På gång?

Slemproppen gick igår.

Redan under after worken på fredagen kände jag hur det började stråla nedåt och ut i ljumskarna. Under natten hade jag svårt att röra mig eftersom det gjorde så förbaskat ont. Vi sover dessutom bara på resårmadrasserna som ligger direkt på golvet just nu medans sovrummet blir klart. Att ta sig upp sjuttio gånger per natt är därmed ett jätte projekt.

På lördagsförmiddagen började vi måla sovrummet samtidigt som jag fortfarande hade väldigt ont, och under den tiden gick slemproppen (vilket jag inte visste att det var just då). När jag både hade en väldigt konstig smärta samt att det kom ut konstiga saker bestämde vi oss för att ringa förlossningen, som sa åt oss att komma in på kontroll.

Väl på förlossningen satte dom en ctg-kurva, och bebisen mådde jätte bra. En perfekt kurva. Däremot under undersökningen på mig konstaterades det att det var slemproppen som gått, och att livmodertappen är mjuk och öppen, vilket den inte alls ska vara redan i vecka 34. Tydligen så har alla mina sammandragningar påverkat tappen på så sätt att den börjar vara redo för att skicka ut bebisen.

Det är för tidigt.

Blev ordinerad strikt vila, där jag inte får ta promenader, absolut inte hålla på och måla och renovera, inte springa mer än nödvändigt i trapporna här hemma, utan helst ligga i soffan och bara ta det lugnt.

Att jag redan tycker att det är tråkigt att bara vara hemma kommer inte göra detta så värst mycket roligare. Dessutom så skrivs från och med nu min-att-göra-tusen-saker-innan-bebis-kommer-lista över på Sebbe. Han kommer få skruva ihop spjälsäng och skötbord, måla klart sovrummet, göra färdigt mina projekt nere i källaren med mera. Något jag helst vill göra själv.

Att "slemmisen" kan gå flera veckor före beräknad födsel vet man ju, men att livmodertappen redan är så pass påverkad gör att det kan vara dags för förlossning när som helst nu. Har vi tur håller bebisen sig inne i ett par veckor till.

Både jag och Sebbe har tagit ett allvarligt snack med donnan där inne att hon gör bäst att hålla sig inne ett tag till.

Kommentarer
Postat av: Helena

Hoppas lilla tösen håller sig inne ett tag till, men ett jättestort lycka till när det väl blir dags! :)

2011-01-16 @ 19:30:04
URL: http://helenahillan.blogspot.com
Postat av: Jennie

Ojdå, hoppas som sagt lillan lydigt lyssnar på sina föräldrar och tar det lite lugnt. Jag menar så bråttom måste man väl inte ha att bli stor eller? ;)Bara några veckor kvar tills det är mer "safe" iallafall. Lycka till på sofflocket!



Kram

2011-01-17 @ 16:03:23
URL: http://borjanparesten.blogspot.com
Postat av: Linda

Ja, oj vad vi hoppas att hon väljer att stanna inne ett tag till. Nog för att allt skulle gå bra tillslut ändå, men hon mår ju såklart bäst inne i magen.



Tror hon är snäll och stannar =)

2011-01-17 @ 19:39:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0