också en annons, som efter att jag själv just läst tidningen på morgonen gav mig ett telefonsamtal från en tjej i Umeå som just hade två stycken vita fåtöljer med fotpallar. Det tog mig ungefär en timme så var vi i stan för att kolla på dom.

300 kronor senare (världens klipp!!), så låg dom i bilen. Dessutom fick jag med en extra fotpall. Nu stoltserar dom på våran altan, och jag är mer än nöjd. Sebbe-gubben och jag sitter gärna där och myser. Särskilt nu när det regnar är det underbart. Visst är dom häftiga?







Nu har vi våran egna lounge-hörna.

Altanen

Våra altanmöbler från Mio har äntligen kommit hem. Dock var det några skador både på ena bordsbenet samt två stolar som vi måste åka och byta. Det är lite tråkigt när vi betalat så dyra pengar för en trädgårdsgrupp från Brafab, och så är det små skavankar och till och med ett armstöd som lossnade efter första middagen. Men vi är i övrigt väldigt nöjda, och vi sitter väldigt skönt. Och snyggt är det också! Igår kväll hade vi våra grannar, våra nya vänner på middag, och vi satt ute på altanen ända till klockan 03.00 inatt. Vi njöt av värmen och gott sällskap. Mycket roligt att vi lärt känna människor som är i våran ålder dessutom. Känns än roligare att vi bor här ute nu.











Kom och provsitt vetja!

Horn

Måste ju visa mitt "fynd" jag gjorde hemma hos pappsen. Fyndet är till och med mitt dessutom. Hade totalt glömt bort att jag fick det här hornet när jag var liten av morfar. Har varit flitig att kolla runt på loppisar och antikaffärer, men aldrig riktigt kommit över något. Vad lätt att det till och med fanns hemma!

Nu ska jag bara piffa till det lite så kommer det snart upp i hallen. På en plats som Sebastian bestämt. Han börjar bli lika inredningstokig som jag :) Eller åtminstone lite smått.


Hjälp mig hitta dessa!

Jag har sökt land och rike runt för att hitta dessa plastfåtöljer... Ikea ps Vågö. Finns varken på Blocket eller Tradera, och dom finns inte heller i Ikeas sortiment. Men någonstans måste det ju finnas några till salu?


Vind rensning

Just hemkommen från pappa, med hela bilen full med leksaker, gamla goa dagböcker, kläder, småkraffs med mera. Nu har vi rensat en hel del, men mycket finns kvar som jag måste försöka få med mig. Jag och brorsan har lyckats tömma 20 kartonger med saker som vi inte känner att vi behöver ha kvar. Tur att pappa ska bygga ett stort hus så att han kan förvara lite av mina gamla grejjer i alla fall. Det är ju sånt som föräldrar ska göra ju :)

Gubben min har varit duktig och målat väggen i hallen, så nu möts man av en vit vägg, som det kommer komma upp en del saker på. Bland annat ett skoskåp som känns väldigt välbehövligt.

Nu ska vi bära in allt ner i källaren.


Lite ledigt i alla fall

Medans man själv sitter hemma och svullar godis framför teven, är karln iväg för lite bandy, bärs och bastu. Lär nog bli sent för dom skulle jag tro. Jag somnar säkert i soffan om någon timme om jag känner mig själv rätt.  

Imorgon bär det av till Sävar för att rensa ut pappas hus som ska säljas någon gång i sommar eller höst om allt går som planerat. Han drar sedan vidare till Gräsmyr för att börja bygga på det nya huset. Jag kommer dessvärre fylla hela bilen skulle jag tro med en massa skräp som man tror att man vill ha kvar, men som sedan kommer ligga i lådorna i flera år. Trots att vi har ett helt hus själv tycker jag vi har fullt med grejjer redan nu, så vill egentligen inte ha nå mer här hemma.

Har förresten bokat motellrum 50 meter ifrån Ullareds ingång, hehe. Då kan vi nog gott stå i kö för att ta oss in. Jag ser verkligen fram emot det.

Utejobb

Ikväll har vi planterat lite lök, några penséer och min fina buxbom som vi fick av moster när de var på besök i lördags. Vi har även gått en runda på tomten och planerat lite för vårat trädäck som vi förhoppningsvis kan bli klara med i sommar. Hela gårdagen ägnades åt att vårstäda ute och kratta bort allt grus som vi skottat upp på gräsmattan, samt allt löv. Blir ju en hel del när det bland annat står nio stycken björkar på rad mot grannen. Vi var på Blomsterlandet och inhandlade lite jord samt tre trampplattor som var lite billigare just nu. Tre räcker ju förstås inte långt, men vi får ta det lite pö om pö.



Ett litet hjärta i betong fick också plats.




Köket

Oj, nu har det varit dåligt med uppdateringar här på sistone. Det finns ju så mycket annat att göra ;)

Tänkte att ni skulle få se lite hur det blivit i köket. Känns som att jag måste visa före-bilderna så att ni verkligen ser skillnaden.

Före:







Vi rollade köksbänkarna svarta, vilket verkligen gjorde stor skillnad. Vi gjorde oss även väck med dom extremt fula handtagen, och spacklade bort fasningen på luckorna, så nu är dom helt släta. Träskivan som satt ovanför kaklet fick sig också en omgång med färg. Och som ni också ser så är tapeten och bården helt borta. Ersatt med vitt, vitt, vitt.





