Renoveringsmaraton

Nu äntligen har vi kört igång med budgetrenoveringen av sovrummet! Två tusen kronor är det beräknat att kosta, vilket ska inkludera färg, tapet, byggmaterial m.m. So far so good. Det mesta har vi redan hemma.

Som ni kommer se på bilderna nedan går murstocken rakt genom vårat sovrum, precis bakom sänggaveln. Denna har nu byggts för enligt en konstruktion i mitt huvud, där vi lämnat en luftspalt mot murstocken. Jag tänker, mätar, sågar, och sedan pekar jag vart Sebbe ska borra. En alldeles utmärkt plan som fungerar ypperligt.

Våran grönblommiga tapet ska målas över, och det ska även tapetseras på den nybyggda väggen. Sedan kommer det roliga piffet! Å tänk va mysigt det kommer bli för lillan att få flytta in i ett fräscht rum tillsammans med oss.

Före:










Portalen kommer brytas bort vid ett senare tillfälle. Så också taket och golvet, men som sagt, den här gången ska vi klara budgeten.

Under konstruktion:


Den så kallade blivande fondväggen, byggd med luftspalt. Kommer ut ungefär 3,5 cm från väggen.


Första skivan på plats.


Å klart!

Vi har även skurit en massa tapet, vilket tidigare ägare inte verkat ha någon som helst aning om hur man gör. Hela huset är verkligen tattargjort. Sebbe har spacklat och förberett för kommande arbete.

När vi hade jobbat i ungefär tio minuter idag, satte sig karln ner på stolen och bestämde att det var dags för fikapaus. Herregu. Plötsligt drog han upp en termos ur byxfickan (som han tydligen hade förberett när jag inte såg på), och började dricka kaffe. På övervåningen. Haha. Han är inte riktigt klok :)



Fortsättning följer!

Nu ska vi över till grannarna och spela poker. God kväll.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0