Kök efter:








En kortis

God kväll mina vänner,

Just hemkommen från bingo i Vännäsby, som tyvärr inte gav någon utdelning. Jag vann 25 kronor på Triss tidigare i veckan, så får väl vara nöjd med det så länge :) 

Som läget är nu känns det som att vi aldrig får, eller har möjlighet att endast vara på hemmaplan och bry oss om det som är vårat. Det är alldeles för mycket annat som pågår runt ikring, och det är så tråkigt att inte hinna med projekt som man har påbörjat eller åtminstone vill starta. Huset ser ut som ett bombnedslag (Sebastian har dock röjt upp här lite medans jag varit borta ikväll, så är så tacksam. Underbar man.), så det är inte så roligt att göra nåt när man kommer hem efter jobbet eftersom man knappt kan röra sig. Imorgon ska det bli ändring på det, då är det storstädning som gäller! Ser faktiskt fram emot det.

Köksbänkarna är nu rollade för fjärde gången, med en helt annan typ av färg som vi köpte idag. Den tidigare gav inte resultatet vi var ute efter, så nu är det bara att hålla tummarna inatt att det blir okej. Vi har hackat grönsaker på en stol, diskat i badrummet och knappt fått upp kylskåpet pga dessa bänkar som både varit borta och i vägen. Så gode Gud, gör så att detta lager av färg blir bra!


Vill ha, vill ha...

En däckstol, eller rättare sagt två, står på önskelistan att ha på altanen i sommar. Finns i en hel del utföranden, och jag har provsuttit minst fem olika på butiker runt omkring i stan. Visst är det lite skillnad, men när man tittar på priset så föll jag för Julas modell. Den skulle jag lätt kunna måla vit och så skulle den vara färdig att ställas fram. Pallen köper man naturligtvis till. Och allt det för ca 420 kronor.


Mios modell kostar 1390 kronor.


Tvingade ner Sebbe-boy i en liknande på K-rauta idag efter jobbet, och han fastnade direkt faktiskt. Trodde att han skulle döma ut dom på en gång, men han gillade den skarpt.

Tänk, då skulle jag och gubben kunna glänta lite på glasdörrarna på altanen och sjunka ner i varsin sådan här med ett glas vin i handen och titta ut över våran tomt och njuta en stund.


Nästan osynliga



Några hornbeklädda filurer hälsar folk välkomna i hallen numera. Endast dom med uppmärksammade ögon lär dock lägga märka till dom, vilket jag tycker är lite roligt.


Jo, snart är det klart!

Här är en liten smygtitt på hur det tar sig i köket...









Kan ju självklart inte låta bli att hålla på med "piffet", när allt annat är kaos. Skulle jag flytta ner kameran en liten, liten bit till så skulle ni upptäcka att man bara kan se några få millimeter av golvet, som just nu är belamrat med grejjer. Nu återstår ett endaste varv till med färg på köksbänkarna, sen ska det väl ändå vara klart att monteras tillbaka. Can't wait.

Home-bokstäverna köpte jag på Fahlgrens i Nordmaling för flera månader sedan, och tills nu har dom fått ligga nerpackade, nästan bortglömda. Äntligen hittade dom en plats. Tycker dom är läckra, då dom är så stora.

Back in business

Äntligen har vi tagit oss ur sjukträsket, så nu känner vi oss hyffsat pigga och glada i alla fall. Dock ligger S just nu och sussar en sväng före middagen. Det är roligt att han snarkar som ett monster när han bara tar en lur, men absolut ingenting när det är den "riktiga" sovtiden.

Hursomhelst, sitter och planerar våran lilla semester ner till Helsingborg den 9-14 juni. Kollade just kartan och blev riktigt glad när jag såg att Ullared, bara ligger 14 mil från våran camping, så nu tror jag allt att det blir en liten omplanering och boka en stuga först i just Ullared, för att sedan dra vidare till Helsingborg och Sofiero. Det kommer bli en hel del bilkörning, shopping, musik och mys, och nu känner jag mig riktigt, riktigt taggad. Har gruvat mig för att ta bilen så långt, men det ska nog gå bra.

Så det borde bli något sånt här...
Onsdag: Köra till Stockholm. Sova hos Sebbes syrra.
Torsdag: Fortsätta mot Ullared. Ta in på camping.
Fredag: Shoppa!
Lördag: Sightseeing i Helsingborg. Mark Knopfler på kvällen.
Söndag: Vända om upp mot Stockholm. Stanna på minst 3 stycken Ikea, hehe :)
Måndag: Sista biten till Tväris.

Nu ska vi laga middag!

Sjukstuga

Det var som jag hade befarat. Magsjuka. Sebastian åkte dit i måndags natt också, så då låg vi båda två. Han är rätt pigg nu faktiskt, men jag känner mig helt orkeslös och det snurrar till så fort jag ställer mig upp. Måste försöka ta mig till jobbet imorgon dock. Känns värdelöst att ligga hemma, men vad gör man?

Vi som har så mycket att göra...

Sjukis

Uttrycket spy som en gris har då verkligen stämt in på mig i helgen. Tyvärr. Hade en riktigt trevlig Valborg med Sebbe och 25 stycken till inne i stan. Först på Haga och sedan utgång på All Stars. När vi gick och la oss mådde vi hur bra som helst och det kändes verkligen toppen. Vaknade dock vid sju och kastade upp för första gången, sedan forsatte det fram till klockan sex på kvällen med att måsta spy ungefär en gång i timmen. Åt en liten bit melon på hela dagen och kunde knappt röra mig. Idag har jag legat hela dagen igen, så nu börjar jag misstänka att det är nåt annat fel. Magsjuka kanske? Är så jäkla less, för alla våra planer i helgen har vi måstat lägga åt sidan. S har dock lyckats få alla luckor och lådor på plats i köket, och även målat ena köksbänken. 

Ska försöka få i mig lite mat och se om det kanske börjar bli bättre ikväll.

RSS 2.0